Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gagata napisał(a):
To może po kolei?
Saint- od samego początku fundacja Emir mówiła,że opublikuje na dogo uzasadnienie wyroku, jak je otrzyma i z pewnością to zrobi.Co do reszty - kto i gdzie zaprzeczał,że psy zostały uśpione? I nie owczarki,Saint..cos zarzucasz ale nawet tamtego wątku dobrze nie przeczytałeś...Stanowisko fundacji zostało tam przedstawione i wyjaśnione,nawet prawnicy nieprzychylni Emirowi zamilkli na nim....
A gwoli usypiania - dopiero co byłam na takim wątku,gdzie rozważało się koniecznośc uśpienia agresywnego pieska..i nie ważył on 30 kg....Zresztą,co ma piernik do wiatraka mówiąc kolokwialnie...?

gagato to nadinpretacja i Twoje pobożne życzenie, jak mi się wydaje. Delikatnie mówiąc. Moim zdaniem nic nie zostało wyjaśnione i przedstawione. A ucichli wszyscy, bo wątek został zamknięty :lol:.

gagata napisał(a):
od samego początku fundacja Emir mówiła,że opublikuje na dogo uzasadnienie wyroku, jak je otrzyma i z pewnością to zrobi...?

A to w tym wątku ludzie dopominali się o uzasadnienie wyroku? Eeeee, chyba nie oto chodziło :cool3:, natomiast faktem jest, że osoby z fundacji tylko o uzasadnieniu mówili.

gagata napisał(a):

(......)
1.gdzie sa szczeniaki zabrane z Korabiewic bez karmiacej je matki?
2.jakie sa losy psów zabranych przez PiSdZ z Krężela i Maciejowic?Ich było bardzo dużo a info dot, pojedynczych przypadków...O 3 wiem,że dogorywają w wieluńskim schronie w klatce 1,5 x 2m....
3,Jakie sa losy psa collie? Czy był operowany, co się z nim dzieje?
4. Gdzie sa psy z poznańskiej interwencji PiSdZ? Gdzie cavalierki i reszta?
5.Gdzie sa ostatnie pekińczyki - 50 psów tej rasy?

Będę złośliwa, ale gdyby iść za przykladem Emir, to odpowiedź powinna wyglądać następująco:

Nie otrzymałeś odpowiedzi na zadane pytania i na żadno tej odpowiedzi nie otrzymasz, bo nie mam zamiaru tobie ich udzielic. Jasne?? no!
EMIR

Natomiast, czy PiSdZ odpowie na Twoje pytania nie wiem, po Twoim wstępnym dzisiejszym poście, to nie wiem, czy odpowiadałabym na ich miejscu. Gagato, błagam - nie sugeruj, że nic się nie dzieje, Ty jedyna wypowiadasz się jako osoba prywatna, a cała reszta, to osoby powiązane, nieuczciwe albo nieprzychylni prawnicy.

gagata napisał(a):

Tych pytan można mnozyć...Bo czy tu naprawde chodzi o ratowanie psów? Jesli tak,to ok...pomóżmy w adopcjach Ostatniej Szansie albo Genowefie z Polic...Ale jeśli te zwierzaki szczególnie szczenięta i rasowe sa sprzedawane do Niemiec, to już nie jest ok....Nic prostszego jak najechać na jakąś hodowlę czy pseudohodowlę,wyrwać stamtąd gotowe, odchowane pieski i szybko je sprzedać,najlepiej drogo a więc za euro....Dodaje,że nie mam nic przeciwko zagranicznym adopcjom,gdzie zasadysa jasne a koszty wysterylizowania,wyleczenia psa i jego transportu rozłożone po równo...
(...)

Pekińczyki były super odchowane. Nu, nu, nu :nono: - PiSdZ znowu zabrał gotowe, odchowane wspaniałe rasowe pieski od miłego pana, który był ich miłośnikiem i tak pięknie się nimi opiekował.
Brawo gagato!

gagata napisał(a):
Emir paskudna a PiSdZ ok?

PiSdZ paskudne, a Emir ok?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Oj,Chandler...mnie zarzucasz,a sama dokonujesz nadinterpretacji...
I wiesz? Nie spodziewam sie zadnej odpowiedzi,bo nie tacy jak ja o nie prosilli i też sie nie doczekali..
Szkoda tylko,że w tym radosnym sporze ,na portalu jak by nie było psim,ludzkie animozje zasłaniaja to ,co powinno byc najwazniejsze:
Gdzie sa te psy?

A ja mogę zostac ta wredna,jatrzącą przeciwko PiSdZ,dokonującą wszelakich nadinterpretacji i wszędzie doszukującą się spisków "emirówką",bo to dla mnie zaszczyt...Wiem,że to co robię,robie dobrze,że nie podrzucam "wyratowanych" psów schronom,ze jak robię adopcję zagraniczną, to pies ma prawdziwy dom,że uratowany przez mnie pies jest naprawde uratowany...I do swojej działalności nie dorabiam żadnej ideologii...

Posted

gagata napisał(a):
I nie owczarki,Saint..cos zarzucasz ale nawet tamtego wątku dobrze nie przeczytałeś...
Mieszance owczarkow. Z husky i labradorem. Podejrzewam, ze Saint uzyl skrotu myslowego - skoro oba byly czesciowo ONami - wiadomo, o co chodzi.
Stanowisko fundacji zostało tam przedstawione i wyjaśnione,nawet prawnicy nieprzychylni Emirowi zamilkli na nim....
Nie zostalo. Owszem, ktos zacytowal rzecznika wypowiadajacego sie w innym watku, ze wyjasnienia czy uzasadnienie wyroku [nie pamietam] pozniej, jak sie wyrok uprawomocni. A pozniej szambo sie zrobilo :eviltong:
Nadal czekamy na uzasadnienie wyroku, w ktorym to zapewne znajdzie sie tez odpowiedz na pytanie dlaczego psy zostaly uspione.

Ja nie wiem,co to są propagandowe wypowiedzi
Moze 'propaganda' to zle slowo, ale przeczytaj sobie jeszcze raz to:
Nic prostszego jak najechać na jakąś hodowlę czy pseudohodowlę,wyrwać stamtąd gotowe, odchowane pieski i szybko je sprzedać,najlepiej drogo a więc za euro...
No, czy trzeba cos jeszcze na ten temat? :evil_lol:

Pomijam, ze pseudohodowca z idealnie zdrowymi i odchowanymi w dobrych warunkach szczeniakami by je bardzo chetnie oddal za nic, a ktokolwiek mialby jakiekolwiek prawo je zabrac :roll:

Tak w ogole to sie nie unos, jaka super jestes, bo jeszcze ci ktos balonik przekluje i co bedzie? ;)

Posted

Chandler napisał(a):
Natomiast, czy PiSdZ odpowie na Twoje pytania nie wiem, po Twoim wstępnym dzisiejszym poście, to nie wiem, czy odpowiadałabym na ich miejscu. Gagato, błagam - nie sugeruj, że nic się nie dzieje, Ty jedyna wypowiadasz się jako osoba prywatna, a cała reszta, to osoby powiązane, nieuczciwe albo nieprzychylni prawnicy.

Jestes rzecznikiem prasowym czy jak?
Skoro na tym portalu prosi sie o pomoc psom, KONKRETNYM psom, to chyba jasne jest, ze wypadalo by te psy pokazc co sie z nimi dzieje. NIE???:angryy: Mnie intersuja przede wszystkim psy z Krezela i Maciejowic.

Sunia, ktora podczas pologu byla wywieziona!!!:angryy: itd.itd.
Sunia z pierwszego dnia akcji ,ze szczenietami, ktora pojechala do Swinoujscia i kilka innych z nia(czarna wylasiala tez) i slad po nich zaginą,ZERO INFO!! Uwazasz ze to jest ok???

Jakos przelkneliscie gladko,ze psy bule odbierane z interwencji,na pomorzu, dwa z nich byly uspione(bo agresywne) bo co? Bo nikt nie podwazyl ich zasadnoci uspienia?? Skad wiecie,ze byly zasadanie uspione tez?? Wlasciel byl znany, czy byla jego zgoda, zgodnie z prawem, zreszta??
Czepiasz sie to sie czepinj tego "co masz po drodze", najpierw.

GDZIE jest CZARNY??? Prawny opiekunem jest Emir, dlaczego nie jest oddany Emir??

Gdzie jest rottek i szczeniata zabrane p.Magdzie Szwarc?? Wojt wydal decyzje odmowna, gdzie sa psy????

Posted

ARKA napisał(a):
Jestes rzecznikiem prasowym czy jak?
Skoro na tym portalu prosi sie o pomoc psom, KONKRETNYM psom, to chyba jasne jest, ze wypadalo by te psy pokazc co sie z nimi dzieje. NIE???:angryy: Mnie intersuja przede wszystkim psy z Krezela i Maciejowic.

Sunia, ktora podczas pologu byla wywieziona!!!:angryy: itd.itd.

Jakos przelkneliscie gladko,ze psy bule odbierane z interwencji,na pomorzu, dwa z nich byly uspione(bo agresywne) bo co? Bo nikt nie podwazyl ich zasadnoci uspienia?? Skad wiecie,ze byly zasadanie uspione tez?? Wlasciel byl znany, czy byla jego zgoda, zgodnie z prawem, zreszta??
Czepiasz sie to sie czepinj tego "co masz po drodze", najpierw.

GDZIE jest CZARNY??? Prawny opiekunem jest Emir, dlaczego nie jest oddany Emir??

Gdzie jest rottek i szczeniata zabrane p.Magdzie Szwarc?? Wojt wydal decyzje odmowna, gdzie sa psy????

Grzeczniej proszę :). Będę pisała, to co uznam za stosowne - niestety nie możesz nigdzie zadzwonić i mnie powstrzymać :lol:. Groźne emotki też nic nie pomogą. I nie o pytania mi chodzi, ale o sposób ich zadawnia i atmosferę temu towarzyszącą.

Posted

ARKA napisał(a):
Ja tez: uczestniszysz w procederze znikania psow i tyle!!!
Ja mam prosbe: widze, ze niektore organizacje sie czuja ah i oh, swiete krowy bo pomagaja zwierzetom, ale zastanow sie, czy obrazanie innych uzytkownikow i w konsekwencji ewentualny ban dla ciebie sie przysluzy jakiemukolwiek psu?

Chcesz miec wypowiedzi moderowane wszedzie, na PWP tez? Zastanow sie, czy to pomoze psom, czy im zaszkodzi.

Posted

Chandler napisał(a):
Zgłaszam wątek do moderatora.

:evil_lol: wiedzialam, ze tylko na to cie stać! "Zamykanie ludziom gęby" to najprostsza metoda, zreszta, malo skuteczna....

No Chandler gdzie sa te psy co wymienilam chociazby? Stajac jako "adwokat' chyba wiesz?:p

Posted

Saint napisał(a):
Gagato - jesteś żenująca i wzbudzasz we mnie politowanie do Twej osoby :lol:

A kogo to obchodzi co, kto, w tobie wzbudza? Wycieczki ad persona sa "niskiego lotu". Brak agrumentow i tyle, rzeczowych.

Żadnego stanowiska nie było, więc radzę się ogarnąć i przestać pogrążać się w kłamstwach :lol:

Byla oswiadczenie fundacji. Tyle narazie dla myslacych powinno wystarczyc.

Posted

shin napisał(a):
Ja mam prosbe: widze, ze niektore organizacje sie czuja ah i oh, swiete krowy bo pomagaja zwierzetom, ale zastanow sie, czyobrazanie innych uzytkownikow i w konsekwencji ewentualny ban dla ciebie sie przysluzy jakiemukolwiek psu?

Chcesz miec wypowiedzi moderowane wszedzie, na PWP tez? Zastanow sie, czy to pomoze psom, czy im zaszkodzi.

W jaki sposob obrazilam? Czy ban sie przysluzy psom czy nie to sie okaże.

Posted

Żadnego stanowiska nie było, więc radzę się ogarnąć i przestać pogrążać się w kłamstwach :lol:

Posted

ARKA napisał(a):
:evil_lol: wiedzialam, ze tylko na to cie stać! "Zamykanie ludziom gęby" to najprostsza metoda, zreszta, malo skuteczna....

No Chandler gdzie sa te psy co wymienilam chociazby? Stajac jako "adwokat' chyba wiesz?:p
Arko, to zalosne co napisalas. Chandler poczula sie obrazona twoja wypowiedzia, i wcale jej sie nie dziwie, a ty oczywiscie wezmiesz to jako atak, ze to walka z toba, czy z jakas organizacja. Jestes prawie jak Kosciol Katolicki - skrytykowac ksiedza, ze ministrantow klepie po tylkach, to to atak na Kosciol :roll:

Wycieczki ad persona sa "niskiego lotu"
Moze sama w takim razie przestaniesz nimi sypac? Kiedys mi radzilas, zeby zaczynac od siebie - zastosuj swoja rade.

A obrazilas stwierdzeniem, ze skoro mozesz pisac co chcesz, to Chandler uczestniczy w procederze znikania psow, a w dalszych wypowiedziach 'sugestia', ze Saint nie mysli i twierdzenie, ze Chandler tylko ludziom geby potrafi zamykac. Czekam tylko, az kogos porownasz do Hitlera, albo nazwiesz pseudohodowca, bo ma niekastrowane zwierzeta.

Posted

Wiesz Shin? Chyba faktycznie czas przekłuc balonik....

Dogo podczytywałam sobie długo...na wielu wątkach było głównie "ach jak my toffamy piesiećki" ,wszyscy sie głaskali po główkach i było super..tylko w schronach nie było super i na wsiach i gdzie tylko sie człowiek nie obejrzał.nie było super..
I znalazła sie pyskata Emir, która swa kwiecista mowa wstrząsnęła dogowym światkiem....a takich sie nie lubi. Znalazła sie tez okazja - Emir uśpił dwa agresywne psy piekarza z Milanówka -morderczyni!!!! ( Przy okazji mieszańce z owczarkami to nie zawsze ONki,moga byc np kaukazy ..)Nareszcie jest okazja się odegrac za niegrzeczne ale prawdziwe słowa...
To nic,że przed prawomocnym wyrokiem tylko głupek dałby argumenty do reki przeciwnikowi, to nic,ze uzasadnienie nie jest jeszcze znane - dogomaniacy wiedzą lepiej....
I jest druga organizacja,której znikaja dziesiątki psow,rozpuszczaja sie gdzieś w magiczny sposób, i co? I nic...wszystko gra...Kogo to obchodzi..
A moje pytania o te zwierzęta to propaganda, bo mam łapę Emira w podpisie...Bo forma ważniejsza niz treśc...I kto tu kocha psy ???? Tu nie ma na nie miejsca....:shake:

A przeciez moje pytanie jest proste: Gdzie sa te psy? Czy są leczone?Sterylizowane? Czy jest im dobrze? Pod czyją sa teraz opieką?
A problem ten dotyczy nie dwoch czy trzech psów ..są ich dziesiątki..

.
"

Guest Elżbieta481
Posted

A poczekajmy aż ktoś się odezwie z Pogotowia.I wtedy się dopiero wypowiadajmy
E

Posted

ARKA napisał(a):

Dobre wychowanie powstrzymuje mnie przed opisaniem, mojego przekonania, na co stać Ciebie.
Stworzysz własne forum, ustalisz swoje reguły. Zapewniam Cię, nie zajrzę tam. Tutaj jesteś zwykłym użytkownikiem, takim, jak ja.
Po pierwsze - nie pozwolę się obrażać. Co prawda nie jestem przeczulona na swoim punkcie, ale nie pozwolę i już.
Po drugie - nie cierpię przeczołgowania ludzi w realu i w necie, a w tym przypadku na dogo. Każdy z piszących jest najczęściej przekonany o swoich racjach, ale to nie daje mu prawa do pomiatania ludźmi.
Nie odpowiada mi sposób rozmowy, który proponujesz. Dlatego też - bez odbioru.

Wątek jest zgłoszony do moderatora - Laluna, bo to Ona wydzieliła ten wątek z innego wątku dotyczącego PiSdZ.

waldi481 napisał(a):
A poczekajmy aż ktoś się odezwie z Pogotowia.I wtedy się dopiero wypowiadajmy
E

W sumie zgadzam się. Ktoś zadaje pytania, powinny zostać udzielone odpowiedzi. Zastanów się jednak, czy stwarzana w tym i innych wątkach atmosferka wokół PiSdZ sprzyja wyjaśnieniu czegokolwiek, sprzyja odpowiedzi na pytania?
Ktoś wzywa do tablicy, bo istnieje wątek PiSdZ - pytania, pytania, pytania... i marsz do odpowiedzi? W pytaniach już zasugerowano odpowiedzi.
Teraz powinien pojawić się PiSdZ i wyjaśniać?

Posted

shin napisał(a):
A obrazilas stwierdzeniem, ze skoro mozesz pisac co chcesz, to Chandler uczestniczy w procederze znikania psow, a w dalszych wypowiedziach 'sugestia', ze Saint nie mysli i twierdzenie, ze Chandler tylko ludziom geby potrafi zamykac. Czekam tylko, az kogos porownasz do Hitlera, albo nazwiesz pseudohodowca, bo ma niekastrowane zwierzeta.

No widac, ze masz gorączke( w podpisie masz) nie ja stwierdzilam,ze moge pisac co chce tylko Chandler na co ja dalam jej odpowedz, ze tez moge pisac co chce i tyle.
No i sam sie jak widze posuwasz zadaleko..... z Hitlerem....

no a co do niekastrowanych to racja, ze moze byc potencjalnym pseudo...nigdzie nie jest napisane ze pseudo to psy w typie rasy, kundelki tez mozna sprzedawac...tak jak Biedrzycka np. a w Niemczech brac oplate adopcyjna 200-250 euro.

Posted

gagata napisał(a):
I znalazła sie pyskata Emir, która swa kwiecista mowa wstrząsnęła dogowym światkiem....a takich sie nie lubi.
Nie czytalem zadnego watku Emir, a przynajmniej nie rzucila mi sie w oczy nigdzie, ale jest roznica miedzy pyskowaniem, a najzwyklejszym w swiecie chamstwem, ktore nawet tu niektorzy przytaczali.
Nie otrzymałeś odpowiedzi na zadane pytania i na żadno tej odpowiedzi nie otrzymasz, bo nie mam zamiaru tobie ich udzielic. Jasne?? no!
EMIR
To jest pyskata Emir? Jesli tak, to ciesze sie, ze jej nie spotkalem.
Znalazła sie tez okazja - Emir uśpił dwa agresywne psy piekarza z Milanówka -morderczyni!!!! ( Przy okazji mieszańce z owczarkami to nie zawsze ONki,moga byc np kaukazy ..)Nareszcie jest okazja się odegrac za niegrzeczne ale prawdziwe słowa...
Po pierwsze: JA bylem jedna z osob broniacych Emira, zeby ludzie sie uspokoili, przestali wysnuwac domysly i wyzywac od mordercow, skoro nic nie wiadomo, tylko zamkneli paszcze i cierpliwie czekali, nie zadajac sugestywnych pytan, typu to slynne pytanko o premie dla weterynarza i zdaje sie kierowniczki schroniska. A co ty robisz? Takie same pytania zadajesz.
Po drugie: nie musisz mnie pouczac o rasach, znam sie na nich. Blednie zasugerowalem sie zdjeciem tego faceta z jakims ONowatym, zamieszczonym w gazecie.
Przy okazji - zakladajac 'wine' obu organizacji, to Emir jest ok, bo PiSdZ 'zgubil' wiecej psow? Faszyzm jest ok, bo komunizm ubil wiecej ludzi?
A moje pytania o te zwierzęta to propaganda, bo mam łapę Emira w podpisie...Bo forma ważniejsza niz treśc...I kto tu kocha psy ???? Tu nie ma na nie miejsca....:shake:
Mam sie przez to zle poczuc? Ma mi moje malutkie serduszko zaczac pekac i plakac krwawymi lzami? Przepraszam, nie ten adres. Tego typu zal-tekstow sie naogladalem juz cala mase i nie wzruszaja mnie ani odrobine.
A przeciez moje pytanie jest proste: Gdzie sa te psy? Czy są leczone?Sterylizowane? Czy jest im dobrze? Pod czyją sa teraz opieką?
Twoje pytanie nie brzmialo jak neutralne 'gdzie sa psy', tylko jak atak. Tak samo jak pytania o premie za usypianie psow, w zamknietym watku.
ARKA napisał(a):
No widac, ze masz gorączke( w podpisie masz)
A przeciez ad personam argumenty sa fe... hipokryzja? :evil_lol:
nie ja stwierdzilam,ze moge pisac co chce tylko Chandler na co ja dalam jej odpowedz, ze tez moge pisac co chce i tyle.
E, nie? Chandler napisala, ze moze pisac co chce - ale nie obrazila ciebie, a ty ja i owszem.
No i sam sie jak widze posuwasz zadaleko..... z Hitlerem....
Slyszalas o argumentum ad hitlerum? Bylem ciekaw, czy tez go wytoczysz, bo wygladalo na to, ze dyskusja w tym wlasnie kierunku zmierza.
no a co do niekastrowanych to racja, ze moze byc potencjalnym pseudo...
No to ja uwazam, ze jestes potencjalna zlodziejka i morderczynia. Rece masz? No to jestes. Dalsza rozmowa z toba niestety nie ma sensu, bo poziom tej rozmowy by byl ciut nie ten i nie chce robic dalszego offa.

Posted

Gagata i Arka - koalicja na miarę IV RP.
Czyli dwie krzykaczki, które zamiast dyskutować potrafią jedynie stosować osobiste wycieczki i ironiczne twierdzenia.
Otóż..
Oficjalnego stanowiska nie było, miało być po uprawomocnieniu się wyroku, nie doczekaliśmy się go.
Więc?
Więc przestańcie wreszcie zagłębiać się w swoich matactwach, bo to już nawet śmieszne nie jest.

A kogo to obchodzi co, kto, w tobie wzbudza? Wycieczki ad persona sa "niskiego lotu". Brak agrumentow i tyle, rzeczowych.

Czyż nie Ty odbijałaś argumentem w stylu "mogę pisać co chcę"?
Zatem - Mogę pisać co chcę.

Widzisz..
Każdy głos antyemirowy jest odbierany jako atak.
Bo Emir jest nienaruszalna?
Bo Wy możecie robić bałagan na innych wątkach (np. w tym) ale jak was się o cokolwiek zapyta, urządzacie pospolite ruszenie, bo ktoś ośmielił się zwrócić wam uwagę?
Monopol na prawdę?
Arko.. naprawdę.. w tym wieku wypada wykazywać się większą dozą rozsądku i kultury osobistej, o poprawnych konstrukcjach stylistycznych nie mówiąc.

Tyle ode mnie ;)

Posted

Saint napisał(a):

Arko.. naprawdę.. w tym wieku wypada wykazywać się większą dozą rozsądku i kultury osobistej, o poprawnych konstrukcjach stylistycznych nie mówiąc.
Tyle ode mnie ;)

Ooo, to kultura Arko :evil_lol:

Widocznie niektórzy musieliby się jeszcze ze dwa razy urodzić, żeby zrozumieć, oczym piszesz. Dla nich czas zatrzymał się w miejscu, jak zdartą płytę powtarzają wciąż te same zarzuty.
Tylko wzrok maja jak starcy.

Potoczyście, kwieciście, byle swoje. Takie "konstrukcje stylistyczne" :megagrin: na marny użytek. Kto się w tych elaboratach dopatrzy sedna?
I o to chodzi.

Banowanie, jakie to już nudne!!! Myślicie, ze zamkniecie ludziom usta, a fundacjom i stowarzyszeniom drogę do prawdy?
Najlepsi ludzie sami już z dogo odchodzą. Niedługo zostanią na nim tylko handlarze, płatne "hoteliki" i switaśne wątki.

Posted

Saint napisał(a):

Widzisz,a ja Cie nie oceniam....bo Cie na oczy nie widziałam..i do moda też nie biegnę...

Zresztą mogę być i żenująca.mogę wzbudzać zażenowanie, ale nadal nie wiem,gdzie sa te psy,gdzie sa te dziesiątki psów ?