Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj ja widzę że tu ludzie mają bardzo dużo niespożytkowanej energii, zamiast się kłócić to spożytkujcie to lepiej np. na poszukiwanie wspaniałych domków dla potrzebujących piesiów albo swoje wyprowadźcie na dłuższy spacer.
ps hop :)

• Replies 993
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

prosimy o pomoc!bardzo pilnie zbieramy pieniądze na sterylizacje i leczenie psów,zapraszamy na aukcję cegiełkową

http://allegro.pl/show_item.php?item=645259935

Posted

netti1 napisał(a):
ale inne psiaki czekają,więc domki niech nie śpią!

Ja w tej chwili nie pozwolę sobie na kolejnego (3 psiaka) ale trzymam mocno za nie kciuki. :razz:

Posted

Witam kochani. Mam takie pytanie. Wiem że nie powinnam tu o tym pisać ale mam nadzieję że mi pomożecie. Wyjeżdżam ze swoim " Synkiem" do Niemiec na 1.5 miesiąca. Jakie leki mam ze sobą zabrać?? Znalazłam to:[FONT=Verdana]
Wakacyjna apteczka buldoga
Buldogi francuskie są bardzo specyficzną rasą, która wymaga szczególnej troski. Przed wyjazdem z psem poza miasto, należy zaopatrzyć się w kilka niezbędnych leków
1.Hydrocortyzon jest sterydem stosowanym przy ukąszeniacch, opuchnięciach poparzeniach roślinamy.
2. Dexafort to steryd o przedłużonym działaniu stosowany w kazdym innych przypadku, czyli gdy pies zje coś trującego, w razie nagłych wypadków.
3. Wapno
4. Nifuroksazyd - środek stosowany na biegunki
5. Rimadyl - niesterydowy lek przeciwzapalny
6. Manusan - płyn stosowany do kąpieli, gdy u psa pojawi się alergie na wodę morską (zrobi się czerwony) - należy potem podać Dexafort
7. Pyralgin w czopkach
8. Preparaty do przemywania oczu,uszu,kwas borny, smarowania łap
9. Sedalin - w przypadku choroby lokomocyjnej
Są to leki, które powinny znajdować się w każdej apteczce. Resztą zalezy od przypadłości psa i decyzji weterynarza, z którym nalezy się przed wyjazdem skonsultować.

Czy to wystarczy ?? Czy coś jeszcze ze sobą wziąć?? Z góry dziękuję za każdą odpowiedz.Pozdrawiam
[/FONT]

Posted

w "apteczce" mamy właśnie:
-wodę utlenioną
-Oridermyl (maść do uszu)
-Panolog ( maść do uszu)
Aurisal forte (krople do uszu z antybiotykiem)
- płyn do przemywania uszu
-Gentamicin (krople do oczu)
- Rivanolum ( na fąfle )
-Witamina a (maść na fąfle)
. dziękuję bardzo za odpowiedz. Będę uważała na ten lek.
Pozdrawiam

Posted

[FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=3]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1881995_buldog_francuski_suka.html

Da się z takim czymś coś zrobić?? Może wynegocjować z facetem niższą cenę?
[/FONT]
[/FONT]

Posted

witam drogich buldogomaniaków!
na wstępie może zaznaczę, że jestem nowa na forum. Mimo to, ak zupełnie niekulturalnie;), walę prosto z mostu- od długiego czasu bardzo pragnę mieć buldoga angielskiego. Mam doskonałe warunki ku temu, by stworzyć bulwie idealne warunki- przede wszystkim obdarzę go taką ilościa miłości, jaką tylko będzie potrafił znieść:lol:Poza tym mieszkam na wsi, mam niemały ogród, więc psiak miałby gdzie się wyhasać. Nie jestem zupełnym nowicjuszem w temacie buldogów- rodzice mają czteroletniego francuzika, którym często sie zajmuję (mieszkaja po sąsiedzku). W prawdzie badzo kocham Dudeczka, cudownie jednak byłoby móc obcować z własnym przyjacielem w skórze buldoga angielskiego;). Nie stać mnie jednak na jego kupno, więc jeśli znacie kogoś, kto chciałby oddać młodego pieska lub suczkę, to będę wdzięczna za informację.

Posted

bulwomaniaczka1 napisał(a):
witam drogich buldogomaniaków!
na wstępie może zaznaczę, że jestem nowa na forum. Mimo to, ak zupełnie niekulturalnie;), walę prosto z mostu- od długiego czasu bardzo pragnę mieć buldoga angielskiego. Mam doskonałe warunki ku temu, by stworzyć bulwie idealne warunki- przede wszystkim obdarzę go taką ilościa miłości, jaką tylko będzie potrafił znieść:lol:Poza tym mieszkam na wsi, mam niemały ogród, więc psiak miałby gdzie się wyhasać. Nie jestem zupełnym nowicjuszem w temacie buldogów- rodzice mają czteroletniego francuzika, którym często sie zajmuję (mieszkaja po sąsiedzku). W prawdzie badzo kocham Dudeczka, cudownie jednak byłoby móc obcować z własnym przyjacielem w skórze buldoga angielskiego;). Nie stać mnie jednak na jego kupno, więc jeśli znacie kogoś, kto chciałby oddać młodego pieska lub suczkę, to będę wdzięczna za informację.

koniecznie musi być młody ? jest wiele starszych piesków, które baaardzo potrzebują kochającego domku

Posted

[FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=3]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1881995_buldog_francuski_suka.html

Da się z takim czymś coś zrobić?? Może wynegocjować z facetem niższą cenę?
[/FONT]
[/FONT]

Żal mi tej psiny;( Jak wrócę z Niemiec to ją wezmę do siebie. Jeżeli jeszcze tylko będzie. Na pewno znajdzie u mnie prawdziwy domek!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...