Weronia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Plakat dla Maximuska !!!! Można drukować i rozwieszać, może w ten sposób znajdziemy mu dom.. http://upload.miau.pl/3/192826.pdf ___________________________________ Maximus to przemiły, przytulaśny, całuśny pies. Jest młody, ma około roku. Został odebrany bezdomnemu pijakowi, który nie miał go nawet czym karmić. Pies był dokarmiany przez pewną panią- miłosniczkę zwierząt, która nie mogła więcej patrzeć na to jak pies śpi na betonie, nie ma co jeść itd. Pijak oddał go ze łzami w oczach otrzymując w zamian 50 zł. Maximusik jest chudy, ale już nabiera wagi. Jego sierść jest w kiepskim stanie, zapewne za sprawą niedożywienia. Piesek jest już wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony. Proszę o pomoc w szukaniu nowego, dobrego domu MAXIMUSOWI banerki: Nowe zdjęcia Maxa !!! kontakt: 511 819 130 tekst do ogłoszeń: Maximus ma dopiero około roku, jednak życie do tej pory go nie rozpieszczało. Jego dotychczasowy pan nie potrafił o niego zadbać, często zapominał go nawet nakarmić. Maximus chudł, marniał w oczach a jego sierść stawała się matowa. Ale pomimo złego traktowania Maximus nie stracił wiary. Nie zagubił tej wspaniałej psiej radości. Nie zgasły w jego oczach te iskierki miłości na widok człowieka. W tym pięknym psiaku nie ma ani grama agresji. Jest prawdziwą przytulanką i na pewno będzie wspaniałym i wiernym przyjacielem. Obecnie pies przebywa pod opieką wolontariuszy. Został odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Czeka na wspaniały i kochający dom i na cudownego właściciela, który w pełni odwzajemniłby miłość przepełniająca Maximusiowe serduszko. Kontakt w sprawie adopcji: 511 819 130 Quote
elik Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Śliczności :loveu: I po co pijaczkom jakiekolwiek stworzenia ? Quote
kasimaga Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 dotąd bałam się takiej rasy, ale po Maksimusie wiem, że to wspaniałe pieski, On jest wspaniały!!! Miałam go dzień i noc na tymczasie ;) Quote
Weronia Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 No wiesz Eliku.. Facet miał łzy w oczach. Trochę żal było. Wiadomo, że w żadnym wypadku psa mieć nie powinien. ale wiesz.. :/ Quote
Isadora7 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Kiedyś pomagałam kloszardowi, mieszkał koło mnie, wyeksmitowali go w czasie eksmijsji nic go nie obchodzilo, tylko aby psu się nic nie stało. Potem mieszkał w śmietniku. Śmietnik był wtedy czyściutki, wysprzątany. Zniósl sobie tam meble, koze do ogrzewania. Psiak miał swoją kanape i stos kocy. Quote
KasiaO Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 No to szukamy domku dla chłopaka!! Ma już gdzieś ogłoszenia? Quote
Weronia Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Isadora7 napisał(a):Kiedyś pomagałam kloszardowi, mieszkał koło mnie, wyeksmitowali go w czasie eksmijsji nic go nie obchodzilo, tylko aby psu się nic nie stało. Potem mieszkał w śmietniku. Śmietnik był wtedy czyściutki, wysprzątany. Zniósl sobie tam meble, koze do ogrzewania. Psiak miał swoją kanape i stos kocy. no ten pijaczek od Maximusa niestety nie jest taki porządny.. I co z tym pieskiem się stało? i z facetem? Quote
Weronia Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 KasiaO napisał(a):No to szukamy domku dla chłopaka!! Ma już gdzieś ogłoszenia? ma już ogłoszenie na adopcjach.org i gdzieś jeszcze mu robiłam. Więcej ogłoszeń się przyda.. Zapomniałam dodać - Maximus jest już wykastrowany!!! Quote
Ra_dunia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Cześć Makismus cudny psiaku :) Kasimaga - też się przekonałam, że amstaffiki to najbardziej przytulaśne i miluśme psiaki :) Tylko nieodpowiedzialni ludzie robią z nich "mordercze bestie" :mad: Co do pijaczków, to czasami okazują więcej serca niż normalni ludzie. Już wysyłam info do ciotek amstaffolubnych ;) Quote
Ra_dunia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Tak na bardzo szybko banerki już podlinkowane: Wiem, śliczne nie są ale w pracy tylko paint... Quote
Ra_dunia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Rybka_39 napisał(a):Dajcie znac cioteczkom z asta. Już zawiadomiłam... Może wieczorem zajrzą ;) Quote
majqa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 kasimaga napisał(a):(...) Miałam go dzień i noc na tymczasie ;) Gdzie ta przepięknota jest obecnie? Quote
Ra_dunia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 I jeszcze jeden podlinkowany banerek na dobranoc ;) Quote
Weronia Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Ra_dunia napisał(a):Tak na bardzo szybko banerki już podlinkowane: Wiem, śliczne nie są ale w pracy tylko paint... no super !!! Dzięki! wklejam do 1 postu Quote
Weronia Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 majqa napisał(a):Gdzie ta przepięknota jest obecnie? na razie jest psem przechodnim Majqa.. był już u Madzi, u jej kuzynki.. staramy się coś załatwić. Muszę mu szukać dt albo ds na szybko. Quote
Weronia Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Ra_dunia napisał(a):Ogłoszenia dla Maximusa potrzebne... bardzo potrzebne.. Czy ma ktoś ochotę porobić ogłoszenia Maxiusikowi?? Może jakiś tekst ładny? ja mam antytalent.:roll: Quote
Ra_dunia Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Podałam linka na wątku amstaffy w potrzebie. Quote
Ra_dunia Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Maximus ma dopiero około roku, jednak życie do tej pory go nie rozpieszczało. Jego dotychczasowy pan nie potrafił o niego zadbać, często zapominał go nawet nakarmić. Maximus chudł, marniał w oczach a jego sierść stawała się matowa. Ale pomimo złego traktowania Maximus nie stracił wiary. Nie zagubił tej wspaniałej psiej radości. Nie zgasły w jego oczach te iskierki miłości na widok człowieka. W tym pięknym psiaku nie ma ani grama agresji. Jest prawdziwą przytulanką i na pewno będzie wspaniałym i wiernym przyjacielem. Obecnie pies przebywa pod opieką wolontariuszy. Został odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Czeka na wspaniały i kochający dom i na cudownego właściciela, który w pełni odwzajemniłby miłość przepełniająca Maximusiowe serduszko. Kontakt w sprawie adopcji: 511 819 130 Zastrzegamy sobie prawo wyboru odpowiedniego opiekuna. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Nie licytuj - zadzwoń lub wyślij maila. Jeśli nie chcesz lub nie możesz adoptować psa - prosimy nie obserwuj aukcji - wzbudzasz w ten sposób niepotrzebne nadzieje. Aukcja wystawiona jest przez wolontariuszy, którzy nie pobierają z tego tytułu żadnych opłat. Zastrzegamy sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem. Coś jeszcze dodać? coś zmienić? Quote
Recommended Posts