malawaszka Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 przynajmniej ząbki macie przejrzane ;) trzymam :kciuki: za bezbolesne docieranie się Quote
monika55 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 OOO, rodzinka sie powiekszyla?:lol: Pozdrowienia i mizianka dla przystojniaka. Quote
weszka Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Tralallala a ja dziś miałam gości :razz: Przyszły do mnie dziewczyny do pracy :multi: Tinka jest słodka no i lepiej nie mogła trafić :loveu: edit. Neonko tak patrzę na fotkę i twoja córeczka jest twoim małym klonem :loveu: uderzające podobieństwo! Super wszyscy wyglądają :) Quote
madziamn Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 ale sie ciesze:multi::multi::multi: Tinka tak ślicznie wyszła w towarzystwie dzieci i Neosia. Pewnie się pokochaja tylko trzeba dac im czas i przy okazji nie dac sobie wejsc na głowę:evil_lol:. Quote
malawaszka Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 jednak coś jest w tym, co mówiła "hodowczyni" Tiny o jej agresji - Tina ma obsesję na punkcie synka Neonki i jak Neonka jest w pracy i nie może panować nad Tinkowymi zachowaniami to sunia raz ugryzła Mamę Neonki, a wczoraj opiekunkę - zawsze ma to zwiazek z tym pilnowaniem chłopca - widocznie Tinka sobie go upodobała tak bardzo, że go broni... Neonka kontaktowała się już z P. Kłosińskim, mają się spotkać niedługo, a póki co Tinka chyba będzie musiała być w kagańcu na czas nieobecności Neonki w domu. coś nam te sznupki ostatnio rozrabiają za bardzo :roll: Quote
weszka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 O cholera :roll: Mam nadzieję że jest to do opanowania... Quote
Neonka Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Na razie jesteśmy ostrożni , jak wychodzę z domu zakładam Tince kaganiec,albo biorę ją ze sobą jak się da, ona bardzo lubi jeździć autem , bezbłędnie znajduje moje na parkingu. Czekamy na spotkanie i opinię p Kłosińskiego. I dajemy jej czas...przecież ona w krótkim czasie :straciła dom i ludzi z którymi była związana, potem schron, sterylizacja i ból po zabiegu, a teraz nowe miejsce , nowi ludzie i nowy kudłaty Potwór w jednym domu. Też bym gryzła ;). Quote
madziamn Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 macie rację za dużo przeszła w krótkim czasie i może dlatego teraz tak pilnuje synka Neonki żeby znów nie została oddana niektóre psy tak reagują ona musi się poczuc bezpieczna jakby co to ja spróbuję ściągnąc tu Bliss ona świetnie sobie poradziła z Miszą z którym moja mama np. nie dawała sobie rady i też nas kąsał na początku pilnując mojej córci i Andy. Do Duski to nawet podejsc nam nie dał. Quote
Neonka Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Dziękuję , ale na razie myślę ,że czas, cierpliwość i pan Kłosiński nam pomogą. Wczoraj byłam cały dzień w domu z dziećmi i psami i za wyjątkiem tego,że dostłam pouczenie od straży miejskiej podczas spaceru;) to było bardzo spokojnie. Rano jedno spięcie z Neo a potem troszkę burczenia, ale nie za wiele , a wieczorem bardzo solidarnie zjadły mi świeżo ugotowaną polędwicę:roll:. Quote
malawaszka Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 hahaha może to zaciesni ich więzy ;) Quote
madziamn Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 solidarne jedzenie to dobry znak:eviltong: Quote
weszka Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Neonko dobrze że tak na spokojnie do tego podchodzisz. Mam nadzieję że wszystko się ułoży! Polędwica - tiaa w sam raz dla psiaków hihi Quote
Neonka Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Polędwica była prima sort : wsiowa z "pewnego" , zaprzyjaźnionego źródła ,świeżo ugotowana w ziółkach. Nie wiem czy na spokojnie, najbardziej boję się tego ,że okaże się ,że Tinka ma jakiś niereformowalny "defekt" , a my wszyscy pokochaliśmy ją już. Jachorek siada koło suczydła na podłodze ,a ona całuje go w nos lub czoło, Ola nie mówi o niej inaczej jak "moja Tinka" :-( Quote
madziamn Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 niemozliwe sama widzisz jaki ma stosunek do dzieci moim skromnym zdaniem to poprostu strach przed ponownym oddaniem i skutek ostatnich przeżyc a może trochę wychowanie kto wie... Quote
malawaszka Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 [quote name='madziamn']niemozliwe sama widzisz jaki ma stosunek do dzieci moim skromnym zdaniem to poprostu strach przed ponownym oddaniem i skutek ostatnich przeżyc a może trochę wychowanie kto wie... strach przed ponownym oddaniem to raczej nie bo psy nie potrafią przewidywać i obawiać się przyszłości ;) ja cały czas trzymam :kciuki: i wierzę, że z pomocą fachowca Tinka da się ułożyć i będzie cudowną psijaciółką Quote
madziamn Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 wiem ze pies nie przewidzi moze źle to ujęłam ale czasem takie złe przezycia zostaja Quote
missy87 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Jak sprawuje się Tinka? Już trochę lepiej? Quote
malawaszka Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 TAK! :loveu: Tinka jest zakochana w dzieciach Neonki, kaganiec nosi już tylko przy opiekunce jak Neonki nie ma w domu, ale skończyły się warkoty na Neo, z Mamą Neonki sypia już nawet w pokoju i kochają się wszyscy :loveu: mimo tego spotkanie z P. Kłosińskim się odbędzie w najbliższym czasie :multi: Quote
Neonka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Jest naprawdę super , dziś podczas długiego spaceru ,bawiły się z Neo tzn Tinka go goniła. Nie przypuszczałam ,że taka stateczna i niemłoda pani ma tyle wigoru , pod koniec gonitwy to Neo był bardziej zmęczony. A jutro kolejna próba , idziemy do pani fryzjer , chcę pozbyć się tych poplątanych kudełków ,żeby w komfortowych warunkach przyzwyczajać Tinkę do częstego czesania.:lol: Quote
malawaszka Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 :loveu::multi: cudnie, że się bawia :loveu: moje baby są już półtorej roku razem i nie bawiły się nigdy :placz: Quote
Neonka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 nio wiesz jak to z babami bywa ;) a moje Łobuzy są rozdzielnopłciowe:diabloti: Quote
weszka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Dobre wieści :) bardzo się cieszę i czekam na fotki eleganckiej Tinki i relację ze spotkania z A.K. Quote
malawaszka Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 :loveu: a to prezent Noworoczny :loveu: Quote
Recommended Posts