Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NAZYWAM SIĘ PING. Tyle mam i to już dużo. Bo imię mam od listopada, a żyję już dwa lata. Wcześniej nie miałem nic, oprócz kojca w stodole z dziurawym dachem, do spółki z innymi psami. Aha, miałem jeszcze coś - farta: przeżyłem Krężel, psie piekło. Wielu psom sie nie udało...
W tamtym złym miejscu musiałem udawac twardziela, byc zadziornym. czasem sie udawało i inne psy zostawiały mnie w spokoju. mogłem wtedy wcisnąć się w kąt, udawać, że mnie nie ma i nie brać udziału w bratobójczych walkach.

W Krężelu wyglądałem tak:

i tak:

wciśnięty w kąt, skulony, z uszami do tyłu. nie ruszałem się z miejsca jak nie musiałem - na wszelki wypadek, bo przypomnienie o sobie było niebezpieczne.

Jak przyjechali tam nowi ludzie powiedzieli o mnie "agresja lękowa". teraz wiem, co to jest, bo.. już tego nie czuję.
Wyciągnięto mnie z tej dziurawej stodoły przed zimą. Teraz mieszkam na strychu PISdZ, z innymi psami i nie ma między nami wojen. Okazało się, że jestem odważny, ale nie agresywny, lubię się bawić, mam dobre układy z bezdomnymi towarzyszami. Pewnie jest tak dlatego, że jesteśmy bezpieczni, najedzeni, ogrzani, nikt nas nie bije... nigdy nie merdałem tyle ogonem, co teraz.

oto NOWY JA:

Widzicie moje uszy i ogon :p?

Jest tylko jedno ALE: to nie jest mój dom. JA NIE MAM DOMU. tutaj jest lepiej, niż w krężelowskim piekle, ale TO NIE JEST DOM. Zdjęcia nam robią, jak się z nami bawią, ale ile mogą mieć czasu dla każdego z nas? JA POTRZEBUJĘ DOMU! Jestem młody, wysterylizowany, grzeczny, nie załatwiam się tam, gdzie cywilizowane psy nie powinny...

Proszę, pomóżcie mi znaleźć moje miejsce na ziemi!

Informacje o mnie i w sprawie adopcji:
511 819 130, 512 100 550

Moje banerki:

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Selenga']allegro dla Pinga, porządnie wyróżnione

Przeżył obóz zagłady dla psów, szuka domu (521728519) - Aukcje internetowe Allegro

o, Selenga, dopiero teraz tu weszłam, a przed chwila na innym wątku pytałam cie, czy dostałas pw... dzieki niezmierne!!!!!
piekne to allegro i filmik wrzuciłaś, bosko! bo na tym filmiku widac, jaki to radosny psiak, na pewno to pomoże.

myslicie, ze nie będzie szukał domu długo? oby, oby! to mój chrześniak w końcu, więc mi zależy :eviltong: