Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nika28']Nie wiem co będzie z tym domkiem. Pan nie odbiera telefonu, bo ma tylko domowy, a nie ma go w domu. Myślę że trzeba zbierać te deklaracje na budę, na wszelki wypadek, jakby Pan się nie zgodził. Z resztą to jest chyba jakaś firma, a ja go do firmy nie oddam :roll:. Dzisiaj jak jechałam samochodem, widziałam budy na sprzedaż. Muszę tam podjachać i dowiedzieć się o cenę.
Ehhh... :shake:

Dobra, strategia jest taka - jeśli Pan jutro nie zadzwoni lub jeśli zadzwoni i zaoferuje Kalemu pobyt w firmowy kojcu, to zbieramy na budę. Już ja wiem jak się kończą pobyty w firmowych kojcach, przykład tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/nadal-pilne-albo-nowy-dom-dla-psa-strozujacego-do-konca-tyg-albo-schronisko-radom-131353/
:angryy::-(

Nika, rozejrzyj się jurto po cenach tych bud i może zmierz Kalego żeby z budą źle nie trafić:roll:
Ponadto, jeszcze raz się upewnij czy dziadek i babcie pozwolą na postawienie budy i kojca na swej działce:roll:
Jeśli zbieramy na budę, to musisz podać konto na wątku, żeby ludzie wiedzieli gdzie kaskę przesyłać. Jeśli nie chcesz podawać konta bezpośrednio na wątku, to musisz je rozesłać wszystkim osobom na wątku, by je o tym numerze poinformować, wtedy kto zechce, ten wpłaci.
Tak ja mówiłam, ja 100 zł mogę na budkę dla tego nieszczęśnika podrzucić i liczę, że inne cioteczki nie zostawią nas i Kalego w potrzebie samych:evil_lol::razz: agitacja:diabloti::evil_lol:
Należy pamiętać, że aktualne rozliczenia finansowe są obowiązkową częścią wątku w takich przypadkach, gdy się kaskę na coś zbiera i na coś przeznacza;)

jeśli chcemy uratować tego psa i mu pomóc, trzeba szybko działać:cool3:

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Firmowy kojec to rzeczywiście nie jest dobry pomysł :shake: A babcia i dziadek muszą być pewni, że chcą poświęcić część swojego czasu na zaopiekowanie się Kalim, przy czym my wspomożemy całą akcją finansowo.

Jeżeli chodzi o zrzutkę, to na ten moment nie jestem w stanie powiedzieć, ilę mogę na to przeznaczyć :roll: Problem polega na tym, że zaczęłam się gubić we wszystkich deklaracjach i wpłatach, które czekają mnie w tym miesiącu :shake: Muszę zacząć wszystko notować... Ale Kalemu i tak pomogę ;)

Czekamy na ostateczną decyzję...

Posted

Kali dzisiaj był rano, a teraz go nigdzie nie widzę... Dzisiaj jadę kupić sedalin, jak pies będzie, to go złapię. Do Pana się nie dodzwoniłyśmy, przejrzałam wątek, i jakoś teraz nie jestem przekonana do tego kojca w firmie. Tam tyle ludzi, a to strachliwy pies :shake:. Mam bardzo ładny, duży kojec z budą w szkole. Muszę pogadać z dyrektorem. Psa dawno tam nie ma. Teraz jest już cieplej, więc Kali gdzieś pobiegł... Obym zdążyła go złapać.
Kali jest średnio-mały. Lepszym rozwiązaniem byłaby chyba ta buda na mojej działce.
Bico, narazie wpisuję Cię do pierwszego postu, że deklarujesz 100zł na Kaliego :loveu:. Dziękuję :Rose:. I zbieramy nie tylko na budę, ale na jakieś ogrodzenie tej budy też, żeby psiak nie zwiał :roll:.
A i jeśli dojdzie do zakupu tej budy, to Kali będzie tam tymczasowo. Gdy znajdzie dom, inna psia bida tam zamieszka (już nawet wiem jaka). Co wy na to??? :razz:

Posted

Jak widzę, wiemy już na czym stoimy 8) Będzie buda i ogrodzenie. Deklaracja bico, podbudowuje na duchu, a jeżeli chodzi o mnie, to jutro lub pojutrze postaram się dojść do ładu z finansami i wtedy podam ze swojej strony coś konkretnego :roll: Niemniej jednak, jest nas tu nadal za mało... :shake:

Miejmy nadzieję, że ta buda to tymczasowe rozwiązanie dla "naszego" psiaka i będzie mu dane prawdziwy domek otrzymać...

A jaką następną psinę masz na myśli nika?

Tymczasem dobrej nocy Wam życzę...

Kali - mam nadzieję, że spokojnie minie Ci kolejna noc, jednocześnie przybliżając dzień, gdy wiele się dla Ciebie zmieni...

Posted

[quote name='MyrkurDagur']
A jaką następną psinę masz na myśli nika?

Psa w typie sznaucera, mały, mieszka w lesie :-(
Dziki był strasznie (bał się podejść na 50 metrów), po rocznym oswajaniu je mi z ręki, ale jest bardzo ostrożny :shake:

Sedalinu nie kupiłam, bo jest na receptę, jutro ją będę miała.
Kali nie znikaj jeszcze !!! :-(

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Mieszka w lesie? :-( Jak na niego trafiłaś? Tak długo to trwa? Jak ta psina sobie radzi? - wybacz mi tę ilość pytań... :-(

Mieszka w lesie :-(
Pies biega po wsi, szuka jedzenia, napewno jest bezdomny.
Trudno powiedzieć ile to trwa, napewno dłuuuuugooo :-(
Psiak nie jest strasznie wychudzony, ale jest pokołtuniony i strasznie brudny. Daję mu jeść, więc czasami nie jest głodny... :-(

Kto może się jeszcze dołożyć na budę dla Kaliego ? :modla:

Posted

nika28 napisał(a):
Psa w typie sznaucera, mały, mieszka w lesie :-(
Dziki był strasznie (bał się podejść na 50 metrów), po rocznym oswajaniu je mi z ręki, ale jest bardzo ostrożny :shake:

Mieszka w lesie? :-( Jak na niego trafiłaś? Tak długo to trwa? Jak ta psina sobie radzi? - wybacz mi tę ilość pytań... :-(

Posted

Nika, faktycznie pogadaj ze swoim dyrektorem o tej budzie i kojcu, skoro nie ma tam psa, to może ją udostępni, chociaż po promocyjnej cenie???
Tylko to się z tą rozmowa z dyrem streszczać trzeba!!!!!!!!!!!!

Ja swoją deklarację podtrzymuję, tylko muszę wiedzieć czy zbieramy na odkupienie budy z Twojej szkoły, czy na całkiem nową budę, musisz nam podać jakie są koszty tych bud w obu przypadkach - też odpowiedź na to pytanie musisz nam podać jutro, czyli dziś właściwie PILNIE!:cool3:

Oczywiście potrzebny tez będzie numer konta do wpłat.

Poza tym napisz na pw do wszystkich obecnych i zaistniałych tu na wątku ciotek, z prośbą o wsparcie kupna budy, liczy się każdy grosz, choć wiemy, że prawie każdy ma jeszcze jakieś inne zobowiązania, nie tylko na dogo, ale powiadomić o takiej inicjatywie trzeba, prosić o wsparcie, to też nic złego, kto może, to coś wpłaci, kto nie, zrozumiemy, ale tematu Kalego nie odpuszczamy!:roll: Nika, to też musisz zrobić jurto, koniecznie!:roll: Czas, czas nagli:roll:
oby się udało tą receptę skombinować i oby Kali do tego czasu nie zniknął na dobre:roll:
Nika, tylko dobrze wymierz dawkę tego sedalinu, żeby Kalemu krzywdy tym nie zrobić:roll:
dawaj znać co się tam u Was dzieje...

Posted

Co z tą budą ze szkoły?

Co z cenami innych bud?

Babcia z dziadkiem się zgodzili na ewentualny pobyt Kalego na ich działce?

I podstawowe pytanie - jak się ma Kali i gdzie jest?

wszystko tak wolno idzie, jakby sprawa nie była pilna:-(:mad::-( a wątek z tego powodu będzie omijany i będzie zamierał!!!

Posted

Przydałyby się jakieś deklaracje. Cioteczki, porozsyłajcie może wątek do większej liczby osób? więcej osób się zainteresuje = więcej osób tu wejdzie = więcej osób zadeklaruje wpłaty na budę + ogrodzenie. Taka moja rada. No i rzeczywiście, co z tą budą ze szkoły?

Posted

Jutro będę się pytała dyrektora, chyba pozwoli, dzisiaj cały dzień go nie było. Ta buda w szkole byłaby lepsza. Na działkę mogę jeździć tylko w sobotę i niedzielę i tylko w te dwa dni Kali chodziłby na spacery :-( .
Jeśli dyrektor się zgodzi to będzie super. Będę mogła z nim codziennie chodzić na spacery.
Kaliego teraz nie ma na osiedlu, jest zawsze rano. Mam już sedalin i tylko czeka na psa. Oczywiście kasa się przyda (szczepienai, kastracja, leczenie - jakby psisko było chore, no i to oczko nie wygląda za ładnie...).

Teraz trzymajcie kciuki rzeby dyrektor się zgodził...

Posted

no to też trzymam kciuki za rozmowę z dyrektorem;)
szkoda, żeby buda się marnowała:cool3::cool3:
Nika a mogłabyś zrobić zdjęcia też temu owczarkowi:-(, taki duży pies długo nie pobiega na osiedlu..:shake::shake:

Posted

Dyrektor się nie zgodził, bo kiedyś miał skargi na to że pies szczekał... :shake:
Ale znajomy babci znalazł jakiegoś chętnego na psa. Muszę sprawdzić dom. No szkoda że dopiero teraz bo Kaliego dzisiaj nie widziałam.
Zobaczymy.
Mam sedalin, noszę go przy sobię, może się uda.
Kciuki nadal potrzebne... :roll:

Anett, mam zdjęcia owczarka, ale nie ma go już jakiś tydzień. Wiem gdzie najczęściej jest, muszę go poszukać :roll:.

Posted

Nika, jak już mu dasz ten sedalin (najlepiej w pasztecie) to potem bardzo na niego uważaj, będzie zdezorientowany, może się przewrócić albo wejść na ulicę.
trzymam kciuki za powodzenie akcji i za domek

Posted

nika28 napisał(a):
Dyrektor się nie zgodził, bo kiedyś miał skargi na to że pies szczekał... :shake:

to skoro ma budę i jest mu ona niepotrzebna, bo psa w niej mieć nie zamierza, to może ją odstąpi po promocyjnej cenie?:razz::razz:

nika28 napisał(a):
Ale znajomy babci znalazł jakiegoś chętnego na psa. Muszę sprawdzić dom. No szkoda że dopiero teraz bo Kaliego dzisiaj nie widziałam.
Zobaczymy. Mam sedalin, noszę go przy sobię, może się uda.:roll:

Bosze, Kalego nie ma, ja umrę chyba tutaj, bo tak mi ten wątek adrenalinę podnosi:mdleje::sadCyber::mdleje:

Nika, dawaj znać co się dzieje z Kalim i domkiem dla niego...

Posted

bico napisał(a):
to skoro ma budę i jest mu ona niepotrzebna, bo psa w niej mieć nie zamierza, to może ją odstąpi po promocyjnej cenie?:razz::razz:

Dobry pomysł :cool:

bico napisał(a):
Nika, dawaj znać co się dzieje z Kalim i domkiem dla niego...

Przyłączam się do apelu... :-(

Trzeba wreszcie coś ostatecznie zdecydować, bo jeszcze nam Kali na dobre ucieknie :placz:

Gdzie on teraz bidulek jest... :shake:

Ech...:flaming:

Posted

Trzymam mocno kciuki!!!
Nika tylko uważaj pliisss z tym sedalinem - rozumiem, że dawka dobrana przez weta - jak psiak jest osłabiony, wygłodzony, przemarznięty konieczna jest szczególna ostrożność..no i nie można go spuścić z oczu.

Koszt ocieplanej, porządnej budy na allegro to ok. 350zł + koszty przesyłki; na pewno się dorzucę a na razie trzymam kciuki żeby Kali się odnalazł i spodobał znajomemu Babci!!

Posted

Rotek przyslala mi link do wątku, zebym go wstawila na watek slepków. Co wiemy poza tym ze zniknął?

- jest niewidomy na jedno oko

poza tym coś?

skoro się zgubil wstrzymam się chyba na razie z wstawianiem go. jak się odnajdzie proszę o krótką wiadomość