Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 872
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesteśmy z Korusiem po pierwszej lekcji. Dziś był spacer - marsz i poznawanie się z Panem trenerem. Przetrwaliśmy. A Koreczek był bardzo zadowolony jak trener już odszedł. Wreszcie sam na sam ze swoją panią na spacerku :loveu:
Jutro następna lekcja :multi:

Posted

Koreczek stara się i "odrabia lekcje". I jest jakiś taki ugrzeczniony strasznie, oj chyba nie za bardzo się cieszy, że dzisiaj idziemy na lekcję :evil_lol:
Chce mnie przekupić cwaniaczek ale kochany :lol:

Posted

Dzisiaj na lekcję musiałam przemieścić się z Koreczkiem samochodem. Wszedł do samochodu i był bardzo smutny, tak mi Go było żal (pewnie myślał, że bedzie gdzieś transportowany - oddany). Kiedy wróciliśmy z lekcji i wysiedliśmy pod klatką - tak bardzo się cieszył, że wrócił do domku. Mówie Wam to było niesamowite pierwszy raz tak zareagował.

Posted

Matko, on wciąż ma te lęki? Biedactwo! No nic, jeszcze kilka kursów do szkoły i z powrotem i Korek zrozumie, że już nigdy nie zostanie nigdzie wywieziony bez prawa powrotu. Koreczku, piesku kochany, masz dom!

Posted

Jeszcze Wam coś powiem, możecie mi zazdrościć. Wstaję zwykle o 7.00 rano i co robi Koruś? Wita się z panią (nie drapie do drzwi żeby natychmiast wyjść) wypijam kawkę i spokojnie wychodzimy. I co Wy na to? :razz: Koruś poznał i zaakceptował zwyczaje pani. Kochane Korczysko

Posted

aneta355 napisał(a):
Raczej niech zazdroszczą ci którzy nie chcieli Koreczka. Skończymy szkółkę i Koruś będzie cudo :lol:

Korek od początku był cudo. Jak myślisz, skąd się tu wzięłam? Strasznie jestem ciekawa wrażeń ze szkółki. Jak długo trwa kurs?

Posted

Kurs trwa miesiąc, na razie jest szkolenie indywidualne, zaczęło się od chodzenia przy nodze. Wybrałam 3 elementy na których bardzo mi zależało: chodzenie przy nodze, zostań i przychodzenie na zawołanie. To dla Koreczka w innym razie trudno by mi było spuszczać go nad rzeką czy nad jeziorem. Ostatnio kręci się tam coraz więcej ludzi. Ukończenie tych podstaw spowoduje też, że Koruś przestanie tak wojować i np. podgryzać nogi swojej pani :evil_lol: W grupie z innymi spotykamy się dopiero na dwóch ostatnich lekcjach

Posted

Muszę się z Wami podzielić na gorąco moimi odczuciami. Dzisiaj Koruś ma biegunkę, ja musiałam wyjść na chwilę do sklepu, wracam a Korek nie podbiegł do mnie z przywitaniem tylko leży na legowisku bardzo przestraszony, nawet przerażony (cały drżał) i tylko delikatnie merda ogonem, wchodzę do pokoju a tam kupa - normalka pies ma biegunkę to przecież nie pójdzie do toalety i nie weźmie sobie jeszcze prysznicu po wszystkim. Biedaczysko musiał być bardzo bity za takie rzeczy :-(
A teraz coś wesołego: dzisiaj rano byliśmy na lekcji i Koruś był bardzo chwalony :lol::lol::lol:

Posted

Biedny Koruś, strasznie musiał się poczuć! Koreczku, nigdy więcej nie będziesz być bity za kupkę!

A za co konkretnie był chwalony? Przypuszczam, że za całokształt!

Posted

Wczoraj na lekcji robiliśmy krok i postój - śmiesznie to wyglądało. Pan trener chwalił Koreczka, że jest bardzo skupiony i wszystko wykonywał bezbłędnie :multi::multi::multi:

Posted

Koruś się zawstydza. Cudowne. Szkoda że nie możecie tego zobaczyć. Mój Kochany Św. Pamięci Bert się obrażał za pogłaskanie innego pieska wtedy, przez co najmniej godzinę, nie brał z mojej ręki smakołyku i nie dał się przytulić (mój kochany, mam nadzieję że nie ma mi za złe, że mam teraz Koreczka) A Koruś jak np. mnie podgryza w łydkę mówię mu: Koruś bardzo nie ładnie zrobiłeś, bardzo nie ładnie (specjalnie to intonuję głosem) wtedy Korek spuszcza głowę i liże mi nogę :eviltong: