AleksandraJ Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 jestem jestem poprostu doby mi brak. Wezme ja jutro z rana. Quote
jusstyna85 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Troche sie pokomplikowało... Wczoraj w nocy dowiedziałam się, ze sunia ma zapalenie skóry przy łapkach,nie wiadomo było,czy można przejść z leczenia zastrzykami na doustny antybiotyk.Popołudniu okazało się, ze można i Ola bez zastanowienia pomogła w transporcie:loveu:Sunia pewnie dojeżdża już do Lunar.... Bardzo dziękuje Lunar i Oli.... Quote
AleksandraJ Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 jusstyna85 napisał(a):Troche sie pokomplikowało... Wczoraj w nocy dowiedziałam się, ze sunia ma zapalenie skóry przy łapkach,nie wiadomo było,czy można przejść z leczenia zastrzykami na doustny antybiotyk.Popołudniu okazało się, ze można i Ola bez zastanowienia pomogła w transporcie:loveu:Sunia pewnie dojeżdża już do Lunar.... Bardzo dziękuje Lunar i Oli.... Nie ma za co. Musialam szybko pozmieniać plaby i troche pobłądziłam ale sunia dojechala cała i zdrowa. Dostalam dla niej 2 tabletki bo taki mily chlopak, co mi ją wydawal nie byl pewny co ma dostać, także to trzeba dograć i ew. wyslac Lunar priorytetem... Quote
Jaaga Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Świetnie, ze sunieczka już pojechała. Ja też ciągle mysle o tych krótkowłosych biedactwach, które są w schroniskach. Quote
Zbójini Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 dobra robota , jak będzie coś potrzeba to dajcie znać. Quote
jusstyna85 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Ola ile wyszedł całkowity koszt benzyny? Sunia była grzeczna? teraz trzeba pomyśleć nad karmą... Quote
1doberman Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Zrobiłam suni allegro, jeśli macie jakieś uwagi, coś powinna zmienić to proszę o info. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=521724126 Quote
lunarmermaid Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Sunieczka już u mnie. Mam dwa pytanka o nią : Czy ona na pewno nikomu nie uciekła??? Jest bardzo grzeczna na spacerach,chodzi przy nodze,nie boi się samochodów - po prostu wychowany pies. Jak z jej reakcją na obcych ludzi,tzn.czy mnie nie "chapnie ' jak będę chciała coś jej zrobić. Chciałam jej poprawić "prowizorkę",na której śpi.ale nie chciała wyleźć i nie wiem,czy mogę ją wyciągnąć tak trochę na siłę? Leży biedaczka na starej mojej kurtce na betonie - chciałam jej podłożyć gąbkę i drewno,żeby nie marzłą i nic z tego,nawet do jedzonka się nie ruszyła z tej kurtki. Może rano jak pójdzie na spacer to to poprawię. A co z budą,miałaby o niebo lepiej,bo tak to na noc zamykam ją na klucz,żeby nie uciekła. Quote
jusstyna85 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 lunarmermaid napisał(a):Sunieczka już u mnie. Mam dwa pytanka o nią : Czy ona na pewno nikomu nie uciekła??? Jest bardzo grzeczna na spacerach,chodzi przy nodze,nie boi się samochodów - po prostu wychowany pies. Jak z jej reakcją na obcych ludzi,tzn.czy mnie nie "chapnie ' jak będę chciała coś jej zrobić. Chciałam jej poprawić "prowizorkę",na której śpi.ale nie chciała wyleźć i nie wiem,czy mogę ją wyciągnąć tak trochę na siłę? Leży biedaczka na starej mojej kurtce na betonie - chciałam jej podłożyć gąbkę i drewno,żeby nie marzłą i nic z tego,nawet do jedzonka się nie ruszyła z tej kurtki. Może rano jak pójdzie na spacer to to poprawię. A co z budą,miałaby o niebo lepiej,bo tak to na noc zamykam ją na klucz,żeby nie uciekła. Ona została oddana po śmierci właściciela...to też może wyjaśniać jej zachowanie :( to niestety też nie jest pewne,tak powiedzieli ludzie,którzy ją oddali. Ona jest podobno bardzo łagodna,zgadza sie na wszystko.Chyba nie musisz sie bać, że ugryzie.Z resztą spróbuj zbliżyć sie i zawołać ją do sieie,może jakieś smakołyki pomogą...Potrzebuje czasu,by dojść do siebie... Lunar....czy w ogłoszeniach podawać Twój nr? Quote
AleksandraJ Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Pal licho benzyne, nasikam do baku :D Przeznacz kase na jedzonko, czy lek czy transport budy bo mi żal suni... Co do czlowieka, to nasile ją do auta wpychalam bo sie na poczatku bała i nie powiem bałam się ale mnie nie ugryzła... byla bardzo spokojna. Co do jej historii to pewnie Justyna dowie się wiecej. Quote
AleksandraJ Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='1doberman']Zrobiłam suni allegro, jeśli macie jakieś uwagi, coś powinna zmienić to proszę o info. Czy pozwolisz żeby zagryzły ją psy??? (521724126) - Aukcje internetowe Allegro dziękujemy :loveu: Quote
jusstyna85 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 1Doberman dziękujemy za allegro...:) mnie neistety link sie nie otwiera... Ola nie wygłupiaj sie i mnie nie denerwuj...nie zlicze ile razy już jechałaś za darmo... Quote
emilia2280 Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Ola, ja zaplace za benzyné. Mów ile, bez znizek :cool3: Quote
AleksandraJ Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 jusstyna85 napisał(a):1Doberman dziękujemy za allegro...:) mnie neistety link sie nie otwiera... Ola nie wygłupiaj sie i mnie nie denerwuj...nie zlicze ile razy już jechałaś za darmo... Co do linku to trzeba go skopiowac i wkleić, bo mi tez nie chcial wejsc. Natomiast co do kasy, to łożysz to z własnej kieszeni? Jesli tak, to odpowiedz jest prosta "nie dziekuje, moglam-pomogłam" ;) Quote
jusstyna85 Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 emilia2280 napisał(a):Ola, ja zaplace za benzyné. Mów ile, bez znizek :cool3: Emilio może po połowie zapłacimy? Ola ja Ci już nie daruje tym razem...już nigdy więcej nie będę miała odwagi poprosić o pomoc,a tak nie będę sie krępowała...:) nie wiem czy to dobrze,czy źle :eviltong: :) Quote
emilia2280 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Justyna, najpierw dowiedzmy sie o koszt. :lol: Czym teraz chcesz sié dzielic po polowie? :razz: Quote
jusstyna85 Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 emilia2280 napisał(a):Justyna, najpierw dowiedzmy sie o koszt. :lol: Czym teraz chcesz sié dzielic po polowie? :razz: Z Olą,to ciężka wojna o dowiedzenie sie sumy... trzeba to jakoś sprawdzić...Z Bytomia do Rudy Śląskiej,z Rudy Śląskiej do Jawirzna i z Jaworzna do Bytomia... Quote
AleksandraJ Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 hehe co Wy tak ciotki po nocy siedzicie :D na liczniku bylo ciut ponad 110 na sto pali mi 8,5l litr kosztuje 3,31 wiec wyszlo mnie niecale 30zł Quote
jusstyna85 Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Niektórzy,to nie potrafią spać... Ola 30 zł mam, podaj konto i będzie po sprawie...:) Lunar....mogłabyś sprawdzić,czy sunia je suchą karme? jaką w ogóle kupić? zupełnie sie nie znam,moje psy jedzą tylko normalne jedzenie Quote
AleksandraJ Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 W schronisku dostalam dla niej 3kg Chappiego więc Lunar pewnie sprawdzi czy sunia je, druga sprawa to leki, jak sie dowiesz co z nimi to dopiero o kasie mozesz do mnie pisać, bo sama nie wiesz czy nie trzeba bedzie się na nie zrzucić.... Quote
jusstyna85 Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Asta musi wszystko powiedzieć,ja nie mam pojęcia... Quote
emilia2280 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 No to jak nie za paliwo, to dam narazie 50zl na karme. Albo :razz: podajcie mi worek na krakvecie który, to kartá kredytowá méza zakupié :diabloti: Wiem ze sá tam za 140zl itp. ale to pasuje :p Quote
lunarmermaid Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Sunia je zdaje się tylko suchą karmę.Wczoraj dałam jej ryż z mięsem z puszki i się nie chyciła,tylko skubnęła.Dziś ryżu z rosołem też nie chciała,za to Chapiego zjadła od razu całą porcję. Jest bardzo grzeczna,była dziś w domku przez chwilkę,ja z mężem przygotowywaliśmy jej legowisko,żeby jej było ciepło - zużyłam 3 stare kurtki.Załatwia się na spacerkach,albo w kojcu.Na smyczy chodzi super,chyba szkolona była,bo ustawia się od razu po lewej stronie ludzia.Nie ciągnie,nie szarpie.Jest za to przeogromnie smutna. Ale mam nadzieję,że jej to minie... Jak zrobię zdjęcia to dam znać,zobaczycie ją w całej krasie.;) Quote
Recommended Posts