supergoga Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 24.03. - jadąc z pracy otrzymałam telefon. Jedno krętactwo z którego wynikało że Pani która 2 lata temu adoptowała od nas 1,5 roczną nieśmiałą, śliczna Monę właśnie ją do mnie odwozi. Już jechała, nawet nie uzgadniając. Ponieważ nie było mnie w domu a do tego moja własna suka jest chora i takiej opcji nie miałam - odwiozła sunię do hotelu w Poznaniu - kilka razy niezbyt miło pytając kto będzie za to płacił. Pierwszy raz chyba byłam tak niegrzeczna, nawrzeszczałam w słuchawkę. Mam tego dość. Takich ludzi zwłaszcza. MONA – piękna maleńka sunia – taka beżowo-blond, ma około 1,5 roku. Trafiła niedawno do przytuliska w Buku i pod opiekę Fundacji Animalia. Trafiła razem z 2 młodymi maleńkimi suczkami i psiakiem. Są bardzo zżyte, widać sporo czasu przebywały we własnym towarzystwie. Mona jest kochana, przytulasta. Zresztą wszystkie takie są – po wejściu do ich kojca natychmiast ma się wszystkie na głowie, na ramionach i na kolanach. Byle bliżej człowieka. Byle załapać się na dotyk ręki, na pieszczoty. Kojec i buda dla tego maleństwa to zwłaszcza zimową porą nie jest najlepsza opcja. Przytknięty do prętów kojca nosek Mony – to taki wzruszający widok. Mona ma książeczkę zdrowia i komplet szczepień. Przed adopcją zostanie wysterylizowana. Może gdzieś jest jakiś mały kącik dla małej, puchatej Mony. I cała czwórka Quote
supergoga Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Mona to piękna sunia. Śpij dobrze przytulasku. Może jutro ktoś do ciebie zajrzy. Quote
iwa77 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Cudna jest - te grubiutkie łapci z tymi skarpeteczkami :loveu: , tak samo jak Mufka cud , miód - zresztą cała czwórka superaśna ! Quote
supergoga Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Są naprawdę niezykle piękne psiaki. Mona jest taka przytulaśna - jak pozna kogoś. Tak bardzo pilnie potrzebują domków. Quote
supergoga Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Kto jeszcze zajrzy choć na chwilkę do maleńkiej Mony, która tak bardzo szuka domku. Quote
Jo37 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 supergoga napisał(a):Kto jeszcze zajrzy choć na chwilkę do maleńkiej Mony, która tak bardzo szuka domku. Czy Mona umie chodzić na smyczy i czy umie zachować czystość w mieszkaniu? . Jest bardzo podobna do mojej tymczasowiczki . Zgłosiły się 2 domy , które będa sprawdzone . Jeden dom w Tychach a drugi w Warszawie .Gdyby oba były dobre to może i tej suni by się udało . Quote
supergoga Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Niestety co do czystości w domu - nie odpowiem, choć z doświadczenia wiem, że psiaki brane przez nas na tymczasy,nawet jeśli im się coś zdarzyło na początku szybko przypominały sobie zasady. To maleńka sunia,na smyczy będzie chodziła. Quote
supergoga Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Mona na początku tygodnia przyjedzie do nas....na czas sterylki. Aga sie zgodziła, choć serce boli. Ale to mądra dziewczyna, i mimo iż Norka nadal w sercu - wie też, że Mona potrzebuje ciepła po zabiegu. Póxniej jednak wróci do kojca, chyba, że domek się znajdzie. Oby. Quote
supergoga Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Szkoda, szukamy dalej. Prawdopodobnie od środyu Mona jakiś czas będzie u nas. Może w czwartek sterylka i tak bym się cieezyłą, gdyby nie musiała wracać. Gdyby znalazła dom. Quote
supergoga Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Mona juz u nas - wykąpana, czysta i pachnąca. Jest super. Bardzo grzeczna um ie siadać, oaza łagodności. Jutro sterylka, po niej tydzień pobędzie w domu i jeśli nie znajdzie domku - wraca do schroniska. Tak bym chciała jej tego oszczędzić. Pomocy w szukaniu domu dla Mony. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 bardzo jest ładna ta sunia. A towarzystwo z kojca też. Dlaczego takie dobre, małe, ładne pieski nie mają domów? :-( Quote
supergoga Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Mona jest coraz weselsza, ale cały czas bardzo grzeczna, pogodna i łagodna. Idealny pies domowy. Czysta i przytulasta. I oczywiście łóżkowa. Jutro sesja zdjęciowa. Quote
supergoga Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Dzisiaj z różnych przyczyn nie było sesji, ale mamy fotki Mony z kąpieli, pierwszego dnia pobytu u nas Mona w naleśniku, mokra i jeszcze przestraszona. Quote
supergoga Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 A tu jedyna mała sesja która się odbyła, ze spotkania na szczycie Nasza laguna zupełnie zdurniała, gdy to małe kudłate cos nawarczało na nią i naszczerzyło zęby. Jakoś chyba Mona jej nie zasmakowała.;) Quote
supergoga Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Mona to typowa przytulanka. Najlepiej czuje się na kolanach - może tam siedzieć wiekui, albo w cieple łóżeczka, ale obok swego ludzia. Bardzo spokojna mała - na smyczy świetnie chodzi, nie ciągnię. Zna juz windę. Ale nikt nie zapytał jeszcze o niąm, nie rozumiem. Jest naprawde kochana sunią. Quote
snuszak Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Mona Tobie tez sie uda, znajdziesz swoj domek, byleby nastapilo to szybko. Quote
supergoga Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Monia pokochała Agi łózko - szybko się przywiązuje, juz chodzi za nami wszędzie. Domku - gdzie jesteś??? Quote
Recommended Posts