Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

24.03. - jadąc z pracy otrzymałam telefon. Jedno krętactwo z którego wynikało że Pani która 2 lata temu adoptowała od nas 1,5 roczną nieśmiałą, śliczna Monę właśnie ją do mnie odwozi. Już jechała, nawet nie uzgadniając. Ponieważ nie było mnie w domu a do tego moja własna suka jest chora i takiej opcji nie miałam - odwiozła sunię do hotelu w Poznaniu - kilka razy niezbyt miło pytając kto będzie za to płacił.
Pierwszy raz chyba byłam tak niegrzeczna, nawrzeszczałam w słuchawkę.
Mam tego dość. Takich ludzi zwłaszcza.

MONA – piękna maleńka sunia – taka beżowo-blond, ma około 1,5 roku. Trafiła niedawno do przytuliska w Buku i pod opiekę Fundacji Animalia. Trafiła razem z 2 młodymi maleńkimi suczkami i psiakiem. Są bardzo zżyte, widać sporo czasu przebywały we własnym towarzystwie.
Mona jest kochana, przytulasta. Zresztą wszystkie takie są – po wejściu do ich kojca natychmiast ma się wszystkie na głowie, na ramionach i na kolanach. Byle bliżej człowieka. Byle załapać się na dotyk ręki, na pieszczoty.

Kojec i buda dla tego maleństwa to zwłaszcza zimową porą nie jest najlepsza opcja.
Przytknięty do prętów kojca nosek Mony – to taki wzruszający widok.

Mona ma książeczkę zdrowia i komplet szczepień. Przed adopcją zostanie wysterylizowana.

Może gdzieś jest jakiś mały kącik dla małej, puchatej Mony.

I cała czwórka

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

supergoga napisał(a):
Kto jeszcze zajrzy choć na chwilkę do maleńkiej Mony, która tak bardzo szuka domku.

Czy Mona umie chodzić na smyczy i czy umie zachować czystość w mieszkaniu? . Jest bardzo podobna do mojej tymczasowiczki . Zgłosiły się 2 domy , które będa sprawdzone . Jeden dom w Tychach a drugi w Warszawie .Gdyby oba były dobre to może i tej suni by się udało .

Posted

Niestety co do czystości w domu - nie odpowiem, choć z doświadczenia wiem, że psiaki brane przez nas na tymczasy,nawet jeśli im się coś zdarzyło na początku szybko przypominały sobie zasady.
To maleńka sunia,na smyczy będzie chodziła.

Posted

Mona na początku tygodnia przyjedzie do nas....na czas sterylki. Aga sie zgodziła, choć serce boli. Ale to mądra dziewczyna, i mimo iż Norka nadal w sercu - wie też, że Mona potrzebuje ciepła po zabiegu. Póxniej jednak wróci do kojca, chyba, że domek się znajdzie. Oby.

Posted

Szkoda, szukamy dalej. Prawdopodobnie od środyu Mona jakiś czas będzie u nas. Może w czwartek sterylka i tak bym się cieezyłą, gdyby nie musiała wracać. Gdyby znalazła dom.

Posted

Mona juz u nas - wykąpana, czysta i pachnąca. Jest super. Bardzo grzeczna um ie siadać, oaza łagodności. Jutro sterylka, po niej tydzień pobędzie w domu i jeśli nie znajdzie domku - wraca do schroniska.
Tak bym chciała jej tego oszczędzić.

Pomocy w szukaniu domu dla Mony.

Posted

A tu jedyna mała sesja która się odbyła, ze spotkania na szczycie

Nasza laguna zupełnie zdurniała, gdy to małe kudłate cos nawarczało na nią i naszczerzyło zęby.
Jakoś chyba Mona jej nie zasmakowała.;)

Posted

Mona to typowa przytulanka. Najlepiej czuje się na kolanach - może tam siedzieć wiekui, albo w cieple łóżeczka, ale obok swego ludzia. Bardzo spokojna mała - na smyczy świetnie chodzi, nie ciągnię. Zna juz windę.

Ale nikt nie zapytał jeszcze o niąm, nie rozumiem. Jest naprawde kochana sunią.