lunarmermaid Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 A Sabunia jednak dalej boi się mężczyzn.... Dziś nie wyszła nawet jak mój TZ chciał ją wziąść na spacer.....Musiałam iść z nią sama. Chyba lepiej dla niej by było,żeby trafiła do jakiejś kobiety... Quote
AleksandraJ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 oj :( A jak jej stawy? Potrzebujesz jakiejś pomocy? Quote
lunarmermaid Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ze stawami ma chyba wszystko ok.Na początku jak pobiegała to zaczynała kuleć na lewą przednią łapę.Ale teraz na spacerach biega i nic nie widać,żeby z łapą coś się działo...:lol: Quote
jusstyna85 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 lunarmermaid napisał(a):Da się,wyślę w poniedziałek,można pocztą. Sabcia ok , grzeczna,posłuszna.pilnuje się na spacerkach,podchodzi co chwilę,choćby tylko po to,żeby powąchać rękę. SUPER PIES po prostu!!!:loveu: Da się za darmo? Quote
lunarmermaid Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Da się,ukaże się w piatkowym wydaniu GW na Katowice i Bielsko-Białą. No i dodałam Sabę do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f97/owczarka-doroslego-130811/#post11726810 Quote
jusstyna85 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 [quote name='lunarmermaid']Da się,ukaże się w piatkowym wydaniu GW na Katowice i Bielsko-Białą. No i dodałam Sabę do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f97/owczarka-doroslego-130811/#post11726810 ooo super :) Quote
jusstyna85 Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 jutro piątek,może ktoś zadzwoni i wyrazi chęć adopcji? Quote
lunarmermaid Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 No i żadnego telefonu....:-( Sabunia dalej u mnie i chyba jest z tego zadowolona.:lol: Quote
jusstyna85 Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='lunarmermaid']No i żadnego telefonu....:-( Sabunia dalej u mnie i chyba jest z tego zadowolona.:lol:[/quote] Ona na pewno,ale ja nie bardzo....:) Jutro zrobię jej wyróżnione allegro... Mogłabyś dać taki krótki opis charakteru? wiek 6,czy 7 lat? pytam juz chyba 2.,czy 3 raz:oops: Quote
lunarmermaid Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Latek ma wpisane 6,według mnie ma mniej.Jest spokojna,zaczyna przejawiać chęci do zabawy.Posłuszna,chodzi na spacerach bez smyczy i bardzo się pilnuje.Jak odejdzie gdzieś dalej to po zawołaniu jej biegnie galopem do mnie.Spokojna,mało szczeka.Do kotów i dzieci ok,chociaż oststnio szczekała na kota jak łaził jakiś obcy za bramą.Saba chce już teraz być cały czas w domu.Wpatrzona we mnie jak w obrazek,chodzi krok w krok.Natomiast jak wychodzę to grzecznie zostaje,nie niszczy.Naprawdę super pies.:loveu: Quote
jusstyna85 Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='lunarmermaid']Latek ma wpisane 6,według mnie ma mniej.Jest spokojna,zaczyna przejawiać chęci do zabawy.Posłuszna,chodzi na spacerach bez smyczy i bardzo się pilnuje.Jak odejdzie gdzieś dalej to po zawołaniu jej biegnie galopem do mnie.Spokojna,mało szczeka.Do kotów i dzieci ok,chociaż oststnio szczekała na kota jak łaził jakiś obcy za bramą.Saba chce już teraz być cały czas w domu.Wpatrzona we mnie jak w obrazek,chodzi krok w krok.Natomiast jak wychodzę to grzecznie zostaje,nie niszczy.Naprawdę super pies.:loveu:[/quote] Dzięki,znajdzie sie super domek Quote
jusstyna85 Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 OWCZAREK NIEMIECKI domowa sunia grzeczna JAWORZNO (550551128) - Aukcje internetowe Allegro AUKCJA WYRÓŻNIONA NA 14 DNI Quote
lunarmermaid Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 A u Sabuni cisza.... Żadnego odzewu z ogłoszeń...:shake: A to taki kochany pies.... Quote
jusstyna85 Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 lunarmermaid napisał(a):A u Sabuni cisza.... Żadnego odzewu z ogłoszeń...:shake: A to taki kochany pies.... ma 2 obserwatorów na allegro... Quote
lunarmermaid Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Dziewczyny potrzebuję rady i pomocy. Saba zrobiła się agresywna na spacerach.Przedtem nie interesowało ją kto przechodzi obok nas,a od 2-ch dni chce się rzucać na ludzi.Jak tylko ktoś popatrzy w naszą stronę od razu obraca sie pyskiem w jego stronę i warczy.Dziś doskoczyła mi do dziewczyny - na szczęście trzymałam ją krótko,więc nic się nie stało,ale co dalej??? Potem na spacerze spotkaliśmy faceta - był jakieś 10 metrów od nas a ona już patrzyła gdzie on idzie.Od razu widać to po niej,bo przybiera charakterystyczną postawę. Ja nie mam dla niej kagańca,na tej obroży,którą ona ma mogę jej nie utrzymać... Przypuszczam,że ona chce mnie bronić,ale za agresywnie to robi.Nie powinna zwracać uwagi na ludzi,jeżeli nic mi nie chcą zrobić.... Jak była na spacerze z synem to też szczekała na gościa,który szedł w ich stronę.Syn od razu poszedł w inną ścieżkę. Może jakiś behawiorysta albo szkoleniowiec coś podpowie.....Bardzo proszę....!!! Quote
jusstyna85 Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 lunarmermaid napisał(a):Dziewczyny potrzebuję rady i pomocy. Saba zrobiła się agresywna na spacerach.Przedtem nie interesowało ją kto przechodzi obok nas,a od 2-ch dni chce się rzucać na ludzi.Jak tylko ktoś popatrzy w naszą stronę od razu obraca sie pyskiem w jego stronę i warczy.Dziś doskoczyła mi do dziewczyny - na szczęście trzymałam ją krótko,więc nic się nie stało,ale co dalej??? Potem na spacerze spotkaliśmy faceta - był jakieś 10 metrów od nas a ona już patrzyła gdzie on idzie.Od razu widać to po niej,bo przybiera charakterystyczną postawę. Ja nie mam dla niej kagańca,na tej obroży,którą ona ma mogę jej nie utrzymać... Przypuszczam,że ona chce mnie bronić,ale za agresywnie to robi.Nie powinna zwracać uwagi na ludzi,jeżeli nic mi nie chcą zrobić.... Jak była na spacerze z synem to też szczekała na gościa,który szedł w ich stronę.Syn od razu poszedł w inną ścieżkę. Może jakiś behawiorysta albo szkoleniowiec coś podpowie.....Bardzo proszę....!!! Wiedziałam, że coś będzie nie tak... napiszę Ci PW Quote
lunarmermaid Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Zobaczymy jak będzie dalej.Dobrze,że w domu z innymi jest ok. Quote
lunarmermaid Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Sabunia w górę i domku szukać!!! Quote
jusstyna85 Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 jest jakiś odzew z wyróżnionego allegro? Quote
lunarmermaid Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Tylko na jaki??? A Saba zrobiła się psem domowym i nie chce już siedzieć na polku,tylko w domu.... Dopiero jak ma ubraną obrożę to wie,że idzie na spacer i wtedy wychodzi z radością!! Quote
Recommended Posts