Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ajula, to jak się zachowuje, to pikuś... przez tydzień można nawet sajgon wytrzymać, ale co potem...
z trzema psami na dłużej sobie nie poradzimy (dlatego mimo że serducho pękało nie zaoferowałyśmy DT Sabie)

Posted

Napisz proszę jak się Kumpel zachowuje do innych psów no i kotów.Na tydzień ( na czas kastracji )mógłby być u nas bo na dłużej nie damy rady. Jeszcze się zastanawiamy. Aco póżniej po kastracji? Macie dla niego DT?

Posted

KateBono napisał(a):
Napisz proszę jak się Kumpel zachowuje do innych psów no i kotów.Na tydzień ( na czas kastracji )mógłby być u nas bo na dłużej nie damy rady. Jeszcze się zastanawiamy. Aco póżniej po kastracji? Macie dla niego DT?

no masz, siedzi w drugim pokoju i dubluje mi wpisy...

Posted

Kumpel jest do innych psów zupełnie bezproblemowy. Siedzi w kojcu (siedział znaczy) z innymi psami, chodzi z nimi na spacery i na wybiegu. Nie wiem, jak koty, ale ponieważ to łazik miejscowy, gdyby bezmózgowo gonił koty pewnie już by pod coś się wpakował. W Buku wszak jeżdża jakieś tam pojazdy.

Po kastracji - cóż, koncepcji nie ma - wraca do klatki schroniskowej. Ale za to ciachnięty.

Posted

może ciachnięty zwiewać nie będzie, dobry i tydzień, a Wy BeaBono to hardcorowe babki jesteście, podróże do Wawy z trzema psiakami, DT gdy macie w domu taki zwierzyniec - nawet chwilowe to wyczyn!

Posted

Ano dokładnie.
Kastracja byłaby w Poznaniu, jak zwykle na Polance. A kiedy - hmmm, i tu jest ten problem, bo Kumpla zwyczajnie nie ma - nawiał. Paweł musi go namierzyć. Jak go złapie, przetrzyma w kojcu, nie wypuści a ja zabiorę go na zabieg. Oczywiście wcześniej dam znać.

Posted

Bonki Kochane....nawet o Was nie myślałam.
Ale wątek Gufika jest tak zajmujący i tyle sie tam działo,dzieje z Waszym udziałem że liczyłam na kogoś z podczytywaczy....

Strasznie mi żal Kumpla...Ten psiak rozpaczliwie chce wydostać się ze schronu....Skazuje się na tułaczkę,bezdomność,głód....O gorszym nawet nie myśle..... Woli poniewierke niż schron.
Może ciachnięty mniej będzie marzył o wolności....

Posted

BeaBono napisał(a):
gdzie jesteś mały włóczykiju? :-(

Gdzie on śpi. co on je ??
Przecież te jego piórka wogóle go nie grzeją....Zamarznie..!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Gdyby niukt nie szukał to Kumpel już 3 lata temu by zaginął. On uciekł juz chyba 5 raz. Zawsze w to samo miejsce, w którym niestety go nie chcą. Jak widzi Pawła ucieka - nie chce za żadne skarby wracać do schroniska.
Musi minąć troszkę czasu, aby uciszyła się czujność i wtedy ludzie pomogą i go przytrzymają a Paweł zabierze. Tab już było.

• 5 weeks later...
Posted

Żyje - Paweł widział go z daleka, tam, gdzioe zwykle przebywa. Kumpel daje sie złapac wtedy kiedy ma dość wolności. To naprawdę mądry pies - tylko nie toleruje zamknięcia. Biedny.
Myslę, że może w końcu zechce powrócić.

Posted

Szkoda wielka że ludzie z miejsca "gdzie zwykle przebywa" nie zakochali sie w Kumplu... Ale przeciez Go karmią.?
Nie przepedzają. ...!
Nie wzrusza ich Jego psi los ?