Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
jak to nie jezdza..wywoza je do Bielska lub w ..niebyt...

Lu_Gosiak!
Do Bielska były wywożone tylko psy wyłapane przez pana P.z Olkusza! Teraz Olkusz ma podpisaną umowę z Racławicami!
Tak więc w Olkuszu przebywają psy,które raczej nigdzie nie wyjeżdżają!:-(
Są to psy z gmin, które podpisały z panem P.umowę na wyłapanie, a nie mają umowy z żadnym schroniskiem:shake:
Więc po wyłapaniu są zwożone na ul.Sikorki, pieniądze z gmin zainkasowane, a co dalej z tymi biedakami? A gminy sądzą,że wypełniły swój obowiązek:angryy::mad::mad:
Pan P.zadowolony, że się od niego psy zabiera, bo ma miejsce na nowe i kasy na nie wydawać nie musi:angryy:

Posted

Prosze o pomoc, kto tam bywa, kto coś wie o tym dredziaku!!!
Naprawde trudno pomóc jak nie ma nikogo na miejscu.
Potzrebne info żeby chociaż coś wiedzieć o pieksu, czy łagodny itp. Jak mały.
Wiem, że jedna osoba zainteresowała sie losem biedaka, dzwoniła nawet do kogoś, ale nie wiem do kogo.
Prosze o pomoc.

Posted

Dzięki :).
Misieek już mi pisała o Dredzie, tyle ile wiedziała.
Jeszcze jak ktoś tam będzie to mu się przyjrzy.
Narazie szukam mu dt nawet płatnego niedrogiego.
Ale nic nie mam :(.

Posted

mohe Ci powiedziec tyle, co wiem
prawdopodobnie małych szczeniaków nie ma
sa podrostkli
ale wszystkie pieski sa małe - 3-4-5m, max 6 kg, nie wiecej

psów do uratowania jest - co najmniekj kilkanascie - na tym watku:

http://www.dogomania.pl/threads/127622-OFIARY-SCHRONISKA-!-!-!-%C5%BBywe-trupy-b%C5%82agaj%C4%85-o-PILNE-WSPARCIE-!-!-!/page93

sa ich zdjecia
do wyboru, do koloru

Lili, czy Ty weźmiesz nie szczeniaka, a maluniego pieska/suczke??

Jestem gotowa jechac w tym momencie, Pani Magda pomoze je wyciagnąc, ale musze wiedziec ile psów i gdzie je zawieźć

Lili8522 napisał(a):
A możecie napisać.

1. Ile tam jest jeszcze szczeniaków
2. Ile suczek
3. Ile psów do uratowania

bo szczerze mówiąc nie wiem nic z tego zamieszania...

Posted

Ewu - my będziemy potrzebować pieniędzy
Pani Magda zaraz będzie wyciągać biedulki ze schronu,
My z wojtusiem za chwilę po nie wyjeżdżamy.
Nie mamy co z nimi zrobić, osoby, mogące je przyjąć prosimy o zgłoszenie się do mnie - kom 515192985 lub do wojtusia - 504236465
Błagamy o pomoc, bo nie mamy co z nimi zrobić....

ewu napisał(a):
UWAGA DARCZYŃCY,
Dzwoniłam do domku , gdzie są szczeniaczki z Bukowna- bohaterowie tego wątku. Podziękowałam, za pomoc i opiekę nad maluszkami.
Powiedziałam o wsparciu finansowym i zbiórce pieniędzy na pieski.
Pani Magda podziękowała i oświadczyła,że pieski utrzyma sama , odrobaczy na własny koszt a za szczepienia zapłaci druga Pani Magda, która pieski znalazła.
Pieniądze, które wpłyną ew. na moje konto mam przekazać na ratowanie innych piesków.

Jak wpłyną zamieszczę rozliczenie na wątku ale proszę o decyzję co z nimi zrobić. Czy odesłać Darczyńcom , czy wskażecie pieski , którym przekażę ew. wpływy?

Posted

te, które są w najgorszym stanie

wyjeżdżam,
będę teraz tylko pod komórka - jak będę prowadzić to nie odpisze na smsy, tylko telefon..

Lu_Gosiak napisał(a):
iwona które psy zabieracie?

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
jak to nie jezdza..wywoza je do Bielska lub w ..niebyt...

Już nie do Bielska... Bielsko nie przedłużyło umowy.

...niebyt bardzo prawdopodobny w takie mrozy, bo... śmierć z zamrożenia jest bardzo podstępna i cicha- nie widać ran, nie widać już bólu... nie ma wołania o pomoc...skomlenia...szczekania... zauważamy ją jak jest już za późno!
Wszechogarniające zimno znieczula... usypia czujność... odbiera wolę do walki...
Ile siły mają jeszcze te psiaki by walczyć o siebie?

Posted

Dziewczyny przed chwilą rozmawiałam z Magdą, wyciągnęła z Olkusza 15 psiaków dla których trzeba szybko zanleść dt, jest znowu 7 szczeniaków, wszystkie wystraszone, zziębnięte i głodne. Bardzo proszę dzwońcie do Iwonki lub Wotusia, jeśli ktoś może pomóc w ich przetrzymaniu choć parę dni, bo Oni w tej chwili będę je od Magdy odbierać i nie ma ich gdzie ulokować.

Posted

BeataDz napisał(a):
Dziewczyny przed chwilą rozmawiałam z Magdą, wyciągnęła z Olkusza 15 psiaków dla których trzeba szybko zanleść dt, jest znowu 7 szczeniaków, wszystkie wystraszone, zziębnięte i głodne. Bardzo proszę dzwońcie do Iwonki lub Wotusia, jeśli ktoś może pomóc w ich przetrzymaniu choć parę dni, bo Oni w tej chwili będę je od Magdy odbierać i nie ma ich gdzie ulokować.

a beda jakies zdecia tych psow ?

ja zaraz popytam, moze cos sie znajdzie ale nic nie moge obiecac... mozna zrobic tez jakis bazarek a pioeniadze z niego przeznaczyc na te psiaki.

Posted

iwoniam napisał(a):
niedawno wrócilismy, ledwo zyjemy,
pieski nadal szukają domów,
są w schronieniu ale nie mają domów,
kto może niech nam pomoże..

Iwona, proszę napisz ile ich zostało, jakie (wiek, wielkość) i gdzie są do odebrania. Robię co mogę, żeby ruszyć sumienia znajomych...

Posted (edited)

iwoniam napisał(a):
niedawno wrócilismy, ledwo zyjemy,
pieski nadal szukają domów,
są w schronieniu ale nie mają domów,
kto może niech nam pomoże..

Nie no, Iwonia, Ty to jednak jesteś długodystansowcem :eviltong: Miałaś siłę jeszcze coś pisać :crazyeye: Ja padłem :)

Edited by Romi