Camara Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Właśnie dziś podpytałam o to Biafrę. Borys to duży pies i będzie przebywał w kojcu przez cały czas, bez wypuszczania i bez spacerów. Trzeba mu zapewnić wystarczającą przestrzeń czyli wymiary kojca to min. 5x5 m. I niestety nie może to być siatka, bo dla kaukaza siatka to żadne zabezpieczenie. Czyli ogrodzenie z prętów. W marketach są gotowe elementy ogrodzenia o wymiarach 2,5 m (wysokość 1,5 lub 1,7 m) w kwocie ok. 100 zł/element. Do tego słupki i podmurówka. Czyli całość powyżej 1000 zł. :cool1: Wiem, że dużo... może ktoś wpadnie na pomysł jak zrobić to taniej? No i jeszcze jedna uwaga.... Borys dożył by tam swojej godziny... a kojec zostanie. I na pewno będzie miał kolejnego lokatora - nigdzie nie chcianego kaukaza Quote
__Lara Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Camara napisał(a):Właśnie dziś podpytałam o to Biafrę. Borys to duży pies i będzie przebywał w kojcu przez cały czas, bez wypuszczania i bez spacerów. Trzeba mu zapewnić wystarczającą przestrzeń czyli wymiary kojca to min. 5x5 m. I niestety nie może to być siatka, bo dla kaukaza siatka to żadne zabezpieczenie. Czyli ogrodzenie z prętów. W marketach są gotowe elementy ogrodzenia o wymiarach 2,5 m (wysokość 1,5 lub 1,7 m) w kwocie ok. 100 zł/element. Do tego słupki i podmurówka. Czyli całość powyżej 1000 zł. :cool1: Wiem, że dużo... może ktoś wpadnie na pomysł jak zrobić to taniej? No i jeszcze jedna uwaga.... Borys dożył by tam swojej godziny... a kojec zostanie. I na pewno będzie miał kolejnego lokatora - nigdzie nie chcianego kaukaza Camara spokojnie, będziemy zbierać aż do skutku :) Dobrze, że napisałaś ile mniej więcej to może kosztować, podam tą cenę na bazarku. Myślę, że znajdę w domu jeszcze inne rzeczy na kolejne bazarki :p A allegro cegiełkowe ma Borys? W ogóle może zaczniemy akcję zapraszania na ten wątek ludzi żeby zbierać kasę? Quote
Biafra Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Borysek dziękuje Wam za bazarki i wsparcie finansowe na jego uluuuubiony twaróg :evil_lol: Dla niego świat mógłby się składać z jego nowej ulubionej budy i twarogu najlepiej z mlekiem :loveu: Wpłynęło 66-Kropa 30-Amicus 30-ab-Agnieszka 100-Dobra Duszyczka ;) 100-Markofix 102-za Bazarek od Aska7 30-Amicus 36-__Lara 30-dorota1 :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Czyli wszelkie długi spłacone i rachunek za 5 CaloPetów też :loveu: A efekty przyjmowania pasty widać gołym okiem i słychać :p Borys wypełzł z budy i zaczął wydawać z siebie dźwięki. Calo Pet stawia na nogi :loveu: Borysek już nie je na leżąco w budzie, tylko wychodzi do jedzenia dzięki czemu nie porywa mi ostatnich psich naczyń . Koło mojego domu sąsiadka chodzi do pracy-codziennie tam i z powrotem...ALE dzisiaj JA bylam akurat przed domem i sąsiadka zaczęła do mnie mówić . Borys szczekał na nią aż zadyszki dostał :evil_lol: Chyba w końcu docenił doręczyciela pełnych misek :p i postanowił mnie pilnować, pomiędzy napadami głębokiego snu. Niestety opuszcza budę na krótko, bo dalej jest słaby i bolą go stawy. Cały zad ma ledwo sprawny. Po dłuższej naradzie z wetami ustaliliśmy,że Borys musi dostawać Rimadyl. Do końca. Niestety. Może bedzie przez to żył miesiąc krócej bo wątroba w końcu wysiądzie ale przynajmniej nie bedzie go bolało i bedzie mógł zrobić kilka kroków. Z dwojga złego trzeba było wypośrodkować :roll:. Będzie dostawał jeszcze jedną tabletkę więcej osłonowo na wątrobę i dwie tabletki Rimadylu rano, żeby w dzień mógł stać na nogach a w nocy bedzie spał. Taki jest plan , ewentualnie zostanie poddany modyfikacji w razie potrzeby. Wszelkie bazarki na Rimadyl będą baaaardzo potrzebne :modla: Byle do wiosny- bedzie można wygrzewać stare gnaty na słońcu ;) Tak Borysek ogląda świat-jego ulubiona pozycja A tutaj przy jedzeniu, widać jaki on jest chudy :shake: i te tylne łapy ledwo go niosą . Na zadzie na górze ma takie długie nastroszone pióra a pod spodem sam kregosłup :-(. Jak przestanie kraść miski i odda te co już ma w budzie to trzeba mu bedzie kupić stojak zeby jadł z podwyższenia :roll:. Igor ma dobry, bo miski stabilnie na nim stoją, ale boję się , że jak go Borys wciągnie do budy to sie zaklinuje wewnątrz albo zawinie tym nieszczęsnym łańcuchem :shake: Quote
Camara Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 nawet na fotkach widać, że Borys się zmienił marniutko wygląda, ale... to już nie jest pies, który chce umrzeć... __Lara, na zbieranie na kojec mamy trochę czasu. Ziemia musi odmarżnąć a to trochę potrwa, siedziba Biafry to już (prawie) góry :lol: Ale faktycznie dobrze by było zapraszać ludzi do pomocy bo kwota do uzbierania jest duża. Borys nie ma allegra - do tej pory nie byłyśmy pewne, czy on przeżyje... ale chyba się chłopak zbiera (tfu tfu na psa urok!!! żeby nie zapeszyć :evil_lol:) Quote
Biafra Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 ab-agnieszka napisał(a):Trzymam kciuki za Borysa Dzięki :loveu: Dzisiaj wstaliśmy prawą nogą :p Humorek jakby lepszy...postanowiliśmy się umyć. Śnieg pomału znika, a futro jakby to powiedzieć dalej cuchnie :roll: Ostatnia szansa na toaletę... Quote
Onaa Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Piękne kaukazy! Czy Borys jest w hotelu u Biafry razem z tymi innymi kaukazami? Podziwiam w takim razie Biafrę bo kaukazy mają opinię trudnych psów (zwłaszcza po takich tragicznych przejściach). Ale dobrze że Borys znalazł tam swoje miejsce, bo każdy zasługuje na szansę.:roll: Szkoda tylko, że ktoś inny mu ją odebrał, odebrał szansę bycia kochanym i kochającym psem.:-( Czy hotel u Biafry jest daleko od Krakowa? Quote
Bambino Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Biafra, nie mam chyba twojego konta. Przyślij. Mam nadzieję, że z wypłaty zostanie mi jakis grosz, to przyślę na trochę białego sera ( twarogu), ewentualnie podziele się swoją porcją. Ale sądząc po wielkości wiadra z fotek, to potrzeba chyba z wagon tego twarogu. :evil_lol: A nie lepiej Biafra, żebyś kupiła krowę na mleko i ser? :diabloti: Quote
__Lara Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Ojejciu, Biafra, jakie cudowne zdjęcia :D kochany psiaczek, zaczyna mu się lepiej żyć, wreszcie :D dzięki takim wspaniałym ludziom jak WY! :loveu: To ja mu postaram się zrobić allegro cegiełkowe w weekend, bo jak nie na kojec, to na leki i na jedzonko - twarożek trzeba kasy :p no i będą jeszcze bazarki, przynajmniej moje :p Właśnie można rozsyłać do ludzi zaproszenia na wątek żeby sfinansowali choć troszkę Boryska, może się jakoś podzielimy literkami? kto chętny? Quote
Camara Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Bambino - nr konta Fundacji jest na pierwszej stronie :p __Lara - ja na razie zajmuje się marketingiem zewnętrznym :evil_lol: czyli wklejam Borysa na inne fora i wysyłam maile do bliższych i dalszych znajomych :cool3: jak skończą mi się pomysły to włączę się tutaj. Na razie proszę o banerek :loveu: Quote
Nadziejka Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 :calus:Borysku jakis ty jest piekny ! cioteczka Biafra:Rose::cool2: to dzieki tobie! Odzyl , kochaniutki , normalnie ziutek odzyl i chce mu sie dalej zyc! Cioteczki - cuda zrobilyscie , cuuuda:multi::multi::loveu: Quote
Bambino Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Camara napisał(a):Bambino - nr konta Fundacji jest na pierwszej stronie :p __Lara - ja na razie zajmuje się marketingiem zewnętrznym :evil_lol: czyli wklejam Borysa na inne fora i wysyłam maile do bliższych i dalszych znajomych :cool3: jak skończą mi się pomysły to włączę się tutaj. Na razie proszę o banerek :loveu: Camara, dzięki. Ale ze mnie matoł! :oops: Z pierwszego postu wynika nawet,że cos wpłaciłam, więc konto musiałam miec, nie ? Quote
Camara Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Bambino napisał(a):Camara, dzięki. Ale ze mnie matoł! :oops: Z pierwszego postu wynika nawet,że cos wpłaciłam, więc konto musiałam miec, nie ? gołębiem pocztowym przysłałaś :evil_lol: Quote
__Lara Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Camara napisał(a):Bambino - nr konta Fundacji jest na pierwszej stronie :p __Lara - ja na razie zajmuje się marketingiem zewnętrznym :evil_lol: czyli wklejam Borysa na inne fora i wysyłam maile do bliższych i dalszych znajomych :cool3: jak skończą mi się pomysły to włączę się tutaj. Na razie proszę o banerek :loveu: Camara ok, to dobrze :) to ja będę robić bazarki póki co, no i to allegro cegiełkowe postaram się zrobić w weekend, ok? Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Zrobię małego offa.... http://www.dogomania.pl/forum/f28/psi-szkielecik-wychudzona-sunia-z-katowic-szuka-domu-grozi-smierc-129995/ Quote
__Lara Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Borys ma już aukcję cegiełkową allegro :) CHORY BORYS PROSI O POMOC - AUKCJA CHARYTATYWNA (538683816) - Aukcje internetowe Allegro Quote
ab-agnieszka Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 No to teraz trzymam kciuki zeby sie cos dla niego uzbieralo. Quote
zuzlikowa Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Teraz trafiłam na wątek Borysa:-( Zmaltretowany gigancik! Ileż on musiał przeżyć...? Dużo nie mogę pomóc,ale co miesiąc wpłacę 10zł!Już pierwsze przelewam. A jak się uda to zrobię bazarek! Borysku...trzymaj się!:loveu: Quote
Camara Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 W moim podpisie jest banerek z linkiem do fundacyjnej strony Borysa. Quote
Biafra Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 To ja :p Borys :user: Coraz pewniej stoję na łapach. Wcinam jedzonko aż się cały trzęsę. I mam ulubioną budę ze STAŁYM meldunkiem :loveu:na podany adres dostałem paczkę :sweetCyb: Nadawca anonimowy :lilangel: ale bardzo mu dziękuję :loveu: Dostałem Flawitol Artro dr Seidla i witaminy Beaphar Senior Cal Teraz będę nie tylko zdrowy ale i piekny Quote
samoglow Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Te zdjecia sa ogromnie wzruszajace :lol: Quote
tamb Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Tak się cieszę, że jest coraz lepiej.:loveu: Quote
zuzlikowa Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 :loveu::loveu::loveu: Ślicznyś... Bezpieczny już jesteś, więc ...spokojnej nocy!!!!:loveu: Quote
__Lara Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Borysku :loveu: zdrowiej nam piesku kochany :) Quote
Recommended Posts