siekowa Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 To ja bardzo dziękuje. :Rose: Quote
siekowa Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Na stronie już 300 starszych psiaków czeka. :( Quote
ana666 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='siekowa']Na stronie już 300 starszych psiaków czeka. :([/quote] :placz::placz::placz: Quote
izzie1983 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Cały czas myślę nad jakąś skuteczną formą reklamy, promocji i nic nie mogę wymyślić :-( Quote
furciaczek Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='izzie1983']Cały czas myślę nad jakąś skuteczną formą reklamy, promocji i nic nie mogę wymyślić :-([/quote] A pisaliscie do wiekszych portali psich?? Moze w sklepach zoo internetowych zgodza sie banerek choc malutki dac, jakies artykuly popisac tak zeby przy okazji zareklamowac strone?? Mam kontakt do drukarni ktora moze ulotki nieodplatnie wydrukowac pod warunkiem ze bedzie na nich nazwa ich drukarni i logo gdzies na stronce. Jesli jestescie zainteresowani skontaktuje sie i poprosze o dokladniejsze informacje:p Quote
magdyska25 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Wiek: 8-9 lat Płeć: Pies Wielkość: Średni Województwo: Mazowieckie Szuka domu: Stałego Stan zdrowia: Chore oczy ale nie przeszkadza Mu to w normalnym funkcjonowaniu-świetnie sobie radzi. Kastracja: Nie Stosunek do zwierząt: Z suczkami dobrze, z samcami nie Stosunek do dzieci: Nie sprawdzony Dla kogo: Pasuje do każdego;). Gdzie przebywa: Hotelik u Megii w Serocku Kontakt: 504-620-219 mail: [email protected] Link: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/7-lat-samotnosci-pogryzienie-co-jeszcze-kreciol-wrak-psa-juz-w-hoteliku-szuka-ds-145069/ Uwagi: Kręciołek to pies, który zaznał w swoim długim życiu wiele złego. Jako młodzieniec trafił do schroniska, gdzie przeżył w Nim 7 lat! 7 lat samotności, bez swojego człowieka, bez nadziei na „lepsze jutro”. Miesiąc temu dotkliwie pogryziony przez kolegów niedoli trafił w opłakanym stanie do schroniskowego szpitala. Ogromna wola życia jaką posiada nie pozwoliła Mu się poddać a dzięki ludziom o wielkim sercu dostał szansę na lepsze życie. Teraz przebywa w hoteliku w Serocku (ok. 40 km.od Warszawy), gdzie odżył, cieszy się z życia, uśmiecha. Jednak nadal poszukuje swojego miejsca. Opiekunów, którzy okażą dużo serca, odpowiedzialnych, gdyż Kręciołek ma problemy ze wzrokiem. Nie przeszkadza Mu to jednak w normalnym funkcjonowaniu- sprawnie omija wszelakie przeszkody. Do innych psów nie jest zadziorny. Suczki lubi, także mógłby być drugim czworonożnym przyjacielem. Jeszcze tyle lat przed Nim… mam nadzieję że Jego marzenia się spełnią, marzenia o swoim domu, swoim właścicielu… Jest średniej wielkości pieskiem, raczej drobnej budowy. Uważam że przystosuje się do mieszkania w bloku, ale również nie pogardzi domem z ogrodem. Quote
siekowa Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 [quote name='furciaczek']A pisaliscie do wiekszych portali psich?? Moze w sklepach zoo internetowych zgodza sie banerek choc malutki dac, jakies artykuly popisac tak zeby przy okazji zareklamowac strone?? Mam kontakt do drukarni ktora moze ulotki nieodplatnie wydrukowac pod warunkiem ze bedzie na nich nazwa ich drukarni i logo gdzies na stronce. Jesli jestescie zainteresowani skontaktuje sie i poprosze o dokladniejsze informacje:p Nie pisałyśmy, dzięki za pomysł. Z tą drukarnią jak najbardziej jesteśmy zainteresowane, dzięki. :) Projekty ulotek już jakieś mamy tu Psiegrane-marzenia.pl • Zobacz temat - materiały do pobrania Quote
furciaczek Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='siekowa']Nie pisałyśmy, dzięki za pomysł. Z tą drukarnią jak najbardziej jesteśmy zainteresowane, dzięki. :) Projekty ulotek już jakieś mamy tu Psiegrane-marzenia.pl • Zobacz temat - materiały do pobrania Ok wiec jutro postaram sie dorwac P. Agnieszke i porozmawiac o tych ulotkach, jakby to mialo wygladac itd. Quote
Malwi Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='furciaczek']Mam kontakt do drukarni ktora moze ulotki nieodplatnie wydrukowac pod warunkiem ze bedzie na nich nazwa ich drukarni i logo gdzies na stronce. Jesli jestescie zainteresowani skontaktuje sie i poprosze o dokladniejsze informacje:p[/QUOTE] oj mnie też by się taka drukarnia przydała .... (planuję wydać ulotki-ksiażeczki, co by każdy ludź ją dostał który adoptuje psiaka ze schroniska... coby taki ludź jeden z drugim zrozumieli zwierza i żeby było mniej zwrotów psiaków "bo coś pogryzł, bo nie szczeka i inne durnoty :roll::roll::roll:. Wkrótce założę wątek na ten temat to od razu podeślę to sobie zobaczycie książeczkę w wersji .pdf ;) ) Quote
Pinesk@ Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Kolejny Tczewiak LALON Wiek: ok 8 lat Płeć: pies Wielkość: mały Województwo: pomorskie Szuka domu: tymczasowy lub stały Stan zdrowia: zdrowy Kastracja: nie Stosunek do zwierząt: łagodny, lubi zabawy z psami Stosunek do dzieci: łagodny Dla kogo: dla każdego kto będzie potrafił zapewnić mu opiekę i miłoś Gdzie przebywa: schronisko w Tczewie Kontakt: [email protected] gg: 12248581 lub 6449543 tel. 500- 504- 752 Link: http://www.dogomania.pl/forum/f1165/czas-przedstwic-lalona-tczew-147993/ Uwagi: Starszy już psiak lecz młody duchem. Nieduży, do połowy łydki. Uwielbia zabawy z człowiekiem, bardzo pragnie jego towarzystwa,kocha głaskanie i smakołyki, toleruje inne psy, lubi się z nimi bawić. Jest psem bardzo kontaktowym, chętnym do współpracy, doskonale odnalazłby się w mieszkaniu. Czasem boi się jednak nagłych, niespodziewanych ruchów. Psiak potrzebuje dużo miłości, ciepła. Na pewno odwdzięczy się stu procentowym oddaniem i wiernością. Quote
wiq Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Wiek: 10-11 lat Płeć: Pies Wielkość: Średnio-mały Województwo: opolskie Szuka domu: Stałego Stan zdrowia: bez zastrzeżeń Kastracja: tak Stosunek do zwierząt: nie konfliktowy Stosunek do dzieci: Nie sprawdzony Dla kogo: najlepiej ciepła buda i pełna miska Gdzie przebywa: Hotelik u wiosny ok. Kluczborka Kontakt: tel. 506 935 278 lub 500 16 25 35 mail: [email protected] Link: http://www.3rd-pole.com/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=15 Quote
ana666 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 [quote name='ana666']CZITA Wiek: 12 lat Płeć: Suczka Wielkość: Duża Województwo: Wielkopolskie Stan zdrowia: Dobry Sterylizacja: Tak Stosunek do zwierząt: Obojętny Stosunek do dzieci: Obojętny Dla kogo: dla każdego kto pokocha i poświęci jej uwagę Gdzie przebywa: schronisko AZOREK w Obornikach Kontakt: 517 251 630 Czita trafiła do schroniska latem zeszłego roku - została odebrana poprzednim właścicielom podczas interwencji TOZ. Sunia jest bardzo spokojna i smutna całe dnie siedzi w boksie(mimo iż jest otwary) obojętna na wszystko. Zdaje się być zrezygnowana i bez nadzieji na nowy dom:-( Czita odeszła za TM:-( Quote
zuzka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/kolczyki-paski-zegarki-itd-itd-bazarek-na-kodinke-ciapulke-nie-tylko-do-19-10-a-148449/#post13123129 Quote
siekowa Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Neonik z Psiego Anioła też nie żyje. :placz: Neon został przywieziony po wypadku samochodowym. Całe szczęście nic poważnego mu się nie stało. Jedynie jest mocno poobijany. Miał kilka kaszaków, które zostały usunięte. Jest psiakiem starszym, ok. 10 letnim, którego schronisko ogromnie przygnębia. Psiak leży czasami jak nie żywy. On bardzo potrzebuje domu, bo się po prostu poddaje… jedynie spacery ożywiają go nieco. W boksie jest załamany… Powiedzcie mi czy ludzie kiedyś wreszcie pokochają starsze psy? Coś mi się wydaje, że jeśli nie powstanie fundacja ratująca psich seniorów to mimo naszych starań nadal większość z nich będzie umierać samotnie w schroniskach. :( Sama bym się chętnie zabrała za zakładanie takiej fundacji ale jestem młoda, bez doświadczenia. Czy znacie jakąś dobrą psią fundacje, którą można by poprosić o współprace? Przypomnę jeszcze nasz drugi wątek http://www.dogomania.pl/forum/f98/siwa-mordka-jak-zachecac-do-adopcji-starszych-psow-134345/ Quote
ana666 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Siekowa jakbyś miała info o takiej fundacji czy współpracy ja się pisze jako wolontariuszka i DT dla staruszków. Quote
rotek_ Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='rotek_']wiek: 15 lat wielkość: malutki stan: kwarantanna wątek: Nie ma imienia, nie ma domu, nie ma niczego oprócz własnego boksu... Przerażony rzeczywistością, w którzej się znalazł. Podchodzi do ludzi, przytula się, ostatnio zaczął nawet merdać ogonem. --------------------------------- 15 letni dziadek siedzi szczęśliwy już na swojej własnej kanapie-cuda jednak się zdarzają Quote
rotek_ Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='_ogonek_']AGENT wiek: w średnim wieku wielkość: mały stan: kwarantanna Spokojny piesek, smutny. Siedzi w kącie boksu. Niestety siwa morka odejmuje mu szanse na adopcję mamy takie cudeńko w schronisku... Kontakt ws adopcji Ośrodek Pomocy dla Zwierząt Niechcianych i Porzuconych Os. Białe 7 Uciechów 58-203 DZIERŻONIÓW tel. 510 433 322 , 889 137 137 @ : [email protected] Agent w domu, poszedł tego samego dnia co psiak wyżej Quote
APSA Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Łatek ma dom Gagdalf ma dom Harald ma dom Mysza ma dom :) Czy na stronie jest opcja przeniesienia ogłoszenia do adoptowanych, czy tylko można usunąć (a w razie -tfu, tfu- jakiegoś zwrotu wstawiać na nowo)? Quote
Pinesk@ Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 I jeszcze jeden Tczewiak: Wiek: 10 lat Płeć: pies Wielkość: mały Województwo: pomorskie Szuka domu: tymczasowy lub stały Stan zdrowia: niewidomy. Poza tym zdrowy Kastracja: brak danych Stosunek do zwierząt: obojętny do psów i suk Stosunek do dzieci: nie do domu z małymi dziećmi Dla kogo: dla kogoś, kto go pokocha takim jakim jest Gdzie przebywa: schronisko dla bezdomnych zwierząt w Tczewie Kontakt: [email protected] gg: 12248581 lub 6449543 tel. 500- 504- 752 Link: (do wątku na dogo) http://www.dogomania.pl/forum/f1165/pies-widzacy-sercem-slepotek-z-tczewa-149144/ Uwagi: Pies widzący sercem. Dlaczego? Jego imię mówi wszystko. Jest niewidomy. W schronisku jest już od 2003 roku. Kto by pomyślał, że jego kalectwo przekreśli szanse na adopcje? Nieduży piesek o ciekawym ubarwieniu i wesołym charakterze. A jednak.. Ślepotek już 6 rok czeka na wybawiciela, na człowieka, który będzie jego oczami, jego opiekunem. . Pomimo tego, że nie widzi bardzo dobrze daje sobie radę, bez trudu znajduje pełną miskę i nie pozwala nikomu do niej zaglądać. Na spacerach trzyma się bardzo blisko człowieka, na głos wolontariusza reaguje wesołym tupaniem łapek i energicznym machaniem ogonka. To naprawdę wspaniały pies. Wesoły, nie przejmujący się swoim losem, cieszący się z tego co ma. Uwielbia kontakt z człowiekiem. Czasem zdarza mu się wpaść na coś, zderzyć się z czymś ale on w ogóle się tym nie przejmuje i idzie dalej. Ten psiak zdaję się mówić: "No i co z tego, że nie widzę? Przecież mam wiele innych zalet!". Ślepotek jest psem, przy którym wraca nadzieja, swoim usposobieniem potrafi przywrócić radość. To pies, który cieszy się życiem. Dlaczego jego ślepota musi przekreślać szansę na prawdziwy, pełen miłości dom? Czy doczeka się własnego kąta, własnego opiekuna, własnej, pełnej miski? Stań się dla Ślepotka aniołem stróżem, stań sie jego oczami! Quote
Kika9004 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Proszę o wstawienie :) KARAT Wiek: koło 7 lat Płeć: pies Wielkość: mały Województwo: mazowieckie Szuka domu: 1. stały Stan zdrowia: dobry Kastracja: nie wykastrowany Stosunek do zwierząt: akceptuje inne psy Stosunek do dzieci: nie sprawdzono Dla kogo: świetnie nadawałby się dla starszej osoby Gdzie przebywa: schronisko "Canis" w Kruszewie (okolice Ostrołęki) Kontakt: Justyna - [FONT="]607 077 350, [/FONT][email protected] Link: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/karat-staruszek-z-kruszewa-149123/?highlight= Uwagi: Karat ma dość zaniedbaną sierść. Wymaga wizyty u fryzjera. Quote
siekowa Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Wątek schroniskowych weteranów (psy, które czekają na dom minimum 7 lat)Psiegrane-marzenia.pl • Zobacz temat - Schroniskowi weterani bez szans na dom? Uwaga! Ruszamy "pełniejszą parą" z akcją promującą adopcje starszych psów! Nawiązaliśmy współpracę z fundacją, która jest skłonna nam w tym pomóc! Potrzebujemy ZDJĘĆ: Waszych starszych adoptowanych psiaków lub starszych psiaków ze schronisk, abyśmy mogli użyć ich wizerunków na ulotkach i plakatach promujących akcję! Jeśli posiadacie takie zdjęcia w DOBREJ JAKOŚCI - przyślijcie je nam! Jeśli nie posiadacie, ale chcecie nam pomóc - zróbcie zdjęcia swoim staruszkom! zdjęcie musi być W JAK NAJLEPSZEJ JAKOŚCI, róbcie zdjęcia jak "najcieższe" (4-5 Mb, formatu A3, jak najwieksza ilość pikseli!) (przy okazji mile widziane staruszkowe historie!) ZDJĘCIA przysyłajcie na adres mailowy: [email protected] do końca listopada! UWAGA! prosimy o dołączenie oświadczenia o prawach autorskich (abyśmy mogli użyć zdjęć na rzecz akcji): "Wyrażam zgodę na wykorzystanie zdjęć mojego autorstwa do celów promocji adopcji starszych psów, zgadzam się na ich publikowanie przez Organizatora akcji i oświadczam, że nie będę rościć praw do wynagrodzenia z tego tytułu." prosimy także o podanie AUTORA każdego zdjęcia: sprzed oraz po adopcji! Zapraszamy na wątek akcji: http://www.dogomania.pl/forum/f98/siwa-mordka-akcja-dla-starszych-psow-cos-sie-rusza-prosimy-o-wsparcie-134345/ oraz na jej stronę: Adopcje starszych ps�w - Pom� im odzyska� wiar� w cz�owieka... Pozdrawiamy! /siwomordkowa ekipa Apso czy Paluchowy Gacuś nie żyje? :placz: Czy na stronie jest opcja przeniesienia ogłoszenia do adoptowanych, czy tylko można usunąć (a w razie -tfu, tfu- jakiegoś zwrotu wstawiać na nowo)?Kurcze byłam pewna, że odpisywałam na to wcześniej ale jakoś posta nie widać. Nie ma jeszcze takiej opcji. Dziękuje osobom, które informują mnie o tym czy psy ze strony nadal szukają domów. Przy tylu wątkach czasem ciężko jest mi to samej ogarnąć. Quote
Malwi Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Malwi'] 12. Imię: Perełka Wiek: ok 8 lat Płeć: suczka Wielkość: bardzo mała, wielkości chihuahua. Województwo: Wielkopolskie Szuka domu: stały Stan zdrowia: dobry Kastracja: nie Stosunek do zwierząt: toleruje psy i suczki. nieznany stosunek do kotów. Stosunek do dzieci: neutralny Dla kogo: dla starszej osoby. Gdzie przebywa: schronisko w Ostrowie Wielkopolskim. Kontakt: Ul. Pruślińska 3 63-400 Wysocko Wielkie. [email protected] tel.: 662 036 964 pon-pt: 9-19, sob,nie,św: 9-13 Link: brak Uwagi: Trafiła do schroniska wraz z Chilim. Jest nieśmiała, ale łagodna. Rzadko podchodzi do ludzi, lecz cieszy się na ich widok. Potrzebuje kogoś, kto zapewni jej dom i otoczy miłością. http://www.ostrowschronisko.pl/galeria_pliki/perelka2.jpg 13. Imię: Zora Wiek: ok. 8 lat Płeć: suczka Wielkość: duża Województwo: Wielkopolskie Szuka domu: stały Stan zdrowia: zdrowa Kastracja: nie Stosunek do zwierząt: nie przepada za innymi zwierzętami Stosunek do dzieci: nieznany Dla kogo: dla małżeństwa w średnim wieku Gdzie przebywa: schronisko w Ostrowie Wielkopolskim. Kontakt: Ul. Pruślińska 3 63-400 Wysocko Wielkie. [email protected] tel.: 662 036 964 pon-pt: 9-19, sob,nie,św: 9-13 Link: brak Uwagi: Rudo-biało-czarna sunia. Wróciła do schroniska, ale nadal czeka na swoją szansę. Zora jest przyjazną suczka, nie wykazuje agresji wobec ludzi. Lubi być głaskana, bez problemu wychodzi też na spacery. Z innymi psami raczej się nie zgadza, choć to nie kłopot. Ze względu na swój wiek, dobrze by było, aby trafiła do mieszkania. http://www.ostrowschronisko.pl/galeria_pliki/zora.jpg http://www.ostrowschronisko.pl/galeria_pliki/zora2.jpg 14. Imię: Bibi Wiek: ok. 9 lat Płeć: suczka Wielkość: bardzo mała, wielkości chihuahua. Województwo: Wielkopolskie Szuka domu: stały Stan zdrowia: zdrowa Kastracja: nie Stosunek do zwierząt: toleruje psy i suczki. nieznany stosunek do kotów. Stosunek do dzieci: lubi dzieci Dla kogo: dla rodziny lub osoby starszej. Gdzie przebywa: schronisko w Ostrowie Wielkopolskim. Kontakt: Ul. Pruślińska 3 63-400 Wysocko Wielkie. [email protected] tel.: 662 036 964 pon-pt: 9-19, sob,nie,św: 9-13 Link: brak Uwagi: Nie jest już młoda, ale nadal może kogoś pokochać. Trzeba tylko dać jej szansę. Jest łagodna i lubi być głaskana. Potrafi chodzić na smyczy. Wróciła do schroniska. http://www.ostrowschronisko.pl/galeria_pliki/bibi.jpg Perełka jest w drodze do nowego domku !! :multi::multi: niestety Zora i Bibi nie doczekały domku :(:placz::-(:-( Quote
APSA Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='siekowa']Apso czy Paluchowy Gacuś nie żyje? :placz:[/QUOTE] Niestety :-( Nie żyje też drugi terierowaty staruszek, Faro. Quote
Pinesk@ Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Kolejne staruszki z Tczewa: Foka i Warsik, który już 10 lat siedzi w schronisku :-( "Dwa nieduże pieski, które wspólnie dzielą jeden kojec od kilku lat. Razem śpią, wspierają się wzajemnie, podnoszą na duchu. Wars uwielbia Fokę. To jego największa przyjaciółka, pocieszycielka. Bez niej czuje się niepewnie, nie potrafi się odnaleźć. Byłoby wspaniale, gdyby trafiły do nowego domu razem..." więcej informacji o nich na wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f1165/o-dwoch-takich-co-wspieraja-sie-nawzajem-foka-wars-145798/ FOKA: WARS Quote
siekowa Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1161/ratlerek-staruszek-bez-zebow-czesci-zuchwy-warszawa-173460/ http://www.dogomania.pl/forum/f1161/moja-pani-umarla-mnie-oddano-do-schroniska-10-letni-uzi-pilnie-szuka-domu-w-wa-147253/ Quote
Recommended Posts