IrishDevils Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 [FONT=Tahoma]Niestety dalej go nie ma. Od wczoraj jeździmy po całym Krakowie i nic... Byliśmy już chyba wszędzie, ogłoszenia rozwieszone, wszyscy zawiadomieni... Zostało nam jeszcze jeżdżenie po klinikach weterynaryjnych.[/FONT] Quote
Darianna Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Olu, a na tym terenie gdzie zaginął nie ma jakiś dziur, rowów, czegoś gdzie mógłby wpaść i nie mógł wyjść? To znikniecie jego trochę dziwne jest.... Bo raczej trudno żeby ktoś go zaciągnął do samochodu i uprowadził... może jakaś suczka cieczkuje w okolicy? sama nie wiem co poradzić... Trzymam mocno kciuki! Quote
Kalunia_C Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Daria dodała Wasze ogłoszenie na setery-adopcje, ja na forumopsach. Jesli każdy, doda to ogłoszenie tam, gdzie zwykle zagląda, a jeszcze nie zostało tam ono dodane, może w końcu przyniesie to jakiś efekt. Wrzućcie też sobie informację o tym, na tego śledzika na naszej-klasie, jesli macie znajomych z Krakowa. Na nk zagląda chyba najwiecej osób. Cały czas trzymamy kciuki. Quote
konikowa Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Będzie dobrze. TRZYMAJCIE SIĘ a Neo napewno wróci. Najlepiej go szukać w miejscu gdzie uciekł, bo setery często wracają właśnie tam skąd postanowiły uciec. A co do schroniska, to najlepiej przejechać się samemu, wejść na kwarantannę i zobaczyć. Quote
IrishDevils Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 [FONT=Tahoma][FONT=Arial]Daria wczoraj do północy łaziliśmy po tych polach, zaglądaliśmy w każda dziurę i nic. Dzisiaj to samo. Tez wydaje mi sie to dziwne. Neo to specyficzny pies. Za nikim by nie poszedł, nie uciekłby, nie mam pojęcia co się mogło stać. Ogłoszenia są juz wszędzie. Zostało tylko radio i telewizja. Moi rodzice właśnie pojechali osobiście sprawdzić schronisko, a ja mam dyżur przy małym. Ta bezczynność mnie wykończy...[/FONT][/FONT] Quote
marciaaa Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Ja też .. wciąż o tym myślę!:( To nie możliwe ...to co się stało..niezrozumiałe! Przecież nie zapadł się pod ziemię! Taki pies rzuca się w oczy! Zwraca uwagę... Być może: Neo jest nieufny, zdystansowany.. i nie podchodzi do obcych.. Ale boję się, że ludzie są sprytniejsi... :(:( Jeśli ktoś go zabrał..Boże.. to nie ma serca!! Poprostu NIE MA:(!! Olu tak bardzooo jestem z Tobą i gorąco cały czas myślami i wiarą ,że się odnajdzie... Najgorsze, że on też pewnie przechodzi traumę.... Och:(:( Quote
Czarnulka Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 O mam nadziej ze sie odnajdzie., i współczuje ci Quote
sylrwia Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Nie wiem jak w Kraku ale udajcie się też na targ/giełgę gdzie sprzedają m.in. psy, krążcie tam może ktoś jeśli go ukradziono będzie chciał go sprzedać. Quote
FLY Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 o jeny takie złe wieści:( Strasznie mi przykro... Taki charakterystyczny pies, jeszcze w tym skafandrze... powinien zwracać uwagę. Może dopisz info o nagrodzie-nie za złapanie tylko chociaż potwierdzone info, że był widziany..Ludzie mało zainteresowani jego losem rozglądaliby się choćby ze względu na kase..:oops: Tak samo, jeśli faktycznie jak ktoś wspomniał poleciał za suczką i ktoś go gdzieś trzyma- sąsiedzi czy osoby, które psa zobaczą powinny zadzwonić skuszone nagrodą. A jeśli ktoś go trzyma i zamierza sprzedać "jak troche ucichnie"akcja poszukiwawcza...nie wiem, ja napisałam mojemu na adresatce, że jeśli go ktoś zamierza sprzedać, to prosze o tel i zapłace za niego wyższą cene bez powiadamiania policji. może głupie....:oops: ale jeśli ktoś jest uczciwy i kocha zwierzątka to i tak odda za darmo, a jak nie jest-to powinien się skusić... trzymam kciuki-musi się znaleźć!!! Quote
marciaaa Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 NEO - znaczy WYBRANIEC! http://img205.imageshack.us/img205/1579/64993851.jpg Prosimy - wracaj do nas PIESKU!!!!!!!!!:-( Quote
IrishDevils Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 [FONT=Tahoma]Marciaaa, wszystko wskazuje na to ze Neo nie uciekł (bo to nie możliwe), a ni sie nie zgubił (bo drogę do domu znał na pamięć). Wydaje mi sie, że ktoś go ukradł albo dla pieniędzy albo do pseudo hodowli... Informacje sa wszędzie... wisza plakaty, dzisiaj była info. w miejscowej telewizji, jutro ukaże się ogłoszenie w gazecie i będą o tym mówić w znanej stacji radiowej. My oczywiście dalej szukamy... Całymi dniami jeździmy po mieście, sprawdzone są schroniska chyba w całej Polsce, lecznice powiadomione, w weekend będziemy sprawdzać wszystkie miejsca gdzie sprzedaje się psy... [/FONT] [FONT=Calibri]Znajdę cie mój mały…[/FONT] Quote
FLY Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 ;( Może mu zrobić profilek na tym nieszczesnym NK?powysylac do ludzi z kraka?z prosbą o zwracanie uwagi na "nowe" setery widziane na spacerze itp..? moge się tym zając -mam teraz dużo czasu... naprawde ogromnie współczuje..taki wspaniały pies........ Quote
marciaaa Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 SZUKAJ GO Olu! SZUKAJ z CAŁYCH SIŁ! To co się stało jest tak przejmująco niezrozumiałe... a najgorsza ta niepewność, ta niemoc, BEZSILNOŚĆ:( NIE MOŻEMY TRACIĆ NADZIEI!! NEO,NEO ..WRACAJ!!! SLYSZYSZ? WRACAJ DO NAS! Quote
Pieseczkowo Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Przeczytałam ogłoszenie dzięki Oli Pawłowicz bo ma je w opisie na gadu.Nie mogłam w to uwierzyć.Olu trzymam bardzo,bardzo,bardzo,bardzo mocno kciuki by rudzielec przyszedł do Ciebie.Nie chce nawet myślę o najgorszym!!Boże co za tragedia :( Quote
Pieseczkowo Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Strasznie mi teraz smutno,bo mogło to spotkac każdego,niech on szybciutku wróci ::(:(:(:( Quote
marciaaa Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 CZY COŚ...CZY COKOLWIEK WIADOMO??? Tak bardzoo czekam na DOBRE wieści! Neo..Neo gdziekolwiek jesteś.. WRÓĆ DO NAS.. tak bardzo czekamy na ciebie piesku...:(!! Tak bardzooo.. Quote
AlaŚ Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Osoba, która porwała pieska jest pozbawionym uczuć kretynem :shake: Tęsknią właściciele, tęskni piesek :-(:-(:-( Miejmy nadzieję, że Neo się odnajdzie i rodzina będzie miała wspaniałe święta. Życzę Wam tego z całego serca. Quote
Zuza i Noddy Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Właśnie są jakieś nowe wieści, oby szczęśliwe? Quote
Kalunia_C Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Hej! Sprawdzacie to, co podejrzewamy z violka49? Dajcie jakiś znak. Jejku, jak chcielibyśmy, żeby to był dobry trop i zeby Neo się znalazł. Quote
IrishDevils Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 [FONT=Tahoma]Niestety dziewczyny dalej nie mam żadnych wieści... czekamy i działamy... :( Kalunia, tak, rozmawiałam juz z Violą o tym. Póki co działamy na gadu, a jutro pewnie sie tam przejade.[/FONT] Quote
Kalunia_C Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Będę trzymać kciuki, żeby się udało przed świętami. Quote
Czarnulka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Taak. Trzymamy kcuiki zeby Neo wrócił;* :loveu: jestemsy z wami dusza i sercem;) Neooo!!! Wracaaaj już;) Quote
Pieseczkowo Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Równiez trzymamy kciukasy i pazurki,byście jeszcze przed świetami mogli się cieszyc takim wspaniałym prezentem. Neo już chcemy Cię razem z nami!! :* Quote
Recommended Posts