Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piesek żyje, jest mocno poobijany,ale stan stabilny.Pilnie potrzebny DT i wsparcie finansowe na opłacenie kliniki + dalsze leczenie :(

NA POCZĄTEK WIELKIE PODZIĘKOWANIA FUNDACJI SOS przede wszystkim Amikat,która nie pozostała obojętna na moj telefon i od razu kontaktowała sie z Brynowem.

Niedawno zakładałam podobny wątek,wówczas miałam taką samą nadzieje, że pies przeżyje, że zrobiłam wszystko,co mogłam, że...LOS NIE BĘDZIE TAKI OKRUTNY...

Pies nie przeżył...teraz wierze, że będzie INACZEJ...

Byłam z moim psiakiem w Klinice na Brynowie (Katowice)...mogłam spokojnie wejść bez kolejki,bo tylko na zastrzyk,ale czułam jakiś niepokój i pomyślałam, że to jakiś znak, a że ostatnio ich było tyle,to nie chciałam ryzykować...myślałam jednak o jakimś swoim wypadku...

W koncu wchodzi facet z psem na rękach w roboczym ubraniu...pieska trzyma tylko 1 ręką,a jego oczka wodzą po całej poczekalni...od razu zauważyłam wyprostowaną łape...myśle sobie coś jest nie tak...może ze schroniska? obracam sie i serce zaczęło mi szybciej bić,co widzę? samochód ze schroniska...

Siedziałam jeszcze chwile i powtarzałam sobie-to nie Twoja sprawa,nie wtrącaj sie,masz tutaj swojego psa w potrzebie...długo tak nie wysiedziałam :(Poleciałam pytać i niczego oczywiście sie nie dowiedziałam, dopiero miła stażystka opowiedziała...

Sunie(najprawdopodobniej)potrąciło auto,leżała dosyć długo na środku ulicy i NIKT JEJ NIE POMÓGŁ...

W schronisku w Katowicach nie ma szpitaliku,więc przywiezono ją tutaj,bo klinika ma podpisaną umowe ze schroniskiem...

jak to zwykle bywa jedni lekarze sa mili, inni nie... zaręczyłam własną osobą, a potem kochana Amikat sobą, że sunie zabierzemy i mają ją ratować.Dostała leki przeciwstrząsowe i będzie miała rentgen.

BĘDĄ O NIĄ WALCZYLI- TERAZ MY MUSIMY ZAWALCZYĆ O NIĄ...

Na moje oko jej stan nie był taki poważny-pewnie łapa złamana,albo zwichnięta, boje sie jednak o obrażenia wewnętrzne.Ona tylko grzecznie siedziała i patrzyła tymi swoimi małymi oczkami...

Niestety nie mogłam zrobić zdj,ale zrobi to jutro Amikat.

Piesek jest malutki,dłuższy włos szary...będzie naprawde piękna po kąpieli,bo teraz była cała zakurzona i śmierdziała spalinami

PIlNIE SZUKAMY DT DLA NIEJ,lub dla suni z 3 szczeniakami,która ma jechać do Jaagi...jej miejsce może zająć ta suniapod warunkiem, że będzie pomoc w transporcie do weta,ale ktoś musi zająć sie sunią z 3 szczeniakami...
http://www.dogomania.pl/forum/f28/mama-z-z-3-szczeniaczkami-wyrzucona-z-domu-w-typie-jamnika-potrzebne-ogloszenia-124942/

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nika28 napisał(a):
Też mogę tylko podnieść :-(. Czekamy na zdjęcia.....

zdj będą dopiero jutro :( sunia jest naprawde mała,dłuższy włos,szary,a może szaro-biały, była cała przykurzona...miała z 5 kg chyba...

Posted

[quote name='jusstyna85']Kto jeszcze dojrzy psią tragedie? :(

jestem, dzięki Worel
jak wyglada sytuacja justynko

1/ dom tymczasowy dla suni z 3 dzieci / duza mala/
lub
2/ dom tymczasowy chocby alarmowy na dwa trzy dni potem zobaczycmy ale z dostepem tj wizytami u weta

czy tak?

aha i pies jest gdzie Brynow lecznica to tam gdzie ew mial jechac Aster

czyli szukamy na Slasku

wiec prosba..skroc nieco tytul by zmiescic miasto

W. slaskie - dom

[Zabrze] halbina (szczenięta do 5 miesięcy)
[BYTOM] Mona4 (obecnie zajety)
[Czechowice-Dziedzice / Bielsko-Biala] BBeta (Szczenięta i kocięta (ewentualnie koty tolerujące psy))
[Cieszyn] Herspri (jeśli aktualnie nie mam tymczasów)
[Tarnowskie Góry] NadziejaA
MartynaP (tylko szczeniaki)

Posted

[quote name='pixie']jestem, dzięki Worel
jak wyglada sytuacja justynko

1/ dom tymczasowy dla suni z 3 dzieci / duza mala/
lub
2/ dom tymczasowy chocby alarmowy na dwa trzy dni potem zobaczycmy ale z dostepem tj wizytami u weta

czy tak?

aha i pies jest gdzie Brynow lecznica to tam gdzie ew mial jechac Aster

czyli szukamy na Slasku

wiec prosba..skroc nieco tytul by zmiescic miasto

Ad.1. jesli będzie dom dla suni w typie jamnika z 3 szczeniakami, to Jaaga zabierze bez problemu tą sunie, jeśli ktoś pomoże w transporcie do weta.
watek suni tutaj
http://www.dogomania.pl/forum/f28/mama-z-z-3-szczeniaczkami-wyrzucona-z-domu-w-typie-jamnika-potrzebne-ogloszenia-124942/

Brynow jest na Śląsku...

Posted

o rany :-( A tak w ogole suczka wygląda na zadbaną czy wręcz przeciwnie? Może gdzieś są jej właściciele... Może ktoś na nią czeka... Wiadomo skąd trafiła? Co by tu robić, żeby jej pomóc :roll:
Oczywiście czekamy na wiesci co do stanu jej zdrowia.

Posted

Mysia_ napisał(a):
o rany :-( A tak w ogole suczka wygląda na zadbaną czy wręcz przeciwnie? Może gdzieś są jej właściciele... Może ktoś na nią czeka... Wiadomo skąd trafiła? Co by tu robić, żeby jej pomóc :roll:
Oczywiście czekamy na wiesci co do stanu jej zdrowia.

Amikat będzie wiedziała wszystko jutro...niestety postronnej osobie,czyli mnie nie chcieli nic powiedzieć. ona mi tylko mignęła, facet mia ją pod pachą...:shake: raczej zaniedbana,przykurzona,ale nie wiem czy to nie przez auta...czuć było spaliny :(

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Amikat będzie wiedziała wszystko jutro...niestety postronnej osobie,czyli mnie nie chcieli nic powiedzieć. ona mi tylko mignęła, facet mia ją pod pachą...:shake: raczej zaniedbana,przykurzona,ale nie wiem czy to nie przez auta...czuć było spaliny :(

no to w takim razie czekamy na amikat, oby wieści były jak najlepsze... Byleby nic poważnego :roll: