Jump to content
Dogomania

Schronisko w BIAŁYMSTOKU !!! Szukamy DS i DT. Potrzebne ogłoszenia !!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bakteria, ta Pani, o której Ci dzisiaj mówiłam, zdecydowała się wziąć Nadię, podałam nr Twojego telefonu, bo pytała, jak może odebrać sunię. Trzymam kciuki;). Daj znać, jak sprawa się rozwija...

Posted

Ok, to ja czekam na telefon :multi:

Pani moblina, znaczy jakby coś to autem podskoczy? Czy nie bardzo.. ;) ?

Zuza_911, jakby coś to Pani pomożemy w podróży, co :lol: :diabloti: ?

Guest monia3a
Posted

Kurcze, wątek ledwo ruszył a już same dobre wiadomości :multi:

Posted

zuza911 napisał(a):
aż się nie chce wierzyć, że 'tylko' 9 szczeniaków.. w tym zamieszaniu wydawało mi się, że ze 20:evil_lol:

Do ogólnego bilansu pewnie nie doliczyli tych 5 owczarków, dlatego jakoś tak "mało" wyszło ;>
Świetnie, że Nadi, czy też Perła, będzie miała dom! Jest po prostu cudna ^^

Posted

Tak, sprawa potwierdzona, Pani postara się zabrać ją jeszcze w tym tygodniu. :multi: Przyjedzie chyba sama.
To osoba, która dokarmiała całe towarzystwo (sunię z małymi) i bardzo przeżywała ich sytuację. Maluchy wychodziły na ulicę, a ona chciała ich uratować. U wójta wymogła zabranie psiaków do schroniska. Potem dowiadywała sie o ich los, czy chociaż wszystko o.k. Pomyślałam, że skontaktuje się z nią, czy nie chciałaby zatrzymać suni, jeśli byłaby wysterylizowana. I udało się!!!!
Pani powiedziała, że

jeżeli jest sterylce to ja już jestem pewna że ją zabieram. Jak zobaczyłam zdjęcie ze schroniska to na pewno wiedzialam że ją muszę zabrać i teraz wiem że to był bład że ją oddałam, ale byl problem z maluchami. Szkoda mi jej i bardzo za nią tesknię tylko, że ona jest tak uparta ze do domu nie chce wejść i muszę ją wnosić. A na wolnosci trzyma się mnie jak swojej pani, chociaż ja mam pieska i bardzo się ona z nim lubi.

Wyobrażacie radość psinki, jak zobaczy swoja znajomą panią?:loveu:

Posted

Właśnie sobie o tym myślałam :multi: Ona jest taka biedna, przerażona, nie wie co się dzieje.. A jak zobaczy kogoś, kogo zna to po prostu :loveu: :lol:

Jak jej porządnie tyłek zmarznie to i do domu wejdzie :diabloti: A tak na serio, byle miała ciepłą budę i pełną michę to jakoś to będzie ;). Nauczy się
w końcu, że jest tam na stałe i nic jej nie grozi i będzie jeszcze się z Panią na kanapie wygrzewac :cool3:

No i tak na koniec dodam, że na przykładzie Nadii widac, jak bardzo ważne i potrzebne są sterylizacje w naszym schronisku. Bardzo się cieszę, że każda schroniskowa suczka ma dzięki temu możliwosc na taką szansę, jaką dostała Nadia.

Posted

Nic jeszcze nie słychać w sprawie Nadzi?
Dziewczyny zerknijcie raz jeszcze w schronie czy nie ma tej suczki - to zaginiona w listopadzie Funia z Plażowej...

W dniu zaginięcia była grubsza.

Guest monia3a
Posted

Z ul. Serwitutowej w Białymstoku 3 listopada zaginął 15-letni pies o imieniu Maks -średniej wielkości, sierść rudawo-brązowa, ogon tzw. "lisia kita",łapy beżowe. Na szyi miał skórzaną obrożę. Na tylnej lewej łapie jest
widoczna blizna. Wymaga leczenia.
Sprawdzcie pliss w schronie czy go nie ma, taki staruszek nie powinien się błąkać :-(
Fotki

Posted

Co do Nadii- na razie nikt się ze mną nie kontaktował :roll: w jej sprawie.

Mam nadzieję, że Pani po prostu załatwia to bez naszej pomocy...

Będziemy sie rozglądac za psiakami, o jednym ogłoszenia w schronisku zresztą wiszą. A Funi to ja "szukam" po boksach już kilka tygodni :-( i nic.

Posted

Kontaktowałam się z Panią, sprawa nadal aktualna, ma trochę problemu z transportem, pytała o możliwość odebrania w niedzielę, poprosiłam o kontakt na nr, który jej podałam (Bakteria). Trochę się zmartwiłam, bo przeszło mi przez głowę, że może się rozmysliła...

Posted

Telefon leży koło monitora :evil_lol: Czekam.. ;)

Coś tam się wymyśli, żeby ją odebrac w niedzielę. Już raz psiaka odbierałyśmy po godzinach otwarcia schronu, po uzgodnieniu z biurem.
... więc teraz też powinno się udac :multi:

Niech tylko Pani zadzwoni :diabloti:

Guest monia3a
Posted

Doczekałaś się ;)

Jak z kotkami ?? Daj znać bo nie wiem gdzie i na kiedy umawiać, chybaże uzgodniłaś już to z Agą.

Posted

No niestety się nie doczekałam :shake: Mam nadzieję, że Pani jeszcze zadzwoni, bo doszły mnie słuchy ;), że ciągle jest zainteresowana adopcją..

A z kiciami, w sumie kicią, bo tylko jedna się złapała (na drugą będę polowała za tydzień, nie odpuszczę :diabloti:) wszystko wstępnie załatwione. Tą co teraz mam, pręguskę, spróbuję ucywilizować i wyadoptować :roll:, bo podobno taka "bardziej domowa jest, ciągle do domu włazi i się nawet na łóżka pcha bezczelna.." :evil_lol: i rzeczywiście, nawet za bardzo nie syczy, troszkę tylko ucieka, ale jak się ją dorwie to ogonek do góry :roll: taka jakby chciała, a nie mogła... Druga to taki dziki dzik, więc z nią cywilizacji to nawet nie planuję :cool1:.

Guest monia3a
Posted

To bardzo dobre wieści, super :multi: oby tylko dajej kicia chciała współpracować ;)

Guest monia3a
Posted

Dziewczyny
napisała do nas Pani w sprawie pieska:
Misiek - dwuletni piesek, bardzo doświadczony przez życie, a mimo to ciepły, cierpliwy, spokojny, tulący się do nóg, podający łapki oraz zachowujący czystość w domu. Znaleziony przy ul.Kolejowej, obecnie czeka w schronisku na nowego właściciela o dobrym sercu.

Możecie pomonitorować jego sprawę?? plisss

Posted

Kolejna psia bieda grzeje tyłek w cudownym, nowym domku! :multi:

Dante to piesek, który do schroniska trafił bardzo chudy i dzięki współpracy schroniska z fundacją Nadzieja Dobermana, która opłaciła leczenie sierściucha i znalazła mu domek w Niemczech, Dante w końcu jest szczęśliwy i kochany =D

Chciałybyśmy z całego serca podziękować Fundacji, bez której nic by się nie udało :loveu::loveu::loveu:

Foty z nowego domku: