Jump to content
Dogomania

Historia CZACZY, Czyli jak Fragles odnalazł swój Muppet Show czyli NOWY DOM

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']Dajcie spokój dziewczyny. :oops: Historię tej suni tak naprawdę napisało życie. Mam nadzieję, że pojawi się dla niej cudny dom...i to piorunem.[/quote]

oby.... wtedy doddy weźmie sobie kolejną bidę:evil_lol:

Posted

Czacza nie ma ropomacicza na dzień dzisiejszy - to najważniejsze.

Opis weterynaryjny z USG:
[I]Wątroba niepowiększona, nieznaczne cechy zapalenia przewlekłego. Pęcherzyk, układ żółciowy bez zmian. Śledziona bez zmian. Nerki rozmiarów prawidłowych, nieznaczne cechy zapalenia przewlekłego. Moczowody, pęcherz moczowy bez zmian. Macica rozpulchniona, w szyjce do 13mm, w trzonie do 9-10mm, w rogach do 7mm, brak płynnej zawartości i cech przerostu torbielowatego. Jajniki bez uchwytnych zmian torbielowatych. Żołądek z mierną ilością treści półpłynnej i gazu. Widoczne obszary trzustki bez uchwytnych zmian. Widoczne odcinki jelit, węzy chłonne bez uchwytnych zmian. Brak płynu wolnego w jamie otrzewnej. [/I]

Po badaniu zrobiliśmy badanie krwi z uwagi na opis nerek i wątroby. Wyniki poniżej:
[img]http://images39.fotosik.pl/47/806fc2e553283b90med.jpg[/img]

Przy jej stanie wyniki krwi są ok. Na wątrobę dostaje Hepatil osłonowo.

Co do wyników bakteriologicznych - wyszedł gronkowiec typowy dla wszystkich psów, którego nazwy nie pamiętam - i na niego od jutra ma dostawać antybiotyk.

Wyniki na świerzba i nużycę - laboratorium zgubiło i ma czas do jutra by znaleźć - stosowna awantura już skręcona. :evil_lol:

Koszty dzisiejsze to:
183zł.

Posted

[quote name='doddy']Na razie wszystko OK.
Czekamy na wyniki zeskrobin zagubione w laboratorium bo teraz one są ważne tylko.
A tak ma tylko tyć. :multi:[/quote]

co do stanu zdrowia Czaczy to bardzo sie ciesze :loveu:
oby przytyła w takim tempie jak Szakal u Sebastiana :evil_lol:

co do awantury to sobie wyobrazam po tym co widziałam (czego wstęp widziałam) na książęcej :evil_lol:

Posted

może ma ktoś potrzebę kupna super kubraka pasującego na każdego psa 20-32kilo(do 73 cm w klatce piersiowej)?
gwarantuję jego jakość-nieprzemakalność i gwarancję ciepła.
Pełny dochód ze sprzedazy ląduje na koncie AST.

[url=http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=67&t=1734]SUPER KUBRACZEK OCIEPLANY DLA WYMAGAJĄCEGO PSA!! • Bazarek • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych.[/url]

Posted

[quote name='doddy']Na razie wszystko OK.
Czekamy na wyniki zeskrobin zagubione w laboratorium bo teraz one są ważne tylko.
[B]A tak ma tylko tyć[/B]. :multi:[/quote]

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: co by Ci tak nie tyła , jak mi Klementyna :evil_lol: :evil_lol::evil_lol:

Posted

Wykąpałam właśnie szczurka. Była grzeczna jak anioł! Stała jak posążek w wannie. Teraz chociaż przez chwilę będzie pachnieć kokosowo - bo uprałam ją w Hexodermie.

Z opowieści cudnych treści - Czacza chyba dostała cieczki. :p

Posted

[quote name='sleepingbyday']aaa, rozumiem - kicia na diecie :placz:[/quote]
dlatego potrzebny jorek :diabloti:

jak by jadał normalne psy , to by fundacja ast , co i raz coś podrzuciła , a że kocisko ma inne upodobania , o jorki ciężko - to głoduje :evil_lol: