wilczek007 Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 kurcze z psem pkp ani pks jeszcze nie jechałam...gdzie on sie załatwi??...wybaczcie moja głupote ale sie nie znam...:oops: Quote
monika55 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Cioteczki drogie, taka podroz ze starym schorowanym psem nie jest taka prosta.Autokar jedzie ok 12 godz w jedna strone z przesiadka w Katowicach. Nie wiem jak pies wytrzyma. Pociag to ok. 3 przesiadek i podobna ilosc godzin. Ja wiem, ze to wlasciwie ostatnia szansa dla suni.Pogoda jest jaka jest.Transporterka nie mamy.To naprawde trudna sprawa. Dzieli nas cala Polska. Oczywiscie decyzja nalezy do wilczek. Sprawdzalam jeszcze na Gumtree. Tam czasem ktos zabiera za polowe kosztow. Bede tego pilnowac.Bo samochodem najwygodniej dla psa.Ostatecznie wilczek zadecyduje. W podrozy pomoc niestety nie moge.O jamniczej skarpecie pamietac bede. Quote
taxelina Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Melduje sie!! wrzucilam ja na forum rasowych jamnikow tez.. moze ktos pomoze.. http://naszejamniki.pl/viewtopic.php?p=35736#35736 Quote
wilczek007 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 no...samochodem było by łatwiej...narazie rozgryzam rozkłady pociagów i autobusów..i jesli mnie wogóle samej wypuszczą z domu bo jeszcze nikogo nie informowałam...a jak psa przewozic?...tak "luzem"?..czy w takim...czyms...zapomnałam jak sie nazywa... Quote
Lionees Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='wilczek007']no...samochodem było by łatwiej...narazie rozgryzam rozkłady pociagów i autobusów..i jesli mnie wogóle samej wypuszczą z domu bo jeszcze nikogo nie informowałam...a jak psa przewozic?...tak "luzem"?..czy w takim...czyms...zapomnałam jak sie nazywa... Kontenerku ;) Quote
wilczek007 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 szukam nadal lepszego transportu niz busy i pociagi...ale gnebi mnie jedno...za te dwa miesiace ja nie zdołam jej juz odebrać, bo nawet niewiem czy jeszcze bede mogła ani też moge nie miec czym, za co i jak itp itd ...wiec jestem w kropce...czy tego zabiegu sie nie da zrobic gdzies bliżej?...zawsze jak jest juz coś fajnego to za daleko...:-( Quote
Isadora7 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='wilczek007']szukam nadal lepszego transportu niz busy i pociagi...ale gnebi mnie jedno...za te dwa miesiace ja nie zdołam jej juz odebrać, bo nawet niewiem czy jeszcze bede mogła ani też moge nie miec czym, za co i jak itp itd ...wiec jestem w kropce...czy tego zabiegu sie nie da zrobic gdzies bliżej?...zawsze jak jest juz coś fajnego to za daleko...:-( Czy ty nie szukasz sobie problemów? Gdzie jest powiedziane że będziesz zmuszona ją odbierać? Quote
wilczek007 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 spokojnie, ja tylko zawsze za duzo mysle i za daleko. Możliwe że będzie ten transport tylko kumpela spyta kogo trzeba.Mam nadzieje że sie uda.Jak sie uda od razu dam znac. Quote
dusje Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Znalazlam cos takiego: pociag jedzie z Katowic, ja wystukalam sobie Gliwice jako poczatek podrozy Szczegóły połączenia Cena za kl 2 normalny =60zl + jakies 15-20 zl za bilet dla suni Pospieszny "Gwarek" Katowice - Słupsk / Ustka bez przesiadki !!!!! ok. 10h czas podrozy, krotkie postoje Sunia jest malutka, mozna jej dac kocyk i ewentualnie jakies podklady pieluchowe na siusianko, miseczka z butelka wody i cos malego na zab dla panienki. Szczepienie na wscieklizne i zaswiadczenie jest obowiazkowe. Dobra ksiazka do poczytania i czas zleci szybciutko;) Samochodem szybciej tez nie bedzie, zwlaszcza w obecnych warunkach pogodowych:shake: Quote
malagos Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 przypomnijcie, skad i dokad ten transport? moze dodać w tytule? Quote
danka1234 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 malagos napisał(a):przypomnijcie, skad i dokad ten transport? moze dodać w tytule? Malagos jamnisia miałaby przyjechac do mnie czyli do Słupska ale ja też mogłabym po nią gdzies podjechać jeśli trafiłby sie jakis transport który by ja zabrał w moje strony. Zbojini bedzie jechał ze ślaska do Pruszcza Gdańskiego i zabrałby ją ze soba ale jedzie dopiero 25stycznia a jamnisia jest z taką wielka przepukliną wiec szukamy sposobu by jak najszybciej mogła tu dojechać na operacje. napisze wilczkowi by dodala w tytule,to nową dogomaniaczka i dopiero raczkuje na dogo wieć trzeba jej pomagać i kierować. Quote
wilczek007 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 wyglada na to że pojedziem pociagiem bo taniej. Ale dopiero jesli juz to w weekend...czekam jeszcze na pewna wiadomośc. Quote
danka1234 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 no tak,to jest ponad 1300 km w dwie strony,to ponad 400zl na paliwo gdyby jechać samochodem. Quote
monika55 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Powodzenia zycze. Moze sie uda z ta sunia. Dam ogloszenie na naszym forum, moze ktos pozyczy kontenerek. Quote
malagos Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 dzięki, Danusiu, za informację. To tak jest, jak sie czyta ostanie posty :oops: Moze transport z jakimś "postojem" posrodku, w Warszawie, jakiś łączony? Quote
agata-air Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Rozmawiałam z Danusią i będziemy probowały żeby sunia nie musiała jechac aż do Slupska jest ktoś wstępnie chętny pomóc jej w Wawie. Quote
Isadora7 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 agata-air napisał(a):Rozmawiałam z Danusią i ustaliłyśmy, że sunia nie będzie postajem w Wawie a na stałe ;) Mamy dla niej fundacyjny domek- potrzebny transport do Warszawy. Więcej napisze późnym wieczorem To bardzo dobra wiadomość, jamniczka pójdzie w bardzo dobre ręce. Teraz wilczek007 wobec tego kombinuje z transportem do Warszawy. I pamiętaj to już jest DOMEK STAŁY dla suni. :cool1: Quote
danka1234 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 No tak,dla jamnisi szykuje sie w Warszawie domek stały a to najważniejsze,sprawy zwiazane z operacja trzeba jeszcze uzgodnić i dograć. Quote
danka1234 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Jutro bedzie wiecej informacji w tej sprawie. Quote
danka1234 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 wilczek007 napisał(a):pojade gdzie wyslecie:p super,dziekujemy bardzo.:lol: Quote
__Lara Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Fajnie, jamnisia znalazła domek :multi: może w takim razie pomożecie pogryzionemu Kubusiowi? :oops: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pogryziony-kuba-szuka-dt-nawet-platnego-127640/#post11474014 Quote
danka1234 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 __Lara napisał(a):Fajnie, jamnisia znalazła domek :multi: może w takim razie pomożecie pogryzionemu Kubusiowi? :oops: oj chyba nie czytałas wątku i nie wiesz jak sie tu sprawy mają.;) Quote
dusje Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Jamnisiu:loveu: tyle wokol ciebie dobrych ludzi, teraz juz bedzie tylko dobrze:lol: Wecik cie pieknie naprawi i lada moment bedziesz sobie skakac po snieznych drozkach i aby do wiosny........urocze zapachy pierwszych kwiatow, ciut zielonej trawy...a latem....nie uwierzysz......najpiekniejsze chwile przed toba malenka. Trzymaj sie dzielnie:loveu: Fajnie, ze jest DS dla malej uszatki i fajnie ze wkrotce mala bedzie juz u siebie:multi: Dajcie znac jak dojechala i jak sie ma sliczna jamniczka:loveu: PS wilczek:lol: a czy Ty wiesz, ze jak zamarzna zwrotnice to PKP wygania pasazerow na tory i kaze chuchac?????:evil_lol: Ciepla kurtka sie przyda:cool3: Quote
Recommended Posts