Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nic podobnego:-) Marcie bardzo zależy, żeby jak najszybciej Brutus znalazł się u niej. Mam nadzieję, ze po wizycie przedadopcyjnej to już pójdzie z górki.

Posted

Może piękny Brutus sprawi ,że gdy on będzie już w swym wymarzonym domu u boku swej pani -to i Dusia ,jego współlokatorka do niedawna- także niedlugo doczeka swego domu ?? I jakoś odczaruje się obu tym pięknym psom ich los ?

Posted

agata51 napisał(a):
Właśnie wróciłam od Marty. Powiem krótko - sama chciałabym być jej psem. Lepszego domku nie można sobie wymarzyć.

Hurra!!!! Superancko!!!! Brutusek, kiedy pakujesz walizki?

Posted

agata51 napisał(a):
Ale tu cisza! Wiadomo coś?

Jeżeli uda się dograć kwestię transportu to Brutusek w przyszłym tygodniu zawita do Łodzi:-)

Posted

bumel napisał(a):
Jeżeli uda się dograć kwestię transportu to Brutusek w przyszłym tygodniu zawita do Łodzi:-)

Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło i Brutus zawita.

Posted

Niestety, mamy duży problem z transportem, a raczej w ogóle go nie mamy...Brutusek dla swojego bezpieczeństwa powinien przejechać tę drogę w klatce, dodam sporej klatce bo i spory z niego piesek (109 cm długość x 71 cm szerokość x 80 cm wysokość)...chciałam na weekend wypożyczyć auto z azylu, w którym mieści się taka klatka ale zarówno w sobotę jak i niedzielę samochód jest potrzebny azylowi...tak więc jesteśmy na razie w punkcie wyjścia:-(

Posted

Tak, Brutula dojechał szczęśliwie do Łodzi:multi::multi::multi:

Kochany psiak, był bardzo dzielny podczas drogi, chociaż to była jego pierwsza podróż samochodem w życiu. Marta przygotowała mu zaciszny kącik w domu, w którym się Brutulek na razie zaszył. Wszystko powolutku i małymi kroczkami - wierzę, że będzie dobrze.

Behawiorystka, która odwiedza nasz azyl i akurat była przy adopcji Brutka, stwierdziła potem, że Brutusek nie mógł trafić lepiej, bo Marta swoim spokojem i zrównoważeniem jak nikt inny pomoże mu nabrać odwagi i pewności siebie:-)

Posted

Witam wszystkie ciocie Brutusa,

donoszę, że psiak czuje się dobrze, wpałaszował pół godzinki temu michę żołądków z kaszą i warzywami i teraz chrapie :-). Generalnie jest lepiej niż myślałam, że będzie. Jest oczywiście zestresowany i przestraszony, ale ma swój kącik w przedpokoju pomiędzy fotelami i tam sobie siedzi i się przygląda. Raz jest lepiej, raz gorzej wiadomo, ale to dopiero 1 dzień tak naprawdę, a on nigdy wcześniej nie był w mieszkaniu. Rano wszedł za sunią do pokoju, a później do łazienki - fakt, że miałam przy sobie boczek, nie był bez znaczenia - łasy jest na smaki niewiarygodnie :D. I generalnie do kuchni też wchodzi, bardzo ostrożnie, ale jak ma się w ręku jakieś łakocie to podejdzie.

Zdecydowanie pewniej się czuje jak w domu jest suczka moich rodziców, jak widzi, że ona się przymila i chodzi koło mnie, to widać, że jest spokojniejszy. Jak ją przyprowadzam, to wychodzi ze swojego kątka, żeby się przywitać, merda ogonkiem i troszeczkę się śmieje (choć to już zapewne moja nadinterpretacja, tak bardzo bym chciała, żeby już mu było dobrze).

Jeśli chodzi o potrzeby natury fizjologicznej to w domu jak narazie nic mu się nie zdarzyło i chyba nie będzie z tym problemu. Na spacerach natomiast bywa różnie. Oczywiście się boi, ale stopień 'bania' zależy od natężenia ruchu. Żeby dojść na 'pole' - miejsce spacerowe psiaków z okolicy - musimy przejść kawełek chodnikiem przy ulicy, no i jak na przystanku stoją ludzie to jest mogiła. Kładzie się na ziemi i tak sobie siedzimy :) Ludzie się dziwnie patrzą na mnie i podejrzliwie, że pies taki lękliwy, ale mam to gdzieś. Najważniejsze, żebyśmy małymi kroczkami szli do przodu. Na pewno popełnię mnóstwo błędów po drodze, ale wierze, że nam się uda i sobie poradzimy, nauczymy się siebie nawzajem :). Np. Wiem, już, że w godzinach 13-17 spacerów na razie nie będzie, bo jest za dużo bodźców. Natomiast o 3 w nocy spacerowało nam się cudownie, mimo, że byliśmy tylko we dwójkę, bez suni ( nie próbowałam jej wyciągać, bo by mnie wyśmiała).

Chcę wam wszystkim podziękować, za zaangażowanie w szukaniu domku. Magda, wielkie dzięki ponadto, za twój czas, maile, smsy, telefony, załatwianie i obłaskawianie (wiesz o czym mówię). Masz nieustające zaproszenie do Łodzi. Agata, dziękuję, że zgodziłaś się zrobić wizytę przedadopcyjną i bardzo dziękuję za tak pozytywną ocenę :-) - mam nadzieję, że nie na wyrost. Zapraszamy na herbatę, jak tylko się psina nieco bardziej zadomowi.

Posted

Myślę, że Brutus trafił na prawdę dobrze :) I teraz będzie już tylko lepiej :)

szara wilczyca napisał(a):
fakt, że miałam przy sobie boczek, nie był bez znaczenia - łasy jest na smaki niewiarygodnie :D. I generalnie do kuchni też wchodzi, bardzo ostrożnie, ale jak ma się w ręku jakieś łakocie to podejdzie.

W azylu było to samo, oboje z Duśką uciekali na widok obcej osoby, ale jeśli ta osoba miała jakiegoś smaka... ;)

Posted

Myslę ,że Brutus trafił bardzo dobrze -prawie do swego raju : ma wspanialą ,wyrozumiałą swoją panią i b.dużo serca z jej strony -a tego najbardziej chyba potrzebował. No i spokojny ,mily i serdeczny dom u swej pani . Czego więcej może każdy zwierzak -nie tylko pies czy kot -pragnąć ?
Dziękujmey Szara wilczyco -za serce o dom dla Brutusa !! :p
:loveu::loveu::loveu: Liczymy chyba na dalsze relacje i fot. też z waszego życia :). Choć co parę tygodni czy parę razy w roku.:p Ech,gdyby tak Dusia doczekala też już niedlugo takiego wspanialego człowieka i domku -jak nasz piękny ,przystojny Brutus ...!!!:p

Posted

Marta, wielkie dzięki za relację. Skąd ja to wszystko znam! Te lęki "spacerkowe", kładzenie się na ziemi, zaszywanie się w kątku. Mixera nawet smaczkami nie dało się przekupić. Będzie dobrze - to już widać. A towarzystwo suczki to najlepsze lekarstwo - ona mu pomoże, zobaczysz. Jak ją znam (z widzenia), trudno będzie ją przekonać do spacerków o 3 nad ranem, ale jestem pewna, że już niedługo namówi Brutusa do wyjścia na przechadzkę w godzinnach największego szczytu.

Dziękuję za zaproszenie na herbatę, chętnie poznam Brutuska (a tak naprawdę, to nie mogę się już doczekać!). A co do wizyty przedadopcyjnej - cała przyjemność po mojej stronie. Nic nie było "na wyrost" - oceniałam chłodnym okiem i o żadnym "sąsiedzkim nepotyzmie" nie mogło być mowy. Sama widziałaś.

Posted

Marta, super, że zajrzałaś na wątek - tak strasznie jestem ciekawa postępów Brutuli, że najchętniej męczyłabym Cię ciągłymi telefonami...ale powtarzam sobie, że wszystko musi potrwać i trzeba pozwolić Wam nacieszyć się sobą. Dlatego bardzo Ci dziękuję za tę relację. Przekazałam wszystko Adze - również się cieszy i Cię pozdrawia...

szara wilczyca napisał(a):
Magda, wielkie dzięki ponadto, za twój czas, maile, smsy, telefony, załatwianie i obłaskawianie (wiesz o czym mówię). Masz nieustające zaproszenie do Łodzi.

Marta dziękować to mogę ja Tobie-za wszystko:loveu: Z zaproszenia do Łodzi na pewno skorzystam - cudownie będzie zobaczyć metamorfozę Brutulki na żywo no i poznać dzielną przewodniczkę Brutka - Szelkę:-)

Trzymajcie się ciepło, ściskam Was mocno,
M
p.s. normalnie duma mnie rozpiera, że taki dzielny jest Brutus, po takim długim czasie w boksie zachowuje czystość w domu, przemierza czeluść klatki schodowej, schody, walczy ze swoim lękiem przed nieznanym- suuuper Brutulek, tak trzymaj dalej!