Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 584
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy Zulus jest wykastrowany ? Ponieważ Pan jest BARDZO sceptyczny co do tego zabiegu;) , tak wiec lepiej jakby co żeby już jednak miał to za sobą ... wiecie bo to "okaleczanie"itd :roll:

NA koty bezwzględnie musi dobrze reagować , Frustek mieszka tam juz 7 lat i się mu nie wytłumaczy ze TEGO psa nalezy omijac :shake:

Posted

Cioteczki które bywają w schronisku bardzo proszę zobaczcie jak Zulus z kotami.Zrobiłabym to sama ale jestem uwiązana z Ciapulką i mam w tym miesiącu komunie dziecka więc do końca maja nie dam rady.

Posted

Problem z kotami chyba rozwiązany.:multi::multi:
Kot jest u sąsiadów i postanowiono zrobić dyżury kiedy będzie wychodził kot a kiedy Zulus,zwłaszcza że to tylko kilka miesięcy i Zulusek pojedzie już z państwem do nowego domku gdzie będzie jedynakiem.
Więc załatwiamy transport do Krakowa.
Jeśli dobrze pamiętam to ktoś sie deklarował że go zawiezie.
Proszę o telefon 792-061-133

Posted

CIAPUŚ CHYBA ZOSTAŁAS WPROWADZONA W BŁĄD
ROZWIAŁAM przed chwilą Z WŁAŚCICIELAMI oDIEGO (CZYLI SASIADAMI LUDZI CHĘTNYCH ) I NIKT Z NIMI NIE ROZMAWIAŁ NA TEMAT DYZURÓW

KOT JEST WYCHODZĄCY SWOBODNIE I TO NIE JEST DO ZADNEJ ZMIANY , DYZURY SĄ POPROSTU NIEMOZLIWE

PAN CHETNY NA ZULUSA WOGÓLE UWAZA ZE ODI MIESZKA TAM TYLKO POŁ ROKU WIEC NA PEWNO NIE CZUJE SIE JESZCZE U SIEBIE - TRO SA JEGO SŁOWA ,
DLA MNEI TO BZDURA

TAK WIEC JUZ BEDZIE KONIECZNOŚC IZOLOWANIA OD SIEBIE PSÓW , TO WAM MÓWIE NA 90% BO ODI TO SZCZEKACZ, A NA STRONIE SCHRONIKA ZNOWU PISZE ZE ZULUS JEST DOMINUJĄCY DO PSÓW - ALE TO WŁASCIELE ODIEGO SA W STANIE JAKOS PRZEŁKNĄC, CHOĆ SIE BNOJĄ JAK TO BĘDZIE

ALE JUZ NARAZANIE ICH KOTA JEST DLA MNIE NIEPOWAZNE :shake::roll: ... TAK JAK PISAŁAM NIKT Z NIMI NIE ROZMAIWŁA O ZADNYCH DYZURACH WYPUSZCZANIA

(PRZEPRASZAM ZA DUZE LITERY, ALE PRZYBLOKOWAŁA MI SIE KLAWOIATURA)

Posted

Trzeba Zuluska koniecznie sprawdzić na koty. W razie wzajemnej niechęci da się psy izolować od siebie. Kot przy psiej agresji nie ma szans. Mam jednak nadzieję, że Zulus zda test na koty. Chciałabym go widzieć w Krakowie.;)

Posted

tu potrzebna jest rozmowa z obiema rodzinami zamieszkującymi ten dom,
nie można za wszelką cenę wysyłac psa tyle kilometrów jeśli istnieje zagrożenie, historia Tary nie może sie powtórzyć :-(

Posted

Przeczytałam.:-( Sama mam 8 ukochanych kotów, cztery psy i nie wyobrażam sobie nawet takiej tragedii. Na szczęście mało psów reaguje tak agresywnie.

Posted

Z rozmowy z Panią wywnioskowałam że wszystko jest ustalone i obie rodziny zgadzają się na przyjazd Zulusa.Podobno została podjęta decyzja że jeśli kota nie będzie w domu to Zulus wychodzi na spacery na smyczy.

Posted

1. ciapus, ja byłam na tym spotkaniu i owszem właściciele Odiego zgodzili sie na Zulusa ( z wielkimi obawami , ze względu na charaktery obu Panów , ale nad tym mozna pracowac , z tym ze nie jestem pewna czy Panstwo Zulusowi sa tego tak naprawde świadomi ze to nie bedzie bułka z masłem ) ale było tez powiedziane i to nie tylko przez nich, ale tez przez tamb, która na kotach sie zna ;) i ja tez sie z tym zgadzam, ze Zulus NIE MOZE BYC AGRESYWNY do kotów . i na tym staneło

Kota wychodzącego nie da sie utrzymac w domu, nie da sie przypilnować 24. dobe ,
tymbardziej, ze jak by to miało wyglądac, w lecie mieliby sobie wszystkie okna wyzamykac ?
Mój własny nicpoń kot nie wychodzący potrafił nam czmychnąc kilka razy tak ze nikt tego nie zauważył .. sąsiadom tez kota przynosiłam, bo sie wysmyknąłim miedzy nogami. A co dopiero kot kóry jest tak naprawde wolnym kotem .
I do tego juz niemłodym 11toletnim

nie mozna go narazac

Osobiście zaniepokoił mnie fakt ze Ci pandswto ciapuś Ci skłamali o tych dyzurach . I o ile dotąd uwazałam, ze oni jako tako psa mogą dostać tylko odpowiedniego (łagodny bezproblemowy - bo Panstwo bez doswiadczenia i z obawami do szcekających duzych psów ) , to to mnie troszkę zdziwiło i nutkę niepokoju wzbudziło .

Nie wygląda na kotożercę.

:roll: wolalabym jednak zeby tobyło potwiedzone , Frustek myśle ze tez . Zulus nie jest małym psem i krzywdę kotu moze bardzo łatwo zrobić ./

CZy on został sparwdzony na te koty czy nie ?