Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostalam wczoraj telefom. Pod golym niebem , upieta do pala na golej ziemi koczuje pies, cała noc płacze.
Szykowalam akcje z policją straża miej,taka troche pokazówkę aby przestraszyc innych wioskowych , że pies to nie przedmiot.
Pojechała moja koleżanka aby sprawe wybadać bo wstyd by byl gdyby sie okazało, że nie jest tak żle. Róża pojechala, udawała wariata , ludzie nie przyznali sie do żadnego psa i zadnego psa w poblizu ich domu nie bylo.
Róża swoim zwyczajem zajechała pod sklep i nakazała aby ocieplić psom budy, dać obrożę na szyi zamiast łancuchów bo my czyli inspektorzy bedziemy sprawdzać tę wieś za kilka dni.
Mam informatora w postaci chlopaka z sasiedztwa, to on podłozył w nocy suczce karton i wyniosl cieplej zupy. Baba od psów, coś zwęszyła i pusciła psy wolno ale z tego co wiem ich psy giną straszną smiercią. Rok temu powiesili psa na drucie, cala więś o tym wie.
Chlopak przeslal mi zdjecie sumi. Jest niewyrażne ale to sliczny delikatny piesek. Miala pierwszy raz cieczke i jest napewno szczenna.
Grozi jej to co poprzednim psom. Chlopak może ją do nas przywieśc / ukraść/ale to blisko/, Ją trzeba szybko wywieśc w Polske. ONa stoi na wysypisku śmieci, na dworze, bez budy, miski. Pomocy !!!

Mam fotke !

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wrzuc , prosze na mojego maila, podam na pw. Dobry domek szuka suni wiec chetnie podesle foteczke jeszcze dzis, kto wie:lol: Oczywiscie nie moge nic obiecac:oops: ale mysle ze warto wykorzystac kazda szanse. Czy orientujesz sie basiu w jakim wieku jest sunieczka? Zainteresowani szukaja od 4 do ho ho ho latek, choc mysle ze roznica w tyl moze byc tez:lol:

Posted

Faktycznie foteczka malo wyrazna, ale jesli sunieczka moze juz jechac w bezpieczne miejsce to poczekam chwilke i zajrze ponownie do slicznoty:lol: Ratujcie ja dziewczyny, taka drobnica na lancuchu w podlych uragajacych zywej istocie warunkach to naprawde podchodzi pod .........

Posted

Jeśli będziecie mieć jakieś lepsze zdjęcie, to wstawię na moja stronę. Z DS dla takiej łańcuchowej suni może jednak być problem. Poprosiłam swoja koleżankę, żeby dała DT yorkowatemu chłopakowi trzymanemu przy budzie na sznurku. Myślałyśmy obie, ze adopcja bedzie ekspresowa. Niestety, młody ma bardzo skrzywioną psychiukę. Boi się ludzi, kuli się w kącie, najchętniej przebywa na balkonie, nie potrafi się zsocjalizować z innymi psami. Już miesiąc czeka na dom i chyba jeszcze to potrwa, bo ludzie zrażają sie jego zachowaniem.
Trzymam kciuki za sunię.

Posted

Sprawa poważna, sunia ponoć jest schowana w stodole. Jak się okazało, dzielnicowy z którym rozmawialam sam pojechał do nich, spytał o psa. Pokazali mu tego drugiego i powiedzieli, że mają tylko jednego. Szkoda , że mi nic nie powiedział, że jedzie, pojechalabym wsprawdziła całe obejście, weszła do piwnicy, nie wyszlabym bez suki !!! Moze spieprzył sprawe, zaszkodzil suni, boje sie mysleć o tym.Pokazali mu jednego psa a drugiego sie pozbędą bo oszukali stróża prawa.

Posted

Pojechalam po pracy po sunię razem z policją., baba bardzo aresywna, Corka w ciąży jeszcze bardziej ! Przyznali sie jednego psa, który jest bardzo zaniedbany.Chce go oddać. Sunię znalazlam schowaną w piwnicy, zaniedbaną , brudną. Przywitala mnie , podala łapkę. Kochana sliczna psinka .Napewno jest szczenna ! Myśle o sterylce aborcyjnej .
Sunia nazywa się Mila, baba klamie jak najęta, suka przyplątala sie do niej miesiąc temu, tak naprawde jest u nich od roku.
Według mnie to owczarek nizinny .
Komu mogę wyslac fotki aby wkleil na wątek ?

Posted

Yorkowata dziewczyna. Całkiem podobna do Jorika z łańcucha, króy jest na DT u mojej kolezanki. Narobili dla kasy "yoreczków" z kundlami, a później biedaki lądują na łańcuchach :angryy:, jak wyrastają w rozmiarze XXL.

Posted

Czyli ona jest tam cały czas? A propos Basiu, jaka ona jest? Jak się zachowuje wobec człowieka? Coś jeszcze mogłabyś wpisać o suni, coś Ci jeszcze świta?

Posted

To jest podwórko !!! na środku jest wbity kij i jeszcze nie odczepili łancucha.Jest też kawałek kartonu, który jej podlożyl chlopak. Chlopak ma 2o lat , byl jak przyjechalam, mrugnoł do mnie , pokazał gdzie schowali Milę. Baba sie darła, ale ja nie bylam gorsza, mialam ze soba obstawę he. he..