Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gregor napisał(a):
sznaucerek nie byl tu dominowany. od poczatku cieszy sie wzgledami i szczegulna opieka :cool3:. nawet byl kapany i mial wycinane dredy :shake:. to byl obraz nedzy i rozpaczy :placz:. teraz chociaz nie straszy swojm wygladem ale wymaga wiekszej pielegnacji :oops:

no przez ludzi na pewno nie był dominoway, ale przez psy? skąd wzięła się ta informacja - ja dostałam maila od Małgorzaty S. Zresztą nie ważne - najwazniejsze to zabrać go do hotelu, doprowadzić do porządku i znaleźc domek :loveu::loveu::loveu:

Posted

Witamy, witamy!

Igorek nie ma swojego wątku. A my mamy już tyle innych na głowie... że ciężko to ogarnąć. Jeśli możesz założyć mu oddzielny wątek i porobić ogłoszenia - byłoby na prawdę SUPER!

Psiak jest bardzo biedny :( Ktoś musiał się nad nim strasznie znęcać... Wyobrażasz sobie jak mocno był bity, skoro ma wyczuwalne wklęśnięcia na główce?? :placz:
Jeśli potrzebujesz dalszych informacji - Tifet, Anouk no i na pewno Gregor będą tu pomocni ;)

Posted

Domyślam się co przeszedł ten pies i jestem zdrowo wstrzaśnięta jego losem. :angryy:
Na pewno założę mu wątek i dam ogłoszenia ale i tak ogromnie żałuję, że tylko tyle mogę dla niego zrobić.:placz:
To będzie pierwszy wątek który założę na dogo ale nie pękam ;)

Posted

Negri...
Igorek jest spokojnym nikomu nie wadzącym psiakiem... jak inne psiaki krzyczą w swoich boksach bo ktoś się kręci to on siedzi cichutko...
widziałam go i jest naprawdę grzeczny tylko jeszcze dość wystraszony...
ale jak się kręciłam i robiłam zdjęcia to w pewnym momencie podbiegł do drzwi kojca i z bliska mi się przyjzał a potem uciekł w kącik...
Ma poważne problemy ze wzrokiem... ale rozmawiałam z Gregorem i wiem że nie jest chłopiec agresywny... da się spokojnie przy nim wszystko zrobić co by było potrzebne...
na pierwszy rzut oka nie widać deformacji czaszki bo ma długą puszystką sierść...
jeśli chodzi o to jak został przyjęty do Klembowa to oczywiście był w klinice... co trzeabyło zrobić przy oczkach zropbiono... ale jeśli chodzi o główkę to nie wykazywał objawów strząśnienia mózgu itp.... ale wiecie jak to jest z urazami głowy... nie wolno ich bagatelizować i nie raz mogą przez długi czas być prawie bezobjawowe... że jeśli Igor trafiłby do DT/hotelu to konieczne byłoby przeprowadzenie specjalistycznych badań... aby potem nie było "przykrych niespodzianek"... i oczywiście zajęcie się jego oczkami... jedno jest całkiem ślepe drugie prawie nic nie widzi...

Posted

kochane cioteczki . Igorek jest wspanialym i bezkafliktowym psem .nie pottrzeboje D.T. bo tu ma dobrze jaK NA SWOJE WYMAGANIA . Jak juz to stalego domu gtdzie bedzie kochany :p. my i tak mamy do niego sentymet :multi:. Gdzie inndziej byl by juz uspiony pewnie bo nie jest psem adopcyjnym :shake:

Posted

Aniu slonko ty moje . gdyby to zakezalo tylko o demnie to ja bym i na koniec swiata zawiuzl by psina miala dobrze :placz:ale jest taka osoba co to niweczy :mad:

Posted

Gregor już pewnego pana podpuściłam i on zawiezie sznaucerka... w sobotę we dwoje przyjedziemy tylko nie wiem jeszcze o której godzinie...
muszę wiedzieć czy ma szczepienie i książeczkę bym musiała dostać w sobotę... :cool1:

Posted

Gregor napisał(a):
kochane cioteczki . Igorek jest wspanialym i bezkafliktowym psem .nie pottrzeboje D.T. bo tu ma dobrze jaK NA SWOJE WYMAGANIA . Jak juz to stalego domu gtdzie bedzie kochany :p. my i tak mamy do niego sentymet :multi:. Gdzie inndziej byl by juz uspiony pewnie bo nie jest psem adopcyjnym :shake:

powiem tak... wolałbyś siedzieć u Was w kojcu czy w DT jak Kacperek na kanapie i objadać się smakołykami i być dopieszczanym... chyba jest jasna odpowiedź:roll:

Posted

tifet napisał(a):
powiem tak... wolałbyś siedzieć u Was w kojcu czy w DT jak Kacperek na kanapie i objadać się smakołykami i być dopieszczanym... chyba jest jasna odpowiedź:roll:

hm. masz troche racji. ale niektore tchorzliwe psy lepiej jak tak nie zmieniaja miejc . tu ma w miare dobrze wiec niech juz nie cierpi jakis tymdzasowych zmian :shake: tylko odrazu trafi do stalego domu . co innego jak pies wymaga specjalnie lepszej opieki tak jak sznaucer czy ogonek ktory dzis mial robione badania :-o

Posted

Czyli szukamy domu stałego, kochającego, przygotowanego na podjęcie leczenia. Czy tak? :lol:

Potwierdźcie proszę a ja przygotuję dla niego wątek i zgłoszę go na wątek dla "widzacych sercem" bo chyba Igorka tam nie ma.
On potrzebuje wyjątkowego domku, najlepszego z możliwych.:loveu:
Ucałujcie go od ciotki Negri, bo zapadł mi w serducho głęboko.

Posted

Negri. wcale Ci sie nie dziwie bo pierun ma cos w sobie :eviltong:. nieraz jest wkurzajacy ze czlowiek do niego z sercem a on ucieka - jak z partnerem - czym trudniejszy tym bardziej :loveu:

Posted

negri charly co zajmuje się tamtym wątkiem od dawna już wie...

co do tchurzliwych Grześ nie obraź się ale dalej ustaję przy swoim bo niestety mało jest domków które sobie z takim poradzą... całe życie miałam takie psy i wiem ile trwa ich wyprowadzanie na prostą... a jak człowiek nie ma z takimi doświadczenia to może się też tak stać że z nie wiedzy i głupoty ludzkiej wszelkie fobie mogą teoretycznie ustać ale inne się nasilić... i pies będzie miał tylko kontakt z takim człowiekiem a mocno ograniczony z resztą a tak nie może być... a takich super domów jest znikomy odsetek- wiem bo często dla takich psów szukam domku...
i nie wziołeś pod uwagę że takie zachowanie nie musi mieć podłoża psychicznego tylko neurologicznego po urazie... równie dobrze może być np ucisk na mózgu, krwiak i inne zagrażające życiu rzeczy...nie ujawniają się do czasu... i to zwykle gdy jest już za późno... takich rzeczy nie wolno bagatelizować...

poza tym wybacz Grzesiu ale nie macie tam warunków na leczenie psiaka... jemu trzeba zrobiś specjalistyczne badania... taki uraz czaszki nie mógł przejść bez szfanku... to są fakty...

Zobacz ile wyszło cierpienia Kacperka... aktualnie jest po narkozie i skomplikowanym zabiegu w jamie ustnej której nie każdy lekarz chciał się podjąć... jest po dziesięciokroć gorzej niż "wydawało się" w azylku...
Poznałam Ciebie i widać że zależy Ci na psiakach... widać to jak o nich mówisz... ale niestety czaszka i mózg jest jedną z tych rzeczy których nie można bagatelizować...

I pamiętaj lepiej od początku szukać domu tymczasowego(jedno nie wyklucza drugiego) bo jak dojdzie do specjalistycznych badań i będzie potrzebna opieka to w takim kojcu jest ona nie możliwa...:shake: a co do finansów to nie ma co się okłamywać ludzie będą razem z nami zbierać jak będzie w DT pod opieką 24h a nie w azylku... trzeba też brać pod uwagę pieniądze... żadne leczenie nie jest za darmo... same specjalistyczne badania to przynajmniej pareset złotych... a jak coś wyjdzie to będzie dopiero początek...

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Czyli szukamy domu stałego, kochającego, przygotowanego na podjęcie leczenia. Czy tak? :lol:

Potwierdźcie proszę a ja przygotuję dla niego wątek i zgłoszę go na wątek dla "widzacych sercem" bo chyba Igorka tam nie ma.
On potrzebuje wyjątkowego domku, najlepszego z możliwych.:loveu:
Ucałujcie go od ciotki Negri, bo zapadł mi w serducho głęboko.

Negri w wątku w tytule napisz drastycznie np. za serce dostałem łomem w łeb... czy coś takiego i wspomnij że pilnie potrzebny DT i leczenie...

bo jakie niby leczenie?? bez specjalistycznych badań nic nie wiadomo i żaden rozsądny dom się tego nie podejmie... tu chodzi o pieniądze... no chyba że macie sponsora który na początek x setek rzuci... i będzie tak rzucał do skutku... głowa wcale nie jest taka tania jak specjalistyczne badanie krwii(120zł) itp.

Wybaczcie jeśli ma być w azylku to takie badania i leczenie nie ma sensu -odsyłam do wątku Kacperka:shake:
A jak nie będzie w DT na tak kosztowne badania ja żadnych sponsorów/darczyńców nie jestem w stanie Wam znaleźć...

Posted

tifet napisał(a):
Negri w wątku w tytule napisz drastycznie np. za serce dostałem łomem w łeb... czy coś takiego i wspomnij że pilnie potrzebny DT i leczenie...

bo jakie niby leczenie?? bez specjalistycznych badań nic nie wiadomo i żaden rozsądny dom się tego nie podejmie... tu chodzi o pieniądze... no chyba że macie sponsora który na początek x setek rzuci... i będzie tak rzucał do skutku... głowa wcale nie jest taka tania jak specjalistyczne badanie krwii(120zł) itp.

Wybaczcie jeśli ma być w azylku to takie badania i leczenie nie ma sensu -odsyłam do wątku Kacperka:shake:
A jak nie będzie w DT na tak kosztowne badania ja żadnych sponsorów/darczyńców nie jestem w stanie Wam znaleźć...

Heh. Tifet.z tym to masz racje ;). moze ja podchodze zbyt optymistycznie i od innej strony. :oops:. poprostu wiem ze dla takich tchurzykow kazda zmiana miejsca jest szokiem i wymaga duzo czasu na akceptacje nowego miejsca ale pewnie domek bedzie lepszy niz azylek nawet taki jak ten . :shake:. zwlaszcza teraz gdy z tad odchodze :angryy:

Posted

Gregor - dobre hoteliki są na dogo na wagę złota...
A odchodzisz z jakiś szczególnych powodów?

Negri - będzie dobrze ;) Pierwszy wątek - to jakąś imprezkę musisz wyprawić :eviltong:
Jak już go założysz - to podaj tu linka :)

Posted

Gregor - koniecznie napisz, gdzie będzie ten pensjonacik ;)

Jeżeli chodzi o Igorka, myślę że sprawa jest trudna.
Stałego domu, który weźmie psiaka w ciemno, ryzykując długotrwałe leczenie po urazie głowy chyba nie znajdziemy. :shake:

Trzeba więc szukać DT

Najlepszym rozwiązaniem byłoby, abyśmy go już teraz zdiagnozowali i sami wiedzielibyśmy czy leczenie jest konieczne. Tym samym moglibyśmy określić, jaki ten DT ma być; z leczeniem czy bez.

W niedziele będę u swojego weta i zapytam, czy by nie zechciał obejrzeć psiaka, zrobić prześwietlenia etc etc i jakie byłyby przybliżone koszty diagnozy.
Może udałoby się uzbierać trochę kasy (jakiś bazarek, dobre serca na dogo też troszkę się dorzucą :oops: ).
Napiszcie proszę, czy są jakieś możliwości, przewiezienia psiaka na Marysin, tam gdzie jest mój wet. Martwi mnie też to, że psiak stroni od ludzi i ten transport może być z tego powodu bardzo trudny :-(.
Z powodu jego lęków DT dla Igorka powinien być świadomy, że pies potrzebuje czasu i właściwego podejścia.

Sorki wielkie, że tak dużo napisałam i nie myślcie proszę, że się wtrącam i madrzę. :oops:
Wątek założe jak już ustalimy ostatecznie, czego dla Igorka szukamy i postaram się najbardziej jak umiem, żeby był wzruszający ;)

Posted

tak mam powod . inne pogejscie do tematu niz ludzie z ktorymi wspolpracuje :mad:. mysle ze ok wolomina ale to zalezy od odpowiednich warunkow gdzie sie trafia :cool3:. co do owczarka to ma niedobor bialych cialek i przed nim dlugie leczenie. jutro poznam szczeguly :shake:

Posted

O wszystko wypytam i dam znać. Weci w mojej lecznicy są solidni, robią prześwietlenia na miejscu i mam nadzieję, że wszystko wyjaśni się w ciągu jednej wizyty.

Igor, trzymaj się piesku, idą lepsze dni :lol:
ps. Andrzejki - super pomysł :cool1:

Posted

[quote name='Gregor']mam w planach zalozyc wlasny pensjonacik i bede potrzebowal waszej pomocy :loveu:

mało w naszej okolicy dobrych hoteli/pensjonatów zwłaszcza nie bojących się ras olbrzymich:roll:

Posted

Gosiapk napisał(a):
Przydały by się oddzielne wątki piesków, wtedy może udąłoby się zachęcić osoby które potrafią do zrobienia im Allegro?

Treść na wątek i ogłoszenia dla Igorka mam :user:
Przydałoby się jakieś lepsze jego zdjęcie. Czy ktoś może ma jakieś jego zdjęcia?