Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podam Wam na razie moje konto,bo i tak będę przelewała...na razie potrzebne pieniążki na weta,bo te oczko niezbyt wygląda :( i od razu zapłaciłabym kastracje...jeśli coś zostanie,to oczywiście przeleję AlinieS...

Malecha Urszula
1-go Maja 5
41-706 Ruda Śląska
pko inteligo
44 1020 2401 0000 0902 0176 5601

Bardzo Wam wszystkim dziękuje...

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo mi przykro, ale tak jak napisała Justyna schronisko musi trzymać się zasad. Psiak jest na kwarantannie i powinien na niej być 14 dni. Zrobiliśmy wyjątek wydając go do Dt ze względu na pogryzienie i marne szanse przy tylu psach. Niestety Eryk nie może jechać poza Śląsk.

Posted

Asta17 napisał(a):
Bardzo mi przykro, ale tak jak napisała Justyna schronisko musi trzymać się zasad. Psiak jest na kwarantannie i powinien na niej być 14 dni. Zrobiliśmy wyjątek wydając go do Dt ze względu na pogryzienie i marne szanse przy tylu psach. Niestety Eryk nie może jechać poza Śląsk.

a co to oznacza w praktyce ?

Posted

pies tak naprawde jest na kwarantannie,w Rudzie to trwa 14 dni...w tym czasie szuka sie właściciela i w tym czasie właściciel może go odebrać.Po 14 dni właściciel traci prawo do psa.

On na pewno nie ma właściciela,ale procedury,to procedury i tego trzymać sie trzeba.Gdyby właściciel sie znalazł,to trzeba go szybko odwieźć do schroniska.

Szukamy DT tutaj na Śląsku,lub poczekamy te 2 tygodnie,wtedy będzie też kastracja i wysyłamy do AlinyS.Wtedy to jednak problem, trzeba będzie opłacić jedzenie,weta + coś jeszcze,ale to powiem tylko na PW,pare os już wie o co chodzi...20-stego też jest ta akcja w Silesii,więc gdyby znalazł dom,to byłoby po problemie.Trzeba sie też wziąć za dobrą akcje reklamową.Wszystkim Nam zalezy, żeby jak najszybciej znalazł dom.

Ania była z nim wczoraj u weta,ale musi przyjść jeszcze dzisiaj...będzie antybiotyk,kropelki i elczenie na 1,5 tygodnia.Jakiś psiak wbił mu głęboko kieł i w dodatku rozszarpał tak jakby od środka...Ja mam na swoim koncie 1. wpłaty, zaraz napisze od kogo.Zaraz to jednak odsyłam do Ani na opłacenie weterynarza i nie wiem czy starczy...Zapomniałabym-wczoraj też mial biegunke,dostał niufr....coś takiego :)

Posted

No i tak to w życiu bywa!I sama nie bardzo wiem jak to przyjąć:oops::oops::oops:
Jedno jest pewne- Eryk potrzebuje teraz leczenia...kastracji...dom,transport... wobec tego schodzą z pierwszego planu!
Wysyłam obiecaną dychę i będę wysyłała, aż psiak znajdzie domek stały(ok.5-ego)!

Posted

To się skomplikowało dosyć znacznie. Mam jednak nadzieje, ze wszystko dobrze sie skończy, on jest taki podobny do Opałka
[*] więc tym bardziej mu kibicuje:roll: Grudniowe złocisze dzisiaj przelałam

Ps. dziewczyny, a czy to na 200% inny piesio niż ten spod Tesco? przegladałam dzisiaj fotki i on nawet umaszczenie łap ma takie same(podpalane) :roll:

Posted

[quote name='Gogonek']To się skomplikowało dosyć znacznie. Mam jednak nadzieje, ze wszystko dobrze sie skończy, on jest taki podobny do Opałka

• więc tym bardziej mu kibicuje:roll: Grudniowe złocisze dzisiaj przelałam

Ps. dziewczyny, a czy to na 200% inny piesio niż ten spod Tesco? przegladałam dzisiaj fotki i on nawet umaszczenie łap ma takie same(podpalane) :roll:

• Raczej na milion procent to nie ten sam psiak.Ja też porównywałam zdjęcia i :
    1.BRAK białego krawacika na piersi
    2.Trochę inna siwizna na pyszczku
    3.Jednak inne umaszczenie łapek,szczególnie tylnych-bardzo podobne,ale...

Posted

Gogonek napisał(a):
    To się skomplikowało dosyć znacznie. Mam jednak nadzieje, ze wszystko dobrze sie skończy, on jest taki podobny do Opałka
  • więc tym bardziej mu kibicuje:roll: Grudniowe złocisze dzisiaj przelałam

• Jest podobny,ale to nie ten...:(

Szczeniaczek 6 mies wzięty wczoraj ze schroniska ma parwo i trzeba było szybko kombinowac pieniądze na leczenie,dlatego zaniedbałam dzisiaj ten wątek....dajcie mi troche czasu,powpisuje sumy,które mam...

Musze też zrobić allegro i inne ogłoszenia :(

Posted

jusstyna85 napisał(a):
    Jest podobny,ale to nie ten...:(

Miejmy nadzieję,że tamten gdzieś sobie lata i albo go ktoś przygarnie,albo trafi do schronu i wtedy Justynka się nim zajmie...

Posted

Nie wiadomo co Eryk/Amorek przeżył :( bardzo boi sie ciemności,panikuje kiedy jest ciemno...w dodatku musi mieć na oku ludzi, na pewno nie zostanie sam w jednym pomieszczeniu,bo szczeka i skomle...:(
    Ania próbuje go ulożyć...

Miał ktoś może do czynienia z obrożą takiego typu? Ja boje sie,ze to sprawia ból psu :(

Obroża antyszczekowa + baterie NAJTANIEJ!! SKLEP (500817545) - Aukcje internetowe Allegro