Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam moją rudą arystokracje.;)

Książe numer 1:

BETWEEN HEAVEN AND HELL Zambi "Neo" - zaginął!!

Urodzony: 21.06.2004
Rodzice:
O: Int. Ch Shandwick Topaz
M: Ally Chocolate Queen Zambi

REPRODUKTOR
Kwalifikacja na Cruft's 2010
Champion Polski
V-ce Zwycięzca Klubu Polski 2008
FCI Working Class Certificate
33*dosk
1*bdb
27*CWC
5*Res.CACIB
5*CACIB
15*BOS
10*BOB
2*BOG I
5*BOG II
BIS użytków Bytom 2009
BIS użytków Bytom 2008
1*BIS Użytków II
2*BIS Użytków III

Field Trials - I stopnia, CPC
Proby polowe - I stopnia

Cordarragh Picasso "Flash"

Urodzony: 15.09.2009

Rodzice:
O: Scotselaw Detroit Spinner by Thendara
M: Cordarragh Lady In Red

• 4 months later...
  • Replies 935
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

konikowa napisał(a):
Neo jest przecudny!!:*

Mam nadzieję, że uda nam się jakoś zorganizować seterowe spotkanie w Krakowie.

Wybieracie się do Ustronia lub Warszawy?

No ja też mam taką nadzieje ;).
Niestety w Warszawie nas nie bedzie bo planujemy inna wystawe, a w Ustroniu będe ja ale bez rudzielca :cool3:.

Posted

Czas odświeżyć trochę tą galerie :P. Wybraliśmy się dzisiaj na polowanie, ale niestety Neo jak zwykle w polu nie uchwytny wiec zdjęć za dużo nie ma.

Tam coś jest!

Biegiem!

Gdzieś tam na końcu jest Rudy.

Dobrze wychowany pies dziękuje za spacer.

Posted

shadow9 napisał(a):
No ja też mam taką nadzieje ;).
Niestety w Warszawie nas nie bedzie bo planujemy inna wystawe, a w Ustroniu będe ja ale bez rudzielca :cool3:.

moze do Kosic?:cool3:

Posted

W końcu odświeżona galeria:)

Musimy się zobaczyć;) Domyślam się, że Neo ma zaliczone próby polowe? Nie znasz kogoś kto mógłby pójść z moją sunią w pole z psem i pokazać jej o co chodzi?

A ja się wybiera jeszcze do:
Nowego Sącza, Będzina, Sopotu CACIB, może Zakopane, może Nowy Targ, Radom.
To by było na tyle co do wakacji, a potem się zobaczy;)

Posted

[quote name='sylrwia']moze do Kosic?:cool3:
Tak, zgadza się :eviltong:

[quote name='konikowa']W końcu odświeżona galeria:)

Musimy się zobaczyć;) Domyślam się, że Neo ma zaliczone próby polowe? Nie znasz kogoś kto mógłby pójść z moją sunią w pole z psem i pokazać jej o co chodzi?

A ja się wybiera jeszcze do:
Nowego Sącza, Będzina, Sopotu CACIB, może Zakopane, może Nowy Targ, Radom.
To by było na tyle co do wakacji, a potem się zobaczy;)

Neo ma zaliczone próby polowe 1stopnia ale tez field trialsy 1stopnia i wniosek CPC :diabloti:.
Myślę, że rudzielec mogłaby się nadać.
Kinnia może się o tym wypowiedzieć, bo jej pies chodził z nami od szczeniaka w pola, a później zaliczył próby 1stopnia :p.

My w wakacje planujemy zagraniczne wystawy, ale w Radomiu na pewno będziemy ;).
Szkoda byłoby nie jechac do takiego sędziego :evil_lol:.

Posted

[quote name='shadow9']

Neo ma zaliczone próby polowe 1stopnia ale tez field trialsy 1stopnia i wniosek CPC :diabloti:.
Kinnia może się o tym wypowiedzieć, bo jej pies chodził z nami od szczeniaka w pola, a później zaliczył próby 1stopnia :p.

My w wakacje planujemy zagraniczne wystawy, ale w Radomiu na pewno będziemy ;).
Szkoda byłoby nie jechac do takiego sędziego :evil_lol:.

No to ja bym się chętnie z Tobą gdzieś kiedyś umówiła:evil_lol:

Posted

Ola a Ty jedziesz z kinnią czy sama? Bo ja szukam transportu :cool1: W ostateczności będę kombinować jakoś pociągiem sie tam dostać, choć jest kawał od dworca do Barci, ale zapytać nie zaszkodzi :)

Posted

[quote name='sylrwia']Ola a Ty jedziesz z kinnią czy sama? Bo ja szukam transportu :cool1: W ostateczności będę kombinować jakoś pociągiem sie tam dostać, choć jest kawał od dworca do Barci, ale zapytać nie zaszkodzi :)

Nie jadę z Kinnią ale tez nie sama. Ja jadę z Tecią, wiec niestety miejsca nie ma, bo psów trochę będzie :roll:. Może ktoś z dogo jeszcze jedzie ;).

Posted

[quote name='shadow9']Tak, zgadza się :eviltong:

Pod tym sie podpisuje! Atos latał w pola z neolem juz od 3m. Początkowo obserwował.potem naśladował a teraz razem pracuja-co wyglada kapitalnie-zwłaszcza jak dwoje robia stójki:loveu::loveu::loveu: (tylko szkoda, że zawsze aparat nie pod ręka:shake:). Więc to dużo daje jak jeden pies uczy sie od 2-zwłaszcza tak wychowanego jak Neol:P

Posted

Wystawa, wystawa i po wystawie:cool1:...
Nie chce mi się wstawić zdjęć dlatego wklejam cały album.
Picasa Web Albums - Aleksandra - CWC Ustroń 2009
Bardzo dziękuje Ewie, że znalazła miejsce dla wiernego kibica, ale tez za możliwość pokazania Demi ;). Jak już tak zaczęłam dziękować to dziękuje też panu Maćkowi za użyczenie mi Teri na ringu :eviltong:. Zabawa i towarzystwo było wyborne. Oby więcej takich wystaw (pomijając sędziowanie :evil_lol:) .
A za tydzień rudą ekipom podbijamy kosice :diabloti:.

Meldor-Sett Deep Emotion Lofty (Demi) i ja :cool3:.

Posted

Neo spełnia już wszystkie wymogi ,żeby zostać championem Słowacji :p. Jako pies użytkowy potrzebuje tylko dwóch CACów.

Niestety na Słowacje wybrać musimy się jeszcze raz ponieważ brakuje nam odstępu czasu miedzy wnioskami :placz:.
Wypad do Kosic bardzo udany :cool3:. Spędziliśmy miłe popołudnie w doborowym towarzystwie ;). Neo w klasie championów wskoczył na lokatę pierwsza i tym samym uzyskał kolejny CAC :multi:. W porównaniu o BOB ustąpiliśmy miejsca młodszemu koledze z klasy młodzieży, który później wywalczył BOG2 :eviltong:.
Niestety nie mamy dużo zdjęć gdyż wszystko działo się bardzo szybko i nie było kiedy wyciągnąć aparatu :oops:.
A tak prezentował sie Rudi ;):

A to ja z Dessim (Lofty Desperado) :loveu:.

Teraz chwilowy odpoczynek od wystaw, bo pani ucieka na wakacje do Tunazji :eviltong:. Ponownie pokazemy sie w Radomiu, ale zastanawiam sie jeszcze nad wycieczką do Zakopanego :diabloti:.

Posted

Gratulacje :) My z Rudym doturlaliśmy się tam pociągiem i większość czasu na wystawie spędziliśmy pod Waszym ringiem biwakując naprzeciw wejścia na ring w plażowym namiocie. Wróciliśmy z CACem, u nas rase wziął pies z hodowli sędziego.

• 2 weeks later...
Posted

Dwa tygodnie wygrzewania się w słońcu na plaży w Afryce... oh.... było minęło.!
Rudzielec przesiadywał u dziadków co widać po jego wadze no ale jak można było nie rozpieszczać wnuczka :diabloti:.
Teraz bierzemy się ostro do pracy żeby powrócić do formy bo za 2 dni wystawa w Zakopanym :eviltong:.
Mój aparat odmówił współpracy ale mam nadzieje, że do niedzieli uda się go naprawić bo fotek nie będzie :(.

Neol odpoczywał na kanapie, a pani w Tunezji zajęła się swoim hobby :cool3:.