togaa Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Przecież z taka urodą musi być zauważony? Jak to sie dzieje że nikt go nie chce? Quote
Lilmo Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 togaa napisał(a):Przecież z taka urodą musi być zauważony? Jak to sie dzieje że nikt go nie chce? Jego ogłoszenia mają całkiem niezłą oglądalność. Ja się obawiam, że potencjalne domki odstraszają te jego ucieczki :-( Jednak nie możemy przemilczeć tego faktu, gdyż to bardzo ważna kwestia i przyszły domek powinien wiedzieć, że to mały uciekinier, który ze względu na to wymaga dużej uwagi. Quote
togaa Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Błędne koło... Ucieka, bo nie ma domu.. A nie ma domu ,bo ucieka..... Nie tacy "artyści" znajdywali dom...Kto maluchowi da szansę? Quote
MagdaH Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 [quote name='togaa']Błędne koło... Ucieka, bo nie ma domu.. A nie ma domu ,bo ucieka..... Nie tacy "artyści" znajdywali dom...Kto maluchowi da szansę? A czy jajca ma tam, gdzie ma? czy uciachane? Bo mojemu uciekasowi, ucieczki skończyły się razem z jajkami:evil_lol: A giganciarzem był zawzietym...Może temu pluszakowi też by kastracja pomogła???:roll: Quote
Gdusia Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Jeszcze nie jest wykastrowany ale z tego co wiem to ma byc:evil_lol: Quote
togaa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Ostatnio, zabieg juz był w planie a Kumpel nawiał....:razz: Quote
supergoga Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Nie ma domu i miejsca na przechowanie Kumpla po zabiegu. Ale myslimy o tym. Ten pies jest zagadką - jest najpiękniejszym psem w schronisku, ale pewnie jego wiek, tak 5-6 lat - powoduje, że nikt go nie chce. Malutki, kudłaty piesek z zamiłowaniem do wolności. Proszę, nie zostawiaj mnie tu, zabierz do domu, na wycieczkę, na spacer. Kochaj mnie!!! Quote
Alojzyna Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Trzeba ludziom tłumaczyć, że 5-6 lat u takiego psa to zaledwie początek dorosłości ;). Przed nim jeszcze wiele lat życia.:lol: Mam 8-letnią sukę, która zachowuje się jakby miała 2 lata. Quote
Lilmo Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Śliczne te zdjęcia uśmiechniętego Kumpla. Postaram się w weekend znowu odświeżyć jego ogłoszenia. Dodam te zdjęć,bo na dotychczasowych Kumpel sprawia wrażenie smutnego, a na tych widać, że to radosny psiak. Martwi mnie to, że przez tak długi czas nikt go nie wypatrzył. Quote
togaa Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Prześliczny..a przy tym musi to byc bardzo inteligentny psiaczek,skoro tyle czasu potrafił przeżyć na wolności... Quote
Lilmo Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Kumpelku nie mogę się napatrzeć na te nowe zdjęcia. No niech wypatrzy Cię już jakiś dobry domek. Halo, halo... nie dajcie kudłaczkowi tyle czekać! On tak bardzo chce być kochany! Quote
MagdaH Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Alojzyna napisał(a):Trzeba ludziom tłumaczyć, że 5-6 lat u takiego psa to zaledwie początek dorosłości ;). Przed nim jeszcze wiele lat życia.:lol: Mam 8-letnią sukę, która zachowuje się jakby miała 2 lata. ...kiedyś poszłam z moim (wtedy)16letnim Lyśkiem do weta, a tam nowy, nie wtajemniczony pracownik. Zbadał Lycha i ocenił wiek na 9-10 lat. Powiedział, że piesek zadbany, ząbki ładne jak na 10 latka...Powiedziałam w jakim wieku pies jest, facet spojrzał na mnie i powiedział, widocznie poprzedni wet się pomylił:roll: Ja zapodałam dokładna datę urodzenia (04.10.1992 pomiędzy 01:30 a 5 rano), pies jest ze znajomego domu;) Lychu do samego konca zachowywał sie jak szczenior, wiec ocenianie psa pod kątem wieku, chyba nie ma sensu. Takie małe, żwawe psiaki są dużo żywotniejsze niż mój 4letni Biszkopt (mix asta), dostojnie leżący i patrzący na otaczający go swiat z dumną wyższoscią hrabiego Pierdzistolskiego:eviltong: Quote
MagdaH Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Fruń po domek, piesku w piórkach:loveu: Quote
togaa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Jakby był przeżroczysty,...nikt Go nie dostrzega ..? Quote
Gdusia Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Heh kumpel to bardzo przyjazny psiak chyba jak kazdy uwielbia drapamko po brzuszku oraz za uszkiem :) Quote
Lilmo Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Drogie ciotki odwiedzające wątki psiaków z przytuliska w Buku, mamy do Was apel! Niedawno ruszyła akcja "Pomagamy zwierzętom" organizowana przez sieć hipermarketów Tesco. Tesco przekaże 10% wartości z każdej kupionej karmy marki Tesco oraz Pet Food. Dodatkowo firma Mars przekaże 10 000 wybranym w głosowaniu schroniskom. Bardzo prosimy o Wasze głosy na schronisko w Buku. Jak oddać głos? Wystarczy wejść na stronę: Pomagajmy zwierzętom - Tesco (Polska) Sp. z o.o. . Po prawej stronie znajduje się lista schronisk. Wystarczy wybrać schronisko, podać swój e-mail, a następnie odebrać maila i potwierdzić oddanie głosu. Z góry dziękujemy! Quote
Lilmo Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Supergoga jest wielka szansa dla Kumpla na wyróżnione allegro. Już piszę więcej na ten temat. Na wątku "Kudłacze w potrzebie" : http://www.dogomania.pl/forum/f28/kudlacze-w-potrzebie-146370/index18.html Sabina02 zaproponowała stworzenie i zasponsorowanie wyróżnionego allegro dla ok. 20 psiaków z tamtego wątku. Moim zdaniem warto byłoby skorzystać z takie okazji. Kudłacze są w ostatnim czasie bardzo rozchwytywanymi psiakami, więc sądzę, że wiele osób zajrzy na to allegro. Myślę, że to może być duża szansa dla Kumpla, z której warto skorzystać. Póki co poprosiłam Sabinę02 o zarezerwowanie dla mnie miejsca dla Kumpla, do czasu aż Ty nie wyrazisz zgody na zamieszczenie go na tej aukcji. Supergoga, jakie jest Twoje zdanie na ten temat? Wiem,że Kumpel ma fundacyjne allegro, ale może w tłumie kudłaczy nikt nie zauważy, że to ten sam pies ? :) Quote
supergoga Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Nie ma sprawy, wielkie dzięki.On już długo czeka a jest taki piękny. Ja zawsze jak już będzie, moge nasze zdjąć. Wyróznione jest szansą. Lilmo, co ja bym bez Ciebie zrobiła???:oops: Quote
Lilmo Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 supergoga napisał(a):Nie ma sprawy, wielkie dzięki.On już długo czeka a jest taki piękny. Ja zawsze jak już będzie, moge nasze zdjąć. Wyróznione jest szansą. Lilmo, co ja bym bez Ciebie zrobiła???:oops: Super!!! To ja lecę na kudłaczki potwierdzić, że będziemy wdzięczni za umieszczenie na tym allegro Kumpla! Supergoga, miałabyś więcej czasu i spokój, bo nie musiałabyś czytać tych wszystkiech PW z moimi dziwnymi pomysłami :lol: :lol: :lol: Quote
supergoga Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Oj, pisz, p[isz - Twopje słowa są balsamem na moje skołatane nerwy :evil_lol:. O Twój zapał jest zaraźliwy. Naprawdę :loveu:. W listopadzie mamy stoisko Fundacji na wystawie psów w niedzielę - jesli będą jeszcze kolczyki nie sprzedane, możemy zabrać na stoisko. Quote
Lilmo Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Ooo świetnie, że pojawia się kolejna impreza, na której fundacja będzie miała swoje stoisko. Trzymam kciuki, żeby przełożyło się to na domki, bo to naprawdę dobra forma promocji zwierzaków. Gdyby była potrzebna jakakolwiek pomoc przy tym stoisku to mogę zaoferować swoją pomoc, gdyż pochwalę się, że od listopada wracam do Poznania. Co do kolczków, to tak jak pisałam, po zakończeniu bazarku postaram się je wysłać. Wracając jednak do bohatera wątku ( :loveu:) to Sabina02 zrobiła już obiecane allegro, oto link: KUDŁATE PIESKI CZEKAJĄ NA ODMIANĘ SMUTNEGO LOSU (761289276) - Aukcje internetowe Allegro Myślę, że warto zostwić także fundacyjną aukcję, bo na tej ze względu na dużą ilość psów są tylko podstawowe informacje. Quote
Lilmo Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Czy ktoś jeszcze pamięta o Kumplu? :cool3: Quote
Gdusia Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Ja pamietam !! Tylko niestety zalogowac sie nie moglam cholera mnie brala ale juz moge :D:D:D Kumpel szuka domu hallo !!!!!! Quote
Recommended Posts