nika28 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Czekamy na fotki...Mam nadzieję że będą jak najszybciej :-( Quote
rufusowa Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 dzieki auraa na fotki ciągle czekamy :roll: nie ma czasu na cyknięcie a potem gwałtu, natychmiast je zabierajcie :shake: Quote
izys Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Witam;), jak tam maluchy?? czy coś juz wiadomo? Quote
rufusowa Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 wiadomo tylko tyle, że nikt sie nie zgłosił na dt :-( trochę tego nie rozumiem, bo gdybym ja miała dt dla szczeniąt, to nie zalezaloby mi czy taki czy siaki...przyjęłabym i tyle z drugiej strony rozumiem, ze jak sie spojrzy na jakąs bide to sie dla niej przepada a inna juz tak człowieka nie wzruszy lub w mniejszym stopniu... wiec czekam dalej i mam nadzieję, ze znajdzie sie jakaś dobra dusza, która pomoże Quote
izys Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Czy coś już wiadomo o szczeniaczkach??, szkoda ze tak daleko sa bo przygarneła bym chociaz na jakis czas malucha jakiegos, moj psiak raczej nie mial by nic przeciwko, a przynajmniej maluch nie mosial by spedzac zimy w schronie! Quote
rufusowa Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 izys napisał(a):Czy coś już wiadomo o szczeniaczkach??, szkoda ze tak daleko sa bo przygarneła bym chociaz na jakis czas malucha jakiegos, moj psiak raczej nie mial by nic przeciwko, a przynajmniej maluch nie mosial by spedzac zimy w schronie! ciotka czy mogę Twoje słowa traktować dosłownie? :loveu: jesli tak, to zawsze jakieś światełko w tunelu :multi: ktos predzej czy pozniej będzie jechał w Twoim kierunku, wiec byłoby cudownie :cool3: Dracuś na pewno by sie ucieszył z takiego małego towarzysza a raczej z towarzyszki :evil_lol: (mowie o dt) :cool3: Quote
izys Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 mozesz dosłownie potraktowac moje słowa... na stałe nie moge przygarnąc kolejnego pieska, ale chociaz na zime... na poczatku balam sie o Dracusia ze nie lubi piesków-bo tak o nim czytałam, ale stwierdzam teraz ze nawet jest dosyc towarzyski, nie lubi tylko nie ktorych pieskow, a z pozostalymi ma dobry kontakt Quote
rufusowa Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 niestety podnoszę wątek... dwa tygodnie nie było żadnego sygnału, żadnych fot nie dostałam a teraz wiadomosć, ze w weekend są do wzięcia :shake: nie wiem czy to szczęście mnie spotka w sobotę czy w niedzielę ale chciałabym je od razu zanieść do weta i odrobaczyć. Mój wet powiedział, ze najlepiej je zaszczepić po dwoch, trzech dniach jak się oswoją z nową sytuacją. U mnie w domu suka w dalszym ciągu ma ciąże urojoną...dzisiaj skonczylismy podawać Galastop ale poprawa minimalna... dlatego w dalszym ciągu błagam o tymczasy :modla: szczeniaki onkowate wiec na pewno będą bardzo ładne i szybko znajdą domki...tylko musimy im dać szansę! czy ktoś mógłby pomóc finansowo? (odrobaczenie, szczepienie i karma) Izys zaraz wejdę na wątek transportowy i zobaczę, czy ktoś nie jedzie w Twoim kierunku :cool3: Quote
BIANKA1 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Nie moge pomóc , mam jeszcze szczeniaki i te niby ratlerki . Killer jest jak szczeniak . Leje gdzie popadnie :mad: Quote
rufusowa Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 dziękuję Bianko ze się odezwałaś :p a powiedz czy takie szczeniaki ok. 10 tygodni mozna karmic karmą dla szceniąt? :cool3: ja juz dawno nie miałam szczeniaka i wiesz... zapomniałam co i jak ;) Quote
BIANKA1 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 rufusowa napisał(a):dziękuję Bianko ze się odezwałaś :p a powiedz czy takie szczeniaki ok. 10 tygodni mozna karmic karmą dla szceniąt? :cool3: ja juz dawno nie miałam szczeniaka i wiesz... zapomniałam co i jak ;) Jasne , już 4 tygodniowe karmi sie karma rozmoczoną . 10 tyg , to już duże szczeniaki . Moga jesć sucha karme nie moczoną . Tylko muszą miec stały dostep do wody . Nie dawajcie mleka , bo takie szczenieta mogą go już nie tolerowac i dostac biegunke . Lepiej dać troszke białego serka i naturalnego jogurtu . Trzeba je odrobaczyc w odstepach 10 dniowych . Taniej kupic tabletki u weta i samemu podac . Jedna tabletka jest zwykle na 10 kg , to wtedy trzeba ja podzielic . Najłatwiej jest odpowiednia cześć włozyć w kawałeczek pasztetu i podac kazdemu z osobna . Szczeniaki są łapczywe , i czasem mógłby jeden drugiemu zjesc . Dlatego trzeba je mieć każde osobno . Quote
rufusowa Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 dziękuję Cioteczko! chciałam je zaniesc do weta zeby ustalił wiek i zobaczył ogolnie w jakim są stanie. Mowił ze poda pastę w ramach odrobaczenia....no i zeby odczekać trzy dni zeby sie oswoiły ze sa bez matki i wtedy dopiero zaszczepić. Chyba rzeczywiście sama je odrobaczę rano następnego dnia chyba ze ktos od razu je wezmie...ja nie wiem co robić...boję się, ze moja suka będzie je słyszała z innego pokoju i będzie sie do nich rwała i znowu będzie gromadziła mleko :-( u TZ-ta też jest suka na dt, nie lubi psów i jest chora :roll: Quote
rufusowa Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 no to już wiem cos więcej...jutro ok. 15 (prawdopodobnie) ktos przywiezie szczeniaki. Specjalnie wróce z uczelni zeby je obfocic i zanieść do weta. ciotki ja mam ogromną nadzieję, ze ktoś się zlituje, bo inaczej trafią do schronu - i mówię to na serio chociaz z drugiej strony serce protestuje ze nie po to wyciągamy psy ze schronów zeby inne tam zawozić :-( plan jest taki, ze mimo wszystko spróbujemy je u mnie przenocować w innym pokoju i tak zeby Hera ich nie widziała...chociaż i tak się boje ze one będą piszczały za matką :placz: Quote
izys Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 to czekamy na maluchy:P.. jak znajdzie sie transport to DT dla jakiejs suczki bede miala... a nawet jak bedzie bardzo dobrze to DS Quote
rufusowa Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 izys napisał(a):to czekamy na maluchy:P.. jak znajdzie sie transport to DT dla jakiejs suczki bede miala... a nawet jak bedzie bardzo dobrze to DS bardzo bym chciała cioteczko zeby sie znalazł ten transport do Ciebie Quote
izys Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 no ja mam autko... ale brak dodatkowych funduszy na paliwko:( no i mam problem... daleko nie jezdze, bo zamomnialam przeglad zrobic... to bedzie dopiero na dniach:P Quote
maciaszek Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Rufusowa, i co? Psiaki są już u Ciebie? Quote
rufusowa Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 to zobaczymy Kochana! super ze przejawiasz dobre chęci - to bardzo wiele :) moze sie zrzucimy na paliwo...moze ktos pomoze... ja na razie kupiłam karme za 30 zł i zapłace za odrobaczenie wiec jesli ktos moze pomoc, to poprosze info na pw - będę wdzięczna troche sie przed chwilą wkurzyłam, bo zaplanowałam dzisiaj wszystko pod przyjazd szczeniaków a siostra mnie poinformowała, ze mają być jutro :angryy: juz dwa razy było przekładanie...troche mi nerwy puszczają bo ja sie tym przejmuje...moze nawet za bardzo :roll: z tej okazji ide do kina na film "Piorun" coby sie oderwac od przykrej rzeczywistosci ;) Quote
Recommended Posts