Jump to content
Dogomania

Amstaffka Ajsi straciła dom.. najpierw schron, później hotel! MA DOM :)

Recommended Posts

• Replies 644
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agaga21 aukcji juz nie ma.
Rozmawilam z wlascicielem hotelu
Hotel jest zaplacony do 24 lutego.
Mrpfffcia jest z panem umowiona na poniedzialek na uregulowanie kolejnego miesiaca.
Umowilam sie ze od nastepnego miesiaca oplata za hotel bedzie robiona z mojego konta.
Ja zrobie jej allegro cegielkowe.
Agaga21 moge skopiowac Twoje?
A teraz o samej Ajsi
Ajsi ma kolege z ktorym warjije na sniegu ma sie dobrze jest przekochanym psem. Czekam na nowe zdjecia z kolego )Diablo) bo tak sie nazywa i zaraz jak tylko dostane wstawie.

Posted

BARDZO DOBRZE AGA, WRZUCIŁAM LINK DO OPISU W NK ALE na ajsi cegiełki kiepsko szły od początku więc musimy juz myśleć o innym sposobie na zebranie funduszy...może jakieś bazarki...?ktoś ma jakies pomysły?

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Mamy chetny domek dla Ajsi w Ostrowcu Swietokrzyskim Agaga21 poszuka nam osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej.
Domek bez zwierzat mieli juz amstaffa ktory zmarl ze starosci Ajsi bylaby w domu.

napisałam pw do Viris i iwop-one są z samego ostrowca, mam nadzieję że któraś z nich pomoże.

Posted

:modla::modla:bardzo ci dziękuję że znajdziesz czas!
warunkiem jest to że suka ma trafić w kochające ręce, do domu-nie do budy, lepiej żeby nie było małych dzieci i zwierząt.osoba musi znać rasę-ale już wiemy że zna bo miała amstaffkę...musi być konsekwentna, odpowiedzialna...
co jeszcze dziewczyny?

Viris napisał(a):
Ja mogę iść na wizytę. Tylko dajcie znać jakie są wasze warunki na adopcję i czego oczekujecie od DS.

Posted

Viris napisał(a):
Ja mogę iść na wizytę. Tylko dajcie znać jakie są wasze warunki na adopcję i czego oczekujecie od DS.

Viris...warunki jak dla każdego psa (łóżko, podusia:evil_lol:) + podstawowa wiedza o rasie - np. o tym, ze może nie tolerować innych psów, jest silna więc może pociągnąć...i jak wyobrażają sobie transport - czy np. dołożą się do kosztów, co zrobią z psem jak będą wyjeżdżać (hotele nie zawsze chcą przyjmować psy w typie bull)....jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę

czy Ajsi jest po sterylce? bo mi jakoiś umknęło:oops:

Posted

[quote name='AdaK']A czy osoba która chce adoptowac Ajsi ma jakies inne zwierzaki? Bo było wcześniej pisane, że Ajsi jest mało tolerancyjna wstosunku do mneijszych od siebie
podobno nie mają

toffina, to mróffcia mówiła że hotel jest podejrzany i że oni chcą coś złego ajsi zrobić albo ją sprzedać...potem ab-agnieszka zadzwoniła do hotelu i uspokoiła nas wszystkich po rozmowie z właścicielem

Posted

Dobra przeczytałam cały wątek. Dajcie mi namiar na tych ludzi z Ostrowca - i wszystko co już o nich wiecie! W poniedziałek oddaję auto do warsztatu więc jutro by było najlepiej z tą rozmową chyba.

Też uważam że takie wzajemne obrzucanie się błotem nie pomoże suni.
A to teraz jest najważniejsze.

Do Ostrowca kawał drogi z Bogatyni :shake:

Posted

Viris napisał(a):
Dobra przeczytałam cały wątek. Dajcie mi namiar na tych ludzi z Ostrowca - i wszystko co już o nich wiecie! W poniedziałek oddaję auto do warsztatu więc jutro by było najlepiej z tą rozmową chyba.

Też uważam że takie wzajemne obrzucanie się błotem nie pomoże suni.
A to teraz jest najważniejsze.

Do Ostrowca kawał drogi z Bogatyni :shake:

jak ab-agnieszka się pojawi to na pewno da ci na pw wszystkie namiary .
trzymam kciuki, by ten domek okazał się tym odpowiednim dla ajsi

Posted

Cioteczki rozmawialam z pania Magda bo tak sie nazywa zainteresowana adopcja Ajsi. Przez telefon wydala mi sie bardzo sympatyczna osoba .Poinformowalam ja owizycie przed adopcyjnej podpisaniu umowy adopcyjnej itd. Zapytalam co jest w stanie zapewnic Ajsi. Odpowiedziala ze milosc spokoj wspolne spacery i zabawy to mi sie bardzo spodobalo bo noe opowiadala mi niestworzonych bajek. Powiedziala ze Ajsi bylaby w domu .
Co do transportu to moga po nia przyjechac o Rudy do bogatyni trohe im daleko ale to chyba nie jest problem.:evil_lol:
Transport sie zorganizuje.

Posted

Wizyta umówiona na jutro na 12. Więc jak macie jakieś sugestie, pytania to dajcie znać - wszystko sobie zanotuje i wypytam.

Ja mogę pomóc w transporcie - ale niestety za zwrotem kosztów paliwa - w miarę możliwości coś bym może dorzuciła. No i na pewno nie do samej Bogatyni bo to jednak za dużo, ale na Śląsk jeżdżę często. Tylko nie wiem na ile będę miała "udupiony" samochodzik.

Posted

No to super. Trzymam kciuki. Agnieszko czy mogłabyś zapytać właściciela hotelu czy trzeba będzie płacić za cały miesiąc skoro prawdopodobnie w najbliższym czasie Ajsi trafi do nowego domu?? Te pieniądze można by przeznaczyć znowu na ratowanie innego psa...

Posted

Asta17 napisał(a):
No to super. Trzymam kciuki. Agnieszko czy mogłabyś zapytać właściciela hotelu czy trzeba będzie płacić za cały miesiąc skoro prawdopodobnie w najbliższym czasie Ajsi trafi do nowego domu?? Te pieniądze można by przeznaczyć znowu na ratowanie innego psa...

Aniu myslalam ze jesli Ajsi bedzie miala dom to trzeba bedzie po nia tam jechac. Wlasiciel hotelu powiedzial ze zawsze w zamian jednego psa mozemy przywiesc drugiego. Ja nie mam zadnych zastrzezen do tego hotelu jak i wlasciciela.
Jesli okarze sie ze Ajsi jedzie do Ostrowca to mozemy za nia przywiesc innego asta. Aniu chyba tak ustalalysmy wstepnie prawda?