Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wybredna, a co!:evil_lol: Melska musi mieć dom, gdzie będą z nią agility ćwiczyć :D ;) ta pani w sumie lepsza, niż ta "babcia", ale... no zgłaszajcie się dobre domki, taki fajny pies!!!

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na razie nie mam w czym przebierać :placz: za mało tych domków :( Do suni w tym wieku, to tylko babcie chętne... A Mela ma góra 6 lat i jest bardzo aktywna jak już setki razy pisałam...

Posted

wiec,dzisiaj bylysmy na spacerku-powiem wam ,ze Mela jest NIESAMOWITA. Inteligentna na maxa-raz tylko zobaczyla jak moja sucz skacze przez przeszkodki i potem za viverna skakala jakby normalnie tylko to cale zycie robila :razz:;) Ta mala zasluguje naprawde na aktywny,wspanialy dom :cool3:

Mela-kopacz

chwila wyciszenia
Mela udowadnia,ze jest baaardzo ruchliwym pieskiem:

Posted

wiska bardzo dziękuję za zdjęcia :)

Mela wczoraj całe popołudnie bawiła się z 3 - letnią dziewczynką. Myślę, że było ok :) Poza tym, że i tak trzeba uważać, bo Mela skacze na ludzi :D (zwłaszcza, jak ktoś trzyma smakołyk, albo fajną zabawkę).

Wciąż nikt nowy się nie zgłasza :-(

Posted

Po raz pierwszy Mela się zmęczyła!!! Nawet zamęczyła, a konkretniej została zamęczona!!! Przez kilka godzin latała z małą jamniczką po całym mieszkaniu... Jamniczka nie dawała Meli spokoju, taka mała, a taka domina... Wyrywała Meli zabawki z pyska, gryzła ją, nie pozwalała jeść z miski (nawet tej gościnnej)... Mela wybryki jamniora szczeniora jakoś dzielnie zniosła...

Posted

tak, to ta sama :D! diabełek wcielony! Spać przez nią nie mogą :evil_lol:... :diabloti: Ma już 3 miesiące i jest długa jak parówka. Niezwykle jamniczy charakterek nie daje sobie w kaszę dmuchać, jest bystra, sprytna, i wszędzie jej pełno...

Posted

Moja koleżanka szuka pieska. Mówiłam jej o małej. Wysłałam fotki, ale ona stwierdziła, że Mala jest za stara! Mnie wiek nie gra roli. Wybrałam Agę, bo Marlena tak mi ją zachwaliła, że spodziewam się, że sunia bedzie jadła sztućcami i obsługiwała kompa... :D
Jedyny minus to niestety wielkosć, ale ponoć ma nie być większa niż cocer spaniel.... Zobaczymy!

Posted

viverna, podsumuj tu krótko charakter Meli, czy jest pieszczocha, czy może zostawać w domu na 8 godzin? Miałam telefon w sprawie domku dla Merlisi.Domek jest młody, z 27 lat, więc taki żywioł jak Mela lepiej by się nadawał niż Merlinka. Czy Mela ma naprawdę 7 lat? Ja się zatrzymuję na 6 :evil_lol:,bo kto to tak naprawdę wie:roll: Ma doświadczenie z psami i słychać,że kocha psy.Domek jest w Głogowie i przyjechałby pociągiem po psa.Jeszcze nic im nie mówiłam.Czekam na kontakt w sprawie wizyty przedadopcyjnej.

Posted

Mi tam Mela "wyglada"(taka ruchliwa,ciagle sie chce bawic z pieskami ,a jak zabawke dorwala to nie mogla sie odkleic) na gora 5lat. Hop do gory!
Viverna:ja dalej szukam,ale sprawy maja sie tak,ze ta Natalia (z Borow Tucholskich) nie moze a Ewa(ta z duzym domem i wg) bierze wiekrzego psa...Zostala jeszcze jedna moja kolezanka -jeszcze nie dala odpowiedzi....Qurcze dlaczego nikt nie chce takiego sliczniastego pieska?:crazyeye:

Posted

Dzisiaj byłyśmy z Melą u weta... i powiedział, że Mela ma maksymalnie 3 lata (wciąż ma karbiki na siekaczach żuchwy), poza tym ma nieprawidłowy zgryz stąd górna szczęka wygląda gorzej, z tyłu wszystkie ząbki bardzo ładne.
Ogólnie zdrowa, tylko z oczkami łzawiącymi trzeba będzie w znieczuleniu coś zadziałać (zapalenie trzeciej powieki?).

Mela jest pieszczocha, bardzo aktywna na spacerach, w domu spokojna, nie niszczy, myślę, że można by było ją przyzwyczaić do zostawania samej w domu na 8 h. U mnie sama zostawała na góra 4 godziny, i to rzadko, bo babcia nieczęsto wychodzi z domu. Wszystko to kwestia przyzwyczajenia jej do określonego rytmu. Najgorsze, że będzie bardzo płakać na początku jak ją oddam, jestem tego pewna :-(...

Posted

czy Mela mogłaby ewentualnie pojechać za granicę?

sprawdzony i bardzo dobry domek chcial adoptować chorą sunie staruszkę z pabianickiego schronu-wyglądała jak taki mixik corga i miała jak Mela wielkie stojace uszyska:evil_lol:
sunię niestety ktos mi podkradl dzien przed wyjazdem ze schronu a rodzinka jest nadal zainteresowana podobnym pieskiem

Posted

Poker a co to za dziewczyna? Napisz coś więcej? Sama mieszka czy z kimś? Jakie miała poprzednio psy? Co się z nimi stało?

Za granicę... w ostateczności... Mela płacze w samochodzie już po minucie jazdy... nie wyobrażam sobie jej podróży...

Poza tym mam jeszcze jeden domek w zanadrzu, zobaczymy czy wypali...