Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiejszy dzień na forum przywitamy z dwiema nowinam... niestety wesołą jak i bardzo smutną...

Wczoraj zabrałyśmy suńkę owczarek niemiecki ale to już wiecie... ale dziś dodam że Gucio(aktualnie na stronie 4rtej) już grzeje pupkę w swoim domku...

Niestety owczarek belgijski co miał wypadek samochodowy i stracił wzrok okazało się że doszło do uszkodzenia rdzenia mózgowego i było coraz bardziej kiepsko... choroba przybierała coraz bardziej dramatyczny przebieg... postępujący paraliz... psa nie udało się odratować... został uśpiony...

[*]owczarek belgijski przeszedł przez Tęczowy Most:-(

Charly daj znać grupie od ślepków...

Posted

tifet napisał(a):
Dzisiejszy dzień na forum przywitamy z dwiema nowinam... niestety wesołą jak i bardzo smutną...

Wczoraj zabrałyśmy suńkę owczarek niemiecki ale to już wiecie... ale dziś dodam że Gucio(aktualnie na stronie 4rtej) już grzeje pupkę w swoim domku...

Niestety owczarek belgijski co miał wypadek samochodowy i stracił wzrok okazało się że doszło do uszkodzenia rdzenia mózgowego i było coraz bardziej kiepsko... choroba przybierała coraz bardziej dramatyczny przebieg... postępujący paraliz... psa nie udało się odratować... został uśpiony...
  • owczarek belgijski przeszedł przez Tęczowy Most:-(

Charly daj znać grupie od ślepków...

• dla tych co dupki grzeją bardzo się cieszę. Owczarek belgijski juz spi spokojnie i nie jest mu zimno, glodno, nie wysycha z pragnienia i nic go nie boli, nikt nie obdziera ze skory, nie przypala- tak jak to sobie zasluzyl pies darmozjad, stworzenie nie dające ani mleka ani mięsa.A gdyby dawał byloby mu jeszcze gorzej. Wszytkim psom życzę cieplych wspanialych domków lub szybkiej bezbolesnej smierci.

Posted

ech Charly...

dorota_412 oj zapewne się przyda... azylek jest w sumie cały czas otwarty (do 16stej jest tam najwięcej osób)... na wszelki wypadek zaraz Ci podam na pw numer do opiekuna psiaków... jak coś doradzi jak dojechać i ktoś będzie Cię wyglądał :)

Posted

witam na wątku.
    nie byłam w azylu, ale właśnie rozmawiałm z Panią stamtąd. Mam kontakt do szkoły, co zrobiła zbiórke darów. Szkoła warszawska, więc transport ni ebdzie daleki. Pani z azylu się ucieszyła. Będzie karma i jakieś inne gadżety.

Posted

dziś przypomnę Burego... jest to jeden ze spokojniejszych, grzecznych psiaków... cały czas czeka na domek...

-Bury 8lat; duży; pies w typie owczarek niemiecki(jest bardzo spokojnym opanowanym psem, lubi inne psy jak i ludzi, jest grzeczny, ułożony, pilnie potrzebuje kochającego domku)

Posted

tak Gregor kawałek za Wołominem...
    a jakby ktoś nie miał autka to można podjechać pociągiem (stacja początkowa Warszawa Wileńska)i wysiąść na stacji "Klembów"...:diabloti:

a Burasek jak byłyśmy po sunię owczarkowatą to jak zwykle grzecznie siedział w kojcu... nie szczekał... jak stałam przed jego kojcem to najpierw zaczął się we mnie wpatrywać potem spuścił wzrok i wciasnął się w kąt... tak siedział ze spuszczonym wzrokiem...:shake:

Posted

witam. bury mimo wieku jest wspanianialym psem i naprawde zasluguje na wspaniala rodzine:razz:. Arka co do tych twojch informacji to sa oszczerstwem i p. Rajczak za to odpowie. praqwnik juz sie tym zaja :mad:

Posted

Gregor napisał(a):
    witam. bury mimo wieku jest wspanianialym psem i naprawde zasluguje na wspaniala rodzine:razz:. Arka co do tych twojch informacji to sa oszczerstwem i p. Rajczak za to odpowie. praqwnik juz sie tym zaja :mad:

ooo czyżby opiekun Burasa :cool3:
    *jeśli tak to przy okazji spytam co u szczurkowatego ogonka słychać :diabloti:

Posted

Charly ech... dostałam właśnie cynk od Gregora:shake: o jasnym dzikusie...
    ma na imię Igor...
    ma około 5latek... a te okrutne maltretowanie poskutkowało w następujący sposób:

• ma szramę i "wgniecenie w głowie" po tepym narzędziu:mad:
    • stracił wzrok na jedno oko a drugim prawie nic nie widzi
    Charly proszę daj go do grona ślepków:shake:

Posted

dzikus Igorek musial duzo wycierpiec :-( . jest naszym weteranem .PELEN ZYCIA CIESZY SIE TYM CO MOZEMY MU DAC :loveu: WKONCU ZAUFAL LUDZIA I NABIERA CORAZ WIEKSZEJ PEWNOSCI ZE CI DOBRZY TEZ SIE TRAFIAJA :multi:

Posted

DLA ZAINTERESOWANYCH AFERA W JOZEFOWIE-I SZCZENIAKAMI [SIZE=5]. WWL 94XL[SIZE=3]. TO NR REJSTR. SAMOCHODU Z KTOREGO WYZUCONO SZCZENIAKI !!!!. TO ZADEN Z NASZYCH SAMOCHODOW :shake:. JUZ SPRAWA SIE ZAJELISMY :mad:

Posted

DOROTHY . [SIZE=3]Podziekowanie w imieniu mojm jak i psiakow z Klembowa za te drobiazgi :lol:. Napewno sie im przydadza :multi:. jak sie podobal Azylek :cool3:.

Posted

Podobał sie i to bardzo. Czysto, kazdy na swoim miejscu, bardzo skromnie, ale i fundusze ograniczone.
    BAAAAAAARDZO zapadl mi w sercu jamniczek-sunia w czerwonej obrozy, w kojcu z budka i dwie sunki szczeniaczki. Bardzo chcialam polozyc im kawalek materacyka, ale Pani Celina mowila, ze lepiej nie.

Posted

Gregor napisał(a):
    dzikus Igorek musial duzo wycierpiec :-( . jest naszym weteranem .PELEN ZYCIA CIESZY SIE TYM CO MOZEMY MU DAC :loveu: WKONCU ZAUFAL LUDZIA I NABIERA CORAZ WIEKSZEJ PEWNOSCI ZE CI DOBRZY TEZ SIE TRAFIAJA :multi:

prosze o troszkę wiecej informacji o ile mozliwe na temat Igorka

jaki jest do innych zwierzakow (psy, suki, koty?) jaki do ludzi?
    czy nadal jest wystrachany? czy to piesek dzikusek czy juz nie? jak się zachowuje i takie tam. dzięki:)

Posted

Parę dni mnie nie było a tu takie zmiany :)
    Gregor - super, że jesteś! Wierzę, że sprawa z "podrzutkami" będzie wyjaśniona.
    Sama widziałam Kacperka i jestem pod wrażeniem. Psiak ani nie za gruby, ani za chudy, w super kondycji! Tylko te ząbki biedne i oczka :( ale to już ponad możliwości azylu...
    Tak się cieszę, że pomoc już napływa! Tifet - super, że założyłaś wątek!

Igorek - biedactwo kochane...

Charly - spodziewałaś się, jak wpadłyśmy na pomysł wątku ślepków na Czarusiowym wątku, że ich aż tyle?? Tragedia... :(

Biedny owczarek belgijski... ale czasami tak lepiej... odszedł w spokoju, dobrze, że już więcej nie cierpiał [']

Posted

RADUNIU. moze nie jestesmy fachowcami w tej dziedzinie ale sie staramy heh. mamy pioretytowe cele ktore sa najwazniejsze. . czyli wyzywienie tej trzody zarlokow 4 tys misiecznie na to idzie :crazyeye:. plus leczenie prawie tyle samo :shake:. a i tak jestesmy do tyłu ze sterylizacja :angryy:

Posted

CHARLI. IGOREK [SIZE=2]puki nie bedzie mial domu i jednego kochajacego pana bedzie wiecznym dzikuskiem . ma lek przed ludzmi. moze ze wzgedu na slaby wzrok . nas juz zaakceptowal jakos ale i tak nie do konca :-(. z innymi zwierzakami zyje w zgodzie i ich wplyw dobrze mu robi :cool3:. koty pewnie tez zaakceptuje :multi:.

Posted

PILNE ![SIZE=3] SZNAUCER OK 5 LAT -pieprz-sol potrzebuje domu i opieki ( post 15 ). ropieja mu oczy. wymaga stałej pielegnacji i leczenia :placz:. z kazdym dniem jest smutniejszy i traci kontakt z ludzmi . mozliwe ze i wzrok a jest taki slodki i oddany :loveu:. Moze znajdzie sie ktos chetny odwzajemnic jego uczucia i oddanie :roll: