Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prawda jaka śliczna???:loveu:

I bardzo grzeczna,super słucha,pilnuje się człowieka na spacerkach...

Ma tylko jeden problem - prawie kompletny brak przednich zębów,jeden chyba wybity a reszty prawie nie ma,jak u baaaardzo starego psa.Dlatego nie może jeść kawałków mięsa z puszki,bo nie ma czym ich wziąść z miski.
Ciekawe dlaczego tak ma,przecież nie jest stara.:shake:

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Prawda jaka śliczna???:loveu:

I bardzo grzeczna,super słucha,pilnuje się człowieka na spacerkach...

Ma tylko jeden problem - prawie kompletny brak przednich zębów,jeden chyba wybity a reszty prawie nie ma,jak u baaaardzo starego psa.Dlatego nie może jeść kawałków mięsa z puszki,bo nie ma czym ich wziąść z miski.
Ciekawe dlaczego tak ma,przecież nie jest stara.:shake:

złe odżywianie...zęby mojego psa też są w opłakanym stanie...

Posted

Stan uzębienia często zależy od rodzaju pokarmu, jeśli jje tylko twarde jedzenie( sucha karma kości) , to zęby dużo szybciej się niszczą i ścierają, często też zęby są bardzo starte gdy pies lubi nosić i gryźć kamienie dla zabawy. Mamy w schronisku 6 letniego Kubę , który ma zęby jak 15 letni pies, a oddał go właściciel i miał go od szczeniaka. Mój pies, który już odszedł w tym roku :-( , miał 16 lat a zęby 6 latka , ale jadł tylko i wyłacznie miękkie jedzenie , puszki, gotowane mięso.

Posted

Dziś rano jak brałam psy na spacer to Saba zaczepiała moją Milkę do zabawy!!! :crazyeye: A przeciez powinna bać się psów po tym co przeszła w schronisku.
Spacery Saba uwielbia.Była również potem ze mną jak byłam z córeczką na sankach,bez smyczy i cały czas trzymała się za sankami,tylko sprawdzała,czy mała dalej tam siedzi.Normalnie pies opiekun z niej będzie!:loveu:
Po domu też już coraz lepiej sie porusza,chodzi już po większości pokoi i obwąchuje wszystko.
A na podwórku - wydeptane ścieżki do patrolowania swojego terenu!
Mówię Wam to jest cudo a nie pies!!!:multi:

Posted

lunarmermaid napisał(a):
A tak po cichutku to mój TZ się zastanawia czy jej nie zostawić u nas,ale dopiero gdzieś za miesiąc bylibyśmy pewni...

Saba bardziej boi się mężczyzn,do mojego TZa podchodzi,ale bardzo ostrożnie...

Będę egoistką i to straszną,ale niewiele osób bierze psy na DT i gdyby tak została u Ciebie,to następne psy nie miałyby szansy...to okropne,co napisałam...

napisałam Jagnie, żeby dała naszą "małą" do gazety wyborczej...miejmy nadzieje, że będzie odzew i ktoś sie zakocha...

Mówisz, że tak dobrze opiekuje sie dzieckiem? no kto by pomyślał...widać, że już Ci całkowicie zaufała....

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Będę egoistką i to straszną,ale niewiele osób bierze psy na DT i gdyby tak została u Ciebie,to następne psy nie miałyby szansy...to okropne,co napisałam...

nie chcialem tego pisac ale to prawda.
Dobry DT to szansa dla większej ilości psów a DS dla jednego...

Posted

Saba jest wspaniała. Nawet gdybyś ją sobie zostawiła to chyba jeden tymczas byłby aktualny, bo ona zgadza się z psami. :razz: To bardzo ugodowy i oddany psiak:loveu:

Posted

Allegro można odnowić,ja jeszcze nie wiem co bedzie z Sabą.

Dziś rano jak szłam z małą na spacerek na sanki to od razu przyleciała Saba i wskoczyła na mnie przednimi łapskami,żeby ją też zabrać do lasu!!!Chyba już doszła do siebie!:multi:

Posted

Saba wczoraj na kolację dostała domowe jedzonko-mięso z rosołu i troszkę zupy- efekt - biegunka.
Na śniadanie zjadła such pokarm i wszystko się unormowało.Chyba była żywiona samym suchym...biedactwo...

Posted

Dzisiaj w nocy Saba ...szczekała na podwórku!!!Po raz pierwszy!!!:multi:
Aż mój TZ się ruszył,żeby zobaczyć co się dzieje...

Chyba dochodzimy do normalności i zaczynamy pilnować "swojego" domku!!:loveu:

Posted

Saba na kolację dostała taką kiełbasę dla psów...zjadła z wielkim apetytem.:loveu:Mam nadzieję,że nie będzie sensacji żołądkowych po niej.

Na spacerkach chodzi już prawie cały czas bez smyczy.Wczoraj miałyśmy pierwsze spotkanie z ludźmi na spacerku.Saba odwróciła się do nich mordką,chociaż nadchodzili zza naszych pleców,ale zawołana pięknie przyszła do nogi i dała się zapiąć na smycz.

Będzie psem bardzo oddanym swojej rodzinie i będzie jej pilnować.

Posted

Mas zrację,widać u niej same zalety...I jest coraz weselsza.:loveu:

Wczoraj siedziała sobie dłuższą chwilkę w domu,grzała się przy kaloryferze.Jak chciała wyjśc z domu to przyszła do nie ,potem pod drzwi i znowu do mnie....Mądre psisko,pokazało,że chce wyjść!!!:multi:

Posted

Lunar nie masz pojęcia jaka jestem Ci wdzięczna za to, że wzięłaś Sabę do siebie. :loveu: Zawsze wierzyłam w tego psiaka, że w odpowiednich warunkach się zmieni i odżyje na nowo.:)

Posted

Próba dojścia jakie gazety są jaworznie spełzła na niczym.....Podobno u Ciebie jest dziennik Polska,czy jakoś tak,to prawda? dałabyś rade kupić raz i napisać jak tam dodać ogłoszenie?