lunarmermaid Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Nie mam pojęcia czy jest coś takiego jak dziennik Polska,nigdy go nie kupowałam. Można dodać też ogłoszenie w "Żółtym Jeżu" - to są chyba darmowe ogłoszenia na teren Jaworzna,Chrzanowa,Olkusza itp. Quote
lunarmermaid Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Jak dzisiaj szłam z małą na sanki, to poszedł z nami mój TZ.Chciałam wziąść Sabę,zawsze wybiegała do nas w podskokach,bo wiedziała,że idziemy do lasu,a dziś....Ubrałam jej obrożę,zapięłam smycz i dałam ją TZowi i ....Saba wykręciła łeb z obroży i uciekła na swoje lego.:shake: Była bardzo wystraszona,musi mieć nieprzyjemne wspomnienia związane z facetami. Ze mną i z córką chodzi na spacery bez żadnych problemów. Quote
lunarmermaid Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 A u Sabuni cichutko.... W domu już czuje się pewnie,jak przychodzi po wieczornym spacerku ogrzać się na chwilkę w domu to kładzie się na legu mojej Milki i śpi.Chciałam jej zrobic zdjęcie,ale się obudziła i jak zobaczyła aparat w moich rękach to ....uciekła z podkulonym ogonem! Quote
Asta17 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Co do aparatu to potwierdzam, że w schronisku jak chciałam zrobić jej zdjęcie to też się bała i odwracał głowę. Lunar co z tą wizytą u Nutki? Mogłabyś sprawdzić jakie tam ma warunki? Quote
lunarmermaid Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Zadzwonię do Pani gdzieś koło piątku i zobaczymy co z Nutką... A Sabunia coraz weselsza,brykać jej się chce,śpi w domu na legu,wskakuje na mnie jak mamy iśc na spacer....Cudo pies!!! Bardzo posłuszny!!! Quote
AleksandraJ Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Cudownie!!! Trzeba Sabunie ogłaszać czy wiadomo gdzie ma jakies ogloszenia? Quote
jusstyna85 Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Lunar...miała kupić lokalne gazety, żebyśmy wiedziały jak dodać tam ogłoszenia... Quote
lunarmermaid Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Gazet nie kupiłam...bo moja mała się rozchorowała i nie wychodzę za bardzo z domu...a reszta zapomina.:angryy: Jutro sie wyrwę do sklepu to zobacze czy jeszcze są. A Sabunia dzis rano jak miałyśmy iść na spacer to zamiast dać sobie zapiąć smycz....wywaliła się brzuchem do góry i głaskać ją po brzuszku.... Czy wiecie,że ona ma przepuklinę pępkową??? Trzeba ją wysterylizować,bo to niebezpieczne przy ciąży....Mam nadzieję,że nie dostanie cieczki i żaden pies się do niej przez ogrodzenie nie dostanie.Wysokie jest i z podmurówką,ale psy są wtedy baaaardzo pomysłowe. To jest bardzo kochany i przymilasty pies,już nawet do mojego TZa podchodzi bez strachu.:loveu: Quote
jusstyna85 Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 lunarmermaid napisał(a):Gazet nie kupiłam...bo moja mała się rozchorowała i nie wychodzę za bardzo z domu...a reszta zapomina.:angryy: Jutro sie wyrwę do sklepu to zobacze czy jeszcze są. A Sabunia dzis rano jak miałyśmy iść na spacer to zamiast dać sobie zapiąć smycz....wywaliła się brzuchem do góry i głaskać ją po brzuszku.... Czy wiecie,że ona ma przepuklinę pępkową??? Trzeba ją wysterylizować,bo to niebezpieczne przy ciąży....Mam nadzieję,że nie dostanie cieczki i żaden pies się do niej przez ogrodzenie nie dostanie.Wysokie jest i z podmurówką,ale psy są wtedy baaaardzo pomysłowe. To jest bardzo kochany i przymilasty pies,już nawet do mojego TZa podchodzi bez strachu.:loveu: To niesamowite jak sie otworzyła... po cieczce będzie sterylka,trzeba będzie pomyśleć już nad transportem,bo u weta schroniskowego jest za darmo Quote
lunarmermaid Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 W jednej z jaworznickich gazet ogłoszenia tylko w redakcji - 70 groszy za slowo. Bylo tam ogloszenie o oddaniu 8-mio miesięcznego owczarka colli.Może ktoś by chciał - o ile jeszcze aktualne... Quote
jusstyna85 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 lunarmermaid napisał(a):W jednej z jaworznickich gazet ogłoszenia tylko w redakcji - 70 groszy za slowo. Bylo tam ogloszenie o oddaniu 8-mio miesięcznego owczarka colli.Może ktoś by chciał - o ile jeszcze aktualne... A mogłabyś dodać tam ogłoszenie? przelałabym Ci pieniądze... Tak w ogóle to przelałam Lunar 100 zł na jedzenie suni... 56 zł pozostało po zmarłym pogryzionym Ojcu + 42 zł po szczeniakach Quote
lunarmermaid Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ogłoszenie mogę dać,ale jak będę w centrum Jaworzna.Dopiero chyba w piątek,bo moja mała dalej chora.Zobaczę czy przez neta nie można,choć w gazecie nie było o tym mowy. A Saba pogoniła dzisiaj jakiegoś psiaka,który się do niej za bardzo zbliżył.Była bez smyczy i pogoniła za nim,ale zaraz wrócila.Za to pies nie dawał nam potem spokoju przez całą drogę powrotną do domu...Myślałam,że ręce będę mieć powyrywane albo i coś gorszego,bo to ślisko,a te dwie wariatki ( znaczy Saba i moja Milka) chciały tego psa pożreć i miałam problem z utrzymaniem ich na smyczach.....Tak się chciały dorwać do niego...A tamten głupol cały czas paradował przed nimi,aż podszedł za blisko i chyba Saba go capnęła,bo zapiszczał i już nie podchodził tak blisko. Sabunia juz wie,że wieczór idziemy na dłuższy spacer i bieguniem leci do mnie jak po nią przychodzę.A po spacerze do domku na kolację,więc...od razu do kuchni i niuchać gdzie jedzonko....:lol: Mądralińska jest...;) Quote
grzenka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Przeczytałam na szybkości cały wątek, cichaczem, bo w pracy:evil_lol:... Sunia cudowna...jak dobrze, że do Ciebie trafiła... Jeśli będzie potrzebować trochę ogłoszeń to mogę porobić... Quote
jusstyna85 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 lunarmermaid napisał(a):Ogłoszenie mogę dać,ale jak będę w centrum Jaworzna.Dopiero chyba w piątek,bo moja mała dalej chora.Zobaczę czy przez neta nie można,choć w gazecie nie było o tym mowy. A Saba pogoniła dzisiaj jakiegoś psiaka,który się do niej za bardzo zbliżył.Była bez smyczy i pogoniła za nim,ale zaraz wrócila.Za to pies nie dawał nam potem spokoju przez całą drogę powrotną do domu...Myślałam,że ręce będę mieć powyrywane albo i coś gorszego,bo to ślisko,a te dwie wariatki ( znaczy Saba i moja Milka) chciały tego psa pożreć i miałam problem z utrzymaniem ich na smyczach.....Tak się chciały dorwać do niego...A tamten głupol cały czas paradował przed nimi,aż podszedł za blisko i chyba Saba go capnęła,bo zapiszczał i już nie podchodził tak blisko. Sabunia juz wie,że wieczór idziemy na dłuższy spacer i bieguniem leci do mnie jak po nią przychodzę.A po spacerze do domku na kolację,więc...od razu do kuchni i niuchać gdzie jedzonko....:lol: Mądralińska jest...;) Niesamowite postępy.... Daj to ogłoszenie do gazety,ale pod warunkiem,ze nie przekroczy 25 zł albo 30 zł...myślę nad allegro wyróżnionym, Jakiego domku szukamy? Quote
lunarmermaid Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Domek raczej z ogrodem,bo Sabie robi się szybko gorąco i zieje całą paszczą. Musi wtedy wyjść na dwór.Ona chyba tak mieszkała w kojcu,ale z możliwością wchodzenia do domu. Do dzieci spoko,moją małą obwąchuje tylko,kota tez nie goni,ale jak jest obcy kot za płotem to szczeka na niego. Ważne,żeby to był spokojny dom. Quote
lunarmermaid Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Jeszcze jedno - Saba nie umie zachować się przy stole. Jak coś sie je w jej obecności to wpycha łeb,żeby też jeść,no a przy obiedzie to raczej problem..... Widocznie nigdy nie była w domu,jak rodzina jadła.Ona nie umie usiąść obok i czekać,czy położyć się wtedy na legu....uznaje,że to dla niej jedzenie i pcha swój nochal na stół.:lol: Quote
jusstyna85 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 lunarmermaid napisał(a):Jeszcze jedno - Saba nie umie zachować się przy stole. Jak coś sie je w jej obecności to wpycha łeb,żeby też jeść,no a przy obiedzie to raczej problem..... Widocznie nigdy nie była w domu,jak rodzina jadła.Ona nie umie usiąść obok i czekać,czy położyć się wtedy na legu....uznaje,że to dla niej jedzenie i pcha swój nochal na stół.:lol: skąd ja to znam....:) a powiedz mi ile lat ona ma wpisane w książeczce? Quote
lunarmermaid Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Już pisałam,że 6lat.Ale chyba ma mniej.Tylko te zęby...:shake: Quote
lunarmermaid Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Saba chyba za bardzo się do mnie przywiązała...Od dwóch dni,jak tylko jest w domu to chodzi za mną krok w krok.Jak usypiam małą to kładzie sie przed drzwiami pokoju,jak idę do kuchni ona też.....:shake: No i co tu zrobić??? Poza tym Saba umie już machać ogonem - nawet bardzo intensywnie - jak wie,że dostanie coś do jedzenia...:loveu: Dam jej ogłoszenie do Gazety Wyborczej - tam ogłoszenia o psach do adopcji są za darmo.OK? Quote
jusstyna85 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 lunarmermaid napisał(a):Saba chyba za bardzo się do mnie przywiązała...Od dwóch dni,jak tylko jest w domu to chodzi za mną krok w krok.Jak usypiam małą to kładzie sie przed drzwiami pokoju,jak idę do kuchni ona też.....:shake: No i co tu zrobić??? Poza tym Saba umie już machać ogonem - nawet bardzo intensywnie - jak wie,że dostanie coś do jedzenia...:loveu: Dam jej ogłoszenie do Gazety Wyborczej - tam ogłoszenia o psach do adopcji są za darmo.OK? za darmo? chyba nie,ale daj...przeleję Ci kase za to.Najlepiej wpisać mix Owczarek Niemiecki,to przyciągnie ludzi... Musisz ją odzwyczajać od siebie,bo tragedią będzie dla niej zmiana miejsca... Quote
lunarmermaid Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ja to wiem....to będzie dla niej przeżycie...:shake: A ogłoszenia w GW za darmo,na pewno w piątkowym wydaniu jest taki specjalny "Kącik Adopcyjny",tylko,że krótkie ogłoszenia muszą być. Quote
lunarmermaid Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Można nawet sms-em wysłac takie ogłoszenie. Quote
lunarmermaid Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Dzisiaj spóźniłam się z wieczornym spacerkiem tak ok.pół godziny to Saba już czekała przed drzwiami!:razz: Bardzo mądra sunia,będzie mi trudno się z nią rozstać.Musimy jej super domek znaleźć,taki,żeby była blisko człowieka - ona tego potrzebuje. Często podchodzi tylko po to,żeby ją pogłaskać,nie miała chyba tego za wiele w poprzednim domku....:shake: Quote
AleksandraJ Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 i jak Sabcia, da sie zrobic te ogloszenia za darmo? jak nie to sie doloze... Quote
lunarmermaid Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Da się,wyślę w poniedziałek,można pocztą. Sabcia ok , grzeczna,posłuszna.pilnuje się na spacerkach,podchodzi co chwilę,choćby tylko po to,żeby powąchać rękę. SUPER PIES po prostu!!!:loveu: Quote
Recommended Posts