Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

shanti napisał(a):
A możemy liczyć na krótkie relacje z jej nowego domu? Tyle osób jej kibicowało. Przyjemnie będzie poczytać, że u niej wszystko ok.

Posty przeskoczyły:roll:

Ja mysle,ze wolontariat wyciagnie wnioski z tej calej afery i jak ada-jeje pisze spotka sie z pania wet. Zacznie wspolpraca dla wspolnego celu, dla dobra i polepszenia dobrostanu zwierzat w jastrzebskim schronisku. A losy i zycie Wanilki beda znane, moze nawet nowa opiekunka ma dostep do netu? To mozna by ją na dogo zaprosic i juz!:p

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ada-jeje']Arka po rozmowie z pania wetka zrozumialas ze moje posty nie byly pisane zeby kogokolwiek nakrecac. :shake:

A ja nawet nie pomyslalam, ze Ty chcesz nakręcac!:p

Posted

AdaK napisał(a):
Arko wiesz, należą Ci się z mojej strony przeprosiny... I to jest szczere, przepraszam.

Bardzo ladnie z Twoje strony Ado, ze umiesz przeprosic, szczerze sie ciesze i przyjmuje przeprosiny:p

Posted

Bardzo się cieszę, że sytuacja Wanilki się wyjaśniła.
Cieszę się również, że niektóre osoby przemyślały co nieco i umiały przyznać się do błędu, a nawet przeprosiły. :)
Wiele tu było kłótni i wojen, ale mam nadzieję, że to już za nami.

Być może przeprosiny należałyby się również pani wet... Wychodzi na to, że nie taki z niej potwór... Sunia będzie wydana do domu, będzie wysterylizowana.. Czy nie o to właśnie chodziło?

Mam wrażenie, że większość całej afery tutaj spowodowana była nieznajomością zasad współpracy schroniska z weterynarzem. Podkreślam: to moje wrażenie.
Ale zostawmy to. Najważniejsze, że sunia ma szansę na dom i być może jej nowa właścicielka będzie chciała od czasu do czasu dać znać co u Wanilki..

Posted

ARKA napisał(a):
Wpłacic na sterylizacje suczek jastrzebskich. To jest najlepsze co mozna zrobic dla psow wogole.

A ja też mam pytanie: dlaczego arka ma o tym decydować? Czyżby sterylki ma robić wetka schroniskowa i brać za to dodatkową kasę przez nas zebraną i potem jeszcze decydować, że nikomu z dogo nie wyda psa?:crazyeye:. To chyba jakieś nieporozumienie.............

Posted

Ja zas, napisze sobie ot tak, ze bardzo szanuje stare chinskie powiedzenie:

Nie chwal dnia przed zachodem slonca..................

Skad wzielo sie to beznadziejne powiedzonko : czytac ze zrozumieniem????
Na kazdym forum beznadziejnie powtarzane i nie wnoszace nic interesujacego do meritum.

Jesli odnosi sie do pisma zawierajacego podstawy prawne, paragrafy itp. to w porzadku - nie kazdy moze to zrozumiec, ma prawo nie znac przepisow. Wowczas i tak czytanie ze zrozumieniem nie pomoze. Potrzebna jest pomoc zawodowca.

Jak jednak ma sie to w odniesieniu do postow, opinii w nich wyrazanych? Nijak. Mozna jedynie mowic o dowolnej interpretacji tekstu, podobnie jak wierszy Galczynskiego np.

Jednym slowem - Polonisci bija na alarm !

Posted

A kto powiedział, że Arka ma o tym decydować?
Ja raczej widzę to jako PROPOZYCJĘ, a nie NAKAZ.
Czytajcie ze zrozumieniem.
Niech wypowiedzą się darczyńcy. Ich zdanie jest najważniejsze.
Nie doszukujcie się czegoś, co nie zostało powiedziane.

Posted

[quote name='EVA2406']A ja też mam pytanie: dlaczego arka ma o tym decydować? Czyżby sterylki ma robić wetka schroniskowa i brać za to dodatkową kasę przez nas zebraną i potem jeszcze decydować, że nikomu z dogo nie wyda psa?:crazyeye:. To chyba jakieś nieporozumienie.............

Też się z tym zgadzam. Dlatego muszą zostać wypracowane jakieś zasady współpracy, bo inaczej to nie ma sensu.

Posted

[quote name='__Lara']Też się z tym zgadzam. Dlatego muszą zostać wypracowane jakieś zasady współpracy, bo inaczej to nie ma sensu.

Dokladnie tak. Dopoki nie bedzie jasno i przejrzyscie dla wszystkich i ze wszystkimi -ustalonych wspolnie i pisemnie uregulowanych praw i obowiazkow - dopoty nie ma mowy o jakiejkolwiek pomocy pochodzacej z naszej kieszeni!

Posted

[quote name='Ada-jeje']Szamanka juz wyjanila ze w pierwszej kolejnosci powinni sie wypowiedziec darczyncy i napewno Lara tego dopilnuje.

Tak, napiszę do darczyców, nie wiem czy w weekend mi się uda, bo mamy teraz Dni Psa w SCC i trochę czasu brakuje :oops: ale napewno napiszę. Jak ktoś będzie sobie życzył to mogę zwrócić pieniądze.

Posted

[quote name='AdaK']Lara ja mogę popisać tyle, że co?

Musiałabyś wejść na allegro Wanilki (nie wiem czy masz konto na allegro) i wszystkim, którzy kupili cegiełki napisać całą sytuację, że Wanilka ma już dom, jest po operacji, jej fundusze nie zostały wykorzystane i jak sobie Państwo wyobrażają wykorzystanie pieniędzy, które zostały przez nich wpłacone, czy mają być zwrócone czy przeznaczone na innego potrzebującego psa.

Ale AdaK nie musisz, ja tego dopilnuje, dzięki :)

Posted

[quote name='__Lara']Musiałabyś wejść na allegro Wanilki (nie wiem czy masz konto na allegro) i wszystkim, którzy kupili cegiełki napisać całą sytuację, że Wanilka ma już dom, jest po operacji, jej fundusze nie zostały wykorzystane i jak sobie Państwo wyobrażają wykorzystanie pieniędzy, które zostały przez nich wpłacone, czy mają być zwrócone czy przeznaczone na innego potrzebującego psa.

Ale AdaK nie musisz, ja tego dopilnuje, dzięki :)
no nie niestety nie mam bo nie posiadam 18 lat :roll: Jakby co to pisz służę pomocą.

Posted

AdaK :lol: Lara sobie poradzi i zalatwi sprawe jak nalezy.

Co do domku do ktorego ma pojsc Wanilka - oczekujemy na jakies wiadomosci stamtad.......via Arka? Niewazne, chcemy wiedziec o jej dalszym losie.

Musi byc to zapewne specjalny domek skoro nie ma obowiazku odczekania kolejnych 2 tygodni na adopcje. Milo nam bedzie poznac ;)