Jump to content
Dogomania

Wilkowate SZCZENIAKI! Kora i Berta w nowych domkach :))) Mamba w DT

Recommended Posts

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiadomo tylko tyle, że nikt sie nie zgłosił na dt :-(

trochę tego nie rozumiem, bo gdybym ja miała dt dla szczeniąt, to nie zalezaloby mi czy taki czy siaki...przyjęłabym i tyle

z drugiej strony rozumiem, ze jak sie spojrzy na jakąs bide to sie dla niej przepada a inna juz tak człowieka nie wzruszy lub w mniejszym stopniu... wiec czekam dalej i mam nadzieję, ze znajdzie sie jakaś dobra dusza, która pomoże

Posted

Czy coś już wiadomo o szczeniaczkach??, szkoda ze tak daleko sa bo przygarneła bym chociaz na jakis czas malucha jakiegos, moj psiak raczej nie mial by nic przeciwko, a przynajmniej maluch nie mosial by spedzac zimy w schronie!

Posted

izys napisał(a):
Czy coś już wiadomo o szczeniaczkach??, szkoda ze tak daleko sa bo przygarneła bym chociaz na jakis czas malucha jakiegos, moj psiak raczej nie mial by nic przeciwko, a przynajmniej maluch nie mosial by spedzac zimy w schronie!

ciotka czy mogę Twoje słowa traktować dosłownie? :loveu:

jesli tak, to zawsze jakieś światełko w tunelu :multi:
ktos predzej czy pozniej będzie jechał w Twoim kierunku, wiec byłoby cudownie :cool3:

Dracuś na pewno by sie ucieszył z takiego małego towarzysza a raczej z towarzyszki :evil_lol: (mowie o dt) :cool3:

Posted

mozesz dosłownie potraktowac moje słowa... na stałe nie moge przygarnąc kolejnego pieska, ale chociaz na zime...
na poczatku balam sie o Dracusia ze nie lubi piesków-bo tak o nim czytałam, ale stwierdzam teraz ze nawet jest dosyc towarzyski, nie lubi tylko nie ktorych pieskow, a z pozostalymi ma dobry kontakt

Posted

niestety podnoszę wątek...

dwa tygodnie nie było żadnego sygnału, żadnych fot nie dostałam a teraz wiadomosć, ze w weekend są do wzięcia :shake:

nie wiem czy to szczęście mnie spotka w sobotę czy w niedzielę ale chciałabym je od razu zanieść do weta i odrobaczyć.
Mój wet powiedział, ze najlepiej je zaszczepić po dwoch, trzech dniach jak się oswoją z nową sytuacją.

U mnie w domu suka w dalszym ciągu ma ciąże urojoną...dzisiaj skonczylismy podawać Galastop ale poprawa minimalna...

dlatego w dalszym ciągu błagam o tymczasy :modla:

szczeniaki onkowate wiec na pewno będą bardzo ładne i szybko znajdą domki...tylko musimy im dać szansę!

czy ktoś mógłby pomóc finansowo? (odrobaczenie, szczepienie i karma)

Izys zaraz wejdę na wątek transportowy i zobaczę, czy ktoś nie jedzie w Twoim kierunku :cool3:

Posted

dziękuję Bianko ze się odezwałaś :p

a powiedz czy takie szczeniaki ok. 10 tygodni mozna karmic karmą dla szceniąt? :cool3:

ja juz dawno nie miałam szczeniaka i wiesz... zapomniałam co i jak ;)

Posted

rufusowa napisał(a):
dziękuję Bianko ze się odezwałaś :p

a powiedz czy takie szczeniaki ok. 10 tygodni mozna karmic karmą dla szceniąt? :cool3:

ja juz dawno nie miałam szczeniaka i wiesz... zapomniałam co i jak ;)

Jasne , już 4 tygodniowe karmi sie karma rozmoczoną . 10 tyg , to już duże szczeniaki . Moga jesć sucha karme nie moczoną . Tylko muszą miec stały dostep do wody . Nie dawajcie mleka , bo takie szczenieta mogą go już nie tolerowac i dostac biegunke . Lepiej dać troszke białego serka i naturalnego jogurtu .
Trzeba je odrobaczyc w odstepach 10 dniowych . Taniej kupic tabletki u weta i samemu podac . Jedna tabletka jest zwykle na 10 kg , to wtedy trzeba ja podzielic . Najłatwiej jest odpowiednia cześć włozyć w kawałeczek pasztetu i podac kazdemu z osobna . Szczeniaki są łapczywe , i czasem mógłby jeden drugiemu zjesc . Dlatego trzeba je mieć każde osobno .

Posted

dziękuję Cioteczko!

chciałam je zaniesc do weta zeby ustalił wiek i zobaczył ogolnie w jakim są stanie.
Mowił ze poda pastę w ramach odrobaczenia....no i zeby odczekać trzy dni zeby sie oswoiły ze sa bez matki i wtedy dopiero zaszczepić.

Chyba rzeczywiście sama je odrobaczę rano następnego dnia chyba ze ktos od razu je wezmie...ja nie wiem co robić...boję się, ze moja suka będzie je słyszała z innego pokoju i będzie sie do nich rwała i znowu będzie gromadziła mleko :-(

u TZ-ta też jest suka na dt, nie lubi psów i jest chora :roll:

Posted

no to już wiem cos więcej...jutro ok. 15 (prawdopodobnie) ktos przywiezie szczeniaki.

Specjalnie wróce z uczelni zeby je obfocic i zanieść do weta.

ciotki ja mam ogromną nadzieję, ze ktoś się zlituje, bo inaczej trafią do schronu - i mówię to na serio chociaz z drugiej strony serce protestuje ze nie po to wyciągamy psy ze schronów zeby inne tam zawozić :-(

plan jest taki, ze mimo wszystko spróbujemy je u mnie przenocować w innym pokoju i tak zeby Hera ich nie widziała...chociaż i tak się boje ze one będą piszczały za matką :placz:

Posted

izys napisał(a):
to czekamy na maluchy:P.. jak znajdzie sie transport to DT dla jakiejs suczki bede miala... a nawet jak bedzie bardzo dobrze to DS

bardzo bym chciała cioteczko zeby sie znalazł ten transport do Ciebie

Posted

no ja mam autko... ale brak dodatkowych funduszy na paliwko:( no i mam problem... daleko nie jezdze, bo zamomnialam przeglad zrobic... to bedzie dopiero na dniach:P

Posted

to zobaczymy Kochana! super ze przejawiasz dobre chęci - to bardzo wiele :)

moze sie zrzucimy na paliwo...moze ktos pomoze...

ja na razie kupiłam karme za 30 zł i zapłace za odrobaczenie wiec jesli ktos moze pomoc, to poprosze info na pw - będę wdzięczna

troche sie przed chwilą wkurzyłam, bo zaplanowałam dzisiaj wszystko pod przyjazd szczeniaków a siostra mnie poinformowała, ze mają być jutro :angryy:

juz dwa razy było przekładanie...troche mi nerwy puszczają bo ja sie tym przejmuje...moze nawet za bardzo :roll:

z tej okazji ide do kina na film "Piorun" coby sie oderwac od przykrej rzeczywistosci ;)