Jump to content
Dogomania

Historia CZACZY, Czyli jak Fragles odnalazł swój Muppet Show czyli NOWY DOM

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikt się nie kontaktował w sprawie adopcji. Zresztą Czacza jeszcze nie adopcji. Pewnie za miesiąc będziemy szukać dla niej super domu.

A u Czaczy bez zmian. Dalej kochana dziewczynka.

W wolnej chwili napiszę coś dłużej, w ramach podsumowania tygodniowego pobytu. ;)

Posted

[quote name='doddy']Nikt się nie kontaktował w sprawie adopcji. Zresztą Czacza jeszcze nie adopcji. Pewnie za miesiąc będziemy szukać dla niej super domu.

A u Czaczy bez zmian. Dalej kochana dziewczynka.

W wolnej chwili napiszę coś dłużej, w ramach podsumowania tygodniowego pobytu. ;)[/quote]

i zdjęcia daj...no wez...nie bądz taka ;)

Posted

[quote name='rufusowa']i zdjęcia daj...no wez...nie bądz taka ;)[/quote]

`. Ja to czekam na niespodziankę :cool3:
Myślę, że zdjęcia nas zaskoczą :razz:

Posted

[FONT=Verdana][SIZE=2]No to chyba czas na małe podsumowanie naszego wspólnego życia z Czaczą, bo minęło 11 dni pod jednym dachem.Jeżeli Czacza pozostanie tak fajna jak jest do dziś, to ktoś będzie miał super pociechę z niej. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Czacza powoli tyje. Z pewnością różnica nie będzie diametralna, ponieważ sama jej budowa jest smukła, wysoka. Powoli jednak zaczyna przypominać pit bulla i ludzie na ulicy nie patrzą się na mnie jak na zwyrodnialca.Niestety jej wiszące cyce pozostawiają wiele do życzenia, ale po sterylizacji i uspokojeniu się hormonów liczę na całkowite wchłonięcie.Sierść także powoli odrasta.
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Czacza dostaje codziennie 2-3 posiłki z Eukanuby Jogging&Agility i puszek Animondy Gran Carno. Sama Eukanuba nie wchodziła jej jakoś super, puszki załatwiły problem. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2] W domu to anioł. Jak trzeba siedzi w klatce, a jak już z niej wyjdzie to biega po domu jak szalona i swoimi kościstymi łapami wskakuje na człowieka do miziania. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2] Nigdy nie wykazała żadnej agresji w stosunku do człowieka. Zastrzyki robie jej sama, bez kagańca, bez osoby do trzymania. Ona nawet się nie odwraca.
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Na spacerach chodzi już znacznie dalej, mniej marznie. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2] Co do agresji do psów. Wniosek mam taki, że ona nie ma w sobie agresji żadnej. Nawet jej warczenie nie jest podyktowane agresją. To raczej jej CS. Spokojnie myślę, że przy dobrym przewodniku mogłaby z powodzeniem mieszkać z jakimś psem lub suką. [/SIZE][/FONT]

Posted

Nie mam zdjęć. :-( Bo nie miałam czasu zrobić.
I już wiem, że do poniedziałku ich nie zrobię.
Musicie poczekać do przyszłego tygodnia.

Ona nie wątrobiana - tylko wygląda jak kura obdarta z piór na rosół :p

Posted

[quote name='doddy'][FONT=Verdana][SIZE=2] Powoli jednak zaczyna przypominać pit bulla i ludzie na ulicy nie patrzą się na mnie jak na zwyrodnialca.N[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/quote]
poplułam się :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
dam Ci klamusie :loveu: :evil_lol:

dawaj zdjecia :p wątrobiane się fajnie cyka na śniegu :loveu:

Posted

[quote name='majqa']Jaaasne, staniesz przed lustrem i powiesz do własnego odbicia: "Proszę! Oto śliczna Czacza!" :evil_lol:[/quote]

i proszę podpisać umowę adopcyjną podpisaną przez...no właśnie - przez doddy?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='doddy'][FONT=Verdana][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2] W domu to anioł. Jak trzeba siedzi w klatce, a jak już z niej wyjdzie to biega po domu jak szalona i swoimi kościstymi łapami wskakuje na człowieka do miziania. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2] Nigdy nie wykazała żadnej agresji w stosunku do człowieka. Zastrzyki robie jej sama, bez kagańca, bez osoby do trzymania. Ona nawet się nie odwraca.
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Na spacerach chodzi już znacznie dalej, mniej marznie. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2] Co do agresji do psów. Wniosek mam taki, że ona nie ma w sobie agresji żadnej. Nawet jej warczenie nie jest podyktowane agresją. To raczej jej CS. Spokojnie myślę, że przy dobrym przewodniku mogłaby z powodzeniem mieszkać z jakimś psem lub suką. [/SIZE][/FONT][/quote]

oj ciotka, faktycznie się psujesz:eviltong: same ochy i achy tu widzę:diabloti:

jednak muszę ci Bubola zapodać na tymczas:diabloti::diabloti::diabloti: serio!

Posted

Najlepszy rosół to by był z RUMBY i ALTERA!
Z Rumby to nie wiem, czy by nie był za tłusty, ale z Altera to myślę że by była full wypas wersja. :p

Czacze to na kostkę rosołową można przerobić co najwyżej i sprzedawać sproszkowaną.

Posted

[quote name='doddy']

Ona nie wątrobiana - tylko wygląda jak kura obdarta z piór na rosół :p[/quote]
Ale rosołu na kościach to się nie ugotuje :shake: :diabloti: zresztą co to za rosół z takiej młodej siksy :p z Mamby to by był klarowny rosół :cool3: :loveu: :diabloti: i mięsko

Posted

Patrz, a ja nie wpadła na to, że aby był ruch w fundacji to wystarczy zboczyć w działalności na gastronomię. :diabloti:

Będziem tuczyć, przerabiać na pasztet, kostki rosołowe, itp. następnie sprzedawać na bazarku, allegro i tym podobnych. I będzie miejsce na nowe piesecki. :multi:

Po co sterylizować jak można w tańszy sposób zmniejszać populację bezdomnych bullowatych? I jeszcze zarabiać na fundację można!

Normalnie jutro z tym biznes planem uderzam do Ministra i UE. Na początek myślę, że nam jeszcze dotacje dorzucą. :evil_lol:

Posted

[quote name='GoniaP']Opis Czaczy brzmi jak Pixie... Czyli mamy kolejnego Sweetbulla :loveu::loveu::loveu:[/quote]

Wszystkie bulle to Sweetbulle, bo taka jest ta rasa :loveu:

Są 2 przysłowia które bardzo się sprawdzają przy tych rasach:

Raz bull, zawsze bull.

Bull jest jak Media Markt,
Nie dla idioty.

Posted

[quote name='doddy']
Czacze to na kostkę rosołową można przerobić [/quote]
w sam raz dla Ciebie , lubisz zupki w proszku :evil_lol: :evil_lol:

z Rumby to pasztet , tłuszcz w pasztecie potrzebny :evilbat:

Posted

[quote name='GoniaP']Opis Czaczy brzmi jak Pixie... Czyli mamy kolejnego Sweetbulla :loveu::loveu::loveu:[/quote]

`. i Pixie znalazła kochający domek :loveu:

Posted

[quote name='doddy']Patrz, a ja nie wpadła na to, że aby był ruch w fundacji to wystarczy zboczyć w działalności na gastronomię. :diabloti:

Będziem tuczyć, przerabiać na pasztet, kostki rosołowe, itp. następnie sprzedawać na bazarku, allegro i tym podobnych. I będzie miejsce na nowe piesecki. :multi:

Po co sterylizować jak można w tańszy sposób zmniejszać populację bezdomnych bullowatych? I jeszcze zarabiać na fundację można!

Normalnie jutro z tym biznes planem uderzam do Ministra i UE. Na początek myślę, że nam jeszcze dotacje dorzucą. :evil_lol:[/quote]

weźcie sie, bo mnie zemgliło :evil_lol:

Posted

[quote name='sleepingbyday']weźcie sie, bo mnie zemgliło :evil_lol:[/quote]

nie dość, ze zwieracze trzymasz już którys dzień z rzędu, to jeszcze sie kulinarnie nad Toba znęcają :placz:

protestuje!

:diabloti:

Posted

[quote name='rufusowa']nie dość, ze zwieracze trzymasz już którys dzień z rzędu, to jeszcze sie kulinarnie nad Toba znęcają :placz:

protestuje!

:diabloti:[/quote]

No przeciez skoro trzymasz te ekchem.... zwieracze od kilku dni to nic dziwnego że Cię eeeee tego.... zemgliło :evil_lol:

Posted

[quote name='Fasolka']No przeciez skoro trzymasz te ekchem.... zwieracze od kilku dni to nic dziwnego że Cię eeeee tego.... zemgliło :evil_lol:[/quote]

nie mnie, tylko SBD :evil_lol:
ja nie pisałam na wątku Blue o zaciskaniu wszystkiego...nawet zwieraczy :diabloti:

Posted

[quote name='rufusowa']nie mnie, tylko SBD :evil_lol:
ja nie pisałam na wątku Blue o zaciskaniu wszystkiego...nawet zwieraczy :diabloti:[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ludzie, no bo ze śmiechu pęknę zaraz

Posted

[quote name='agnieszka32']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ludzie, no bo ze śmiechu pęknę zaraz[/quote]

Ty nie możesz! :razz:

ładuj baterie zeby potem nie było ze zdjęc nie ma :mad: :eviltong: