Jump to content
Dogomania

Wilkowate SZCZENIAKI! Kora i Berta w nowych domkach :))) Mamba w DT

Recommended Posts

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='rufusowa']dzięki Maupo :loveu:

Berta rozmyśla nad losami tego świata

http://images38.fotosik.pl/40/5485183e4a375ca6.jpg

:loveu:

własnie dzwoniła pani w jej sprawie ale do Krakowa jej za daleko ;)
ide napisać w tresci ogłoszeń ze jest w Krakowie :evil_lol:
ale się ciesze że tej pani było za daleko.:multi:ja jeszcze nie nacieszyłam się Bertusią a ona tak słodko rozrabia że aż miło popatrzeć.zaraz wam pokaże zdjęcia:eviltong:

Posted

Czy MAMBA ma już DS czy jest "panienką do wzięcia"?

Pytałam na innych stronkach, ale jeszcze nie mam odpowiedzi.

Powiedzcie Dziewczyny, czy ona będzie bardzo dużym psem (np. dużym jak owczarek niemiecki?).

Posted

Dzięki za info.

Przymierzam się do niej, co prawda chyba bardziej spodobała mi się Berta, ale jest za daleko.
Natomiast Mamba nie można powiedzieć, jest szalenie ujmująca.
Tylko ze względu na wielkie rozmiary nadal nie podjęłam jeszcze decyzji.

Dam znać jak tylko się zdecyduję.

Posted

To czekamy :cool3:

Eee tam imponujące od razu ;) Ja mam takiego jenego w domu - troszę ponad kolano, 26 kilo i wydaje mi się malutki ;) Kwestia przyzwyczajenia.

Mamba to ulubienica Rufusowej :lol:

A gdzie jest Żukowo?:oops:

Posted

Mamba jest bardzo piękna. Z tego co wiem najmniejsza z rodzeństwa. Na moje oko będzie ważyć jakies 25 kg docelowo, więc olbrzymem jakimś nie będzie.
Ona nie wychodzi pięknie na zdjęciach, ale na żywo jest przecudowna. Ja spędziłam z nią tylko 6 h w pociągu i się zakochałam :loveu: Życzę jej cudownego domu :)

Posted

Ogólnie taka wielkość to nie problem.

Mieliśmy już psa ze schronu w Gdańsku. 4 lata spędził w tym strasznym miejscu (wtedy jeszcze na Oruni) a kolejne 5 lat u nas.
Niestety kilka tygodni temu został zabity przez pędzący samochód. Śmierć na miejscu.

Był mieszańcem owczarka najprawdopodobniej ale mniejszy niż ON.

Warunki u nas są wspaniałe, nawet dla olbrzymów, bo Żukowo leży 25 km od Gdańska (pojezierze Kaszubskie czyli lasy, lasy,lasy, jeziora i ...lasy).

My mamy dom z ogrodem, z którego bezpośrednio wychodzimy do ogromnego lasu (11 000 ha).

Zawsze z Yogim naszym kochanym chodziliśmy do lasu na spacery albo jeździliśmy na rowerach (on biegł oczywiście).

Tylko martwimy się czy duży psiak nie będzie przeskakiwał płotu. Hmm... Nie chcielibyśmy inwestować w płot 3 metrowy :-)

Po tej tragedi nie chcieliśmy psa, bo tak wspaniałego, nie szczekliwego, bezproblemowego, oddanego psiaka pewnie już nie znajdziemy.

Jednak dziwnie tak jest w domu. Nikt nie wita przy wejściu, rano nie chodzę do lasu, bo nie mam po co...
I dziecko nasze tęskni...

Sorry, rozpisałam się, a to wątek o Mambie przecież.

Posted

witajcie :loveu:

po pierwsze - fotki małej urwiski superanckie :loveu:
wcale sie nie dziwie, że nie chcesz Berty oddać (przynajmniej na razie ;))
U nas nie mogły być a mimo to jak oddawałam, to nie mogłam się napatrzeć i nacieszyć każdą z nich...

Witaj maganr1 :p

Jeśli chodzi o Mambe, to tak jak pisała Calmia zdjęcia nie oddają jej uroku :loveu:
Ona jest niesamowita...ja bardzo lubię psy o takim charakterze...nie da się ich zapomnieć czy przejść obok obojętnie...dla mnie jest idealna :evil_lol:

Jest najdrobniejszej budowy i wydaje mi się, ze będzie mniejsza niż owczarek niemiecki ale to trudno ocenić na 100%

Wygląda na to że macie wspaniałe warunki - wprost wymarzone dla psa :cool3:
Przykro mi z powodu śmierci Waszego pupila...

Myslę, ze nie będzie problemu żebyście Mambolinę poznali zanim podejmiecie decyzję :cool3:
Jeśli podbije Wasze serca, to poprosimy kogos z Trójmiasta o wizytę przedadopcyjną u Was :cool3:

Posted

czesc dziewczyny: sorki ze nie pisałam ale, po tych 2 dniach wolnego zawaliła mnie szefowa robotą w biurze:(
Jesli chodzi o mambe, cudownie sie czuje, biega skacze, w poniedzialek ide z nia do weta:)
A i na 90 % nie trzeba bedzie jej szukac domu, mojego brata babcia(babcia zony) zakochala sie w malej, i jej nie chcce oddac, wiec jak to nie beedzie przeszkadzac, to oni mala zatrzymaja;)

Posted

A i jeszcze jedno, moja znajoma tez napalila sie na Mambe, ale jej nie wezmie to chce zaproponowac jej innego szczeniaka, macie jakies propozycje... oczywiscie wizyte przed adopcyjna u niej bedzie trzeba zrobic, mieszka nie daleko mnie. wiec moge z kims pojsc:)

Posted

izys napisał(a):
czesc dziewczyny: sorki ze nie pisałam ale, po tych 2 dniach wolnego zawaliła mnie szefowa robotą w biurze:(
Jesli chodzi o mambe, cudownie sie czuje, biega skacze, w poniedzialek ide z nia do weta:)
A i na 90 % nie trzeba bedzie jej szukac domu, mojego brata babcia(babcia zony) zakochala sie w malej, i jej nie chcce oddac, wiec jak to nie beedzie przeszkadzac, to oni mala zatrzymaja;)

ciotka...nasi znajomi czy rodzina musza przejść taką samą drogę jak inni chętni, czyli wizyta przedacopcyjna z rozmową i podpisanie umowy. Musieliby ją też wysterylizować po pierwszej cieczce.
Jeśli Twoj brat i jego rodzina liczą się z tym, to daj znać - znajdziemy kogoś na wizyte.
Dopóki nie przejdą procedury mają takie same szanse jak inni ;)

Posted

izys napisał(a):
oni o wszystkim wiedza, tlumaczylam im to , no i tez byli w domu kiedy u mnie byla wizyta przedadopcyjna, wiec wiedza jak to wyglada...

a zdjecia malej to postaram sie zrobic niedlugo, znow mi aparat padl, a z telefonu nie mam jak przeslac na kompa:)

rozumiem :)

czyli co...szukać kogoś na wizytę, czy chcą to jeszcze przemyślec? :cool3:

fotki to ja proszę bardzo :mad: wszak już prawie tydzień jej nie widziałam :placz:

Posted

oni o wszystkim wiedza, tlumaczylam im to , no i tez byli w domu kiedy u mnie byla wizyta przedadopcyjna, wiec wiedza jak to wyglada...

a zdjecia malej to postaram sie zrobic niedlugo, znow mi aparat padl, a z telefonu nie mam jak przeslac na kompa:)

Posted

Jagienko czy udało Ci sie znaleźć rachunek za karme?

Gusia dzisiaj wpłaciła na moje konto 20 zł :loveu: także na tę chwilę jesteśmy na czysto

potrzebujemy kasy na szczepienia :-(