madzia828 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 jestem;) postaram się w miarę moich możliwości wpłacić jakiś grosik;) Quote
Lionees Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Shell,to trzymaj już jedno miejsce dla tego psiaczka.Justynka jak tylko wróci,to się odezwie do Ciebie.Aha...w te 10zł wliczasz jedzenie? Quote
Shell Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Oczywiście zapewnię mu jedzenie ;) Trzymam dla Was domek. Quote
abaporu Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 jusstyna85, dzięki za podniesienie wątku i cieszę się, że już się znalazł tymczas dla "suńki" ;) Mam nadzieję, że znajdzie się szybciutko ktoś, kto weźmie psinkę do siebie na dłużej, a może nawet się w psiaku zakocha i to już na zawsze? Tak jak ja w Kraksie, która miała być początkowo tylko na chwilkę, na leczenie, a okazało się, że została z nami do końca swojego - niestety króciutkiego - życia. Warto ! Quote
jusstyna85 Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Shell czy mogłabyś zatrzymać na razie to miejsce dla niego? ja wciąz licze, ze znajdzie sie tymczas bliżej nas i mniej płatny...mam nadzieje, że mnie rozumiesz teraz. 300 zł,to sporo,bo dojdą pewnie leki,ale gdyby na to patrzeć z perspektywy bycia lub nie bycia psa,to nie jest to wygórowana kwota... Musimy sie rozglądnąć za sponsorami i regularnymi wpłatami,bez tego ani rusz... Jak tylko będą fotki,to będę pisała do os,które robią allegro cegiełkowe i do Kamili, żeby umieściła go na naszej klasie... Tak więc andal szukamy tymczasu + wsparcia finansowego... Może dołożycie choć 5,10 zł miesięcznie? Quote
Doda_ Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Ciesze się ze psinka dobrze się czuje. I znalazł się szybko tymczas dla niej. Do Opola nie jest az tak daleko.. to okolo 140 km. Psinko wracaj jak najszybciej do zdrowia ;) Quote
jusstyna85 Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 niedaleko,ale 10 zł na dzień to spora suma, przynajmniej jak dla mnie... ma ktoś pomysł na tytuł,który przyciągnąłby ludzi? Quote
Shell Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Dobrze, jak chcecie ale ja ew. leczenie brałam pod uwagę. Leczenie, wyżywienie i opieka. Nie mam tylko teraz auta.:angryy: Quote
jotka Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Amikat była, widziała, obfociła, zdjęcia wstawi. Ja jutro jadę z Tedim do kontroli pooperacyjnej, to jesli stwór będzie już po kąpieli to tez obfoce i od razu będą metamorfozy:evil_lol: Quote
amikat Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Właśnie wróciłam z kliniki. Maluszek ma sie lepiej niż wczoraj - to na pewno! Stan jest stabilny, nie ma złamań, krwiaków itp. Utrzymuje się duszność. Ma stłuczone płucka. Dostaje leki przeciwzapalne, przeciwkobrzękowe, przeciwbólowe. Dzisiaj zeszła też kroplówka. Sika i kupony robi sam - to bardzo bardzo dobrze. On jest taki..... kruchy. Kiedy miałam go na rękach myślałam ze się połamie w 10 miejscach. Jest odwodniony - musiał się długo błąkać W typie podobny do maltańczyka tylko łapki dłuższe no i dwukolorowy. Jutro jadę go wykąpać. Jest zapchlony, brudny - aż sierść na nim stoi. Pełno rzepów w sierści. Taka prawdziwa bieda..... Kochany i przytulaśny. Tuli ta swoja malutką głowinę jakby czuł że spod kosy dał drapaka. Juz Wam cioteczki zdjecia wklejam. Najlepsze jakie udało sie zrobić - a ja z foto noga jestem... Karme zawiozłam. Na razie przez kilka dni w szpitaliku moze siedzieć i czekać na tymczasik albo domek stały. Noza na gardle nie ma. Dowiem sie gdzie go znaleziono - myślę ze trzeba też ogłoszenia porobić. Może uciekł komuś..... Quote
amikat Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 czy nie uroczy? Waży może z 5 kg... nie więcej... Quote
jusstyna85 Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 On chyba już został troche obmyty,bo wczoraj to był cały szary,a było ledwo widać... zdj umieściłam w 1. poście.... zrobie też allegro,alegratke i inne ogłoszenia Quote
amikat Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Zawiozłam mu 2 puszki "konwalescenta" i jeszcze Royala suchego dla małych piesków - żeby tylko zechciał jeść! Quote
amikat Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 A dzisiaj byłam świadkiem jak człowiek przywiózł psiaka z ulicy... Nie został obojętny - przywiózł do kliniki. Niestety złamany kręgosłup - nic się nie dało zrobić. Ciekawa jestem ile czasu ten pis konał na ulicy.... Ludzie to KANALIE Quote
jusstyna85 Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 [quote name='amikat']A dzisiaj byłam świadkiem jak człowiek przywiózł psiaka z ulicy... Nie został obojętny - przywiózł do kliniki. Niestety złamany kręgosłup - nic się nie dało zrobić. Ciekawa jestem ile czasu ten pis konał na ulicy.... Ludzie to KANALIE :( po prostu nie ma słów :( mam nadzieje, że tego człowieka spotka to samo... Nie wiem na kogo podawać namiary w ogłoszeniach, na razie podałam swój numer... Mały PRZEŻYŁ WYPADEK SAMOCHODOWY,teraz szuka (485602683) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Julie Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 śliczny psiak i tyle wycierpiał. Poszukam coś na bazarek :) A tamten piesek o którym pisała Justynka niech biega szczęśliwy za TM [*] Quote
Soema Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 amikat napisał(a):A dzisiaj byłam świadkiem jak człowiek przywiózł psiaka z ulicy... Nie został obojętny - przywiózł do kliniki. Niestety złamany kręgosłup - nic się nie dało zrobić. Ciekawa jestem ile czasu ten pis konał na ulicy.... Ludzie to KANALIE Na szczęście jeszcze nie wszyscy.. Większości ludziom na Dogo i takim jak ten Pan, zwierzaki nie są obojętne i oby było coraz więcej takich ludzi.. nie coraz mniej... Quote
Rudzia-Bianca Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Jaki śliczny ten maluch , dobrze że nic poważnego :loveu: A dla tamtego bidulka ['] i wielkie ukłony dla tego pana , przynajmniej psiak nie męczył się dłużej :placz: Quote
amikat Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Psiak może mieć około 3-4 lat. Ząbki ma ładne. Jak go nazwać.....????? Od wczoraj nazywaliśmy go (ją) roboczo - Mendy.... a tu co? Chłopczysko - i bez imienia..... Quote
Recommended Posts