ciapuś Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Są psy których życie w schronisku to jak balansowanie po linie.Stawiają na szali dzień w dzień swoje życie. Takim psem jest właśnie Korek.Jego życie to codzienna niewiadoma czy ten dzień będzie jego ostatnim czy jeszcze uda mu się przetrwać do następnego. Ale może zacznę od początku. Kilka tygodni temu do schroniska trafił młody wesoły i duży psiak.Już w boksach kwarantanny było widać że nie radzi sobie z nową sytuacją,ale jak zawsze tliła się iskierka nadziei że komuś zginął i właściciel będzie go szukał i niestety jak zawsze okazało się że już komuś się znudził i mamy w schronisku kolejną ofiarę ludzkiej bezmyślności. Nie minęły trzy dni i już było wiadomo że schronisko to nie miejsce dla niego z poważnymi pogryzieniami łapi i karku trafił do schroniskowego szpitalika. Po dwóch tygodniach podleczony i odkarmiony musiał zrobić miejsce dla kolejnych nieszczęśników.Został przeniesiony do boksu z małymi psiakami ,ale i tu nie radził sobie.Na szczęście zwolniła się buda i dostał własny spokojny (przynajmniej tak nam się zdawało) kąt. Jakie było nasze zdziwienie kiedy po trzech dniach okazało się że Korek ponownie jest w szpitaliku i ponownie jest poważnie pogryziony. Minęły kolejne dwa tygodnie i Korek musi opuścić szpitalik ale........ Co mamy z nim zrobić Teraz już jestem pewna że istnieją psy które nigdy nie poradzą sobie w schronisku .Taki był Tajson taki był Andrew i im się udało znaleźli się ludzie którzy im pomogli . Czy Korek będzie miał tyle szczęścia czy uda mu się przeżyć- to zależy od nas!!! Błagamy wszystkich o pomoc Jeśli mu szybko nie pomożemy to za kilka dni nie będzie komu pomagać.:-( Kontakt w sprawie psa [email protected] 792-061-133 Agnieszka Osoby chętne pomóc Korkowi proszę o wpłaty na konto Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie" Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993 ul. Chłędowskiego 1/8 Łódź 93-239 z dopiskiem dla Korka deklarowane wpłaty agusiazet - 50 zł Ambra - 50 zł agata51 - 50 zł dusje - 50 zł Erazm - 50 zł Jola (mina) i Konrad (acheron)-50 Jola (mina) i Konrad (acheron) -20 agata51 - 50 zł 09.01 zebraliśmy 370 zł zapłaciliśmy 460 zł jesteśmy na minusie 90 zł agata51 - 30zł dusje - 50 zł 29.11.08 Korek ma ogłoszenia na BONO Psy.elk.pl kupie psa Kupie psa Giełda ogłoszeń.pl Centrum ofert.pl 24 polska.pl hodowcy.com.pl animalia.pl kupsprzedaj,pl alegratka.pl gumtree-łódź gumtree-warszawa e-oferty adopcje zonet PetWorld.pl NasiPupile 07.01.09 Korek ma ogłoszenia na; GiełdaOgłoszeń KupiePsa KupiePsa centrumofert.pl ogłoszenia24polska.pl BonoPolska hodowcy.com.pl animalia.pl kupsprzedaj.pl gumtree łódź gumtree warszawa alegratka.pl eoferty.com adopcje.org.pl zoonet.pl petworld.pl __________________ Pies jest pod opieką Fundacja "POMAGAJMY RAZEM - ZWIERZĘTA W POTRZEBIE" KRS: 0000311656 Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993 Zapraszamy też na naszą stronę www.fundacjapomagajmyrazem.pl/ Quote
ciapuś Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Zdjęcia z dzisiaj Korek jest już zdrowy i musi opuścić szpitalik :placz::placz::placz: Co z nim dalej będzie :placz::placz::placz: Quote
hanka456 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Dogomaniacy, zmiłujcie się nad Korkiem!!!! Quote
anovip1 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Wszystkie psy ,które zamknięte wegetują w ciasnych ,zimnych boksach schroniska potrzebują pomocy. Każdy z nich powinien mieć swój dom i ukochanego człowieka . Niestety życie spłatało im przykrego figla i opuszczone, porzucone muszą walczyć o przetrwanie wśród swoich współtowarzyszy niedoli. Wiele z nich lepiej,lub gorzej daje sobie radę, lub przynajmniej próbuje. Niestety nie KOREK. Korek stoi zagubiony i patrzy wokoło swoimi pełnymi łez ,proszącymi przechodzących ludzi oczami o pomoc. Korek nie potrafi sie odnaleźć w ciężkich schroniskowych warunkach. Przechodząc obok nie można pozostać objętnym. Jego wzrok wytłacza rysę na sercu człowieka i juz nie można spokojnie zasnąć, bo oczy Korka pojawiają się w ciemności. Prosimy o pomoc w znalezieniu domku dla tego młodego wspaniałego psiaka !!! KOREK bez naszej pomocy nie da rady przetrwać w schronisku !!!!!! POMÓŻMY !!!!!! Quote
Hoby Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 ...heh... To miał być mój pierwszy banerek... Idę próbować dalej... Quote
Hoby Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Hura, udało się, teraz juz wiem jak spożytkować swój wolny czas... DZIEKUJE SERDECZNIE ZA POMOC BRAZOWEJ1 I KASI25. Quote
Ambra Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 nie ma żadnej możliwości izolatki? on taki ogarowaty trochę! podnoszę~! Quote
Niewiasta_21 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 W schronisku jest ok 700 psów,niema miejsca juz na cokolwiek :-( Quote
agata51 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Biedny Korek! :-( Jutro wywieszę ogłoszenie w lecznicy i gdzie się da. Nic więcej nie mogę. Quote
ewatonieja Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 masakra :placz: Pomocy dla Korka wzywam! Quote
Ambra Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 a zbiórka na hotel? wiem pewnie macie mnóstwo psów w hotelach itp..męczy mnie jak mu pomoc :-( Quote
ruda76 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Ambra napisał(a):a zbiórka na hotel? wiem pewnie macie mnóstwo psów w hotelach itp..męczy mnie jak mu pomoc :-( z hotelem to raczej nie ma problemu tylko nie ma za co go opłacac:roll: Quote
agusiazet Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Z hotelem nie ma problemu??? To czemu nie zbieracie pieniędzy, żeby go ratować???? Mogę dorzucić 50 zł miesięcznie, nie wiem jak długo - na razie mogę! Quote
ciapuś Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Z hotelikami ,tymi dobrymi oczywiście, to zawsze jest problem. Ja niestety nie zdecyduje się wyciągnąć psa do hoteliku jeśli nie mam na to pieniędzy a w tym momencie mnie na to nie stać.Opłacam już jednego psa i na drugiego nie mogę sobie pozwolić.Jeśli znajdzie się kilka osób które podejmą sie pomocy w sfinansowaniu mu pobytu to oczywiśćie zajmę się dalszymi działaniami.Na już staram się ogłaszać go gdzie sie da i liczę na cud Quote
anovip1 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Hoby ,banerek śliczny. Mam nadzieję że nie masz mi za złe;) Banerek [SIZE=5]Korka podlinkowany Quote
Ambra Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 ja równierz deklaruje 50 zł mieś. - jesli sie zdecydujecie na taki ratunek - prosze na pw konto, Quote
anovip1 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Korek już niedługo będzie musiał opuścić szpitalik i wróci na boksy ogólne :-( Co z nim sie stanie, jak da sobie radę ,czy przeżyje :-(:-(:-( ? Nie potrafił dać sobie rady nawet w boksach kwarantanny :shake: Jak wyglądał,wszyscy widzieli :placz: Korkowi ,by przetrwał potrzebny jest choćby dom tymczasowy. Czy ktoś może pomóc ? Sami nie damy rady :shake: Korek by przeżyć błaga o pomoc !!! Quote
anovip1 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Miesięczny pobyt w hotelu kosztuje 300zł. Jeśli uzbieramy tą sumę, Korka natychmiast zabierzemy,ponieważ w schronisku nie ma on żadnych szans na przeżycie. Ze względu na brak funduszy ,niestety nie mamy możliwości opłaty za hotelowanie Korka. Bardzo dziękujemy za szybki odzew i deklarację miesięcznych wpłat : agusiazet - 50zł. :loveu: Ambra -50 zł. :loveu: Prosimy o wsparcie osoby ,którym zależy na życiu tego biedaka. Quote
agata51 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Dorzucam 50zł miesięcznie! Korek NIE MOŻE wrócić do boksów! Quote
Hoby Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 anovip1 napisał(a): Hoby ,banerek śliczny. Mam nadzieję że nie masz mi za złe;) Banerek [SIZE=5]Korka podlinkowany Za złe? Wręcz przeciwnie :multi: Quote
Recommended Posts