Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jusstyna85, dzięki za podniesienie wątku i cieszę się, że już się znalazł tymczas dla "suńki" ;)

Mam nadzieję, że znajdzie się szybciutko ktoś, kto weźmie psinkę do siebie na dłużej, a może nawet się w psiaku zakocha i to już na zawsze? Tak jak ja w Kraksie, która miała być początkowo tylko na chwilkę, na leczenie, a okazało się, że została z nami do końca swojego - niestety króciutkiego - życia.

Warto !

Posted

Shell czy mogłabyś zatrzymać na razie to miejsce dla niego? ja wciąz licze, ze znajdzie sie tymczas bliżej nas i mniej płatny...mam nadzieje, że mnie rozumiesz teraz.

300 zł,to sporo,bo dojdą pewnie leki,ale gdyby na to patrzeć z perspektywy bycia lub nie bycia psa,to nie jest to wygórowana kwota...
Musimy sie rozglądnąć za sponsorami i regularnymi wpłatami,bez tego ani rusz...

Jak tylko będą fotki,to będę pisała do os,które robią allegro cegiełkowe i do Kamili, żeby umieściła go na naszej klasie...

Tak więc andal szukamy tymczasu + wsparcia finansowego...

Może dołożycie choć 5,10 zł miesięcznie?

Posted

Ciesze się ze psinka dobrze się czuje. I znalazł się szybko tymczas dla niej. Do Opola nie jest az tak daleko.. to okolo 140 km.

Psinko wracaj jak najszybciej do zdrowia ;)

Posted

Amikat była, widziała, obfociła, zdjęcia wstawi. Ja jutro jadę z Tedim do kontroli pooperacyjnej, to jesli stwór będzie już po kąpieli to tez obfoce i od razu będą metamorfozy:evil_lol:

Posted

Właśnie wróciłam z kliniki. Maluszek ma sie lepiej niż wczoraj - to na pewno! Stan jest stabilny, nie ma złamań, krwiaków itp. Utrzymuje się duszność. Ma stłuczone płucka. Dostaje leki przeciwzapalne, przeciwkobrzękowe, przeciwbólowe. Dzisiaj zeszła też kroplówka.
Sika i kupony robi sam - to bardzo bardzo dobrze.
On jest taki..... kruchy. Kiedy miałam go na rękach myślałam ze się połamie w 10 miejscach. Jest odwodniony - musiał się długo błąkać

W typie podobny do maltańczyka tylko łapki dłuższe no i dwukolorowy. Jutro jadę go wykąpać. Jest zapchlony, brudny - aż sierść na nim stoi. Pełno rzepów w sierści. Taka prawdziwa bieda.....

Kochany i przytulaśny. Tuli ta swoja malutką głowinę jakby czuł że spod kosy dał drapaka. Juz Wam cioteczki zdjecia wklejam. Najlepsze jakie udało sie zrobić - a ja z foto noga jestem...

Karme zawiozłam. Na razie przez kilka dni w szpitaliku moze siedzieć i czekać na tymczasik albo domek stały. Noza na gardle nie ma. Dowiem sie gdzie go znaleziono - myślę ze trzeba też ogłoszenia porobić. Może uciekł komuś.....

Posted

A dzisiaj byłam świadkiem jak człowiek przywiózł psiaka z ulicy... Nie został obojętny - przywiózł do kliniki. Niestety złamany kręgosłup - nic się nie dało zrobić. Ciekawa jestem ile czasu ten pis konał na ulicy.... Ludzie to KANALIE

Posted

[quote name='amikat']A dzisiaj byłam świadkiem jak człowiek przywiózł psiaka z ulicy... Nie został obojętny - przywiózł do kliniki. Niestety złamany kręgosłup - nic się nie dało zrobić. Ciekawa jestem ile czasu ten pis konał na ulicy.... Ludzie to KANALIE

:( po prostu nie ma słów :(
mam nadzieje, że tego człowieka spotka to samo...

Nie wiem na kogo podawać namiary w ogłoszeniach, na razie podałam swój numer...

Mały PRZEŻYŁ WYPADEK SAMOCHODOWY,teraz szuka (485602683) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

amikat napisał(a):
A dzisiaj byłam świadkiem jak człowiek przywiózł psiaka z ulicy... Nie został obojętny - przywiózł do kliniki. Niestety złamany kręgosłup - nic się nie dało zrobić. Ciekawa jestem ile czasu ten pis konał na ulicy.... Ludzie to KANALIE

Na szczęście jeszcze nie wszyscy.. Większości ludziom na Dogo i takim jak ten Pan, zwierzaki nie są obojętne i oby było coraz więcej takich ludzi.. nie coraz mniej...

Posted

Psiak może mieć około 3-4 lat. Ząbki ma ładne. Jak go nazwać.....????? Od wczoraj nazywaliśmy go (ją) roboczo - Mendy.... a tu co? Chłopczysko - i bez imienia.....