Jump to content
Dogomania

I zawody kwalifikacyjne do MŚ 2009 - Głogów, 7-8.02.2009

Recommended Posts

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sajko']

jeśli dobrze rozumiem zasady, to Corsa, Vigo, Beza, Lilo, Anti, i może jeszcze o kimś zapomniałam.[/QUOTE]

A mi wychodzi ze eMki w ogle sie niełapia :/ (pomijajac Jumpin bo tam nie wiem jakie czasy w Large) :/ a Jumping niedzielny to jedyna opcja jaka mi wychodzi ze eMki maja jakies punkciory ;)

To jak to w koncu jest ??

Posted

[quote name='Rauni']Zamieszanie w wynikach zerówkowych wynika z tego, że sumowane były trzy biegi, nie wiem, czy te, które umieściła Małgosia to nie są przypadkiem wyniki sumaryczne dwóch biegów, a na dyplomach powinny być wyniki z zsumowanych trzech i tak też były rozdawane nagrody, a przynajmniej powinny być.
Przepraszamy za wszystkie wtopy organizacyjne :oops: :oops: :oops:
W kwestii tego, że zerówki poczuły się niedostatecznie docenione - postaram się sprawić, żeby na przyszłość zostały z tego wyciągnięte odpowiednie wnioski.[/quote]

Z tymi wynikami i wręczaniem nagród dla zerówek to masakra była :angryy:.
Wyniki publikowane na hali i wklejane do książeczek faktycznie obejmowały wszystkie 3 przebiegi z każdego dnia. Fajnie, że zerówki miały po 3 biegi ale szkoda, że wcześniej nikt nie poinformował, że tak będzie liczona klasyfikacja łączna. Na innych zawodach spotkałem raczej sumowanie wyników z 2 przebiegów A i J np. w Łącku przy 3 A0 i 3 J0 w ciagu 2-óch dni były 3 wpisy A+J ew. były po 2 wpisy a dodatkowe przebiegi liczono jako drużynowe (to Warszawa). Stąd zapewne i pomyłka Małgosi.
Małgosia opublikowała A+J z dwóch przebiegów więc sa one totalnie różne od tego co wisało na tablicy w Złotoryji.
Dlatego jeśli mamy się trzymać tego co było publikowane na zawodach to wyniki A+J były inne i Zuzia z Ghandim nie powinna mieć I-go miejsca za sobotę w MA0 (dętka na ostatnim sobotnim przebiegu) - Bloom i Fru powinny być przed nami.
"Na szczęście" :-( nagród nie było więc nie musimy nic oddawać bo ich nie było :evil_lol:. Przy okazji - na dyplomie za łączną zmieniono nam nieco imię pieska.
Następna rzecz - wyniki były ogłaszane według bliżej nieznanego mi kucza - ja nazwałem to ruchem konika szachowego ;). Częśc konkurencji wymieniono i zawodników wyróżniono, innych nie. Zuzia chyba zaskarbiła sobie sobie jakąś specjalną przychylność organizatorów bo nie dość, że w niedzielę postawiono ją na I-lokacie w łącznej MA0 to w sobotę otrzymała uścisk dłoni za konkurencję którą faktycznie wygrała - problem w tym wyników 2-och innych przebiegów M0 w ogóle nie wywołano.
Co do nagród to chociaż jakies symboliczne drobiazgi by się przydały, żeby zachęcić zerówki do tego sportu.

Posted

[quote name='Felki Ghandi i Jazz']Z tymi wynikami i wręczaniem nagród dla zerówek to masakra była :angryy:.

Małgosia opublikowała A+J z dwóch przebiegów więc sa one totalnie różne od tego co wisało na tablicy w Złotoryji.
Dlatego jeśli mamy się trzymać tego co było publikowane na zawodach to wyniki A+J były inne i Zuzia z Ghandim nie powinna mieć I-go miejsca za sobotę w MA0 (dętka na ostatnim sobotnim przebiegu) - Bloom i Fru powinny być przed nami.[/quote]

Kochani - jak dostanę prawidłowe wyniki to poprawię całość zerówek... na razie czekam...

[quote name='Felki Ghandi i Jazz']
"Na szczęście" :-( nagród nie było więc nie musimy nic oddawać bo ich nie było :evil_lol:. Przy okazji - na dyplomie za łączną zmieniono nam nieco imię pieska.

Co do nagród to chociaż jakies drobiazgi by się przydały, żeby zachęcić zerówki do tego sportu.[/quote]

"Przypomnij się" na następnych zawodach to imię pieska poprawimy... i przepraszam...

Co do "nagródek" dla zerówek to się przyznam - miała być taka mała niespodzianka od mojego "Klubu"...
Niestety grypa wyłączyła mnie najpierw na 48 godzi z rzeczywistości, a potem nie mogłam dojść do siebie (chyba w niedzielę było to widać:oops: trochę bardziej zakręcony tor i mózg nie przyswajał.:-(..)

Tak, że grypa wygrała z "niespodzianką" ...
Ale co się odwlecze to...
Część pamiatek za udział mam, jak dokończę to mogę wysłać pocztą:razz:, (proszę mi przysłać tylko maila ktoo tak woli - myślę, że w tym tygodniu się wyrobię) albo wręczymy "to coś" na następnych zawodach przez nas organizowanych...
Tak, że w imieniu organizatorów przepraszam za to co wyszło.:oops:..
Ale zobaczycie - warto będzie poczekać:razz:
CHI

Posted

W tej całej sytuacji nie chodzi o nagrody, ale o lekceważące podejście do zerówek. Przy jednakowej opłacie startowej dla zerówek i openów wszyscy powinni być traktowani na równi. Teraz już nie ma co płakać nad "rozlanym mlekiem" tylko przy następnych zawodach lepiej podejść do tego tematu, bo od kogo jak nie od Was najlepszych mają uczyć się kluby, które pierwszy raz będą organizować zawody agility.

Pozdrawiam

Posted

[quote name='Felki Ghandi i Jazz']Na innych zawodach spotkałem raczej sumowanie wyników z 2 przebiegów A i J np. w Łącku przy 3 A0 i 3 J0 w ciagu 2-óch dni były 3 wpisy A+J ew. były po 2 wpisy a dodatkowe przebiegi liczono jako drużynowe (to Warszawa). [/quote]

Poza zamieszaniem, to wydaje mi się, że idea zerówek jest taka, że powinny one mieć ogólnie łatwiej od openów, a branie pod uwagę aż trzech biegów do łącznej klasyfikacji wpisywanej w książeczkach jest moim zdaniem czymś bardziej wymagającym, niż tylko dwóch... czyli tak, jak chyba było zawsze do tej pory (poprawcie, jeśli się mylę:) )

No i oceny... czy ocena wpisywana do książeczki pracy u openów jest jedna, łączna dla wszystkich biegów z danego dnia (egzaminy + open J + open a)...?

Nie chodzi o to, że bym się chciała o coś czepiać:) bo i tak myślę że chyba dla większości zerówkowiczów liczył się fakt, że można pobiegać, a nie miejsca czy nagrody... ale tak jak napisała Magda - kluby organizujące pierwszy raz zawody chcą skądś czerpać wzór, dlatego warto roztrząsać to, co nie jasne, albo wydaje się nie fajnym rozwiązaniem ;-)