szachus Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Oj ja widzę że tu ludzie mają bardzo dużo niespożytkowanej energii, zamiast się kłócić to spożytkujcie to lepiej np. na poszukiwanie wspaniałych domków dla potrzebujących piesiów albo swoje wyprowadźcie na dłuższy spacer. ps hop :)
netti1 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 prosimy o pomoc!bardzo pilnie zbieramy pieniądze na sterylizacje i leczenie psów,zapraszamy na aukcję cegiełkową http://allegro.pl/show_item.php?item=645259935
ewka8 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 pershing w nowym domu img]http://img200.imageshack.us/img200/8905/p1010051d.jpg
Onsen Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 nie pozostaje nam życzyć nic innego jak dużo zdrówka, bo wspaniały dom już jest :razz:
enia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 dziewczyny pomóżcie:-( http://www.dogomania.pl/forum/f96/warszawa-pomocy-zaginal-kostus-138670/
Onsen Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 netti1 napisał(a):ale inne psiaki czekają,więc domki niech nie śpią! Ja w tej chwili nie pozwolę sobie na kolejnego (3 psiaka) ale trzymam mocno za nie kciuki. :razz:
Monia i Pepi Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Witam kochani. Mam takie pytanie. Wiem że nie powinnam tu o tym pisać ale mam nadzieję że mi pomożecie. Wyjeżdżam ze swoim " Synkiem" do Niemiec na 1.5 miesiąca. Jakie leki mam ze sobą zabrać?? Znalazłam to:[FONT=Verdana] Wakacyjna apteczka buldoga Buldogi francuskie są bardzo specyficzną rasą, która wymaga szczególnej troski. Przed wyjazdem z psem poza miasto, należy zaopatrzyć się w kilka niezbędnych leków 1.Hydrocortyzon jest sterydem stosowanym przy ukąszeniacch, opuchnięciach poparzeniach roślinamy. 2. Dexafort to steryd o przedłużonym działaniu stosowany w kazdym innych przypadku, czyli gdy pies zje coś trującego, w razie nagłych wypadków. 3. Wapno 4. Nifuroksazyd - środek stosowany na biegunki 5. Rimadyl - niesterydowy lek przeciwzapalny 6. Manusan - płyn stosowany do kąpieli, gdy u psa pojawi się alergie na wodę morską (zrobi się czerwony) - należy potem podać Dexafort 7. Pyralgin w czopkach 8. Preparaty do przemywania oczu,uszu,kwas borny, smarowania łap 9. Sedalin - w przypadku choroby lokomocyjnej Są to leki, które powinny znajdować się w każdej apteczce. Resztą zalezy od przypadłości psa i decyzji weterynarza, z którym nalezy się przed wyjazdem skonsultować. Czy to wystarczy ?? Czy coś jeszcze ze sobą wziąć?? Z góry dziękuję za każdą odpowiedz.Pozdrawiam [/FONT]
Chefrenek Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Dodałabym wodę utlenioną, bandaż, watę. Uważałabym na sedalin. Ponoć niektóre psy źle na niego reagują.
Monia i Pepi Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 w "apteczce" mamy właśnie: -wodę utlenioną -Oridermyl (maść do uszu) -Panolog ( maść do uszu) Aurisal forte (krople do uszu z antybiotykiem) - płyn do przemywania uszu -Gentamicin (krople do oczu) - Rivanolum ( na fąfle ) -Witamina a (maść na fąfle) . dziękuję bardzo za odpowiedz. Będę uważała na ten lek. Pozdrawiam
asiol Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=3]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1881995_buldog_francuski_suka.html Da się z takim czymś coś zrobić?? Może wynegocjować z facetem niższą cenę? [/FONT][/FONT]
Polla Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 on już chce ją sprzedać od jakiegoś czasu. poznaję po tych łapkach :(
ewka8 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f402/psy-koty-w-potrzebie-paluch-oboz-koncentracyjny-138865/index5.html#post12376498 Piszcie i protestujcie
lavinia Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Muminek od wczoraj ma nowy dom w Gdyni Shih tzu Whisky ma nowy dom w Warszawie :-)
Onsen Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 lavinia napisał(a):Muminek od wczoraj ma nowy dom w Gdyni No to dobrze, co by się zdrowo chował! :razz:
bulwomaniaczka1 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 witam drogich buldogomaniaków! na wstępie może zaznaczę, że jestem nowa na forum. Mimo to, ak zupełnie niekulturalnie;), walę prosto z mostu- od długiego czasu bardzo pragnę mieć buldoga angielskiego. Mam doskonałe warunki ku temu, by stworzyć bulwie idealne warunki- przede wszystkim obdarzę go taką ilościa miłości, jaką tylko będzie potrafił znieść:lol:Poza tym mieszkam na wsi, mam niemały ogród, więc psiak miałby gdzie się wyhasać. Nie jestem zupełnym nowicjuszem w temacie buldogów- rodzice mają czteroletniego francuzika, którym często sie zajmuję (mieszkaja po sąsiedzku). W prawdzie badzo kocham Dudeczka, cudownie jednak byłoby móc obcować z własnym przyjacielem w skórze buldoga angielskiego;). Nie stać mnie jednak na jego kupno, więc jeśli znacie kogoś, kto chciałby oddać młodego pieska lub suczkę, to będę wdzięczna za informację.
Yana Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 bulwomaniaczka1 napisał(a):witam drogich buldogomaniaków! na wstępie może zaznaczę, że jestem nowa na forum. Mimo to, ak zupełnie niekulturalnie;), walę prosto z mostu- od długiego czasu bardzo pragnę mieć buldoga angielskiego. Mam doskonałe warunki ku temu, by stworzyć bulwie idealne warunki- przede wszystkim obdarzę go taką ilościa miłości, jaką tylko będzie potrafił znieść:lol:Poza tym mieszkam na wsi, mam niemały ogród, więc psiak miałby gdzie się wyhasać. Nie jestem zupełnym nowicjuszem w temacie buldogów- rodzice mają czteroletniego francuzika, którym często sie zajmuję (mieszkaja po sąsiedzku). W prawdzie badzo kocham Dudeczka, cudownie jednak byłoby móc obcować z własnym przyjacielem w skórze buldoga angielskiego;). Nie stać mnie jednak na jego kupno, więc jeśli znacie kogoś, kto chciałby oddać młodego pieska lub suczkę, to będę wdzięczna za informację. koniecznie musi być młody ? jest wiele starszych piesków, które baaardzo potrzebują kochającego domku
szaq913 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Jezeli wiek nie stanowi problemu to prosze : oddam w dobre rece Buldozke Angielska
Monia i Pepi Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=3]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1881995_buldog_francuski_suka.html Da się z takim czymś coś zrobić?? Może wynegocjować z facetem niższą cenę? [/FONT][/FONT] Żal mi tej psiny;( Jak wrócę z Niemiec to ją wezmę do siebie. Jeżeli jeszcze tylko będzie. Na pewno znajdzie u mnie prawdziwy domek!!!
Onsen Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 jak coś to wal do nas, coś Ci dołożymy do wykupienia... ile damy rade.
asiol Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 znaleziony - psy - 649/09 - Schronisko Dla Zwierząt w Szczecinie ??
Inez de Villaro Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='asiol']znaleziony - psy - 649/09 - Schronisko Dla Zwierząt w Szczecinie ?? mamy to pod kontrolą.....już dawno
lavinia Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Pierwszy post został uaktualniony o trzy nowe buldożki do adopcji
Ana_Zbyska Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Błagam, zajrzyjcie i pomóżcie.. Skatowany psiak, dzisaj z ihabe wyciągamy go ze schronu.. http://www.dogomania.pl/forum/f28/kat-ofiara-jak-daleko-siega-ludzkie-okrucienstwo-skatowany-psiak-blaga-o-pomoc-139327/
Recommended Posts