ARKA Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 shanti napisał(a):A możemy liczyć na krótkie relacje z jej nowego domu? Tyle osób jej kibicowało. Przyjemnie będzie poczytać, że u niej wszystko ok. Posty przeskoczyły:roll: Ja mysle,ze wolontariat wyciagnie wnioski z tej calej afery i jak ada-jeje pisze spotka sie z pania wet. Zacznie wspolpraca dla wspolnego celu, dla dobra i polepszenia dobrostanu zwierzat w jastrzebskim schronisku. A losy i zycie Wanilki beda znane, moze nawet nowa opiekunka ma dostep do netu? To mozna by ją na dogo zaprosic i juz!:p Quote
_ogonek_ Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Będzie dobrze :loveu: Trzymajtra się Quote
ARKA Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 :placz: rece, nogi i wszystko, mi opadlo,zobaczcie: http://www.dogomania.pl/forum/f98/jasnosc-czy-ciemnosc-parlamentarny-klub-przyjaciol-zwierzat-132008/#post11831269 Quote
_ogonek_ Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Arko wiesz, należą Ci się z mojej strony przeprosiny... I to jest szczere, przepraszam. Quote
ARKA Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [quote name='Ada-jeje']Arka po rozmowie z pania wetka zrozumialas ze moje posty nie byly pisane zeby kogokolwiek nakrecac. :shake: A ja nawet nie pomyslalam, ze Ty chcesz nakręcac!:p Quote
Ada-jeje Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Arka po rozmowie z pania wetka zrozumialas ze moje posty nie byly pisane zeby kogokolwiek nakrecac. :shake: Quote
_ogonek_ Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Moim jedynym marzeniem teraz jest żeby Wanilia w końcu odnalazła swoje miejsce pod kominkiem :loveu: Quote
ARKA Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 AdaK napisał(a):Arko wiesz, należą Ci się z mojej strony przeprosiny... I to jest szczere, przepraszam. Bardzo ladnie z Twoje strony Ado, ze umiesz przeprosic, szczerze sie ciesze i przyjmuje przeprosiny:p Quote
_ogonek_ Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 ARKA napisał(a):Bardzo ladnie z Twoje strony Ado, ze umiesz przeprosic, szczerze sie ciesze i przyjmuje przeprosiny:p głupiio wyszło... No ale Wanilia trzym. się :thumbs: Quote
Szamanka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Bardzo się cieszę, że sytuacja Wanilki się wyjaśniła. Cieszę się również, że niektóre osoby przemyślały co nieco i umiały przyznać się do błędu, a nawet przeprosiły. :) Wiele tu było kłótni i wojen, ale mam nadzieję, że to już za nami. Być może przeprosiny należałyby się również pani wet... Wychodzi na to, że nie taki z niej potwór... Sunia będzie wydana do domu, będzie wysterylizowana.. Czy nie o to właśnie chodziło? Mam wrażenie, że większość całej afery tutaj spowodowana była nieznajomością zasad współpracy schroniska z weterynarzem. Podkreślam: to moje wrażenie. Ale zostawmy to. Najważniejsze, że sunia ma szansę na dom i być może jej nowa właścicielka będzie chciała od czasu do czasu dać znać co u Wanilki.. Quote
EVA2406 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 ARKA napisał(a):Wpłacic na sterylizacje suczek jastrzebskich. To jest najlepsze co mozna zrobic dla psow wogole. A ja też mam pytanie: dlaczego arka ma o tym decydować? Czyżby sterylki ma robić wetka schroniskowa i brać za to dodatkową kasę przez nas zebraną i potem jeszcze decydować, że nikomu z dogo nie wyda psa?:crazyeye:. To chyba jakieś nieporozumienie............. Quote
dusje Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Ja zas, napisze sobie ot tak, ze bardzo szanuje stare chinskie powiedzenie: Nie chwal dnia przed zachodem slonca.................. Skad wzielo sie to beznadziejne powiedzonko : czytac ze zrozumieniem???? Na kazdym forum beznadziejnie powtarzane i nie wnoszace nic interesujacego do meritum. Jesli odnosi sie do pisma zawierajacego podstawy prawne, paragrafy itp. to w porzadku - nie kazdy moze to zrozumiec, ma prawo nie znac przepisow. Wowczas i tak czytanie ze zrozumieniem nie pomoze. Potrzebna jest pomoc zawodowca. Jak jednak ma sie to w odniesieniu do postow, opinii w nich wyrazanych? Nijak. Mozna jedynie mowic o dowolnej interpretacji tekstu, podobnie jak wierszy Galczynskiego np. Jednym slowem - Polonisci bija na alarm ! Quote
Szamanka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 A kto powiedział, że Arka ma o tym decydować? Ja raczej widzę to jako PROPOZYCJĘ, a nie NAKAZ. Czytajcie ze zrozumieniem. Niech wypowiedzą się darczyńcy. Ich zdanie jest najważniejsze. Nie doszukujcie się czegoś, co nie zostało powiedziane. Quote
__Lara Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [quote name='EVA2406']A ja też mam pytanie: dlaczego arka ma o tym decydować? Czyżby sterylki ma robić wetka schroniskowa i brać za to dodatkową kasę przez nas zebraną i potem jeszcze decydować, że nikomu z dogo nie wyda psa?:crazyeye:. To chyba jakieś nieporozumienie............. Też się z tym zgadzam. Dlatego muszą zostać wypracowane jakieś zasady współpracy, bo inaczej to nie ma sensu. Quote
dusje Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [quote name='__Lara']Też się z tym zgadzam. Dlatego muszą zostać wypracowane jakieś zasady współpracy, bo inaczej to nie ma sensu. Dokladnie tak. Dopoki nie bedzie jasno i przejrzyscie dla wszystkich i ze wszystkimi -ustalonych wspolnie i pisemnie uregulowanych praw i obowiazkow - dopoty nie ma mowy o jakiejkolwiek pomocy pochodzacej z naszej kieszeni! Quote
Ada-jeje Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Zeby zasady wspolpracy mogly byc podjete, trzeba sie spotkac i takie zasady omowic i wypracowac. Quote
_ogonek_ Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Albo przekazać te pieniążki innym schroniskowym bidom... Ale to tylko sugestia... Quote
Ada-jeje Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Szamanka juz wyjanila ze w pierwszej kolejnosci powinni sie wypowiedziec darczyncy i napewno Lara tego dopilnuje. Quote
_ogonek_ Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Jeśli Wanilka ma wybraną rodzinę to wszystko będzie już dobrze :loveu: Quote
__Lara Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 [quote name='Ada-jeje']Szamanka juz wyjanila ze w pierwszej kolejnosci powinni sie wypowiedziec darczyncy i napewno Lara tego dopilnuje. Tak, napiszę do darczyców, nie wiem czy w weekend mi się uda, bo mamy teraz Dni Psa w SCC i trochę czasu brakuje :oops: ale napewno napiszę. Jak ktoś będzie sobie życzył to mogę zwrócić pieniądze. Quote
__Lara Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 [quote name='AdaK']Lara ja mogę popisać tyle, że co? Musiałabyś wejść na allegro Wanilki (nie wiem czy masz konto na allegro) i wszystkim, którzy kupili cegiełki napisać całą sytuację, że Wanilka ma już dom, jest po operacji, jej fundusze nie zostały wykorzystane i jak sobie Państwo wyobrażają wykorzystanie pieniędzy, które zostały przez nich wpłacone, czy mają być zwrócone czy przeznaczone na innego potrzebującego psa. Ale AdaK nie musisz, ja tego dopilnuje, dzięki :) Quote
_ogonek_ Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 [quote name='__Lara']Musiałabyś wejść na allegro Wanilki (nie wiem czy masz konto na allegro) i wszystkim, którzy kupili cegiełki napisać całą sytuację, że Wanilka ma już dom, jest po operacji, jej fundusze nie zostały wykorzystane i jak sobie Państwo wyobrażają wykorzystanie pieniędzy, które zostały przez nich wpłacone, czy mają być zwrócone czy przeznaczone na innego potrzebującego psa. Ale AdaK nie musisz, ja tego dopilnuje, dzięki :) no nie niestety nie mam bo nie posiadam 18 lat :roll: Jakby co to pisz służę pomocą. Quote
dusje Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 AdaK :lol: Lara sobie poradzi i zalatwi sprawe jak nalezy. Co do domku do ktorego ma pojsc Wanilka - oczekujemy na jakies wiadomosci stamtad.......via Arka? Niewazne, chcemy wiedziec o jej dalszym losie. Musi byc to zapewne specjalny domek skoro nie ma obowiazku odczekania kolejnych 2 tygodni na adopcje. Milo nam bedzie poznac ;) Quote
Recommended Posts