agaga21 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 pewnie ok. 30 zł.najlepiej jednak kupić od weta leczniczy czy łagodzący i nie eksperymentować, ponieważ w przypadku parysa można pogorszyć sytuację. kasiu, przede wszystkim wet musi postawić dobrą diagnozę i dopiero dobrać odpowiedni szampon, który psu pomoże a nie zaszkodzi i nie sądzę by diagnoza postawiona "na oko" była na 100% dobra(tym bardziej że sama piszesz ze jest gorzej a po kuracji powinno być lepiej.... Quote
andzia69 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 19Kasiulka91 napisał(a):Ile może kosztować dobry szampon? Kasiulka...szamponów jest cała masa i nie wszystkie są dobre dla danego psa...zależy czy pies jest zdrowy, nie ma problemów ze skórą czy wręcz odwrotnie. Poza tym psa nie kąpie się za często - ja tam swoich wcale nie kąpię - no chyba, że się coś wydarzy pt. wytarzanie się w czymś. Poza tym mają naturalną wodę przez dłuższy okres letni czyli morze i to im wystarcza.No ale moje są zdrowe i nie mają problemów skórnych. Natomiast jeśli pies ma choroby skóry - wtedy jest wskazana kąpiel, ale w szamponie leczniczym!!! a nie pierwszym z brzegu kupionym w sklepie - to tak jak są szampony dla ludzi kupowane w zwykłej drogerii, ale są i takie, które kupuje się tylko w aptece - lecznicze zazwyczaj. Quote
19Kasiulka91 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Wizytówka - Onet.pl Pies Tu są Parysa fotki:):roll: Quote
Asior Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 ależ moje schroniskowe dziecię wydoroslało.... jakiś taki dojrzalszy się zrobił :loveu: Quote
agaga21 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Asior napisał(a):ależ moje schroniskowe dziecię wydoroslało.... jakiś taki dojrzalszy się zrobił :loveu: łezka w oku...co...?;):loveu: Quote
Asior Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 powiem Ci ze strasznie..... ale bardzo się cieszę, ze znalazł domek nie u jakiegoś dresa :evil_lol: Quote
19Kasiulka91 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 http://pies.onet.pl/334623,uzytkownik.html Nowe fotki:P Quote
agaga21 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 19Kasiulka91 napisał(a):Wizytówka - Onet.pl Pies Nowe fotki:P co z jego zdrowiem? na niektórych zdjęciach wygląda jakby miał dużo ubytków sierści. poza tym wygląda na szczęśliwego! nadal taki grzeczny? Quote
19Kasiulka91 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Te z ubytkami to mogą być te stare foty. Znowu jedziemy znim do weta bo znowu mu sie zaczynają robić a było już tak dobze:( Już niejest grzeczny to istny diabeł Quote
agaga21 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 ojej, to niedobrze. a na co jest leczony? co dokładnie masz na myśli pisząc że to diabeł? są z nim jakieś poważne problemy? Quote
19Kasiulka91 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Niby naa nuzyce. Alemusze wspomnieć wetowi że to moze być uczulenie bo zaczeło sie tak dziać po tym jak siostra go wzieła wykąpałą w stawie tam gdzie sie kąpią konie na stadninie:mad: Też ja mu sie kantar zakłada to zaczyna sie drapać:shake: A diabeł to dlatego ze rozrabia ostatnio nawet kopie dziury. Ostatnio nawet niechodze na spacery znim bo jest niedozniesenia jak musie ubzduży w każdej chwili to zaczyna po mnie skakać drapać gryść gryść smycz. Tak samo czasami jak ide przez podwórko to wlatuje skacze drapie gryzie Quote
agaga21 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 rozpuściłaś go jednym słowem:evil_lol: przydało by mu się trochę ćwiczeń na posłuszeństwo. nie powinnaś mu pozwalać na podgryzanie i szarpanie smyczy, skakanie. szkolisz go trochę czy wszystko robi jak chce? jeśli ma nużycę to wet w zeskrobinie znajdzie, jeśli tak będzie to daj znać na wątku to podeślę ci wątki innych psiaków leczonych właśnie na nużycę, będziesz mogła poczytać o leczeniu. Quote
19Kasiulka91 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Uczyłam go chodzić przy nodze. Siadać umie podawac łape ale jest strasznie niecierpliwy. Kolega mi radził żebym mu kupiła smycz łańcuszkową to niebędzie już smyczy gryzł ale niewiem czy to poskudkuje. Dała bym go na szkolenie jakbym znalazła gdzies prace ale trudno jest coś w moich okolicach znaleść:/ Zawsze mu wybaczem te siniaki co mi zrobi bo i tak go kocham:eviltong: Dodałam następne fotki:P Quote
19Kasiulka91 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Zna ktoś jakiś wzór na ubranko dla psa Chodzi mi o Parysa Bym mogła zrobić sama patrzyłam na allegro ale tam są same derki a chciała bym takie coś by mu klatę zakrywało Quote
Asior Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 poproszę dziewczyn, żeby mi podesłały wykrój.... Quote
agaga21 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 a jak zdrówko paryska? jak jego problemy skórne? kasia, może fotki jakieś wstawisz? Quote
19Kasiulka91 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Parys już niema problemów skórnych. Żadnych pustych miejsc. Fotek niestety niemam bo aparatu niemam:( Jutro jedziemy do weta na zastrzyk przeciw wściekliźnie Quote
19Kasiulka91 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='agaga21']a jak zdrówko paryska? jak jego problemy skórne? kasia, może fotki jakieś wstawisz?[/QUOTE] Już niema problemów ze skórą wszystko ma pięknie zarośnięte. Zdjęć nie mam czym zrobić:( Quote
19Kasiulka91 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Mam flmiki z Parysem niestety kiepska jakość http://www.youtube.com/watch?v=G0QxZfIbZqs http://www.youtube.com/watch?v=Ky74Q5N8bts&feature=channel http://www.youtube.com/watch?v=FKiXqNhJgW8&feature=channel http://www.youtube.com/watch?v=DFLmfdQsJ7s&feature=channel :cool3: Quote
agaga21 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 cieszę się, że parys jest w dobrej formie :) Quote
agaga21 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 cieszę się, że parys jest w dobrej formie :) Quote
19Kasiulka91 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='Asior']poproszę dziewczyn, żeby mi podesłały wykrój....[/QUOTE] Wielkie dzięki:) Quote
Asior Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 ależ Parys zmężniał!!!!!! Taki ubity się zrobił :) Szkoda, ze tak daleko ode mnie mieszkasz :( Nie bywacie czasem w krakowie??? Quote
19Kasiulka91 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='Asior']ależ Parys zmężniał!!!!!! Taki ubity się zrobił :) Szkoda, ze tak daleko ode mnie mieszkasz :( Nie bywacie czasem w krakowie???[/QUOTE] Nie bywamy. Wcale nie tak daleko godzine drogi taka wycieczka:) Quote
Recommended Posts