Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poker - skoro nie reaguje, to trzeba z nią pracować. Gdy polubi pracę z opiekunem, to będzie lepiej reagować na przywoływanie, siad, zostań, na miejsce itd. bez względu na okoliczności. Ponieważ to nie jest Twój pies na stałe, a wymaga pewnie sporo pracy (czasu), to warto poczekać na dom stały, który będzie chciał się tym wszystkim zająć.

Dzięki za miłe komentarze dotyczące zdjęć :-). Przekażę znajomemu te komplementy :D

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja swoje psiaki oduczałam szczekania mówiąc cicho ich imiona i przywołując do siebie - uspokajały się kładąc obok mnie/pod łóżkiem. Kiedy przestawały, nagradzałam je albo pieszczotą, albo jakimś smaczkiem.
Działało..

Posted

tak robimy,że jak włączy szczekaczkę, to ją totalnie ignorujemy, dopiero po 5 minutach od uspokojenia , wołamy ją i dopieszczamy. Wydawało się,że to działa , ale niestety tylko nam się zdawało.
Często mam takie sytuacje,że nie mogę pozwolić jej na szczekanie, bo przeszkadza w pracy i wtedy jest problem.Na dodatek nasze psy pomagają jej w "rozmowie" :angryy:, bo normalnie one prawie nie szczekają.

Posted

Ignorowanie nic nie da, trzeba odwrócić uwagę psa od bodźca powodującego szczekanie, zająć czymś innym. Takie trochę kontrwarunkowanie.

Popracujcie, jak tylko możecie, w każdej wolnej chwili, w weekendy, bo jeśli przeszkadzają w pracy, to trudna sprawa :shake:

Posted

Mela mało szczeka, ale w momentach najmniej odpowiednich... Chociaż odpukać! dziś w nocy była cichutko :D

Ratlerek? Ulv ma nawet dwa ratlerki i z tego, co wiem, to bardziej siusiają, niż szczekają ;-)

Posted

viverna napisał(a):
Pani z Warszawy jest zainteresowana adopcją Meli. Bardzo proszę o wizytę przedadopcyjną!!!! Kto z Warszawy pomoże??? Pliiiis!!!

Wobec tego czekamy na pomyślne wieści!:cool3:
Oby domek okazał się dobry i odpowiedzialny i...cierpliwy w wypadku małych szczeknięć;)

Posted

No to możemy być pewni i spokojni ,że cioteczka Isadora już ten domek prześwietli jak trzeba :eviltong::eviltong::eviltong:
Trzymam kciuki , oby się udało !:p:p:p

Posted

Meli teraz jest bardzo dobrze, siedzi z jamniczką prawie młodszą siostrzyczką, łazi na długie spacery, nie nudzi się i lubią ją tam :-)

Wprawdzie jamniczy szczenior wszystko Meli zabiera i sika na jej posłanie, jednak Mela traktuje jamolkę pobłażliwie :D

Nawet martwi się o nią i troszczy :D

Posted

czyli Mela jest u Twoich rodziców :cool3:,a le zostanie u nich czy czekasz na dalsze decyzje z Warszawy?
Moja Merlisia za kilka dni jedzie do GDyni :placz:

Posted

Poker napisał(a):
czyli Mela jest u Twoich rodziców :cool3:,a le zostanie u nich czy czekasz na dalsze decyzje z Warszawy?

a co z tą wizytą przedadopcyją? domek nie wypalił? ja już nic nie kumam:oops::roll:

Posted

viverna napisał(a):
Nie wiem czy doszło w ogóle do wizyty, Isadora się jeszcze nie odezwała.

to pisz do niej!!! Ona ma bardzo dużo roboty na dogo,ale jeżeli się podjęła ...
nie można zwlekać z wizytami, bo ludzie często są niecierpliwi i może domek przejść koło nosa.
A co do twoich Rodziców, to muszą podjąć samodzielnie decyzję, bez namawiania.
Mogliby to już w końcu zrobić, bo najgorsza jest dla Ciebie niepewność.