Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jak zawsze przyjechałam dzisiaj do schroniska w Krzesimowie i tak jak zawsze wszystkie psy od razu rzuciły się na mnie domagając się uwagi i głaskania. Tylko jedna suczka stała z tyłu i przyglądała mi się smutnymi oczami. Od razu zwróciła moją uwagę. Spróbowałam podejść do niej aby ją pogłaskać. Suczka szybko uciekła.
Lisiczka została porzucona. Jej właściciel pozbył się jej gdy była w ciąży.Przywiązał ją do drzewa bez najmniejszych szans na przeżycie. Gdy ja znaleziono, wlasnie rodzila. 2 szczeniaczki byly juz martwe, 2 zywe, a urodzily sie jeszcze nastepne. Wraz ze szczeniaczkami zostala zabrana do schroniska. Jest zdrowa, jeszcze 2 "maluchy" sa z nia, reszta z tych ktore przezyly znalazla domki.

Suczka ma 3 lata i jest bardzo nieśmiała. Przypomina trochę Owczarka Szetlandzkiego. Na jej zaufanie trzeba sobie zapracować, ale przy bliższym poznaniu Lisiczka bardzo zyskuje. Jednak w schronisku nie ma szans na adopcję, bo nowe domy znajdują tylko psy śmiałe i te które od razu kochają każdego człowieka . Nie pozwólmy jej zostać tam na zawsze!!!

(Więcej zdjęć jest na str.7)

Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Krzesimowie
Tel. 691 522 924

Kontakt do ogłoszeń:

Tel. 664-745- 411
[email protected]

OGŁOSZENIA:
Allegro 1
Allegro 2 (AleksandraJ)
Alegratka (Nika28 )
e-gratka (Gonia13)
gumtre (wszystkie ogłoszenia Danka1234)
kokosy
interpress
oferty
ojej
kupie psa
adopcja psa
aleokazja
giełda ogłoszen
ogłoszenia olx
psy.pl/adopcje (wszystkie Ala&Zetka)
animalia.pl
gumtree.pl
petworld.pl
petsy.pl
e-zwierzak.pl

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawialam z opiekunka Lisiczki w schronisku. Lisiczka zostala przywiazana do drzewa przez wlasciciela. Gdy ja znaleziono, wlasnie rodzila. 2 szczeniaczki byly juz martwe, 2 zywe, a urodzily sie jeszcze nastepne. Wraz ze szczeniaczkami zostala zabrana do schroniska. Jest zdrowa, jeszcze 2 "maluchy" sa z nia, reszta z tych ktore przezyly znalazla domki. Oba sa juz jej wzrostu, ponizej kolana. Oba sa czarne, podczas gdy ona jest rudo-brazowa. Po wszystkich tych przejsciach Lisiczka jest niesmiala, potrzebuje kochajacego domku, ktory pomoze jej byc radosnym piekiem, jakim pewnie kiedys byla. Jest wysterylizowana.
Cioteczka AleksandraJ obiecala ogloszenia. Olu, prosze napisz gdzie one beda.

Posted

Terra, dzieki, byloby wspanaiale! :thumbs:.
Tylko, ze to bylo pol roku temu. Pewnie domek juz nie czeka. Ale moze ktos inny szuka na tamtym watku takiej slicznej suni. Prosze, pamietaj o niej.

Posted

To i ja się melduję na wątku ślicznej suni. U nas też jest taka jedna nieśmiała, bardzo podobna do Lisiczki tylko większa - i też nie pyta o nią nikt.

Maleńką trzeba wypromować.
Napiszcie gdzie ma ogłoszenia, to ja też powystawiam na stronach na których znajdują domy nasze pieski.
Dla niej potrzebny kochający i cierpliwy domek.
Będę o niej pamiętała.
W razie czego jaki jest kontakt w jej sprawie.
Jaki jest jej stosunke do innych psów i czy prócz tego że ucieka od ludzi wykazuje jakieś agresywne ciągotki, powarkuje czy cuś....bo to czasem ważne.

Jest taka piękna.

Posted

Supergoga, ona jeszcze nie ma ogloszen. AleksandraJ obiecala, ze zrobi dzisiaj ogloszenie i napisze tutaj gdzie. Wtedy tez dowiemy sie gdzie podac kontakt, bo to bedzie do Niej, albo do Ala&Zetka.
Ciesze sie, ze pomozesz Lisiczce!

Posted

Ala&Zetka napisał(a):
AleksandraJ, czy w swoim allegro mogę też podać do Ciebie kontakt? Żeby już wszędzie tak samo było, bo suczka ma dwa allegro i dwa różne kontakty są podane :roll:

jasne, że tak.. Ja cos pozno wchodze ale musicie mi wybaczyc zalatanie. Telefon mam ciagle pod reką także jakby ktoś dzwonil to zawsze odbieram lub oddzwaniam... Oby sie ktoś pojawil... :mad: