Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję Fizia za ogłoszenia .
Ja zaraz musze pozrywać plakaty i odwołac alarm wśród znajomych i w schronie:cool3:
Ja to sie w sumie nie dziwie , ze rodzina pana je oddała .
Zabrałam dzisiaj Killera na spacer do lasu . Umeczyłam się okropnie . One zupełnie nie potrafia chodzic na smyczy . Dziadek wyrywał sie , stawał , robił wyskoki , w końcu wziełam go na ręce , a w drugiej 4 psy na smyczach w tym dobek 50 kg.
Myślałam , że krew mnie zaleje :mad:
Jak juz przeszlismy przez ulice i szlismy wpław przez łake do lasu , to dziadek zrobił coś , co go z owych szelek uwolniło . :angryy::angryy::angryy:
Skubany nie dał sie złapać , a jeszcze było ciemnawo , a on czarny :roll:
Pomyslałam , " niech go szlag ................." i poszłam . A ten skur.......szedł za psami podskakujac radosnie .
W drodze powrotnej jak znowu doszlismu do ulicy to musiałam go nieść ,
On lekki jest na szczęście . Wiecej juz go nie wezmę .
To są psy zupełnie nie wychowane . Grzebia w kuble , nie słychają , Killer w nocy wył i misiałam wziac go do sypialni . One wszystkie wyja jak są same .
Sa bardzo inteligentne i irytujace :shake:

Błagam o ogłoszenia bo tak sie nie da zyć . Nerwy mam w stanie rozpadu .
Do domów niech ida osobno , bo razem nikt nie wydoli .
Aaa..................jak gnojka łapałam to capnął mnie w ręke :-(

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I to jest właśnie powód dla którego nie trzymam w domu KURDUPLi:-):diabloti:

Nooo wiem Bianka wiem, nie do śmiechu Ci, tyle ze znalezienie im domu to będzie niezły wyczyn nie chcę Cię martwić.

Podobnie jak z moją persicą. Ona jest dość ładna i to jej jedyna zaleta.....

Posted

[quote name='Neigh']I to jest właśnie powód dla którego nie trzymam w domu KURDUPLi:-):diabloti:

Nooo wiem Bianka wiem, nie do śmiechu Ci, tyle ze znalezienie im domu to będzie niezły wyczyn nie chcę Cię martwić.

Podobnie jak z moją persicą. Ona jest dość ładna i to jej jedyna zaleta.....[/quote]
Wiem , aż się martwię :shake:
To musi byc dom z ogrodem , zamiast smyczy łańcuch , zamiast szelek dyby.
Państwo nie pracujący lub pracujący w domu . Kubły pochowane . Inne psy i koty mogą byc w nieograniczonej ilosci .
Co do Twojej persicy , to moja Krycha już przywykła ............do mnie . Innym nadal nie pozwala sie dotknąć . Wyszczotkowanie jej podwozia to nie lada wyczyn . Zwija sie jak jeż :evil_lol: Ale nie drapie i nie gryzie . Też jest piękna i humorzasta . Koopki robi obok kuwety , bo żwirek ja kłuje . Gdzie sika ?............nie mam pojęcia :diabloti:

Posted

To ja z malutkim offem - moją Cleo chce wiele osób....bo jest persem....
Tyle, ze ja nie oddam jej komuś, kto ją chce wyłącznie dlatego. Bo oprócz bycia persem, to ona jest chimerycznym KOTEM - czego ludzie jakoś nie chcą zauważyć.

Dzwoni pani - no wszystko ok, domek, okolica spokojna itp, itd. Ale czy ona moze z innymi kotami, ba pani ma 2 - 4 miesięczne kociaki. Noo nie bardzo moze. Acha........bo ona jeszcze ma 7 tygodniowego podrzutka. I Pani chce czwartego kota pytam? Nieeee pani na to - tamte oddam!
Achaś......czyli ona nie chce kota tylko PERSA. A jak się pers okaże nie taki, albo bedzie norweski do oddania, to Cleo też odda. Chrzanię takie wymianki.

Posted

[quote name='BIANKA1']Dziękuję Fizia za ogłoszenia .
Ja zaraz musze pozrywać plakaty i odwołac alarm wśród znajomych i w schronie:cool3:
Ja to sie w sumie nie dziwie , ze rodzina pana je oddała .
Zabrałam dzisiaj Killera na spacer do lasu . Umeczyłam się okropnie . One zupełnie nie potrafia chodzic na smyczy . Dziadek wyrywał sie , stawał , robił wyskoki , w końcu wziełam go na ręce , a w drugiej 4 psy na smyczach w tym dobek 50 kg.
Myślałam , że krew mnie zaleje :mad:
Jak juz przeszlismy przez ulice i szlismy wpław przez łake do lasu , to dziadek zrobił coś , co go z owych szelek uwolniło . :angryy::angryy::angryy:
Skubany nie dał sie złapać , a jeszcze było ciemnawo , a on czarny :roll:
Pomyslałam , " niech go szlag ................." i poszłam . A ten skur.......szedł za psami podskakujac radosnie .
W drodze powrotnej jak znowu doszlismu do ulicy to musiałam go nieść ,
On lekki jest na szczęście . Wiecej juz go nie wezmę .
To są psy zupełnie nie wychowane . Grzebia w kuble , nie słychają , Killer w nocy wył i misiałam wziac go do sypialni . One wszystkie wyja jak są same .
Sa bardzo inteligentne i irytujace :shake:

Błagam o ogłoszenia bo tak sie nie da zyć . Nerwy mam w stanie rozpadu .
Do domów niech ida osobno , bo razem nikt nie wydoli .
Aaa..................jak gnojka łapałam to capnął mnie w ręke :-([/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
całe ratlerki, tez mam jednego z odzysku :evil_lol: też był niewychowany...
na pocieszenie powiem, że nawet takiego ratlerka można wiele oduczyć i nauczyć, trzeba na to czasu, mnie wyprowadzenie go na prostą zajęło rok :razz:

Posted

[quote name='BIANKA1']Gdzie sika ?............nie mam pojęcia :diabloti:[/quote]

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Sprawdzaj w kwiatkach! Mnie tak moja kota w trąbę robiła...
BIANKO, cieszę się, że kurduplate dziewczę przyszło po rozum do głowy i samo wróciło.

Współczuję ci tej całej krzątaniny, ale przyznam, że uwielbiam czytać twoje komentarze :mdrmed:

Posted

[quote name='auraa']ciociu Bianko, to nie są spacerowe pieski, wiem coś o tym.:p 500m. góra i to po błaganiach:cool3:[/quote]
Ale on był zachwycony spacerem , tylko szelki go paliły :lol:

[quote name='Neigh']

Dzwoni pani - no wszystko ok, domek, okolica spokojna itp, itd. Ale czy ona moze z innymi kotami, ba pani ma 2 - 4 miesięczne kociaki. Noo nie bardzo moze. Acha........bo ona jeszcze ma 7 tygodniowego podrzutka. I Pani chce czwartego kota pytam? Nieeee pani na to - tamte oddam!
Achaś......czyli ona nie chce kota tylko PERSA. A jak się pers okaże nie taki, albo bedzie norweski do oddania, to Cleo też odda. Chrzanię takie wymianki.[/quote]

Super :evil_lol:

[quote name='akucha']:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Sprawdzaj w kwiatkach! Mnie tak moja kota w trąbę robiła...
BIANKO, cieszę się, że kurduplate dziewczę przyszło po rozum do głowy i samo wróciło.

:mdrmed:[/quote]

Nie mam kwiatków na podłodze . Palmę oddałam bo koty ja zabijały i było mi jej szkoda . Juz myslałam , ze do otworu w wannie robi , bo miałam kiedys takiego cwaniaka :cool3:

Posted

:) czyli mówicie, że wszystkie liliputki takie mają charakterki?
No jeśli chodzi o moja Śrubke to by się zgadzało:)
Dla domowników i w domu to pies-ideał - cały czas chce być głaskana, śpi na kolankach, liże, przytula się, chodzi za nami jak cień.
Ale każdy obcy to wróg - każdego obszczeka.
Na spacerze - Jej głównym zadaniem jest oglądanie się czy nie idzie jakiś pies - a jeśli idzie, musi go obszczekać - ale to na smyczy tylko, w parku, jak biega luzem jest bardzo przyjacielska...
Tez mi ostatnio taki numer zrobiła z wysmyknięciem się z szelek, kiedy trzymałam Ją na rękach - nie wiem jakim cudem - zeskoczyła i pogoniła pudelka...

Posted

Bianka, wyobrażam sobie, że szlag cie trafia i tzreba jak najszybiej je rozparcelowac gdzies... ale niestety, za smiesznie piszesz, to jedno dało rade mnie dziś rozśmieszyć. a przeciez ty masz kijową sytuację... weź pisz jakos smutniej, bo nikt cie nie będzie żalował...:roll:

Posted

[quote name='sleepingbyday']bianka, wyobrażam sobie, że szlag cie trafia i tzreba jak najszybiej je rozparcelowac gdzies... Ale niestety, za smiesznie piszesz, to jedno dało rade mnie dziś rozśmieszyć. A przeciez ty masz kijową sytuację... Weź pisz jakos smutniej, bo nikt cie nie będzie żalował...:roll:[/quote]
ale ja jestem nieuleczalnie chorą optymistką :-(

Posted

[quote name='Reno2001']Doszło 35zł od Ulka18 :loveu:.
mam juz więc dla Bianki 100zł :multi:. Czekam jeszcze na dwie wpłaty.[/QUOTE]
Kurcze, sorry za poslizg z wplata, ale zapomnialam, ze mam caly tydzien szkolenie i przelew zrobilam pozniej :oops:

Posted

Dziękuję bardzo za wpłaty .
Do tej pory kupiłam

3 x szelki =27zł
1x smycz = 6zł --------w miejsce zeżartej :evil_lol:
1xfrontline=23zł
4 puszkix7zł =28z
------------------------------------
razem 84 zł

córka chyba dzisiaj pojedzie do wetki i kupi 2 frontline dla dziewuch , poobcina im pazurki i przebada . Weżmie rachunek oczywiście :p

One nie chcą jeśc suchego , chyba były na domowym jedzeniu . Ja psom gotuje , ale córka daje tylko kupne . Oczywiście cos tam ze stołu tez dostaną .
Jak dzwoniłam , to Doda jest grzeczna nad podziw :diabloti:

Posted

Zgadzam sie z przedmowczynia o niezwykle trudnym nicku,ze Bianko,powinnas swoj optymizm wrodzony zakuć w dyby i zaczać jęczec....bo wrażenie jest takie,ze sie niezle bawisz :evil_lol:
Tez uwielbiam czytac Twoje opisy.Matko,jakbym siebie widziala:lol:,jak musialas sie czuc,gdy kurczak sie wywinal.Po Twoich opisach darze z kazda chwila te pieski coraz wieksza sympatia...
Ale co myślisz,ze nikt nie dalby rady z trojeczka? taki horror?

Będziesz ewentualnie myslec nad adopcja zagraniczna?

Posted

Super wiadomość :lol:
Widzę, że tu mieści się klub posiadaczy persów z odzysku :cool3:
Nasz Bucek umarł w zeszłym roku.Był z nami 12 lat a trafił jako dorosły, wykastrowany, skołtuniony świr ;)wyrwany menelom za 2 piwa:
[IMG]http://img339.imageshack.us/img339/6685/bucusvz7.jpg[/IMG]

Na początku zachowywał się koszmarnie, więc go nie mogłam oddać nikomu chętnemu oczywiście a pózniej się przywiązaliśmy do bydlaka :loveu:
Swojego największego wroga - Tosia przeżył o 2 miesiące :placz:

Całuski dlaDody i wszystkich persów :evil_lol:

Posted

Persisko cudo :loveu::loveu::loveu:

Proszę , co ten czort zrobił :mad:

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img81.imageshack.us/img81/5008/p1020637640x480ak8.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img81/p1020637640x480ak8.jpg/1/][IMG]http://img81.imageshack.us/img81/p1020637640x480ak8.jpg/1/w640.png[/IMG][/URL]

Faktycznie , przednia zabawa :cool3:

Może trzeba dac już ogłoszenia . Oczywiście wszystkie 3 . A jak ktoś zechce jednego to trudno .
Mogę je wypchnąc do Niemiec . Trochę czasu i kasy , czipy , paszport .
Ale chyba nie w ciemno na tymczas . A zanim się znajdzie dom dla 3 , to moze troszkę potrwać . Wątpię tu czy tam znaleść dom dla 3 .
A jak pojedynczo , to wole tu .

Posted

eee tam smieci :lol:,dwa razy wiekszy bardak ze smietnika zrobi moja suka w dwa razy krotszym czasie,jakbym ja pozostawila sam na sam z kubłem :p,po naszym pierwszym psie pojawila sie zasuwka w drzwiach od kuchni (otwieral klamki),a przy drugim pies smietnik dodatkowo zostal eksmitowany do szafki (byla bezczelna) plus zaczela panowac zasada:"nic do jest do jedzenia,nie może zostac bez opieki ani na sekunde"