zachary Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Pati, czy możesz napisać jak się czuje Parysek? Od wielu dni nie mamy żadnych wieści o nim:-(... Quote
irena Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 dziekuje Asiunia Dzisiaj dostalam wyniki badan Parysa. Quote
pati Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Parys bez zmian. Ostatnio ma wolną kupe wiec oddam ją do badania. Trzeba go kąpać codziennie bo nie trzyma moczu no i ta kupa możecie sobie wyobrazić .... Ne wiem co napisać węcej za bardzo nie ma co. Sp[i sobie psiak całe dnie nieruchomo. Biore go masuje wyprowadzam przekręcam na boki. Tyle co moge. Quote
asiuniap Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Pati a co z lekami p.bólowymi? Quote
irena Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/forum/f28/lezala-od-wigili-na-poboczu-drogi-jedzie-do-niemiec-128075/[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Halo Asiu![/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Lekarz obejrzal zdjecia i wlasciwie powiedzial to co w Polsce. Decydujace byloby stwierdzenie,dlaczego nagle przestal zupelnie chodzic. Do tego sa potrzebne nowe badania itego nie chce wam proponowac (prosze zrozum mnie dobrze – finance I co dadza badania jesli niema odpowiedniej rehabilitacji).[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]W sobote,albo w niedziele ma byc przebrowadzona kontrola, gdzie Parys moglby trafic. [/FONT][FONT=Arial]Wierz mi Parys lezy nam bardzo na sercu.[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Powyzej link. [/FONT][FONT=Arial]To jest Sara-tylne nogi sparalizowane. Zabralismy ja z mezem 31.1.09 jak bylismy w Dabrowce. Basia-opiekunka Sary przywiozla ja dzien wczesniej do Dabrowki. Sara juz sie wspaniale zaaklimatyzowala, dostaje cwiczenia I jest leczona przy pomocy homeopatii- podobno sa juz postep y.(powyzej zdjecia nowegon domu Sary,na niektorych zdjeciach Sara).Nowa- wlascicielka sary ma bardzo duze doswiadczeni ze sparalizowanymi psami –ma psy na wozkach, psa bez nogi. Wlasciwie zyczylam sobie bardzo,zeby Parys do niej trafil. Jednak to miejsce,ktore teraz bedzie kontrolowane, jest rowniez bardzo obiecujace.Osoba majaca ewentualnie wziasc Parysa jest specjalistka od fizjoterapii. Jesli nie, to mozliwe,ze Parys jeszcze sie u tej pani od Sary znajdzie. Coz moge ci wiecej napisac? Cieszylabym sie, gdybysmy mogli Parysa bez problemow w marcu zabrac.Dla Pati jestem pelna podziwu jednakze to jak ten pies teraz zyje to nie zycie. Wiesz zreszta sama….Mam nadzieje,ze jesli wystepujesz z fundacji ( napisz co to za fundacja)to jednak pomozesz doprowadzic do pomyslnego zakonczenia. Chyba niewierze,ze Parys bedzie zdrowym psem, ale chce wierzyc, ze mozna dac mu radosc zycia zb.samodzielne przemieszczanie sie za pomoca wözka….[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Sara jest juz szczesliwa – jej pani pisze,ze pedzi w wozku, rzuca sie na plecy na sniegu….Moze skontaktujesz sie z Basia,moze popytasz – ona najchetniej dalaby nam juz nowe psy.[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Pozdrawiam cie serdecznie[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Irena[/FONT][FONT=Arial][/FONT] Mysle,ze wszyscy sledzacy los Parysa czekaja na nowe wiadomosci.Przesylam korespondencje,ktora odbyla sie miedzy mna i Asiuniap poczta mailowa Quote
irena Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Czesc Irenko,[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Sprawdzalyscie ten dom? Juz nie wiem co robic. Parys jak nie bierze wegla ma bardzo wolne, wodniste kupy. Patrycja pojedzie dzis z nim do swojego weta, odda kupe do badania, ale juz jest zmeczona ta sytuacja. Teraz najwiecej jej pracy skupia sie na Parysie. Inne zwierzeta sa zaniedbywane z jego powodu, bo musi go czesto kapac, No i ta biegunka, Pati boi sie wypuszczac na pokoje inne psy, bo nie wiadomo co mu jest, psiaki sa niewybiegane i szaleja pozamykane w pokojach. Parys byl szczepiony na wirusowki wiec na pewno nie ma jakiejs powaznej choroby.[/FONT] [FONT=Arial]Irenko, nie wiem, nie mam sumienia go uspic, bo0je sie ze Pati w koncu postawi mi ultimatum, ze musze go zabrac. Nie mam pojecia dokad mialabym go wtedy zabrac?????[/FONT] [FONT=Arial]Poradz cos, pomoz. Wiem, ze psy ktore zabieracie z Polski trafiaja w dobre miejsca, widze, ze macie kontakt z wlascicielami, ufam Wam.[/FONT] [FONT=Arial]Aska[/FONT] Quote
irena Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [FONT=Arial]Halo Asiu![/FONT] [FONT=Arial]Jeszcze nie mam odpowiedzi w sprawie Parysa. Jak tylko coc bede wiedziec zaraz napisze. Wiesz ja mieszkam w belgii, a wszystko dzieje sie na terenie Niemiec.Mieszkam wprawdzie na granicy, ale odleglosci sa znaczne i komunikacja w znacznym stopniu odbywa sie przy pomocy maili i telefonow. Dzisiaj musze odczekac, bo wiem ,ze maja w Fundacji troche problemow.Byloby to najgorsze,gdyby Parys zostal teraz uspiony…prosze,Pati musi jeszcze troche wytrzymac[/FONT] [FONT=Arial]Pozdrowienia[/FONT] [FONT=Arial]Irena[/FONT] Quote
irena Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [FONT=Arial]Czekam z nadzieja.[/FONT] [FONT=Arial]Jakby doszlo do takiej syuacji moglabym Ciebie prosic, zebys porozmawiala wtedy z Pati, zeby jeszcze troche uzbroila sie w cierpliwosc?[/FONT] [FONT=Arial]Aska[/FONT] Quote
irena Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [FONT=Calibri]Asiu,narazie wierze, ze w marcu Parysa zabierzemy[/FONT] Quote
Panca Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 ja tez wierze i bardzo mocno trzymam kciuki aby to bylo mozliwe Quote
irena Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Droga Pati! Prosze cie bardzo napisz mi absolutnie dokladnie w jakim stanie jest Parys? Czy ma bole,czy cierpi? Osoba,ktora go wezmie, musi to wczesniej wiedziec. Nie moze byc zadnych niespodzianek.Przyszly wlasciciel psa musi wiedziec absolutnie wszystko. W innym przypadku konsekwencje poniesie Fundacja i moze dojsc nawet do takiej sytuacji, ze w przyszlosci (np.zazalenie wlasciciela do Fundacji) przyjmowanie psow z polski bedzie ograniczone. Jeszcze duzo psow potrzebuje pomocy..... Quote
irena Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Kontrola przyszlego domu Parysa wypadla bardzo pozytywnie.Parysa chce przyjac pani,ktora jest specjalistka od fizjoterapii. Pani, u ktorej jest Sara tez zadeklarowala swoja pomoc. Parys musi zostac przewieziony do Dabrowki. Planujemy przyjazd w polowie marca. Parys musialby 14 marca juz wczesnie rano byc w Dabrowce. Quote
zachary Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Ireno, rozumiem,że pisałaś w tej sprawie pw do pati i asiuniap! One mogą szybko nie zajrzeć na wątek Paryska.To wspaniale,że rysują się dobre perspektywy na przyszłość psiunieczkowi.Jego obecna sytuacja, to nawet nie "psie"życie, a wegetacja...:-( Quote
pati Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Sytacja w Parysem wygląda tak. parys sam nie chodzi, stoi na nogach postrzymywany idzie do przodu. wystarczy zabrać ręce i upada. Sika na dworze ale i pod siebie bardzo często. Kupa tylko pod siebie. Miał ostsnio rozwolnienie po węglu pzreszło. Po kilku dniach zow rozwolnienie dostal tzreba go kapac często w ciągu dnia (chyba ze ktos go takim zostawi ale na pewno nie ja). Parys lezy na posaniu praktycznie nieruchomo. czasem sie przekręci, podniesie głowe, uniesie pzrednią cześc ciała . Nie wiem jak radziłby sobie z wozkiem bo pzrednie łapy tez nie sa w pełni sprawne. Trzeba by to sprawdzih rehabilitacja polega na cwiczeniu w wannie, robieniu rowerków, rozciąganiu zastanych mięsni. Rano, w południe i wieczorem. ma rozniez wyciąg podpinanay pod schody zrobiony pzrez moja mame ktory go pionizuje. Na wyciągu wisi i rusza łapami , probuje sie pzrekręcać etc. to chyba wszystko jesl masz jakies pytanie pisz. Quote
Panca Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 o kurcze kurcze zeby sie udalo moze warto szukac transportu do Trojmiasta bo tam wiecej ludzi jezdzi ?napisalas na watku transportowym? Quote
irena Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Napisalam juz do Asiunip i Pati, ale pisze jeszcze tu. Parys musi miec szczepienia(WSCIEKLIZNA),Chip i Paszport.Za to nastapi zwrot kosztow w wysokosci do 150 zl. Co z transportem? Parys musi byc w Dabrowce 14.3. wczesnie rano ok.8-8.30. Quote
pati Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Irena przygotowaniem Parysa do drogi i transportem zajmuje sie asiuniap. Ja sie tylko niem tymczasowo opiekuje wiec pisz prosze do niej . Quote
agatkia Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Napisałam już smsa do Asiuniap, ale napiszę jeszcze tutaj. Trzeba zmienic tytuł watku i załozyć ogłoszenie na transportowym!! Skoro w Niemczech znalazł sie dom dla psa z takimi problemami, fundacja staneła na głowie, to nie może być problemem przetransportowanie psa na terenie Polski- w dodatku wiedzac, ze to dla niego jedyna szansa na normalne życie. W takich sytuacjach zawsze nam się udawało- to jest do zrobienia. Pewnie szukacie wsród znajomych ale na dogo naprawde zaglada sporo osób, sporo na pewno zna wątek Parysa: prosze, przejrzyjcie ogłoszenia na transportowym. Naprawdę mam urwanie głowy z naszymi psami, teższkam transportu dla suni wyżła z maluchem, w pracy mam kongo- nie dam rady jeszcze wziać na siebie Parysa. Na dogo niewiele sie dzieje w jego sprawie, a to duża szansa. Quote
irena Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Parys moze byc przywieziony do Dabrowki k.wejherowa 14.3. do godzin wieczornych , gdyz 14.3. jestesmy w Dabrowce, a 15.3. wczesnie rano wyjezdzamy. Asiuniap - jeszcze raz- Parys musi byc zaszczepiony(wscieklizna),musi miec paszport i chip. Quote
irena Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Asiuniap- dlaczego moze byc ciezko z transportem dla Parysa? Jest jeszcze troche czasu, zrob prosze tak jak napisala Agatkia. Prosze nie czekaj z paszportem,szczepieniami i chipem do czasu kiedy transport bedzie zalatwiony lecz zrob to prosze juz teraz(na wypadek jesli jeszcze to nie jest zalatwione).ASiuniap mamy do ciebie zaufanie!!!!!! Quote
agatkia Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Mam transport dla Parysa. Prosze o przygotowanie dla niego klatki na czas podróży: szczepienia na wściekliznę (musi być odpowiednio wcześniej) chipu i paszportu. Wyjazd 14 marca z Warszawy. Szczegóły będę znała po 8 marca. Quote
Recommended Posts