majqa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Dajcie spokój dziewczyny. :oops: Historię tej suni tak naprawdę napisało życie. Mam nadzieję, że pojawi się dla niej cudny dom...i to piorunem. Quote
andzia69 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='majqa']Dajcie spokój dziewczyny. :oops: Historię tej suni tak naprawdę napisało życie. Mam nadzieję, że pojawi się dla niej cudny dom...i to piorunem.[/quote] oby.... wtedy doddy weźmie sobie kolejną bidę:evil_lol: Quote
doddy Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Czacza nie ma ropomacicza na dzień dzisiejszy - to najważniejsze. Opis weterynaryjny z USG: [I]Wątroba niepowiększona, nieznaczne cechy zapalenia przewlekłego. Pęcherzyk, układ żółciowy bez zmian. Śledziona bez zmian. Nerki rozmiarów prawidłowych, nieznaczne cechy zapalenia przewlekłego. Moczowody, pęcherz moczowy bez zmian. Macica rozpulchniona, w szyjce do 13mm, w trzonie do 9-10mm, w rogach do 7mm, brak płynnej zawartości i cech przerostu torbielowatego. Jajniki bez uchwytnych zmian torbielowatych. Żołądek z mierną ilością treści półpłynnej i gazu. Widoczne obszary trzustki bez uchwytnych zmian. Widoczne odcinki jelit, węzy chłonne bez uchwytnych zmian. Brak płynu wolnego w jamie otrzewnej. [/I] Po badaniu zrobiliśmy badanie krwi z uwagi na opis nerek i wątroby. Wyniki poniżej: [img]http://images39.fotosik.pl/47/806fc2e553283b90med.jpg[/img] Przy jej stanie wyniki krwi są ok. Na wątrobę dostaje Hepatil osłonowo. Co do wyników bakteriologicznych - wyszedł gronkowiec typowy dla wszystkich psów, którego nazwy nie pamiętam - i na niego od jutra ma dostawać antybiotyk. Wyniki na świerzba i nużycę - laboratorium zgubiło i ma czas do jutra by znaleźć - stosowna awantura już skręcona. :evil_lol: Koszty dzisiejsze to: 183zł. Quote
Vectra Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 no dobra , a na polski ? znaczy wsio OK z kosteczkami ? Quote
doddy Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Na razie wszystko OK. Czekamy na wyniki zeskrobin zagubione w laboratorium bo teraz one są ważne tylko. A tak ma tylko tyć. :multi: Quote
majqa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Poprostu skrajnie zabiedzony ale na szczęście zdrowy pies. Uffff...ulgaaa! Quote
agaga21 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 no to teraz tylko podtuczyć dziewczynkę i niech zmyka do domku! Quote
GoniaP Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 No to cudne wieści!! Tak trzymać :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
rufusowa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='doddy']Na razie wszystko OK. Czekamy na wyniki zeskrobin zagubione w laboratorium bo teraz one są ważne tylko. A tak ma tylko tyć. :multi:[/quote] co do stanu zdrowia Czaczy to bardzo sie ciesze :loveu: oby przytyła w takim tempie jak Szakal u Sebastiana :evil_lol: co do awantury to sobie wyobrazam po tym co widziałam (czego wstęp widziałam) na książęcej :evil_lol: Quote
arjuna Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 może ma ktoś potrzebę kupna super kubraka pasującego na każdego psa 20-32kilo(do 73 cm w klatce piersiowej)? gwarantuję jego jakość-nieprzemakalność i gwarancję ciepła. Pełny dochód ze sprzedazy ląduje na koncie AST. [url=http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=67&t=1734]SUPER KUBRACZEK OCIEPLANY DLA WYMAGAJĄCEGO PSA!! • Bazarek • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych.[/url] Quote
sleepingbyday Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 gut njus!!! teraz ja sie podtuczy i będzie wszystko git heniutek :p Quote
Vectra Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='doddy']Na razie wszystko OK. Czekamy na wyniki zeskrobin zagubione w laboratorium bo teraz one są ważne tylko. [B]A tak ma tylko tyć[/B]. :multi:[/quote] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: co by Ci tak nie tyła , jak mi Klementyna :evil_lol: :evil_lol::evil_lol: Quote
phase Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 `. Dobre nocki Czacza :loveu: No teraz trzeba dziewczynę "podtuczyć" i będzie gittez ;) Quote
Isadora7 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Z pewną taką nieśmiałością... cegiełke dziergamy? Bo zbliża sie łikendzik i czasu coś będę miała więcej. Quote
doddy Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Wykąpałam właśnie szczurka. Była grzeczna jak anioł! Stała jak posążek w wannie. Teraz chociaż przez chwilę będzie pachnieć kokosowo - bo uprałam ją w Hexodermie. Z opowieści cudnych treści - Czacza chyba dostała cieczki. :p Quote
majqa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Jak nie urok to przemarsz wojsk. :eviltong: Quote
Isadora7 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='majqa']Jak nie urok to przemarsz wojsk. :eviltong:[/quote] albo zebranie partyjne Quote
Vectra Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='doddy'] Z opowieści cudnych treści - Czacza chyba dostała cieczki. :p[/quote] Będą szczeniaczki :multi: :multi: :loveu: :diabloti: Quote
sleepingbyday Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 albo sraczka... oo, vectra ma za mało psów chyba... :evil_lol: co, kicia nie ma co jeść :eviltong:? Quote
sleepingbyday Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 aaa, rozumiem - kicia na diecie :placz: Quote
Vectra Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 [quote name='sleepingbyday']aaa, rozumiem - kicia na diecie :placz:[/quote] dlatego potrzebny jorek :diabloti: jak by jadał normalne psy , to by fundacja ast , co i raz coś podrzuciła , a że kocisko ma inne upodobania , o jorki ciężko - to głoduje :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 mam małego czarnego, kocio go na bank zaadoptuje... a ten sie uczy od przewodnika bardzo szyko, bedziesz mieć 8kilową konkurencję dla pieseczków... Quote
Recommended Posts