Jump to content
Dogomania

Schronisko w BIAŁYMSTOKU !!! Szukamy DS i DT. Potrzebne ogłoszenia !!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bakteria']

Eska

Eska to około 4-letnia suczka wielkości chow-chow'a. Jest pieskiem przyjaznym, raczej spokojnym i niekonfliktowym. Uwielbia spacery i pieszczoty. Nie zabiega mocno o zainteresowanie, dlatego może sprawiać wrażenie nieco wyniosłej - ale to tylko pozory. Lubi ludzi i chętnie spędza z nimi czas.

Może nie byłaby idealną towarzyszką dla małych dzieci. Na pewno jednak świetnie sprawdziłaby się jako przyjaciel samotnej osoby. W schronisku jest już bardzo długo, nie wiadomo więc jak zachowałaby się w mieszkaniu. Ze smyczą dobrze sobie radzi.

Akceptuje inne psy, jest w stosunku do nich raczej uległa. Lubi ich towarzystwo i wspólne zabawy.

Sunia pilnie szuka domku. Potrzebuje odpowiedzialnych właścicieli, u których spędzi resztę życia.

Witam,
Zgłoszono nam tą sunię jako mix akity. Chętnie pomożemy w znalezieniu jej domu. Wstawimy na stronę AwP jako mini-akitę :evil_lol:
Widziałam, że sunia ma już allegro.
Założyłam jej też wątek w dziale Shiba Inu (LINK) , bo chyba jednak bliżej jej do szybowca niż akity.
Czy byłaby możliwość zrobienia jej nowych ładnych fotek?. Te na allegro widziałam.....ale........mhhh.:shake: nie bardzo...
Czy możemy wykorzytać Wasz opis Eski?
Prosiłabym jeszcze o namiary na osobę kontaktową w sprawie adopcji.

Pozdrawiam
Edyta

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaraz wstawię na jej wątek wszystkie fotki, które dostałam. Niestety są jakie są i jest ich niewiele. Na lepsze chyba na razie nie można liczyć, bo na dzień dzisiejszy w schronisku nie ma wolontariuszy zaangażowanych w adopcje.

Opis możecie spokojnie wykorzystywać. Namiary- telefony podane w Allegro.

Posted

Przepraszam,ze nie na temat ale nie wiem gdzie napisac.Drugi dzien błaka się kolo poczty na Witosa pies,nie bardzo sie znam na rasach ale to chyba pit-bull red nouse.Pies ma obrożę z ćwiekami i lezy obok samochodu mężczyzny sprzedającego tam warzywa.Pies jest lagodny,daje się pogłaskać.Moze ktoś go szuka a ja nie wiem jak znależć właściciela.Gdzie z tym się zgłosić?Nie moge się nim zaopoiekowac bo mam psa ,ktory nie toleruje żadnych innych:placz:

Posted

Denisek napisał(a):
Przepraszam,ze nie na temat ale nie wiem gdzie napisac.Drugi dzien błaka się kolo poczty na Witosa pies,nie bardzo sie znam na rasach ale to chyba pit-bull red nouse.Pies ma obrożę z ćwiekami i lezy obok samochodu mężczyzny sprzedającego tam warzywa.Pies jest lagodny,daje się pogłaskać.Moze ktoś go szuka a ja nie wiem jak znależć właściciela.Gdzie z tym się zgłosić?Nie moge się nim zaopoiekowac bo mam psa ,ktory nie toleruje żadnych innych:placz:

Jeżeli ten pies leży koło tego pana to może to jego pies?

Dzięki Vini za kolejny bazarek! ^^

Posted

trochę drogie ;) plus jeszcze wysyłka...

Denisek 1) zapytaj tego pana czy to nie jego pies :cool1: 2) dzwoń po schronisko, niech tam sobie spokojnie czeka na swojego właściciela, może się naprawdę zgubił, a jak wywalili to znajdzie nowego... 3) zrób płatne ze zdjęciem ogłoszenie na bialystokonline że "znalazłeś" takiego psa 4) jak wracałam do domu to na przystanku Dziesięciny/Berlinga wisiało jakieś ogłoszenia, na zdjęciu był chyba właśnie bull red nose (nie zdążyłam się przyjrzeć z samochodu...), jak masz czas albo znajomych tam ;) to może niech sprawdzą, może akurat on ?

Posted

Witam
Czy ktoś nas jeszcze pamięta : to my i Luna :) uprzejmie donoszę , że u psicy coraz lepiej chociaż napędziła nam w poniedziałek niezłego stracha :diabloti: Ale poklei ;) najpierw wybraliśmy się na spacerek w niedzielę i to taki trochę dłuższy po przeliczeniu kilometrów wyszło nam dokładnie około 14 - 15 :crazyeye: a tak wyglądał psiak jak siedzieliśmy na mostku w Supraślu :evil_lol:

a następnego dnia na spacerze w kuu... znaleźliśmy krew :smhair2: więc w te pędy Lunę w samochód i do weterynarza ale na szczęście po zastrzykach i garści tabletek wszystko jest już ok. Okazało się że to prawdopodobnie reakcja na tabletki na odrobaczenie jakie dostała jeszcze w schronisku. Albo jak powiedziała pani Agnieszka nasze żarełko jest za dobre hihi i nie jest do tego przyzwyczaiła albo.... cdn :diabloti:

Posted

Tak jak mówiłam teraz jest już wszystko ok tylko się śmiejemy że pies za złotówkę a leki za prawie 100 zł hihi Ale nic to i tak nie przebije Peguty ta jak była mała to dopiero miała szczęście nawet na prostej drodze się potykała. Luna już trochę nabrała ciała ale na szczęście charakterek się nie zmienił i nadal jest bardzo fajnym radosnym psiakiem bardzo lubi się bawić i wszystkich do tego zaprasza, lubi tulić się do nóg, kopać w piasku a także kłaść się przed ukochanym ludziem i pokazywać brzuszek i tarzać się na wszystkie strony. a oto dokumentacja :

Posted

Kurcze cośmi nie idzie z tymi zdjęciami raz za małe a raz za duże a wybieram dobry format :( Nie mniej u nas wszystko w porządku na spacerki chodzimy w gustownych czerwonych szelkach i na długiej smyczy bo lubimy straszyć kurki i inne drobne dziwne zwierzaki ;) a także powiedzieć burkom szczekającym za płotami co o nich myślimy biega luzem po naszym podwórku a i tach wychodzimy na długie spacerki min. 3 razy dziennie (a nawet mamy już za sobą 6 km bieg przy rowerku - i czekamy na wygraną na bazarku gumowaną smycz z przedłużką do biegania) i to na razie tyle - jak będziecie chciały to będziemy dalej coś pisać :evil_lol:

Guest monia3a
Posted

Kupcie jej jeszcze porządną taką grawerowaną adresatkę jakby się zgubiła szybciej się odnajdziecie.

Posted

pewnie, że chcemy więcej :diabloti: takich nowinek nigdy za dużo, jeszcze jakby się dało stafficzkę pokazać :razz:

zdecydowanie jest różnica !

psa podmienili !!! :cool3:

fajnie, że ma teraz tyle zajęcia, ruchu, w końcu coś tam w niej z husky jest :eviltong: i też apeluję o adresatkę, na allegro są bardzo fajne ;)

Posted

Adresówka to marzy mi się taka w formie metalowego nieśmiertelnika (oczywiście grawerowanego). A jak chcecie zobaczyć stafika-pulpecika to już pokażę całą rodzinkę :diabloti: Tak kiedyś wyglądała ;)

Posted

uwielbiam staffiki :diabloti: mają strasznie fajny charakter

ostatnio przeglądałam allegro i znalazłam takie fajnie identyfikatory allegro . na pewno nie wygladaja jak nieśmiertelnik, ale też ciekawa :razz:

Posted

A teraz dwie kotki-sierotki :evil_lol: czyli moje kocice (przygarnięte po śmierci poprzedniej kocicy po której płakałam cały tydzień). Pojechaliśmy po jednego kota a zakończyliśmy na dwóch bo jedna taka mała to druga też się zmieści :diabloti: co ciekawe urodziły się w rocznicę naszego ślubu :loveu: Tak więc Kaja (wielka miłośniczka Pegusi) zwana też Szarą Kulką

ojej muszę kończyć cdn obiecuję :oops:

Posted

Jaka rozanielona mina u Lunki :loveu: Oby wszystkie psiaki tak dobrze trafiały!
A rachunek za weta... nieprzyjemna sprawa. Mam nadzieję wszystko jej się już tam unormowało?
Kaja boska! Marzy mi się kiedyś taki puchaty kociak. Czekamy na foty drugiego szczęściarza :cool3:

Posted

Staffiki są boskie to cudowne psy kochają całym serduchem w domu to nawet nie ma jak pokłócić się z mężem bo psica myśli że to do niej i ma taką nieszczęśliwą minę, że :crazyeye: tak więc chcą nie chcą w domu panuje błogi spokój hihi :diabloti: i są bardzo podręczne wszędzie się mieszczą w razie podróży a najchętniej na kolankach (to przecież to taki słodki ciężar tylko 17 kilo :evil_lol:) Pelka niestety tylko strasznie nieśmiała i nie lubi jak jej się robi zdjęcia :cool3:

Guest monia3a
Posted

zuza911 napisał(a):
Bary jest w wyadoptowanych już z miesiąc, a wciąż siedzi w boksie:cool1:

Hmmm .... zawyżają statystyki :crazyeye: czy chłopak wrócił z adopcji ??

Guest monia3a
Posted

Która z Was będzie w najbliszym czasie w schronisku ?? nie liczę dzisiejszej wizyty Agi ;)[SIZE=2] będę miała prośbę o wywieszenie plakaciku z Drako, może tam go ktoś wypatrzy :cool1: