Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

UPDATE 2 styczeń 2010

Smoczuś jest już 2 lata u missieek, raz było lepiej, raz gorzej - starość nie radość :( niestety... ostatnio pogorszyło się, Smoczunia schudła, po ogoleniu sierść nie bardzo chce odrastać, tylne łapiny odmawiają współpracy :(

BARDZO potrzebna pomoc na badanie krwi, leczenie:

[quote name='Therion']Smoczyca chora " wysiadły " jej tylne nogi, nie może się na nich poruszać, ma zaawansowane zmiany zwyrodnieniowe w kręgosłupie, schudła . Wymaga kuracji kilku-kilkunastodniowej steryd-nivalin-vitaminy z grupy b-cocarboxylaza + leki przeciw bólowe, do tego badania krwi- wszystko to wiąże się z kosztami. Missieek przy tylu posiadanych zwierzakach nie łatwo temu podołać, nie tylko Smoczusia choruje.POSZUKIWANY SPONSOR LECZENIA, PISZE W IMIENIU SMOCZYCY , KTÓRA OSTATNIA PRZYSTAŃ NA STARE LATA ZNALAZŁ U MISSIEEK!!!!!!

Proszę pomóżmy Smoczusiowi pożyć jeszcze bez bólu :modla:

Błąkała się po Bukownie - ponieważ był dzień zbierania śmieci to worki były powystawiane przed ogrodzenia i Smok sobie chodziła od worka do worka, tu poszperała, tam coś zjadła... dziewczyny zatrzymały samochód, zawołały, ale smoczek nie bardzo chciała przyjść - przyszła za jedzonkiem, wsiadła do samochodu i pojechały do domu.

Smoczek nie wygląda jakby tęskniła za czymkolwiek - ona się zachowuje jakby tam była od zawsze :loveu: do ludzi kochana, koty koło niej biegają, z psami nie ma problemów tylko czasem burknie pod nosem jak za dużo zamieszania robią koło tej statecznej starszej damy - no bo nie mogło by być za pięknie - śliczna, kochana i młoda - nie nie - nie u missieek - więc Smok jest starszą sunią - nie ma przednich zębów, a te które są - to takie średnie :roll: W domu zachowuje czystość.

Byłoby za pięknie jakby było tylko tyle nie? Bo jest coś jeszcze - Smok ma cycochy dość duże i... brzuch też tak jakby... wg nas może być w ciąży - pewności nei ma a święta już jutro :placz: ona na pewno dużo razu już rodziła - i więcej już nie będzie - KONIECZNA STERYLKA JAK NAJSZYBCIEJ!!! Ci co znają działalność missieek wiedzą, że missieek sterylizuje wszystkie suki, jakie do niej trafia, kastruje koty i kotki - ma w tej chwili pod opieką kilkadziesiąt kotów i psy: Zorkę, Norkę, Bangi, Finkę, Negrę, Kasztankę, ONkę, Pestkę - chyba wszystkie - czyli 8, a Smok jest dziewiąta!!! One wszystkie ciągle chcą jeść, ONka tez jest u missieek od kilku dni dopiero i trzeba jej zrobić operację usunięcia wielkich guzów na gruczołach mlekowych - więc to wszystko są ogromne koszty :shake: jedna Rodzina tego nie uciągnie... POMÓZCIE!!! Nie ma na co czekać ze Smokiem, bo to nie jest młódka :shake:

Smok ma jeszcze COŚ!!! :crazyeye: Smok ma wielkie łapy!!! jak niedźwiedź!!! Ona nie jest wysoka - wielkości tej drobnej ONki co jest u missieek, ale jest dość ubita taka, masywna i TE ŁAPY!!! :crazyeye: ja takie widziałam tylko u bernardynów i dogów - niektórych :-o z tyłu ma podwójne wilcze pazury! HA! no i właśnie w tej chwili wyszukałam, że beaucerony mają takie podwójne wilcze pazury!!! a missieek nie chciała mi uwierzyć, że to jest beuceron! Czy one mają takie wielkie łapy??!!

EDIT 11.01.2009
[quote name='malawaszka']Smoczunia jest przekochana! Gdzie się z nią stanie tam ona się kładzie i leży i czeka grzecznie; wczoraj wzięłyśmy ją na rtg kręgosłupa bo słabo wstaje na tylne łapki i taki ma ten tył chwiejny dość. No i wyszło to czego sie obawiałam - zwyrodnienie kręgosłupa - zwapnienia w części lędźwiowej i kości krzyżowej - to z wiekiem jej się musiało zrobić, i na pewno to że wielokrotnie rodziła jej nie pomogło :-( bardzo ma powyciagane i wiszące listwy mleczne;

Smoczuś potrzebuje jak najszybciej domku BEZ SCHODÓW!!!! u missieek Ona chodzi po schodach tam i z powrotem bo pilnuje dworu i jedzonka i tak krąży, a to dla niej niebezpieczne jest!!! Smoczysko jest naprawdę niekłopotliwe! Może ktoś ma leki wspomagające stawy - najlepiej coś w tabletkach - to dla Smoczka teraz bardzo wazne - PROSIMY O DOMEK DLA SMOCZKA!!! albo chociaż tymczas bez schodów :modla:

KONTAKT:
[email protected]
504 588 874
lub do mnie
[email protected]

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

missiaa napisał(a):
Na tych zdjęciach to ona sie wydaje mniejsza niż w rzeczywistosci..przynajmniej dla mnie. Tylko mnie to mogłaś wyciąć ze zdjęć :roll::eviltong:

tak - wygląda na mniejszą :lol:

a reszta Twojego postu? takie małe dostałam, więc jakbym wycięła Ciebie to już by nic nie zostało :eviltong: :diabloti:

Posted

[quote name='bonsai_88']Missiaa a w ogóle to ty się przyznaj - na pewno masz rączkę jak 5-letnia dziewczynka :evil_lol:...
No cóż, ja myślę że moje ręce są odpowiednie do całej reszty:eviltong::eviltong: a na 5-latke czy karzełka nie wyglądam...chyba:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='Lara']napiszcie mi dokladnie gdzie znajduje sie sunia? i kontakt do osoby u ktorej jest. sprawdzcie czy ma tatuaz w pachwinie - to wazne!
i blagam o zdjecia na maila (kontakt jest na stronie beauceron-pl.net).
Czy sunia jest w ciazy? Ile ma lat mniej wiecej? Moge wyslac wam 200zl na sterylizacje - im szybciej tym lepiej.

Bukowno koło Olkusza woj małopolskie, tel do missieek - 504 588 874, [email protected]

Zdjęcia już wysyłam, tatuaż jak będę coś wiedzieć to napiszę - chyba, że missiaa napisze :razz: ciążę podejrzewamy bo ba dość spory brzuch przy dość wystających żebrach i powyciągane sutki, ale to od poprzenich porodów może być - jesli możesz wesprzeć sterylizację - to posyłam na pw nr konta missieek - wielkie dzięki!!!

Posted

Lara - tak jak pisałam wcześniej - Smok od razu się poczuła jak u siebie, jest fajną sunią, przyjazna, taka ciapa-gapa - pewnie z racji wieku to tak ciapkowato wygląda - ale strasznie słodka jest z tymi wielkimi łapskami :loveu:

jak ten brzuch się tak zaokragla to możliwe, że została wywalona bo już mieli dość szczeniąt, bo na pewno rodziła nie raz już... albo nie chcieli "bałaganu" w okresie swiąteczno-noworocznym - zresztą, jakby nie było to ona nie wyglada żeby za kimkolwiek tęskniła

Posted

jak czasami siadam żeby je popieścić to ona całym ciałem się na mnie pcha żeby tylko ją głaskać i popycha mi rękę noskiem jak przestaje.Bardzo jest do ludzi.:loveu: