Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

taaa, Pan mial mi wyslac wiadomosc na maila i nic, dzwonil z zastrzezonego wiec nie mam nawet jak do niego napisac...
Moze pojechal tam? a moze sie rozmyslil? Kto jezdzi do Krzesimowa zeby za jakis czas sprawdzic czy Lisiczka jeszcze jest?

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zadzwonie do schroniska jutro, moze sie czegos dowiem.
Caly czas mam nadzieje na dobra wiadomosc od burka1. On pisze prawie tylko takie ;). Burek1 czekamy!

Posted

Rozmawialam telefonicznie z p. Kierownik. Pan dzwonil wczoraj w sprawie Lisiczki, ale bylo juz zbyt pozno na przyjazd. Moze jeszcze zadzwoni. Problem jest w tym, ze okazuje sie iz Lisiczka jest troche dzika. Ona musi miec cierpliwego opiekuna, ktory bedzie o nia dbal, bo ona nawet po pewnym czasie moze uciec. Moze to pana nie zrazi, a p. Kierownik po spotkaniu uzna, ze sunia bedzie miala dobrze... Trzymajmy kciuki.

Posted

No tak, Lisiczka rzeczywiście jest trochę dzika :roll: Starałam się to powiedzieć jakoś "ładniej", pisałam, że jest bardzo nieśmiała strachliwa. Właśnie dlatego założyłam jej wątek na dogo, taka dzikuska w schronisku nie ma szans... :shake: Jej przyszły właściciel nie będzie miał łatwego zadania. Minie sporo czasu zanim suczka się oswoi. Jednak jestem pewna że jest to możliwe.

Posted

Ala&Zetka napisał(a):
No tak, Lisiczka rzeczywiście jest trochę dzika :roll: Starałam się to powiedzieć jakoś "ładniej", pisałam, że jest bardzo nieśmiała strachliwa. Właśnie dlatego założyłam jej wątek na dogo, taka dzikuska w schronisku nie ma szans... :shake: Jej przyszły właściciel nie będzie miał łatwego zadania. Minie sporo czasu zanim suczka się oswoi. Jednak jestem pewna że jest to możliwe.

Jeżeli Lisiczka jest dzika to nie tylko w schronisku nie ma szans ale także u potencjalnego nowego właściciela :roll:
A napisałyście może do Stowarzyszenia? Mają tam specjalistów od szkolenia pozytywnego i może udałoby się im popracowac z lisiczką.

Posted

Kasiko, a jakiego stowarzyszenia? Jeśli chodzi o Inicjatywę dla zwierząt to tak pisałam już do nich. Na razie nie dostałam odpowiedzi, a jeśli chodzi Ci o jakieś inne to możesz podać nazwę? ;)

Posted

Ala&Zetka wydaje mi się,że Kasiko chodzi właśnie o Inicjatywę...

Napewno najlepiej byłoby,gdyby z Lisiczką popracowali specjaliści,ale myślę też,że malutka potrzebuje sporo witaminy M:iloveyou:,bo jak każdy szetland(a ma w sobie sporo sheltie) jest od niej uzależniona(zresztą kto nie jest;))jeśli tylko znajdzie się odpowiedni,wrażliwy Wybawiciel i zaskarbi sobie zaufanie tej suni,mała przełamie blokady,te pieski są wpatrzone w swoich właścicieli jak w obraz i zrobią wiele by się im przypodobać:angel:

Posted

Ala&Zetka napisał(a):
Kasiko, a jakiego stowarzyszenia? Jeśli chodzi o Inicjatywę dla zwierząt to tak pisałam już do nich. Na razie nie dostałam odpowiedzi, a jeśli chodzi Ci o jakieś inne to możesz podać nazwę? ;)

Sorki, rzeczywiście chodziło mi o Inicjatywę. Dzięki Voewick :lol:
Problem polega na tym, że lisiczkę trzebaby oswoić, dobrze byłoby zabrać ją ze schroniska i pozwolić jej dojść do siebie po przejściach tak aby była gotowa do adopcji. Wiem, że wolontariusze z Inicjatywy czasowo przetrzymują u siebie psiaki do czasu znalezienia im nowego domu ale nie każdy ma warunki do tego.
Ala&Zetka napisałam Tobie priva.

Posted

Fundacja Canis et Felis
60-195 Poznań
ul. Kryłowa 26

tel.: 0-660-42-99-77

Najważniejsze cele Fundacji:

- pomoc bezdomnym zwierzętom, a w szczególności tym ze Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt, przy ul. Bukowskiej 266 w Poznaniu,

- działalność adopcyjna,

- służenie radą i wsparciem osobom zamierzającym przygarnąć zwierzę w potrzebie,

- edukacja dzieci i młodzieży w zakresie świadomości i odpowiedzialności, jaką jest posiadanie żywego stworzenia,

- propagowanie sterylizacji i kastracji jako jedynego sposobu na walkę z bezdomnością zwierząt.

Posted

Fundacja Przytul Psiaka
ul. Perzycka 16
60-182 Poznań

Fundacja PRZYTUL PSIAKA jest organizacją pozarządową o charakterze non-profit zajmującą się niesieniem pomocy porzuconym i krzywdzonym zwierzętom, wspieranie wszelkich działań mających na celu zwalczanie bezdomnośći zwierząt oraz udzielanie pomocy osobom i instytucjom niosącym pomoc bezdomnym zwierzętom.

Swoją działalność prowadzimy poprzez wspieranie schronisk dla bezdomnych zwierząt, szukanie nowych domów dla psów i kotów, przeprowadzanie akcji szczepień ochronnych, realizowanie programu kastracji i sterylizacji oraz współpracę z organami i instytucjami, których celem jest objęcie zwierząt opieką i niesienie im pomocy.

Posted

Ja jestem z Fundacji Animalia. Pamiętam o suni, bo mam fioła na pukcie szetlandów a ona je przypomina. Tyle, że nie mam szkoleniowców i tymczasów dla psiaka wymagającego szczególnej troski.
Mamy 1 słownie jeden domek tymczasowy z inna sunią, w którym mieszka teraz maleńka Wega. Ale nie ma w nim speców od psychiki.

A na czym dokładnie polega ta jej "dzikość" czy możecie dokładniej napisać.

Posted

W sprawie Lisiczki niech najlepiej wypowie się Ala&Zetka ona jest najbardziej w temacie.
Znalazłam kilku bechawiorystów z Poznania, może któryś z nich chciałby współpracować z fundacją..

1. Magda Ubran tel 697-779-935, lub 061 8748-125
email [email protected]
www urban.poznan.pl
p.Magda specjalizuje się w redukcji stresu u psa

2. Fundacja Psia Wachta os. Przemysława 20/10
61- 064 Poznań
tel. 061-8748125
Tam także działa p.Magda

3. Paweł Zieliński
Krajowy specjalista d/s szkolenia psów
Państwowej Straży Pożarnej
Telefon: 0 605 65 83 82
Tel./fax: 0 61 813 85 26
e-mail: [email protected]

4. Akademia Psa Pracującego Piotr Smurawa
oś. Kosciuszkowców 7/29
62-020 Swarzędz
e-mail: [email protected]
tel. 512 100 313 - Piotr Smurawa

5. Ośrodek Szkolenia Psów
"NA WOLI"
60-415 Poznań-Wola
ul. Czarnohorska 8
061 866 32 13
0601 56 32 13
[email protected]
Zajmują się psychoterapią

Posted

supergoga napisał(a):
Ja jestem z Fundacji Animalia. Pamiętam o suni, bo mam fioła na pukcie szetlandów a ona je przypomina. Tyle, że nie mam szkoleniowców i tymczasów dla psiaka wymagającego szczególnej troski.
Mamy 1 słownie jeden domek tymczasowy z inna sunią, w którym mieszka teraz maleńka Wega. Ale nie ma w nim speców od psychiki.

Ala&Zetka skontaktuj się z supergoga

Posted

supergoga napisał(a):

Lisiczka panicznie boi się ludzi. Przez pół godziny siedziałam na ziemi próbując nakłonić ją do podejścia do mnie i nic :shake: Uciekała i robiła wszystko aby znaleźć się jak najdalej. W stosunku do psów jest trochę nieśmiała, ale nie boi ich się aż tak bardzo. Widać że mała nie radzi sobie w schronisku :-(

Posted

Najgorsze jest to że sunia nie zostanie wydana do domu tymczasowego. A byłby on dla niej jedynym ratunkiem, są bardzo małe szanse, że ktoś od razu na stałe zechce wziąć suczkę z takim problemem :-(

Posted

Nie rozumiem dlaczego schronisko nie chce sie zgodzić na domek tymczasowy,przecież to byłaby szansa aby Lisiczka trafiła w ręce fachowców od behawioru,np. z "Inicjatywy" ,o której pisała Kasiko?

Posted

Masakra, a ja mowilam temu Panu, ze to taki spokojny psiak co garnie się do ludzi, tylko bardzo wystraszony... pomysli ze niepowazna jestem ;/

On ma 5 letnie dziecko wiec nie wiem czy sie podejmi :(

Posted

Voewick napisał(a):
Nie rozumiem dlaczego schronisko nie chce sie zgodzić na domek tymczasowy,przecież to byłaby szansa aby Lisiczka trafiła w ręce fachowców od behawioru,np. z "Inicjatywy" ,o której pisała Kasiko?

Z tego co dziewczyny pisaly to Pani kierownik tak na nich zalezy ze sie o nie boi. Jest to coprawda troche na wyrost bo nie każdy psa skrzywdzi, ale miala kiedys jakis incydent z DT i teraz pozostal uraz... :shake: