Cekinka13* Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Przepraszam za off, ale muszę... Pilnie potrzebny jest transport z Bielska Podlaskiego (woj. podlaskie [miejscowość Husaki]) do Warszawy dla dużego, spokojnego psa. Zwrócimy koszta transportu. Psa w każdej chwili może zabić auto! Bardzo pilnie! PILNIE transport Bielsko Podlaskie - W-wa!!! Quote
pati Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 agatkia napisał(a):Dziewczyny, ile Parys waży? 11 kilo ............ Quote
agatkia Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Nie wiem, czy prosić asiuniap, czy pati. Potrzebuję szczególwe informacje na temat stanu Parysa: co wykazał rengen, prześwietlenie, wyniki badań (gdyby udało sie przeskanować byłoby swietnie), wszelkie diagnozy i rokowania. Przepraszam, nie mam za dużo czasu na wertowanie wątku i spisywanie wszystkich informacji- bardzo prosze o maila w tej sprawie- WSZYSTKO, WSZYSTKO CO WIECIE I CO ZOSTAŁO STWIERDZONE. Quote
irena Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Bardzo prosze o zeskanowanie wszystkich swiadectw lekarskich Parysa, ewentualnych prognoz itd. Bardzo prosze wszystkie swiadectwa (opis röntgena) przeslac do Agatki, z ktora jestem w stalym kontakcie. Sprawa jest dosc pilna. Droga Pati - jak sie czuje Parys,czy robi chociaz minimalne postepy? Jestem pelna podziwu dla Twych wysilkow i robi mi sie cieplo na sercu jak czytam, jak o nim piszesz. Czy jest chociaz troszeczke lepiej, od momentu kiedy go przejelas. Quote
pati Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Parys przyjechał ruszajacy tylko głowa . teraz stoi na pzrednich nogach i jednej tylen prawej. lewa jest nieruchoma. łaki tyle sie krzyzuja tzreba je miec cały czas pod kontrola. Porusza sie podtrzymywany puszczony upada. Nie wysikał by sie bez trzymania za tyłek , kupa niestey pod siebie. Trzeba go tez wyniesc i wniesc do domu. bardzo wazne jest to ze on cały czas lezał nieruchomo, wszystko sie zastało teraz ma rechabilitacje. częste spacery mama mu uszyła szelki podtrzymujace ciało i zmajstrowała mu taki wysięgnik na ktorym parysek moze sobie powisiec, pobyc w pionie bez mojej asysty, pokręcic się pomachac ,pozginać łapakami . Po prostu tak aktywnie sobie dynda :cool3: Bradzo to lubi ma taka namiastke normalności. Parys juz coraz mniej sie moczy. Super bedzie jak nie bede musiał wychodzic na spacerek nocny. jutro sprobuje go nie wyprowadzic i zobaczymy czy wytrzyma wiec kciuki potrzebne dla naszego mistrza. Quote
tyciaNi Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 ojej no to cudownie że jest jakaś poprawa ale jeszcze dużo pracy przed wszystkimi ;) Quote
asiuniap Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Jutro przeskanuję czść dokumentacji, muszę pojechać do kliniki i zabrać. Część diagnoz, tj. te od lekarzy do których jeździłam z nim oddzielnie jest przypiętych do faktur. Faktury są w biurze rachunkowym. Będę musiała je jakiś stamtąd wydobyć. Dzięki Pati za dobrą robotę. Mamie też podziękuj :loveu: Martwi mnie, że Parysio nie stoi sam. Bosz, a jak wyjeżdżałam chodził sam i sam stał. Co się stało podczas mojej nieobecności? :shake: Quote
agatkia Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Asiuniap, wiem, ze będziesz miała z tym trochę roboty, ale postaraj sie o te faktury i cała dokumentację, ja to natychmiast poślę dalej. Stawką jest zdrowie i szczęśliwe życie Parysa, może wspólnymi siłami wygramy tę walkę o niego. Quote
wellington Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Agatkia i irena, czy moglybyscie podac nam o jaka fundacje niemiecka chodzi , o ktorej wspominalyscie kilkakrotnie ? Quote
agatkia Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Tiefhilfe Griechenland :) Pisałam trocheo współpracy tej fundacji z naszym schroniskiem w dąbrówce na wątku wejherowskim: http://www.dogomania.pl/forum/f28/psia-tragedia-pod-wejherowem-potrzebna-kazda-pomoc-104101/index31.html Quote
irena Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Tierhilfe Chalkidiki-Griechenland e.V. - Vermittlungsdatenbank "Zuhause gesucht" Parys jest na stronie powyzszej fundacji Quote
Magdina Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 [quote name='irena']Tierhilfe Chalkidiki-Griechenland e.V. - Vermittlungsdatenbank "Zuhause gesucht" Parys jest na stronie powyzszej fundacji trzymamy kciuki! Quote
agatkia Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Wiem, że to dość uciążliwe, ale bardzo prosze o przeskanowanie badań i szczegółowy opis choroby. Sprawa jest bardzo pilna!!!!! Quote
Panca Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 o matko...czyzby cos sie ruszylo???oby... Quote
asiuniap Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Dziś skanuję i wysyłam. Zmogła mnie grypa i ledwo zipiałam, ponadto musiałam kończycz zlecenie przy 40 st. gorączki.:shake: Quote
irena Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Droga Pati! Parys,aby wyjechac,potrzebuje paszport,chip i szczepienia.Bardzo prosze zorganizuj to jak najszybciej.Jest mozliwe,choc jeszcze nie calkiem pewne,ze wyjazd moglby juz nastapic w przyszlam tygodniu. Na Paryska jest kilku zainteresowanych. Wszystkie ewentualne miejsca beda sprawdzone. Obiecuje, bede o wszystkim informowac. Quote
Panca Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 o kurcze........ale tu zmiany:razz:mam nadzieje.... Quote
Recommended Posts