Jump to content
Dogomania

Wilkowate SZCZENIAKI! Kora i Berta w nowych domkach :))) Mamba w DT

Recommended Posts

Posted

aktualizacja:
tekst i zdjęcia do ogłoszeń na stronie 48

- Kora ma dom w Warszawie :multi::multi::multi:

- Mamba jest u brata Izys w Gdyni

- Berta - już u Jagienki na dt :loveu: - zbieramy na szczepienie i odrobaczenie! na razie ok. 50 zł - ma dom! :multi::multi::multi:
fotki Berty z nowego domku - strona 66 i 69

fotki Mamby

link do rachunku za karmę
http://images32.fotosik.pl/417/540f034ea2aa11e3.jpg

trzy zapchlone ale urocze szczeniaki trafiły do mnie do domu...na CITO szukam dla nich tymczasów.

Historia jakich wiele....suka urodziła kilkoro szczeniąt...pieski rozeszły się po wsi a suczki zostały... bo wiadomo... suczki to wiekszy problem :-(

wiem tyle, że jedno z rodziców, to owczarek niemiecki długowłosy

Ja niestety nie mogę żadnej wziąć na dt, bo wyprowadzamy moją suke z ciąży urojonej i w grudniu ma mieć sterylke... :placz:

bardzo proszę dogomaniaków o pomoc!
Jeśli ktoś może je wziąć na dt, to poproszę o kontakt na wątku lub pod numerem 698-908-208

Fotka Berty z nowego domku :loveu:

http://img168.imageshack.us/img168/2272/img9122.jpg

Kora w nowym domu :)

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdaje sie ze sprawa jest dość delikatna :shake:

moja siostra niewiele mi powiedziała i widac ze ma z tą dziewczyna niezbyt dobry kontakt....mam wrazenie ze ta dziewczyna robi jej łaske... ale to moje domysły i wolałabym nic tam nie rozgrzebywać.
Moja siostra pojechałaby z TZ-tem po nie w sobote gdyby zgłosiły sie tymczasy...mysle ze w dt łatwiej będzie zrobić fotki niz uzyskac je z obecnego domu skoro nawet nie wiemy w jakim są wieku :shake:

Siostra nie była pewna ale to chyba okolice Józefowa

Posted

Bidulki... :shake:

Ale z drugiej strony, jak zabierzecie szczeniaki, a właściciel nie zostanie obciążony kosztami, to za pół roku będzie powtórka i znowu zadzwoni.

Może zatem powiedzieć, że zabierzecie szczeniaki pod warunkiem sterylki suki. Nich właściciel podpisze odpowiedni papier. A potem sprawdzić, czy sterylka została zrobiona. Można też nastraszyć właściciela, że te szczeniaki są jego, on za nie odpowiada, a porzucanie psów jest nielegalne i grozi za to kara.

Jeśli właściciel zobowiąże się do sterylki, zabrać szczeniaki.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Bidulki... :shake:

Ale z drugiej strony, jak zabierzecie szczeniaki, a właściciel nie zostanie obciążony kosztami, to za pół roku będzie powtórka i znowu zadzwoni.

Może zatem powiedzieć, że zabierzecie szczeniaki pod warunkiem sterylki suki. Nich właściciel podpisze odpowiedni papier. A potem sprawdzić, czy sterylka została zrobiona. Można też nastraszyć właściciela, że te szczeniaki są jego, on za nie odpowiada, a porzucanie psów jest nielegalne i grozi za to kara.

Jeśli właściciel zobowiąże się do sterylki, zabrać szczeniaki.

Teoretycznie masz rację. Ale niestety tylko teoretycznie. Moje własne dziecko przyszlo ze szkoły z historią: sunia koleżanki z klasy bardzo się podoba pieskom i co chwilę ma dzieci. Aktualnie zostały 3 szczeniaki....

Powiedziałam : ok zabierzemy, ale ludzie pozwolą na sterylizację suki ( na mój koszt, sama zawiozę do weta ). I co? I jajco. Psiaki trafiły do schronu, a sunia rodzić bedzie dalej........bo to fajnie mieć szczeniaczki.

Można im naskoczyć. Nie ma obowiązku sterylizacji, nie ma zakazu rozmanażania. Jeśli oddają psiaki do schronu to wszystko gra.

Posted

Neigh niestety wiem, że tak jest.
Ale zawsze warto spróbować. To czasem działa. Czasem ludzi trzeba uświadomić, aby zaczęli inaczej podchodzić do psów. Czasem oczywiście nic z tego nie wychodzi, ale spróbować nie zaszkodzi.

Posted

dowiedziałam się, ze suka jest owczarkiem niemieckim a tatuś nie wiadomo czym był :shake: prawdopodobnie wsiowy kundelek...

pomaglowałam siostre i dowiedziałam sie czegos wiecej :shake: suka biega luzem po wsi...nie wysterylizują jej chociaż siostra obiecała ze powie im zeby to zrobili...na efekt jednak nie licze

wczesniej topili szczeniaki..tym razem moja siotra ją wyprosiła zeby ich nie zabijała i stąd robią taką łaske :shake:

nie wiem co będzie....siostra obiecała jej ze je wezmie w weekend (prawdopodobnie w niedziele) a ja nie moge wziac nawet jednego :-(

Posted

agnieszkal2 napisał(a):
Witam! Mój znajomy rozważa decyzję o ew.adoptowaniu malego onka... czy one mogą być onkowate?

wydaje mi sie, ze jak najbardziej :cool3:
w niedziele będziemy wiedziec na pewno

czy znajomy podpisałby umowę warunkową? chodzi o sterylizacjię

Posted

rufusowa napisał(a):
wydaje mi sie, ze jak najbardziej :cool3:
w niedziele będziemy wiedziec na pewno

czy znajomy podpisałby umowę warunkową? chodzi o sterylizacjię

Myślę,że tak. Całe życie miał psy,więc wie,jak się nimi zajmować. ale oczywiscie muszę zapytać... na razie musi podjąć decyzję o ew.adopcji...jakbyście miały zdjęcia,to by było super.

Posted

to podpytaj kolegi :)

ja tez mam sporo znajomych - sąsiadow z ktorymi sie spotykamy na spacerach z psami i niestety nei wszyscy rozumieją potrzebę sterylizacji i kastracji :shake:

fotki będą po weekendzie chyba ze szczeniaczki pójdą do schronu..i nie pisze tego poto zeby kogos przestraszyc ale wszyscy znajomi sa zapsieni :-(

Posted

szczerze mówiąc nie wiem - moze wiesz ktory byłby dla nich w miare?...chociaż ja nie dopuszczam takiej mysli ze tam trafią....nie po to wyciągamy ze schronów psy zeby inne tam zawozic...jak na złość wszystkie znajome tymczasy zajęte, dlatego proszę o pomoc na watku...ale nikt sie nie zgłosił :shake:

Posted

beka napisał(a):
Myśle że jak bedą zdjęcia to ludzie się złamią...

tez mam taką nadzieje...i przetrzymałabym je u siebie kilka dni gdyby nie ciaza urojona mojej suki :(
u TZ-ta chora suka na tymczasie :-(

Posted

podnoszę z rana

Szczeniaki mogą jeszcze tydzień być przy swojej matce....
podobno mają być jakies fotki z telefonu...no ale lepsze to niż nic....moze wtedy sie ktos przełamie i wezmie na dt