Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pewnie ok. 30 zł.najlepiej jednak kupić od weta leczniczy czy łagodzący i nie eksperymentować, ponieważ w przypadku parysa można pogorszyć sytuację.
kasiu, przede wszystkim wet musi postawić dobrą diagnozę i dopiero dobrać odpowiedni szampon, który psu pomoże a nie zaszkodzi i nie sądzę by diagnoza postawiona "na oko" była na 100% dobra(tym bardziej że sama piszesz ze jest gorzej a po kuracji powinno być lepiej....

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

19Kasiulka91 napisał(a):
Ile może kosztować dobry szampon?

Kasiulka...szamponów jest cała masa i nie wszystkie są dobre dla danego psa...zależy czy pies jest zdrowy, nie ma problemów ze skórą czy wręcz odwrotnie. Poza tym psa nie kąpie się za często - ja tam swoich wcale nie kąpię - no chyba, że się coś wydarzy pt. wytarzanie się w czymś. Poza tym mają naturalną wodę przez dłuższy okres letni czyli morze i to im wystarcza.No ale moje są zdrowe i nie mają problemów skórnych. Natomiast jeśli pies ma choroby skóry - wtedy jest wskazana kąpiel, ale w szamponie leczniczym!!! a nie pierwszym z brzegu kupionym w sklepie - to tak jak są szampony dla ludzi kupowane w zwykłej drogerii, ale są i takie, które kupuje się tylko w aptece - lecznicze zazwyczaj.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Niby naa nuzyce. Alemusze wspomnieć wetowi że to moze być uczulenie bo zaczeło sie tak dziać po tym jak siostra go wzieła wykąpałą w stawie tam gdzie sie kąpią konie na stadninie:mad: Też ja mu sie kantar zakłada to zaczyna sie drapać:shake:
A diabeł to dlatego ze rozrabia ostatnio nawet kopie dziury. Ostatnio nawet niechodze na spacery znim bo jest niedozniesenia jak musie ubzduży w każdej chwili to zaczyna po mnie skakać drapać gryść gryść smycz. Tak samo czasami jak ide przez podwórko to wlatuje skacze drapie gryzie

Posted

rozpuściłaś go jednym słowem:evil_lol:
przydało by mu się trochę ćwiczeń na posłuszeństwo. nie powinnaś mu pozwalać na podgryzanie i szarpanie smyczy, skakanie. szkolisz go trochę czy wszystko robi jak chce?
jeśli ma nużycę to wet w zeskrobinie znajdzie, jeśli tak będzie to daj znać na wątku to podeślę ci wątki innych psiaków leczonych właśnie na nużycę, będziesz mogła poczytać o leczeniu.

Posted

Uczyłam go chodzić przy nodze. Siadać umie podawac łape ale jest strasznie niecierpliwy. Kolega mi radził żebym mu kupiła smycz łańcuszkową to niebędzie już smyczy gryzł ale niewiem czy to poskudkuje. Dała bym go na szkolenie jakbym znalazła gdzies prace ale trudno jest coś w moich okolicach znaleść:/ Zawsze mu wybaczem te siniaki co mi zrobi bo i tak go kocham:eviltong:
Dodałam następne fotki:P

• 4 months later...
Posted

[quote name='agaga21']a jak zdrówko paryska? jak jego problemy skórne? kasia, może fotki jakieś wstawisz?[/QUOTE]
Już niema problemów ze skórą wszystko ma pięknie zarośnięte. Zdjęć nie mam czym zrobić:(

Posted

[quote name='Asior']ależ Parys zmężniał!!!!!! Taki ubity się zrobił :)
Szkoda, ze tak daleko ode mnie mieszkasz :(
Nie bywacie czasem w krakowie???[/QUOTE]
Nie bywamy. Wcale nie tak daleko godzine drogi taka wycieczka:)