Jump to content
Dogomania

I zawody kwalifikacyjne do MŚ 2009 - Głogów, 7-8.02.2009

Recommended Posts

Posted

Właśnie przed chwila oglądałam listę startową na Puchar Ras i zadziwiłam się, że tylu mamy zawodników w Polsce. A teraz dziwię się ponownie widząc jak pusta jest lista startowa na tych zawodach.
Kochani, powinniście potrenować starty przed tak poważna imprezą jak Puchar ras i nie zlewać innych polskich zawodów. Jak tak dalej pójdzie to tym nielicznym, którym się chce organizować zawody odechce się i będziemy mieli agilitową imprezową pustynię.
Przy okazji apel do wszystkich polskich klubów. Weźcie się do pracy i zorganizujcie chociaż jedne zawody w roku. Nasz kalendarz na 2009 jest pusty.

Gdyby termin tych zawodów nie nakładał się na oszczenienie Oxy z pewnością bym była.

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No kalendarz faktycznie pusty :( Ale mam nadzieje ,ze to nie jest ostateczna jego wersja?

Moze frekwencja na innych bedzie wieksza.

Ja np. mam dwa psy zgloszone na puchar, ale w Głogowie nie moge być ,bo jeden pies jest jeszcze nie gotowy na starty , a drugi jest po operacji i ma rehabilitacje.
Wiec staram sie wierzyc w to ze inni tez maja wazne powody ,by nie startować.

Posted

Marta & Figa napisał(a):
a ja mam małe pytanko... czy do hali będzie mozna wejść nie starujacym psem?

a ty się Dominika nie zastanawiaj tylko się zgłaszaj! Przyjade was pofocic :cool3:

Zwykle można, tylko pies musi mieć aktualne szczepienia.

Posted

Marta & Figa napisał(a):
a ja mam małe pytanko... czy do hali będzie mozna wejść nie starujacym psem?

a ty się Dominika nie zastanawiaj tylko się zgłaszaj! Przyjade was pofocic :cool3:

Sama chyba wiesz jak to jest mieć 14 lat i zatroskanych rodziców :lol:

Posted

A ja się trochę nie dziwię frekwencji... po pierwsze dla mnie 90zł za pierwszego psa to cena trochę mrożąca krew w żyłach. Po drugie w tym terminie to część ludzi ma ferie i najzwyczajniej w świecie wyjeżdża. Po trzecie- z perspektywy mojej to dłuższy dojazd mam chyba tylko do szczecina, po czwarte- w tym terminie to i ślisko może być i niefajnie na drogach, co mnie nastawia na jakieś 7-8 godzin jazdy a w poniedziałek do pracy... no i po ostatnie ale najmniejsze- na wszystkich zawodach jest jakiekolwiek małe 'coś' co jest pamiątką po miejscu na podium w tych zawodach, nieważne czy w egzaminie czy w openach. A jakby w legnicy i np. głogowie w zeszłym roku nie przypominam sobie właściwie nic... no może medal jakiś.

I dlatego ze względu na wszystko powyższe- jadę z 3 psami:cooldevi:to chyba tylko świadczy o moim zdrowym rozsądku...:sweetCyb:

Posted

Sajko napisał(a):
A ja się trochę nie dziwię frekwencji... po pierwsze dla mnie 90zł za pierwszego psa to cena trochę mrożąca krew w żyłach. Po drugie w tym terminie to część ludzi ma ferie i najzwyczajniej w świecie wyjeżdża. Po trzecie- z perspektywy mojej to dłuższy dojazd mam chyba tylko do szczecina, po czwarte- w tym terminie to i ślisko może być i niefajnie na drogach, co mnie nastawia na jakieś 7-8 godzin jazdy a w poniedziałek do pracy... no i po ostatnie ale najmniejsze- na wszystkich zawodach jest jakiekolwiek małe 'coś' co jest pamiątką po miejscu na podium w tych zawodach, nieważne czy w egzaminie czy w openach. A jakby w legnicy i np. głogowie w zeszłym roku nie przypominam sobie właściwie nic... no może medal jakiś.

I dlatego ze względu na wszystko powyższe- jadę z 3 psami:cooldevi:to chyba tylko świadczy o moim zdrowym rozsądku...:sweetCyb:

Sajko: rozbawiłaś mnie do łez puentą. Dzięki:grins:.

Posted

No to nas Sajko zachęciłaś:mad:

Ale biorąc pod uwagę wszystkie powyższe argumety bierzemy zawodnika Ghandiego i Jazza jako kibica i jedziemy:multi:. Jak widać Cavano zwarte i gotowe.

Do tego namówiliśmy znajomych shelciarzy żeby wpadli chociażby jako kibice i udało się:loveu:

Posted

uwaga uwaga :D

Czy ktoś miałby miejsce w samochodzie na mnie i Pikusia oraz Agatę z borderką Nex, żeby nas zabrać do tego schroniska na noc z hali? bo kombinujemy jak możemy jakby tu przyjechać...

Dojazd jest hardcorowy, jakoś ogarnęłyśmy jak dostać się do Złotoryi. I teraz już ręce nam opadły :placz: bo trzeba:
- przemieścić się z dworca pks na halę w sobotę i z hali na dworzec w niedzielę po zawodach
- do schroniska i ze schroniska

za wszelkie formy pomocy byłybyśmy ogromnie wdzięczne.. :loveu: