Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Mrozy to są dopiero dzisiaj,u mnie jest -15 stopni.Saba dobrze,zabieram ją co jakiś czas do domu,żeby się ogrzała.Siedzi sobie wtedy w kuchni,za bardzo po domu nie chce chodzić.
Dzisiaj nawet warknęła na Negrę!!! Bo ta chciała jej zabrać z pyska wędzoną szprotkę!!! Polubiło psisko wędzone rybki...

Co do łapy to rozmawiałam z Justyną,powiedziała,żeby jej tą łapę pryskać oxycortem.Już wiem,gdzie ma tą ranę - to jest lewa tylnia łapa,tuż przy kostce.Na pewno od leżenia.Chciałam jej na wieczór to popsikać,ale wlazła głęboko do kurnika i nie mogę się do niej dostać a ona nie chce wyjść.Może tam głębiej ma cieplej,ale tam jest goła ziemia i trochę jakiejś chyba kory,a ja tu jej dałam starą kołdrę i nie chce się na to położyć.

Jutro jej zrobię zdjęcia,kto wklei,bo ja nie umiem???

Moję wkleić :loveu:, podaję mail [email protected]

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Saba dostała Synergal ale tylko 2 tabletki,na dziś już nie było.A ta łapka ją boli,bo jak ją dotknęłam w to miejsce to cofnęła łapę.
Trzeba by jej chyba dać więcej....

Jak brałam Sabe ze schroniska to Pan powiedzial mi, ze trzeba sie upomnieć i oni dadzą coś Sabie, bo akurat jak ją bralam to weta nie bylo..
JA nie jestem z Rudy ale może ktoś bylby w stanie to zrobić i prorytetm wysłać? To bedą max 2 dni i dojdzie..

Posted

Jutro za tego co wiem Justyna przyjedzie po Negrę, to obejrzy tą łapkę dowiezie Synergal i trochę karmy dla niej ;)
A przy okazji kartę leczenia weźmie,jeśli nie dostałaś.

Posted

kaa napisał(a):
Jutro za tego co wiem Justyna przyjedzie po Negrę, to obejrzy tą łapkę dowiezie Synergal i trochę karmy dla niej ;)
A przy okazji kartę leczenia weźmie,jeśli nie dostałaś.

Karme niech zostawi dla psiaków ze schroniska...ja przelałam 56 zł Lunar na karme...powiedziała , że starczy na jakieś 10 kg :)

Posted

Może bała się, że ją skarcisz i dlatego chciała ją zjeść, bo wie, że nie powinna załatwiać się w miejscu, gdzie mieszka, czyli kojcu, a nie wytrzymała i zrobiła. ;/ Nie wiem co może być inną przyczyną takiego zachowania. :shake:

Posted

Asta17 napisał(a):
Może bała się, że ją skarcisz i dlatego chciała ją zjeść, bo wie, że nie powinna załatwiać się w miejscu, gdzie mieszka, czyli kojcu, a nie wytrzymała i zrobiła. ;/ Nie wiem co może być inną przyczyną takiego zachowania. :shake:

Ja tez znam takie przypadki, tymbardziej jesli widzialas ze czula sie winna czy bala sie to moze byc najbardziej prawdopodobna przyczyną..

Posted

Dziewczyny mają racje...bała się, że zobaczysz i ukarasz ją...:(

LUnar...dasz rade zrobić jej zdj jak stoi,zeby zobaczyć dokąd sięga?

Są jakieś gazety w Jaworznie,gdzie można dać ogloszenie?

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Dziewczyny powiedzcie mi taką rzecz.
Dzisiaj Saba zrobiła koopę w kojcu i zaraz zaczęła ją ....zjadać!!! Musiałam szybko wyjść i ją odgonić. Na spacerze tego nie robi.O co chodzi???:crazyeye:

Daj jej surowego nadgnitego mięsa wołowego celem uregulowania flory bakteryjnej. Mogą być tez jakieś suszone płucka wołowe czy inne śmierdziele.
Dziewczyny Wasze teorie też są bardzo ciekawe:)

Posted

Zbójini napisał(a):
Daj jej surowego nadgnitego mięsa wołowego celem uregulowania flory bakteryjnej. Mogą być tez jakieś suszone płucka wołowe czy inne śmierdziele.
Dziewczyny Wasze teorie też są bardzo ciekawe:)

Heheh nie chcę wiedzieć, co jako ekspert On-kowy sobie pomyślałeś o naszych teoriach :diabloti:

Posted

żaden expert bo wiadomo powszechnie że jak pies ma za czysto podane to koope sobie zełknąć lubi niestety...
250 wejść na Allegro i obserwator o którym byla mowa.
Może ktuś dzwonił?

Posted

Miały być dzisiaj zdjątka,ale baterie wysiadły...Będą jutro.
Sabunia super pies,już się coraz mniej boi,wchodzi już ładnie i bez oporów do domu.Boi się jeszcze chodzić po ogródku - zostawiam jej czasem otwartą bramkę od kurnika.Jak mnie zobaczy to od razu do niego ucieka,tak samo jak ktoś idzie koło ogrodzenia to się chowa,a potem wystawia łeb i patrzy na świat.Ogólnie dzisiaj już więcej była na zewnątrz.

No i zjadła dzisiaj troszkę karmy z puszki!!!Wcześniej nie chciała się chycić.

Posted

Chyba dochodzi,bo już nawet w domu jak jest to patrzy normalnie,a przedtem to zaraz się odwracała i uciekała do kuchni jak tylko ktoś się na nią popatrzył i zawołal.Myślę,że tak do tygodnia będzie już prawie dobrze...

Co do gazet w Jaworznie są dwie miejskie,ale jeżeli chodzi o ogłoszenia o zwierzętach to jak na lekarstwo,bardzo rzadko bywają.Ludzie tu są typu małomiasteczkowego,pomimo,że to duże miasto.Jeszcze kilkanaście lat temu było tu mnóstwo tzw.chłoporobotników,o ile wiecie o co mi chodzi.I tak też psy są traktowane.

Zresztą jest wątek o psach odłowionych w Jaworznie trafiających do Mysłowic,tu nawet nikt się psami nie zajmuje.Ja jako DT jestem wyjątkiem i są chyba dwie dziewczyny,które robią ogłoszenia - a miasto ma prawie 100 000 mieszkańców!!!

Posted

Saba coraz lepiej.
Zostawiam jej otwartą bramkę od jej "kojca" i chodzi sobie po ogrodzie,patrzy na ulice przez bramkę.
Dziś na wieczorny spacer biegła już szybciutko pod bramkę i łapą usiłowała ją otworzyć!!!:loveu:
Coraz śmielej chodzi też po domu,choć po chwili zaczyna sapać - chyba jej gorąco.Wygląda na to,że był to pies,który mieszkał na dworze z możliwością wchodzenia do domu.
Dalej ma problem z jedzeniem z puszki - nie umie wziąść kawałka mięsa z miski,bo jest miękkie.Karmiłam ją widelcem,żeby pojadła coś innego nie tylko suchy pokarm.
Kupiłam jej 2 kg Chappiego i 3 kg Friskiesa,ale nie bardzo jej podchodzi,więc mieszam jej te dwie karmy i jest ok.

Posted

Dzięki wielkie za wklejenie zdjęć!

Prawda,że lepiej wygląda??? :multi:

Dziś miała ochotę się pobawić na śniegu,ale jeszcze nie jest pewna jak na to zareaguję,więc były to delikatne próby.Spuściłam ją wtedy ze smyczy(na szczęście byliśmy w odludnym miejscu w lesie),pobiegała sobie jak szczeniak.Była bardzo szczęśliwa,że może sobie biegać!!!:loveu:
A przy tym jest bardzo usłuchana,przybiega na zawołanie i bardzo się pilnuje.

Posted

Cudowna Sabunia :loveu: Chyba staje się coraz pewniejsza, wcześniej bała się nawet aparatu jak robiłam jej zdjecia. Nie chciała patrzeć w jego stronę, a teraz proszę patrzcie jak pozuje. ;)

Posted

Jaka ona duuuuuża....:) a ja myślałam,ze do kolan jest....:) musze pozmieniać ogłoszenia...

Szukałam w necie tych gazet,które mi podałaś,ale nie jest tam napisane w jaki sposób można umieścić ogłoszenia...może trzeba po prostu kupić je i tam będzie wpisane?